بازدید 9233

پیام رسان ها فیلتر می شوند؟

۱۷۰ نفر از نمایندگان مجلس طرح "ساماندهی فضای مجازی" را امضاء کرده‌اند تا در صورت تصویب تبدیل به قانون شود، یکی از قابل توجه‌ترین بند‌های این طرح عرضه و ارائه خدمات پیام‌رسان‌های اجتماعی خارجی به شرط رعایت قوانین کشور است. اما آیا این شرط قابل اجرا است؟
کد خبر: ۱۰۵۶۷۷۳
تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۴:۰۷ 08 June 2021

 

به گزارش تابناک به نقل از ایلنا، طرح "سازماندهی فضای مجازی" اولین بار در مهرماه سال ۹۷ در مجلس مطرح شد. این طرح در همان ابتدا با انتقاد کاربران فضای مجازی و محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات فناوری اطلاعات، روبرو شد و مدتی مسکوت ماند.

پس از آن این طرح برای رفع ایرادات موجود به مرکز پژوهش‌های مجلس رفت و طرح جدید در سال ۹۸ با تغییراتی در دستور کار کمیسیون فرهنگی مجلس دهم قرار گرفت، اما مجلس دهم به پایان رسید و این طرح از دستور کار خارج شد.

با تشکیل مجلس یازدهم نمایندگان با نگاه به طرح قبلی و نظرات کارشناسان فضای مجازی، پیش نویس طرحی را تهیه کردند که ۲۶ مردادماه ۹۹ اعلام وصول شد و برای بررسی به کمیسیون فرهنگی رسال شد.

حالا با امضاء ۱۷۰ نفر از نمایندگان بار دیگر "سازماندهی فضای مجازی"، در دستور کار مجلس قرار گرفته است.

این طرح ۳۰ ماده دارد که شاید یکی از جالب توجه‌ترین آن‌ها ماده ۲ طرح باشد.

در ماده ۲ طرح "سازماندهی فضای مجازی" آمده است؛

عرضه و ارائه خدمات پیام‌رسان‌های اجتماعی داخلی و خارجی در کشور مستلزم رعایت قوانین کشور است و اگر پیام‌رسان‌ها به تأیید "هیئت ساماندهی و نظارت" نرسد غیرقانونی است و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات موظف به مسدود کردن آن است. اما آیا الزام پیام رسان‌های خارجی به رعایت قوانین کشور عملی و قابل اجرا است؟

رییس کمیسیون فرهنگی مجلس: پیام‌رسان‌های خارجی نمی‌توانند هر غلطی را انجام دهند

مرتضی آقاتهرانی، رییس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، در گفتگو با ایلنا هدف نهایی این طرح حمایت از کاربران فضای مجازی است.

وی بر این باور است؛ می‌شود پیام رسان‌های رسانه خارجی را ملزم به رعایت قوانین کشورمان کرد.

آقا تهرانی راهکار این امر را فعالیت پیام‌رسان‌های خارجی زیر نظر مدیریت داخلی عنوان کرد.

وی در توضیح بیشتر این راهکار گفت: مدیریت مربوطه می‌تواند با تائید پیام‌رسان‌های خارجی در ایران منصوب شود و پاسخگوی فعالیت‌های پیام‌رسان در زمینه اقدامات منافی قانون کشور باشد.

آقا تهرانی ادامه داد: ما تاکید داریم پیام‌رسان‌های خارجی نمی‌توانند هر غلطی که می‌خواهند در کشورمان بکنند بدون اینکه نسبت به آن پاسخگو باشند.

وی تصریح کرد: پیام‌رسان‌های خارجی باید نسبت به فعالیت‌های خود احساس مسئول کنند و نتایج آن را بپذیرند.

آقا تهرانی با بیان اینکه تمام ابعاد طرح از نظر اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و سیاسی باید مورد بررسی قرار گیرد زمان احتمالی تصمیم گیری درباره طرح در صحن علنی مجلس را پس از انتخابات در ماه آینده عنوان کرد.

رئیس کمیسیون کسب و کار‌های نوین اتاق بازرگانی: الزام پیام‌رسان‌ها به رعایت قوانین کشور در عمل قابل اجرا نیست

این سخنان در حالی است که افشین کلاهی، رئیس کمیسیون کسب و کار‌های نوین اتاق بازرگانی ایران، در گفتگو با ایلنا معتقد است؛ به رغم منطقی بودن رعایت قوانین هر کشور در پیام‌رسان‌های خارجی، امکان الزام آن‌ها به رعایت قوانین کشور در عمل قابل اجرا نیست.

افشین کلاهی، رئیس کمیسیون کسب و کار‌های نوین اتاق بازرگانی ایران، در گفتگو با ایلنا به این پرسش پاسخ داد.

وی گفت: سال‌هاست در کشورمان شاهد اعمال سیاست‌گذار‌های سلبی در برابر فناوری‌های نوین هستیم.

کلاهی با تاکید بر اینکه روش سلبی در فضای مجازی هیچ‌گاه جواب نداده است، اظهار کرد: شاهد این موضوع شبکه‌های اجتماعی هستند که سعی شده با مسدودسازی از دسترس مردم خارج شود، اما گرایش به آن‌ها افزایشی بوده است.

به گفته وی، الزام پیام رسان‌های خارجی به رعایت قوانین کشور ما نیز به همان اندازه عملی نخواهد بود.

کلاهی یادآور شد: شبکه‌های اجتماعی در تمام دنیا قوانین خود را دارند و این کاربران هستند که برای استفاده از آن‌ها ملزم به رعایت قوانین‌شان هستند.

وی به ذکر مثالی در اینباره پرداخت و گفت: به طور مثال رئیس جمهور سابق ایالات متحد امریکا، چون خود را ملزم به رعایت قوانین شبکه‌های اجتماعی نمی‌دانست، به رغم نفوذ زیاد توسط مالکان شبکه‌های اجتماعی حذف شد.

کلاهی معتقد است؛ ما نمی‌توانیم برای پیام‌رسان‌های خارجی قوانین تعیین کنیم، تنها می‌توانیم برای حضور و بهره از پیام‌رسان‌ها، تابع قوانین تعیین شده توسط آن‌ها باشیم.

بر اساس این گزارش؛ با توجه به حاشیه‌های پیش آمده برای مسدودسازی شبکه‌های اجتماعی که معروف‌ترین آن فیلتر تلگرام است تعیین قوانین شفاف در این حوزه ضرورت دارد، اما تعیین قوانینی که قابل اجرا باشد. تصویب قانون الزام پیام رسان‌های خارجی به رعایت قوانین کشور ما عملی نیست و نتیجه آن قابل پیش‌بینی است، به نظرمی‌رسد باید منتظر فیلترینگ تعداد بیشتری از شبکه‌های اجتماعی خارجی باشیم.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۴
در انتظار بررسی: ۹
انتشار یافته: ۱۹
از این به بعد پسر 4 ساله من میشه طراح فیلترشکن و بزرگترها میان ازش فیلترشکن میگیرن
چند ماهه دیگه همه ایران تحت پوشش اینترنت ماهواره ای ایلان ماسک قرار می گیره و حق اشتراک چند ساله هم با تجهیزات فروخته می شه بعد مردم ایران با سرعت صدها مکابیت بر ثانیه و بدون فیلتر نت جمهوری اسلامی با آزادی به اینترنت دسترسی خواهند داشت.تا آن موقع خوش باشید!!!!!!!
اگه مردم شرف و غیرت دارن با وجود اینهمه گرونی و اختلاس و تبعیض و سرکوب و شرایط امنیتی کشور نباید حتی رای سفید بدن. رای بی رای
آیا تجربه ویدئو وبعدازآن ماهواره رافراموش کرده اند؟آیا نتیجه تعیین سلیقه ای واجباری لباس مردم رافراموش کرده اند؟................................ وآیا اصلا میدانند که تا2-3 سال دیگراینترنت بدون نیازمردم به مخابرات وهمانند ماهواره قابل دریافت خواهد بود؟
چه توقعاتی دارید!!! پیام رسانها تحت نظر شما ها باشند؟؟؟ مثلا چه چیزی بالاتر از اونها دارید؟؟؟ بعدش هم فیلتر کنید ما دیگه استاد شدیم. بدترین ضربه ها به کسب و کارهای اینترنتی می خوره.
اصرار بر نفهمیدن دارید... نمیدونم چرا
نماینده های سی درصدی
شما چکاره اید
مردم خودشون شعور دارن
صبح تا شب میگید رای بدید ، به مجلس رای دادیم ، چی شد ، هر روز یه طرح برای آزار و اذیت بیشتر مردم تصویب می کنن
مگه اینکه فیلترینگ چین رو برین بخرین بیارین که در اون صورت ما دیگه از این کشور میریم وگرنه گنده تر از شماهام نمیتونه جلو اینترنت رو بگیره مجلس 4 درصدی
روزی میاد که مردم همین وزیر مخابرات فعلی رو دعا می کنند
متاسفانه دولتمردان ما طریقه صحیح ساماندهی فضای مجازی بلد نیستند و با اجرای روش های غیر علمی نتیجه عکس می گیرند و در نهایت ضربه سهمگینی به جامعه وارد می کنند که با طرح بالا، به زودی شاهد همین امر خواهیم بود.
فعلا که خدا به مردم رحم کرده و به دلیل تحریم توان راه اندازی اینترنت ملی را ندارید
مجلس محدودیت
مگه الان چند ساله كه تلگرام فيلتره كسي مشكلي پيدا كرده ؟
یک مدت بعد با ماهواره هایی که به فضا ارسال می شود همه مثل شبکه تلویزیونی با یک بشقاب پرسرعترین و بدون محدودیت اینترنت در دسترس خواهد و بود و آن وقت معلوم نیست شما به دنبال فیلتر کردن چی خواهید بود
بیایید برای مملکت فاتحه قراِءت کنیم
رای بی رای حتی اگر تهدید به قطع اینترنت کنید
جالبه
FATF رو تصویب نمی کنند و می گن دست و پای کشور رو می بنده برای مراودات مالی و عبور از تحریم ها
پیام رسان های خارجی که الان وسیله دست ما برای ارتباط با دنیاست و خیلی وقت ها برای دورزدن تحریم خرید کالاهایی که به ایران نمی فروشند استفاده می کنیم را هم می خواهند ببندند
یکباره بفرمایید که می خواهید همه چیز مال خودتان باشد فی سبیل الله علی جیب خودتان!!!!!!!!
معلومه فیلترشون میکنن. این همه داره رسواشون میکنه هر حرف و حرکتشون زیر ذره بینه معلومه با همه توان دنبال محدود کردنش هستن. اینکه باید تحت قوانین ما باشه و... هم همش بهانه هست
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس # تعطیلی پنجشنبه ها