بازدید 8379

کلانتری: طبیعت کشور به سمت مردن پیش می‌رود

رییس سازمان حفاظت محیط زیست با هشدار نسبت به از بین رفتن طبیعت، تاکید کرد که سند منابع طبیعی و تالاب‌ها فقط باید به نام منابع طبیعی و سازمان جنگل ها باشد.
کد خبر: ۱۰۵۲۹۶۶
تاریخ انتشار: ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۰۸:۰۰ 19 May 2021

به گزارش «تابناک» به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، عیسی کلانتری امروز در نشست مدیران کل محیط زیست استان ها که به صورت آنلاین برگزار شد، خطاب به مدیران گفت: منابع طبیعی نداشته باشیم چگونه می خواهیم محیط زیست را حفظ کنیم؟ اخیرا کلک می زنند؛ باید حواستان به تالاب ها باشد.

وی تصریح کرد: دستگاهی به نام سازمان جنگل ها و مراتع داریم که بر اساس قانون موظف به حفظ منابع طبیعی است و مالکیت را این سازمان باید داشته باشد. دستگاه اجرایی وارد شده و در حال ثبت کردن اسناد به نام خود است. آن دستگاه اجرایی دستگاه منتفع و دلالی است و می تواند زمین تالاب را بفروشد ولی سازمان جنگلها حق فروش ندارد. وزارت نیرو می تواند اگر سند به نامش شد زمین را بفروشد. مدیران کل حفاظت محیط زیست باید آگاه باشند؛ تالاب فروختنی نیست اما اگر سند آن به نام وزارت نیرو ثبت شود، فروختنی می شود.

وی افزود: سند هیچ تالاب و کوهی نباید به نام کسی غیر از منابع طبیعی و سازمان جنگل ها شود؛ حتی سازمان حفاظت محیط زیست هم می تواند زمین را بفروشد.

وی خطاب به مدیران با تاکید بر اینکه مسوولین حفاظت محیط زیست باید آگاه باشند و تقاضای هر ارگانی برای ثبت منابع طبیعی را اطلاع دهند، گفت: استراتژی ما توسعه پایدار است؛ در گذشته سازمان در سیاست های کلان، برای انجام وظایف خود از اختیاراتی که داشت محروم بود. به دلیل کج سلیقگی ها و به دلیل عدم تحمل سازمان در خارج از پیکره سازمان، یک سازمان فلاکت زده به نظر می‌رسید.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست اظهار کرد: حالا مسایل زیربنایی متحول شده است. در دولت دیگر هیچ پروژه ملی شروع نمی شود مگر با تایید سازمان محیط زیست و با ارزیابی زیست محیطی. وقتی وارد سازمان شدم دیدم در مواردی یک کارشناس در استانداری بر محیط زیست حاکمیت دارد.

کلانتری تاکید کرد: اختلاف بین دستگاه دولتی وجود دارد، آن هم زمانی است که تکلیف قانونی را انجام دهید و اختلاف بر سر یک موضوع باشد، تکلیف قانونی باید انجام شود و نباید به دلیل اینکه دو دستگاه دولتی با هم روبرو هستند، از انجام تکلیف قانونی گذشت. در برابر وظایف قانونی تنها در برابر دادگاه باید پاسخگو باشید. هیچ استانداری و حتی رییس جمهوری هم نمی تواند شما را از انجام تکلیف قانونی منع کند.

وی ادامه داد: سازمان تسلیم اداره برنامه ریزی و مدیریت استان شده بود. کم کم به حق و حقوق خود برمی گردیم. متاسف می‌شنوم گاهی استاندار می‌گوید به مدیر کل اداره محیط زیست دستور دادم، انجام نداد!؛ نباید تقاضای خلاف قانون از مدیرکل کرد، اگر مدیرکل انجام می‌داد حتما برکنارش می‌کردم. در عین حال که کار فراقانونی نباید انجام دهیم، باید وظایف قانونی را انجام دهیم.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست همچنین با تاکید بر اینکه مدیران کل باید پیگیر حقابه تالاب‌ها باشند، گفت: وزارت نیرو باید حقابه محیط زیست را به صورت سیلابی بدهد؛ مسلم است که با دادن پنج متر مکعب آب طی سال، حتی پنج لیتر آب هم به تالاب نمی‌رساند. حقابه محیط زیست باید ۸۰ یا ۱۰۰ متر مکعب در ثانیه باشد. دو – سه متر مکعب آب در ثانیه به درد خود وزارت نیرو می‌خورد.

وی با تاکید بر اینکه زاینده‌رود دیگر زنده رود نیست، گفت: زندگی زاینده رود اکنون بستگی به سد زاینده رود دارد. وضع طبیعت وخیم‌تر شده است. امروز اثر ۲۰۰ میلیمتر بارش کمتر از اثر ۱۷۰ میلی متر در سال‌های پیش است.

معاون رییس جمهوری با اشاره به اینکه طبیعت کشور به سمت مردن پیش می‌رود و توان این همه فشار را ندارد، اظهار کرد: چالش آب بیشتر می‌شود و تنها ارگانی که در کشور موظف است علیه چالش آب بجنگد، ما هستیم.

وی با تاکید بر اینکه طبیعت در پی عملکرد ما به سمت مرگ می رود، گفت: حق سکوت نداریم و نباید خلاف قانون نیز رفتار کنیم. تکالیف قانونی مشخص است، باید اولویت ها را تشخیص دهیم.

کلانتری با اشاره به اینکه اگر ضریب 50 درصد را سال گذشته اعمال نمی کردیم دیگر هیچ وقت اعمال نمی شد. امسال سازمان مشکل بودجه ای نباید داشته باشد، بودجه جاری بیش از 90 درصد افزایش پیدا کرده است و بودجه عمرانی نیز بیشتر شده است. تکالیف قانونی را باید انجام دهید. با مردم و استانداران هماهنگ باشید اما قانون را نمی توانید زیر پا بگذارید.

مناطق حفاظت شده را نمی فروشیم

رییس سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: اخیرا استانداران با تحریک وزیر صمت می نویسند، وارد مناطق شوید و منابع را کشف کنید. هر جا مغایر قانون است باید محکم بایستید؛ ما امانت دار نسل‌های بعد در کشور هستیم. یک معدن کشف شود و به تولید برسد، مزایای زیادی دارد اما حق نداریم منابع نسل‌های بعد را بفروشیم. مناطق حفاظت شده برای چه حفاظت می‌شوند؟ برای اینکه از منابع ژنتیکی نسل‌های بعد حفاظت شود. ژن‌هایی که امروز نمی‌توان از آن استفاده کنیم را باید حفظ کنیم.

کلانتری هم چنین با بیان این جمله که از مناطق چهارگانه باید حفاظت کرد، گفت: در مناطق حفاظت شده تنها حفاظت از گونه های حیات وحش مهم نیست بلکه گیاهان به ویژه گیاهان وحشی و دست نخورده، مهم هستند. درحالی که می گویند اجازه دهیم که وارد شوند سنگ و .. حتی طلا استخراج شود.

کلانتری خطاب به مدیران کل گفت: غصه نخورید که باران کم آمد، غصه این را بخورید که به دلیل انجام ندادن وظایف قانونی منبعی را از دست دادیم. سازمان محیط زیست تنها سازمانی است که تکلیف حفظ منابع را دارد.

وی افزود: آب‌ها تجدید ناپذیر شدند و حالت تجدید پذیر را از دست دادند. خاک نیز به همین صورت. اصلا مهم نیست یک هکتار زمین در مازندران تبدیل به ویلا شده است. مهم‌تر این است که اگر این یک هکتار زمین ۲۲ سانتیمتر خاک زنده داشته باشد، چهار هزار تن خاک تبدیل به ویلا شده است.

کلانتری با تاکید براینکه درحال از دست دادن خاک هستیم و کسی توجه نمی‌کند، در ادامه گفت: کلان را قربانی می‌کنیم. شما در مقابل جامعه نباید قرار بگیرید و اذهان عمومی باید حامی شما باشد. نباید نسبت به خشک شدن میانکاله و از بین رفتن انزلی بی‌تفاوت باشید. نباید تالاب بختگان را به تولید اضافی برنج در بالادست بفروشید. دریاچه ارومیه به دلیل سیب و انگور و چغندر اضافی نباید قربانی شود. با آب دریاچه چغندر تولید می‌کنیم و چغندر را در استانی دیگر تبدیل به شکر می‌کنیم. هزینه حمل و نقل چغندر ارومیه برای تبدیل شدن به شکر در اصفهان و خراسان، ۱.۵ برابر قیمت بین المللی شکر تولیدی است!

رییس سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: ۴۰ میلیون دلار فقط باید صرف سوخت کنیم، حال فشار بر حمل و نقل، تصادفات و ... را نیز حساب کنید که باید هزینه کنیم برای ۳۰ میلیون دلار شکر! حتی در کشور‌هایی مانند امریکای لاتین یا همسایه‌های ما چنین کاری نمی‌کند! حوزه محیط زیست باید در مقابل این مساله بایستد.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۶
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲۵
نابودی ایران با نابودی محیط زیست . ایران داره از درون از بین میره و هنوز مسئولان به دشمنی با این و آن فکر می کنند . دشمن اصلی ایران خشکسالی است و لا غیر
حال كه احتمال ميدي سكاندار سازمان محيط حفاظت!؟ از محيط زيست نباشي ، نگران محيط زيست شدي؟اونموقع كه پاي هر ساخت سد و معدن و پروژه اي امضاء ميكردي بدون درنظر گرفتن تبعات زيست محيطي نگران محيط زيست نبودي!؟
تو خودت یکی از عوامل این وضعیتی
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۲۶ - ۱۴۰۰/۰۲/۲۹
دقیقا
مسئوا بیعرضه
43 سال توی این کشور همه چیز را به سمت مردن برده اید امید نشاط و سلامتی را از این جامعه گرفته اید و همه را به مرگ خودشان راضی کرده اید و سرتان را زیر برف کرده اید و حاضر نیستید واقعیت ها را هم ببینید
آقای کلانتری از آنجا که یادم می اید شما پستی و مقامی کمتر از وزیر نداشته اید، از کی گله دارید؟
اگر طبیعت در حال مردن است، شما ها که مسولیت باید پاسخ دهید نه کس دیگر
خب تو چیکاره ای؟ گفتن این حرفها رو هر کسی بلده. شما چیکار کردی و چه نتیجه ای گرفتی؟ اینو بگو.
ایشون که از اول تعطیل بود.
انقلاب کردیم که همه چیز زنده و ریبا شود و زندگی برای همه راحت و پر امید سالم باشد ولی مسئولین بعد از ۴۰ سال حرف از مردن همه چیز میزنند وهمه داشته های قبلی هم از دست رفت
رف زدن راحت اس عمل کردن مشکل شما حتی کوه ها فروختید
من از موقعی که یادمه جناب کلانتری یا وزیر کشاورزی بوده یا محیط زیست . شما چه کردی در این 40 سال گذشته این جواب مردم است هر چه خواستی که هیچ دولتی به شما جواب نه نداد . فقط جملات قشنگ اول هر دوره : در راستای احیای منابع اب و حفظ جنگلها قطعا ما تمام تلاشمان را با همکاران در حوزه تخصصی آب انجام می دهیم و به حمدالله الان موضوع منابع طبیعی درموقعیت خوب و پایداری است قطعا ما چالشهایی داریم که در حال رفع این موانع هستیم؟؟؟
این جمله زیبای شم است یادتان رفته یا فقط حالا وزیر بشیم تا بعد
تو پس برای چی هستی؟
جناب آقاي كلانتري؛
همين الان هم ادارات محيط زيست تحت نفوذ و تاثير فرماندار يا استاندار هستند و به راحتي مجوزي را صادر يا باطل مي كنند!
ضمنا بد نيست نگاهي هم به ماده 24 قانون معادن بياندازيد كه چطور دست محيط زيست را از حفاظت مراتع، جنگلها، كوهها يا ... بسته است! معادن استراتژيك كه جاي خود دارد، حتي در مقابل برداشت سنگ لاشه هم محيط زيست ناتوان است.
خودت اب این مملکت رو نابود کردی ما فراموش نمیکنیم
عقل که نباشد جان ملت در عذاب است. حل مشکل تابودی آبهای زیر زمینی فصیلی تا به مرحله غیر قابل بازگشت نرسیده بسیار ساده و می تواند با ایجاد کار مغضل بیکاری را هم در سطح قابل توجهی خل کند. مشاهد ه می کنیم در جای جای کشورمان بارندگی و سیستم فشل دفع آبهای سطحی هر ساله باعت بروز سیل و خسارات تاسفباری می شود و حتی ترافیک و زندگی مردم را مختل می کند. پیشنهادم این است که این منبع حیات را از مبدا مهار کنیم و اجازه ندهیم به شکل افریته مرگ و نابودی و بدون هرگونه نفع از دستمان خارج شود. بیایید از ابندا سر راه هر ناودان با حفر چاه و گذاشتن حلقه های سیمانی و ریختن شن پشت آن نهایت جذب آب به درون زمین آبهای زیر زمینی را تجدید کنیم. و در سطح شهرها و در محلهای مناسب مانند پارکها و میادین با ساخت مخازن و هدایت صحیح روان ابهای معابر به در.ن این مخازن نهایت بهره برداری را از این نعمت الهی برای فضای سبز را داشته باشیم. و صدها طرح مشابه دیگر می تواند آینده سرزمینمان را بیمه کند. مسئولان بیسواد که عقل ندارند.
اقاي كلانتري اشتباه ميكني :كشور إيران با تمام بود ونبودش بسمت مردن پيش ميرود .
این آقای کلانتری وقتی وزیر کشاورزی بود ، کشاورزی ایران را بسمت نابودی برد الان هم که هشت سال در محیط زیست است جز آیه یاس خواندن و نابودی محیط زیست چیزی بلد نیست و معلوم نیست رو چه حسابی این آقا این همه سمت وزارتی و حساس داشته بدون اینکه ثمره ایی داشته باشد واقعا متاسفم که در ایران همه انتصابها بر اساس روابط و رفاقتی است تا شایسته گی.........
خجالت هم خوب چیزیه. مسئول باشی و مژده مرگ رو هم بدی؟ پس تو رو برا چی "نصب" کردن رو اون صندلی. هر چند تو این مملکت دولت کاره ای نیست.
ممنون از گزارشتون انشاالله عمه من مشکل را حل میکند.
عجب
از کرامات شیخ ما چه عجب
ینی تو رییس باشی و بهتر از این باشه!!!!!!!!!!!!!؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
آقای کلانتری سی ساله دارین تخریب میکنید.
سد سازی
تغییر مسیر رودخانه ها
تولید بیابان
ایجاد راه هایی که صد برابر ضررش بیشتر از سودشه.
فروختن جنگلها به آقازاده ها و هزاران آسیب مهلکی که به محیط زیست ایران وارد کردید و باعث از بین رفتن اقلیم شدید.
حالا دلسوز ایران شدید.
بلایی سر این اقلیم آوردید که بزودی یک بیابان بجای ایران میمونه و کوچ اجباری در انتظار مردمه.
الحق که در تخریب کارتون حرف نداشت.
آفرین.
اگر با مدیریت شخصی مثل اقای کلانتری غیر از این بود باید
تعجب میکردیم. این آقا بیشتر نقش خبرگذاری رو بازی میکنه که درباره محیط زیست هشدار و خبر میده....مرد حسابی این همه بودجه و کارمند داری.....چیکار میکنی؟؟!!
پس این همه سال برای چی حقوق گرفتی حرام باشد
طبیعت یا توسط بعضی ها به سمت بردن پیش می رود یا توسط بعضی ها به سمت مردن در هردو حالت برای ملت یکی است فرقی ندارد
دردوران وزارت خودتان مجوز حفر چتد هزار چاه عمیق صادر شد؟
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل
آخرین اخبار