مدیر ارشد اسبق آژانس بین المللی انرژی اتمی در گفت‌و‌گو با تابناک

آمریکا در حال آماده‌سازی برای حمله سنگین سه‌روزه به ایران است/ از «مادر بمبها» استفاده می‌شود/ ترامپ تمدن ۵ هزار ساله ایران را فراموش نکند

«طارق رئوف» می‌گوید فرماندهی مرکزی آمریکا در حال آماده‌سازی برای انجام حملات سنگین سه‌روزه علیه ایران است.
کد خبر: ۱۳۹۹۴۵۴
| |
87904 بازدید
|
طارق رئوف

به گزارش خبرنگار بین الملل تابناک، در شرایطی که تنگه هرمز به یکی از مهم‌ترین کانون‌های معادلات سیاسی، امنیتی و اقتصادی جهان تبدیل شده است، تحولات مربوط به مذاکرات تهران و واشنگتن و اختلاف‌نظر‌ها بر سر چارچوب توافق احتمالی، ابعاد تازه‌ای به تقابل دو کشور بخشیده است. 

در این میان، تأکید مقام‌های ایرانی بر شروط پیشین مذاکرات، گمانه‌زنی‌ها درباره پیشنهاد‌های جدید تهران و تلاش واشنگتن برای دستیابی به توافق در بازه زمانی مشخص، پرسش‌های مهمی را درباره اهداف واقعی طرفین، میزان انعطاف‌پذیری آنها و چشم‌انداز دیپلماسی مطرح می‌کند؛ به‌ویژه آنکه سرنوشت تنگه هرمز و تحولات بازار جهانی انرژی نیز به‌طور مستقیم از این معادلات تأثیر می‌پذیرد.

بیشتر بخوانید:

«طارق رئوف» رئیس سابق بخش امنیت سیاسی و شفاف سازی آژانس بین المللی انرژی اتمی و رئیس برنامه خلع سلاح، کنترل سلاح و عدم اشاعه موسسه صلح استکهلم (سیپری) در این زمینه به تابناک گفت: ایران پیشنهاد داده است که به تفاهم‌نامه اسلام‌آباد (MOU) بازگردد. بازگشت ایران به همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی (IAEA) تنها پس از لغو تمامی تحریم‌ها و خروج نیرو‌های آمریکایی از منطقه امکان‌پذیر خواهد بود. 

وی افزود: اگر آمریکا حملات خود به ایران را از سر بگیرد، ایران تلافی خواهد کرد. اگر ایران نتواند نفت صادر کند، شرکت‌های هواپیمایی آن قادر به انجام پرواز نباشند و زیرساخت‌های انرژی‌اش بمباران شوند، در آن صورت هیچ کشور دیگری در منطقه خلیج فارس نیز قادر نخواهد بود نفت صادر کند، هواپیما‌های خود را به پرواز درآورد یا از زیرساخت‌های انرژی خود محافظت کند.

مشخص نیست چه کسی در آمریکا تصمیم گیرنده است

وی گفت: تهران از آمریکا به‌شدت ناامید و خشمگین است، زیرا نمی‌داند چه کسی در این کشور اختیار و صلاحیت تصمیم‌گیری دارد و از طرف آمریکا سخن می‌گوید. 

رئیس برنامه خلع سلاح، کنترل سلاح و عدم اشاعه موسسه صلح استکهلم (سیپری) در ادامه یادآور شد: در حال حاضر، سه جریان رقیب در آمریکا وجود دارند: مارکو روبیو، جریان موسوم به «دولت پنهان» (Deep State) و نومحافظه‌کاران (Neo-cons) از یک سو، جی‌دی ونس و جریان «اول آمریکا» (America First) از سوی دیگر، و دونالد ترامپ که قادر به تصمیم‌گیری نیست و نفوذ اسرائیل بر تصمیمات او غلبه دارد.

رئوف ادامه داد: عمان دیگر نقش میانجی را ایفا نمی‌کند، زیرا در زمینه انتقال نفت از طریق مسیر آبی خود با آمریکا همکاری می‌کند. قطر، در کنار پاکستان، به‌عنوان میانجی مورد اعتماد شناخته می‌شود؛ اما این دو کشور نیز نفوذ کافی برای تأثیرگذاری بر واشنگتن ندارند. 

وی گفت: بنیامین نتانیاهو سفر محرمانه‌ای به ابوظبی انجام داده است که نمایندگانی از مصر، کویت و بحرین نیز در آن حضور داشته‌اند. در این دیدار، پیشنهاد ارائه تضمین‌های امنیتی با هدف مقابله با توافق مکه مطرح شده است. 

حوثی‌ها جنگ دفاعی خود را دنبال می‌کنند و از سوی ایران هدایت نمی‌شوند

رئوف در ادامه افزود: حوثی‌ها جنگ دفاعی خود را دنبال می‌کنند و از سوی ایران هدایت نمی‌شوند. اسرائیل نیز در حال ویران کردن لبنان است. ماده اول تفاهم‌نامه اسلام‌آباد بر صلح منطقه‌ای و برقراری آتش‌بس در سراسر منطقه تأکید داشت، نه صرفاً بر آتش‌بس میان آمریکا و ایران.

وی یادآور شد: اوضاع همچنان مبهم و سردرگم است. ایران مصمم است از خود دفاع کند. در ژوئن ۲۰۲۵، ایران ۱۸ ساعت برای پاسخ دادن زمان صرف کرد، اما در فوریه ۲۰۲۶، ظرف یک ساعت واکنش نشان داد. آمریکا باید به این موضوع توجه کند. 

رئوف گفت: گزارش‌ها حاکی از آن است که فرماندهی مرکزی آمریکا (CENTCOM) در حال آماده‌سازی برای انجام حملات سنگین سه‌روزه علیه ایران است؛ حملاتی که احتمالاً استفاده از بمب ۱۵ هزار کیلوگرمی موسوم به «مادر همه بمب‌ها» (Mother of All Bombs) را نیز شامل می‌شود و با حمایت اسرائیل انجام خواهد شد. 

ایران آماده تحمل ضربات سنگین است، اما تسلیم نخواهد شد

رئیس برنامه خلع سلاح، کنترل سلاح و عدم اشاعه موسسه صلح استکهلم (سیپری) در ادامه یادآور شد: ترامپ از تسلیم نشدن ایران به‌شدت خشمگین و ناامید شده است و اکنون آمریکا در دامی گرفتار شده که خود آن را ایجاد کرده است. ایران آماده تحمل ضربات سنگین است، اما تسلیم نخواهد شد.

وی افزود: در مراسم استقبالی که در اینجا برگزار شد، سفیر ایران اشعاری از حافظ را قرائت کرد که درباره زندگی با عزت و کرامت بود و این مفهوم را بیان می‌کرد که اگر زندگی با عزت همراه نباشد، دیگر ارزش زیستن ندارد. 

رئیس سابق بخش امنیت سیاسی و شفاف سازی آژانس بین المللی انرژی اتمی در پایان گفت: این پیامی است که ترامپ باید از تمدنی پنج‌هزارساله درک کند؛ تمدنی که در طول تاریخ با چالش‌های بسیاری روبه‌رو شده، اما توانسته است از آنها جان سالم به در ببرد.

اشتراک گذاری
برچسب ها
گزارش خطا
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۷۶
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۶۶
هادی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۶:۱۵ - ۱۴۰۵/۰۷/۲۸
لعنت خدا بر دولت ترامپ وطرفدارانش انشاالله به عذاب الهی گرفتار شوند.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۵۱ - ۱۴۰۵/۰۷/۲۸
ایران اگر بتواند به مدت ۳ ماه آسمان فرودگاه های کشور های عربی را نا امن کند ساعتی یه پهباد بفرسته بالای فرود گا هاشون ،ورشکسته میشوند و مرمانشان علیه نیرو های آمریکا کودتا میکنند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۵۰ - ۱۴۰۵/۰۷/۲۸
طورو خدا این عاصم منیر امروز داره میاد ایران رو رد کنید بره ،هم داره کمک عربستان میکنه علیه انصار الله هم مرز زمینی رو بسته به روی ایران،طرفداره آمریکاست
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۰۱ - ۱۴۰۵/۰۷/۲۸
این عاصم منیر موشک هاشو به سمت افغانستان ،انصار الله و ایران گرفته ،معلومه طرفداره آمریکاست ،باز ایران راهش میده برای مزاکره
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۰۷ - ۱۴۰۵/۰۷/۲۸
توی این یک هفته تا انتخابات اسراییل ترامپ واسه بیبی هر کاری بتونه انجام میده که بازم رای بیاره چون دوتیی با هم خیلی حال میکنن!!!!! بهم خیلی میخورن!!!!!!!!!!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۵۶ - ۱۴۰۵/۰۷/۲۸
به علت گرانی سوخت و اجناس در اروپا و آمریکا ،ترامپ و اروپا حمایت خود را از اوکراین برداشتند،اگر همین طوری پیش برود ترامپ مجبوره حمایت خود را از اسراییل برداره
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۳۶ - ۱۴۰۵/۰۷/۲۸
متاسفانه شرایط داخلی هم نیست در این شرایط به وزرای با تجربه و کار کشته نیاز هست و رییس جمهور باید خودش تغییرات رو بده و وزرای ناکارمد را در راستای اتحاد داخلی و منافع مردم تغییر بده
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۵۱ - ۱۴۰۵/۰۷/۲۸
تورا حضرت عباس
این دفعه اگر جنگ شد
هر کاری می توانید بکنید
از قطع کابل اینترنت تا مراکز دیتا تا کاخ شیوخ عرب
یا درست بجنگید یا اصلا نجنگید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۶:۲۰ - ۱۴۰۵/۰۷/۲۸
تابناک اینا همش الکیه تا انتخابات امریکا هیچ کار مهمی نمی کنه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۰۱ - ۱۴۰۵/۰۷/۲۸
عزیز انتخابات امریکا نهایت وسط آبان است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۶:۳۲ - ۱۴۰۵/۰۷/۲۸
اگر قصد آمریکا واقعا تحمیل جنگ سه روزه می باشد معنای آن قطعا جنگی زیرساختی است ، تدارکات و لجستیک آمریکا اصلا در حد ایام منتهی به جنگ ۴۰ روزه نیست، این یعنی جنگی تخریب محور با صرف کمترین مهمات. البته توان اسرائیل بطور کامل بازسازی شده
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۳۷ - ۱۴۰۵/۰۷/۲۸
پس خبر نداری عزیزجان. توان آمریکا هم کاملا تا قبل از جنگ ۴۰ روزه بازسازی شده بلکه بیشتر
شادی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۰۳ - ۱۴۰۵/۰۷/۲۸
لعنت خدا بر امریکا که دست از سر بشریت برنمیدارد.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۲۸ - ۱۴۰۵/۰۷/۲۸
الهی آمین
بنده خدا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۴۳ - ۱۴۰۵/۰۷/۲۸
به فضل الهی و مجاهدت رزمندگان و حمایت مردم متمدن کشور کهن مان، بازهم هیچ غلطی نخواهند توانست و بیچاره تر و مستأصل تر از گذشته و با گوش های افتاده و خیالات بر باد رفته به خلیج همیشه خوک ها باز خواهند گشت.
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۱۳:۴۴ - ۱۴۰۵/۰۷/۲۸
میشه خارج از تعارف، به ما بگی چطور جلوی مادر تمام بمب ها رو میگیریم که به کوه کلنگ برخورد نکنه؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۲۷ - ۱۴۰۵/۰۷/۲۸
ای ناشناس همانطور که در جنگ ۴۰ روزه سیلی محکم زدیم در جنگ جاری هم سیلی محکم تر خواهیم زد
در جنگ دو حالت بیشتر نداریم دوست یا دشمن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۲۴ - ۱۴۰۵/۰۷/۲۸
کارشناسان میگن این بمب سنگر شکن نیست . تخریب شدید داره برای کوه کلنگ از این استفاده نمیشه از همون بمب قبلی استفاده میشه
بمب سنگین را احتمالا برای تخریب زیاد زیرساختی میخواد استفاده کنه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۴۶ - ۱۴۰۵/۰۷/۲۸
نتانیاهو با فیلم های تجاوز جزیره تصمیم می گیرد
بنده خدا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۴۹ - ۱۴۰۵/۰۷/۲۸
بازهم غلط اضافی این جنایتکاران به نابودی بیشتر مخفی گاها و منافع حیاتی آنها در منطقه و حتی فراتر از منطقه منجر خواهد شد. اما باید برای ریشه کن کردن غده سرطانی منطقه گام خای نهایی را برداریم.
حامد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۱۴ - ۱۴۰۵/۰۷/۲۸
چرا چین به عنوان میانجی مطرح نمیشود
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۴۶ - ۱۴۰۵/۰۷/۲۸
چون اقتصادش وصله به اقتصاد امریکا واره از نفت ارزان منفعت میبره
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۵۸ - ۱۴۰۵/۰۷/۲۸
پاکستان چین کشورهای عربی توی همه‌ی کشورهای جهان نیرودارند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۹ - ۱۴۰۵/۰۷/۲۸
قمارباز احمق متوهم هیچ غلطی نمی تواند بکند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۲ - ۱۴۰۵/۰۷/۲۸
ترامپ فقط حرف که با تهدید و رجز خوانی تسلیم کنه