بازدید 10272

خودنمایی آمار‌های «ناخوش» ازدواج و موالید در حضور «قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت»!

قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت به رغم پشتوانه‌هایی که در اسناد کلان و بالادستی داشته، نتوانسته در یک سال اول اجرا به توفیق چندانی منجر شده و حتی اوضاع نامطلوب کشور در حوزه خانواده و جمعیت را تثبیت کند؛ شروع نامطمئنی که بعید است به فرجامی دلچسب در آینده منجر شود، مگر آنکه بازنگری در دستور کار قرار گرفته و تغییراتی را شاهد باشیم.
کد خبر: ۱۱۵۷۸۸۲
تاریخ انتشار: ۱۴ دی ۱۴۰۱ - ۱۰:۰۰ 04 January 2023

خودنمایی آمار‌های «ناخوش» ازدواج و موالید در حضور «قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت»!یک سال پس از تصویب و اجرای طرحی که حالا قانون شده و «حمایت از خانواده و جوانی جمعیت» نام دارد، اوضاع در شاخص‌های مربوط به این قانون اصلا خوب نیست و حتی می‌شود گفت که رو به وخامت است.

به گزارش «تابناک»؛ کاهش نرخ رشد جمعیت، کاهش تعداد ازدواج‌ها، افزایش موارد طلاق، کاهش تعداد تولد‌ها و کاهش نرخ باروری، افزایش تعداد سالمندان و افزایش تعداد زوج‌های نابارور و موارد ریز و درشت مرتبط، نشان از وضعیت نامطلوب کشورمان در حوزه خانواده و حتی جمعیت دارد؛ وضعیتی که چندی پیش، نمایندگان مجلس را مجاب به تدابیری ویژه کرد و به این ترتیب قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت پا به عرصه وجود گذاشت.

درباره قانونی سخن می‌گوییم که البته قدمتش کم نیست و می‌توان رد و ریشه آن را در اسناد مختلفی دید؛ از قانون پنج ساله ششم توسعه کشور که در سال ۱۳۸۸ به تصویب رسیده و از سال ۱۳۹۰ اجرایی شده، تا نقشه مهندسی فرهنگی کشور که در سال ۱۳۹۲ در شورای عالی انقلاب فرهنگی طرح و تصویب شده و در دستور اجرا قرار گرفته است. اسنادی که به اتکای آن‌ها در سال ۱۳۹۲ طرحی با نام «طرح جامع جمعیت و تعالی خانواده» در مجلس شورای اسلامی در دستور بررسی قرار گرفت که قانون فوق، ثمره آن است.

البته در زمان بررسی طرح مذکور، انتقاداتی به آن وارد شد که از جمله آنها، اظهار نظر بازوی پژوهشی مجلس شورای اسلامی، مرکز پژوهش‌ها بود که هزینه اجرایش را بسیار گزاف ارزیابی (بالغ بر ۷ هزار میلیارد تومان در آن سال) و حتی آن را مغایر یکی از اصول قانون اساسی ذکر کرده بود. بدین ترتیب فرایند بررسی طرح یاد شده به کندی پیش رفت و در نهایت موجب شکل گیری تغییراتی در آن، از جمله در نام طرح شد.

البته این پایان کار نبود و این طرح بعد از تصویب در مجلس در آبان ۱۳۹۴، چندین بار مسیر بین مجلس و شورای نگهبان را پیمود و هر بار نکاتی در آن اصلاح شد تا در نهایت در آبان ۱۴۰۰ به تایید شورای نگهبان رسید و جامه «قانون» به تن کرد؛ اتفاقی که از مدت‌ها پیشتر انتظار وقوع آن می‌رفت و با توجه به نهایی شدن همه چیز پیش از فصل بودجه نویسی و تصویب قانون بودجه سال بعد، به نظر همه چیز برای اجرای عالی این قانون فراهم بود.

خودنمایی آمار‌های «ناخوش» ازدواج و موالید در حضور «قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت»!

از اینجای ماجرا به بعد را می‌شود در آمار دید و ارزیابی کرد؛ مثلا در نرخ رشد جمعیت کشور در ۹ ماه ابتدای امسال که عدد ۰.۷ درصد را نشان می‌دهد، در حالی که این نرخ در سال ۱۳۹۵ تفاوت چشمگیری داشت و ۱.۲۴ درصد را نشان می‌داد و اگر به گذشته برگردیم، پی خواهیم برد که با سرعت روند نزولی را طی کرده و از ۹۱.۳ درصد سال ۱۳۶۵ به وضعیت ناخوش امروز رسیده است.

درست مانند وضعیتی که آمار‌های ازدواج از گذشته تا به حال، ترسیم می‌کنند؛ به این اعداد که شامل ازدواج‌های ثبت شده در ۹ ماه ابتدای سال‌های گذشته تا به امروز است، دقت کنید.

سال ۱۳۹۵: ۵۰۲۷۰۵ مورد
سال ۱۳۹۶: ۴۶۵۲۶۸ مورد
سال ۱۳۹۷: ۴۸۷۷۶۹ مورد
سال ۱۳۹۸: ۴۰۲۵۶۳ مورد
سال ۱۳۹۹: ۴۱۸۴۰۵ مورد
سال ۱۴۰۰: ۴۴۱۷۶۰ مورد
سال ۱۴۰۱: ۴۰۲۲۰۲ مورد

با چنین وضعیتی معلوم است که نرخ زادآوری کاهش پیدا می‌کند، هرچند با تامل در آمار‌های طلاق به رشد این پدیده هم پی می‌بریم که می‌تواند یکی از عوامل کاهش میزان ولادت‌ها باشد؛ عوامل مختلفی که دست در دست هم، به رقم خوردن چنین اعدادی منجر شده اند: (تعداد موالید در ۹ ماه ابتدایی هر سال)

سال ۱۳۹۵: ۱۱۵۹۹۸۳ تولد
سال ۱۳۹۶: ۱۱۳۸۲۴۷ تولد
سال ۱۳۹۷: ۱۰۴۶۱۵۵ تولد
سال ۱۳۹۸: ۹۱۳۳۵۳ تولد
سال ۱۳۹۹: ۸۵۷۱۱۴ تولد
سال ۱۴۰۰: ۸۴۴۷۲۳ تولد
سال ۱۴۰۱: ۸۱۰۸۸۷ تولد

نیم نگاهی به اعداد فوق کافی است تا دریابیم که قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت به رغم پشتوانه‌هایی که در اسناد کلان و بالادستی داشته، نتوانسته در یک سال اول اجرا به توفیق چندانی منجر شده و حتی اوضاع نامطلوب کشور در حوزه خانواده و جمعیت را تثبیت کند؛ شروع نامطمئنی که بعید است به فرجامی دلچسب در آینده منجر شود، مگر آنکه بازنگری در دستور کار قرار گرفته و تغییراتی را شاهد باشیم که برای رهایی این قانون از شکست و از آن مهم تر، حل مشکل جمعیت در دستور کار قرار می‌گیرند.

مشکلی که قرار بود با قانونی جامع حل شود که از تشویق به ازدواج و تامین مسکن تا حمایت همه جانبه از (از تغذیه تا بیمه و...) مادران را شامل می‌شود و فراموش نکرده که مادران محصل، مادران شاغل و... را هم مدنظر قرار دهد و وعده‌های بر زمین مانده‌ای مانند بیمه زنان خانه دار را دست کم برای مادران خانه دار محقق کند و به طور ویژه در کنار مادرانی باشد که دو یا چندقلو دارند و...، اما در نهایت تنها به اعطای خودرو آن هم با نکات خاص به برخی خانواده‌ها منجر شده است.

مشوقی خوب که برای تغییر وضعیت نامطلوب جمعیتی به شدت ناکافی است و تقریبا نقشی در راستای حفظ خانواده ـ که بخش مهمی از قانون فوق است ـ ایفا نمی‌کند؛ نقشه راهی که برای رسیدن به آینده بهتر، باید تغییر کرده و به گونه‌ای ترسیم شود که روند آماری فوق متوقف شده و در ادامه، معکوس گردد. اتفاقی که برای رقم زدن آن، این روز‌ها که فصل بودجه نویسی و بررسی آن در مجلس است، مجال مناسبی به شمار می رود.

 

سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۷
در انتظار بررسی: ۵
انتشار یافته: ۷۵
به قول دوستی میگفت مشکل اقتصادی مردم حل بشه خودشون بلدن چجوری آمار زاد و ولد را بالا ببرن.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۳۷ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۴
جالب است که با تلسکوپ به آینده نگاه کرده و مشکل پیری جمعیت در 20 سال آینده را بزرگ کرده و در باره آن در تمام تریبونها صحبت می کنند. اما به مشکلات کنونی نظیر آلودگی شدید هوا، بی آبی، گرانی مواد غذایی، گرانی و کمبود دوا و درمان، رنج بردن 40% مردم از ناراحتی های اعصاب...... کاری ندارند!!!!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۴۶ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۴
شما وضعیت جیب مردم رو درست کن بقیه‌اش رو خودشون بلدن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۰۷ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۴
از افزایش جمعیت حرف زده، آن را تبلیغ و برای آن جوایز در نظر می کنند، چون به این مسئله تنها و تنها از دید ایدئولوژی نگاه می کنند.
احمد شیرین زاده
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۴۰ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۴
دوست عزیز مشکلات حل نخواهد شد یکم هم بیشتر خواهد شد بفکر خودتون باشید
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۱۳ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۴
به جای مشوقهای بیخودی و جلوگیری از سقط جنینهای بیمار، باید سن ازدواج را پایین بیاورید که هر لحظه در حال افزایش است. شرط لازم برای اینکار هم حل مشکلات اقتصادی، برگشت سرمایه اجتماعی و .... است که متاسفانه مسوولین متوجه نمی شوند
دوست عزیز و گرامی تابناکی من، ما که الان بچه داریم هم پشیمانیم که چرا بچه را با این همه نابسامانی به این دنیا هدیه کریدم، بخاطر آلودگی مستمر هر روز مریض است، نگران تحصیلش هستیم که چگونه از پس مخارج آموزشش بر بیاییم، نگران نا امنی ها و دو قطبی ها و اختلافات و تناقضات عمیقی هستیم که در جامعه وجود دارد که چطور برای این بچه حلش کنیم که بتواند درک درستی از اینخها داشته باشد وقتی خودمان هم نداریم، نگران آینده اش، تامین زندگی اش، ازدواجش،مسکنش، آزادی های مشروعش، شغلش، آینده بدون محیط زیست سالم، آب و هوای بسار نامناسب، فرونشست زمین، بی آبی و ... هزران اما و اگری که هیچکس فکری برایش نمیکند و دغدغه ای هم برایش ندارد،هستیم... حالا اینکه بیاییم و با این همه دغدغه چند تا بچه دیگه هم راه بیاندازیم و یا به دیگران توصیه کنیم که ازدواج کنند و بچه دار شوند پیشکش... با وضع این قوانین آب دوغ خیاری بی اثر و با این همه بی مسئولیتی که شامل خودم و سایر هموطنان و حکمرانان کشور می شود گره رشد جمعیت حل شدنی نیست. بهتر است کار را به کاردان بسپارند و مشکلات را ریشه ای حل کنیم...
بسیار جالب است که همین جمعیت موجود دارد از آلودگی هوا کم کم می میاد و مسئولان به روی مبارک هم نمی آورند ولی برای آینده دور بسیار نگرانند و به هر قیمتی می خواهند جمعیت را زیاد کنند!!!
شما(اونا) یا نمیخواید متوجه بشید(بفهمید) که دلایل واقعی کاهش نرخ رشد چیه یا اینکه!؟
نه، همون!
نمیخواید متوجه بشید ظاهرا
سی سالمه و چهار ساله ازدواج کردیم،برای فرزند آیندم تمام تلاشمونو میکنیم که از اینجا بریم،چون دوست ندارم بچم اینجا بدنیا بیاد
هرکی ام میگه بمونید بابا کنار بیایید با شرایط و اینجا کار کنید میگم همه چیزمون گرفته شده درست ولی این محیط زیست و هوایی که از نسل آینده و مای جوان گرفته شد چی میشه؟
فرزند کمتر
زندگی بهتر
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۰۴ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۴
فرزند بیشتر زندگی شادتر و بابرکت تر
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۳۴ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۴
از ادمهايي كه تو سطل زباله دولا شدن معلومه كدوم زندگي بهتره تو اپارتمان 40 متري چند تا بجه جا ميدي؟
ناشناس
| United States of America |
۱۵:۲۹ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۴
از قدیمی ترها بپرس چگونه زندگی کردن در یک اتاق کوچک
کدوم حمایت .الان ما از مرداد داریم ثبت نام خودورفرزتد آوری مادران انجام میدیم هنوزم که هنوزه ماشین به اسممون درنیومده .اینها همش الکی هستش مگه نگفتن به مادررانی که درسال 1401 فرزند بیارن یک خودرو بدون قرعه کشی واگذار میکنیم پس کو؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۵۴ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۴
حقه کسی که به خاطر یه ماشین یا وام یا ...یکی دیگه رو بدبخت میکنه،همینه!
به گفته کارشناسان خارجی، ایران با این مقدار ذخایر آبی و این همه محدودیت ها و مشکلات ریز و درشت حداکثر گنجایش جمعیت 50 میلیونی را دارد.
پاسخ ها
فرزاد
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۳۷ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۴
!بيست ميليون زياد گفتي ، حداكثر 30 ميليون
ناشناس
| Netherlands |
۱۵:۲۷ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۴
کارشناس نماها را می گویی؟ توضیح بیشتر بماند چرا!! در ضمن جمعیت کمتر شود دیگر بازنشستگی 25 ساله در سن 50 سالگی تمام می شود و رو سن 70 سال بازنشسته می شوی
آن وقت توانش را داری یا فقط رو هوا تکرار می کنید؟!!
والله می گم هر وقت خواستم اقدام کنم برای بچه دار شدن. به این فکر کردم که چرا باید باعث بشم یکی دیگه بیاد در این دنیای کوفتی و هر روز غم نان و گرونی و .... بخوره. خوب همینجور پیش بریم خورد خورد تموم شیم_
همین الان هم شکل و شمایل شهرهای ایران از لحاظ تراکم جمعیت، تعداد موتور و ماشینهای قدیمی شبیه هند و بنگلادش شده. وای به آن روزی که جمعیت این مملکت از 100 میلیون گذر کند!
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۰۷:۵۵ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۵
خوشبختانه نرخ رشد جمعیت نزولی شده وگرنه همون شبیه پاکستان و بنگلادش میشدیم
یکی نیست به مسولین بگه شما قدر همین مردمی که دارید می دونید چقدر برای مردم کار می کنید؟ هیچ از خودتون می پرسید چقدر خانواده زن مرد از هم خجالت می کشند؟
مشکل اب مشکل گاز مشکل مسکن مشکل بیکاری مشکل گرانی …. واقعاً ادم عاقل با این همه مشکل بچه دار هم میشه؟
به قول یارو گفتنی ....نیاز نیست شما نگران اینده دور باشی....چون نیستی... همین امروز رو رها گنی همه چی درست میشه
پاسخ ها
ایرانی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۲۲ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۴
واقعا
بهترین خبری بود که خواندم
امیدوارم هرچه زودتر جمعیت ایران زیر 60 میلیون نفر باشد، تا منابع آب و برق و گاز و نان و بنزین و ... راحتتر توزیع شود
آب، برق، گاز، هوا، اقتصاد و.... که نیازهای اولیه همین مردم هست رو تامین کنید تا زنده بمونن افزایش جمعیت پیشکش
هنوز عده ای از مسئولان معتقدند که «هر کس دندان دهد، نان دهد» یا « روزی دست خدا است». این مسئولان نمی گویند که خدا به انسان عقل داده تا تمام تصمیماتش را با استدلال و دو دو تا کردن بگیرد. جوانی که نمی تواند خرج خودش را دربیاورد، نباید ازدواج کند. نباید یکی دیگر را هم بدبخت کند. تمام تقصیرات ازدواج نکردن جوانان نیز بر عهده مسئولین است که چنین مملکتی ساخته اند.
دشمن اگر تحریم ها را بردارد مشکل جمعیت هم حل مشود
پاسخ ها
صدای ملت
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۳۶ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۴
مگر قرارنبود کشور ابدون تحریم اداره کنید.اینکه همه شاهدن اقای رئیسی در تلویزیون گفتن.هرچند همه مردم میدانستند که بدون رفع تحریم اقتصاد درست نمی شود ولی امثال شما تازه قهمیدید.البته بازهم به اشتباه رفع تحریم را گردن دشمن انداختین.رفع تحریم آدم کاردان می خواهد همچون اقای ظریف.که ان را هم با ندانم کاریتان حذف کردین.
اشتباه سياستگذاران اين بخش مثل ساير بخش هاي ديگر اين است كه نگاه گزينشي به مشكلات و معضلات جامعه دارند در صورتي كه اگر به شكل سيستمي به اين قضيه نگريسته شود علل زيادي در اين مساله دخيل است كه با حل آنها اين مشكل مرتفع خواهد شد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۵۳ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۴
هشت سال ریشو قیچی دست ظریف بودهرچی امریکا گفت و نوشت تایید کرد و امضا نمود آخرش دیدین که چطور بازی خورد مگه امریکا به کمتر از نابودی ملت ایران راضیه؟
کسانیکه از افزایش جمعیت حرف می زنند معلومه که در ایران زندگی نمی کنند و هیچ درکی از مشکلات ندارند.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۴۹ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۴
سلام
آمریکا چه کاری به ملت ایران دارد عزیز
باحرف زدن وبی خوابی مشکلات حل نمی شود.
اندر حكايت مواليد و ازدواج و آمارهاي ناخوشايند !
-----------
ببخشيد برادر ، بعضي مواقع حقيقت خيلي تلخ است ، و يكي از آن حقيقت ها اين است كه در برخي موارد
سياست هاي ما ، سياست « از اين ستون تا آن ستون فرج است » مي باشد !
-- حالا تا ببينيم چه مي شود !
-- تا ببينيم خدا چه مي خواد !
-- انشا الله خدا كمك كنه و پروژه مون خوب بشه !
-- تا نباشد امر حق ، برگي نيفتد از درخت !
-- خدا به لطف و كرم خويش ما را در همه كارها موفق و مؤيد بدارد !
-- اميد همه ما بخداست !
-- برادر شما اين برنامه اي كه داري انجام بده ، شايد معجزه اي شد و به نتيجه رسيد ، توكلت علي الله !
-- جناب رييس ! چه طوره اول يك استخاره اي بكنيم بعد شروع كنيم ، خدا را چه ديدي !
اما برادر جان هر كاري برنامه مي خواد ، بودجه مي خواد ، متخصص مي خواهد ، آينده نگري مي خواهد ،
كارها را به دست كاردان بايد سپرد ! ... احمد آقا آموزگار ، با ٢٤ سال سابقه كار هميشه و هميشه با «طرح درس » سر كلاس مي رود ، و در اين همه سال هيچگاه بدون طرح درس سر كلاس حاضر نبوده ،
احمد آقا مي گويد :
-- من بايد بدونم سر كلاس كه رفتم چه كار بايد بكنم ، ... براي هر كاري چه قدر بايد وقت بگذارم ، چه مدت درس جديد شروع كنم ، چه مدت سؤال كنم ، چه مدت به تكاليف رسيدگي كنم ! همين طورديمي نميشه كار كرد !!
-----------------------------
و اما اندر حكايت آمارهاي نا خوش ازدواج و مواليد !
-- حبيب آقا ببخشيد ! فضولي نكرده باشم ، آقا پسرت به كلاس دهم رسيده ، داره براي خودش مردي ميشه
بي قضا باشه انشا الله ! ... اما آقا حبيب انگار خيال نداري فرزند يا فرزنداني ديگر ... حبيب جان داره دير ميشه ها !
حبيب آقا پوزخندي مي زند و سرش را تكان مي دهد و مي گويد :
-- همين يكي هم همه چيز از من مي خواد ، يك روز تبلت ، يك روز لپ تاپ ، يك روز گوشي ، يك روز موتور
بهش ميگم ، تصدقتم ، الهي فداي قد و بالات بشم ، خودت كه ميدوني من حقوق بگيرم ، ماهي ١٠ تومن دارم ، ميدوني لپ تاپ چنه ؟ اون گوشي جديد كه دوست همكلاسي ات داره و تو هم مي خواهي چنه ؟
موتور چنه ؟ اون شلوار و كفش كه هر سه چهار ماه مي خواهي چند تومنه ؟ هر كدام خدا تومن ! ... پسرم رعايت حال بابات بكن ! ...من در حق تو دعا مي كنم كه خدا برات خوش بخواد » !
حبيب آقا آهي ميكشه و ادامه مي دهد :
-- جعفر آقا ميدوني وروجك چه جوابم ميده ؟ ميگه : « تو كه از پس اين خرج و مخارج بر نمي آيي بچه براي چه بود كه آوردي ! » ... توبه ... استغفر الله ... امان از بچه هاي اين دوره و زمونه ! جعفر آقا ما جلو پدر مون پا مون دراز نمي كرديم ، حتي زني هم كه پدرمون انتخاب مي كرد از جان و دل قبول مي كرديم ! ، رو حرف پدر حرف نمي زديم ! اما بچه هاي حالا خودشان براي خودشان زن هم انتخاب مي كنند !! ... ميدوني جعفر آقا ،البته بچه ها هم تا حدودي حق دارند ، همه چيز را مي بينند و همه چيز دل شان ميكشه ! ... گذشت دوره و زمانه قديم كه بچه ها يك كش مثل علامت + به دور كتاب شان مي بستند تا كتاب و دفترشان پخش و پلا نشه ، به مدرسه مي رفتند ، و سال تحصيلي هم به يك شلوار قناعت مي كردند و آخر سال هم همان شلوار وصله دار بود ! ... آره جعفر آقا دوره و زمانه خيلي تغيير كرده !!
----------
نتيجه : براي ازدواج و افزايش نفوس برادر برنامه جامع و كامل و تخصصي مي خواهد ! « سياست » حساب شده مي خواهد ! ... پسر باجناقم گفته بود :
-- پدر من ! تو براي من كار و در آمد و خونه پيدا كن ، من همين فردا ازدواج مي كنم ، به جاي يك زن ،
دوتا مي گيرم ، بلكه سه تا ! و قول مي دهم تا آنجا كه بتوانم در آخر كار يك دوجين بچه تحويل اجتماع بدهم !!
با این شرایط جامعه ازدواج وبخصوص فرزندآوری اشتباه محض است.یا فقر میکشه،یا آلودگی هوا.محیط ،یا اعتیاد وطلاق و یا .....
بازم دشمن دیگه از کلمه دشمن حساسیت گرفتیم شما هم با همه سر جنگ دارید
دولت یک آپارتمان رایگان با جهیزیه و یک ماشین رایگان به جوانها بده تا بروند دنبال زندگی و بچه داری
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۱۸ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۴
و شغل ثابت با بیمه و حقوق مکفی
در همه امار و ارقام به سرعت نور رو به پسرفت هستیم ولی بعضیا همچنان از قطار پیشرفت صحبت میکنن!
بخدا با سر زیر برف کردن و آمار دروغ دادن فقط مشکلات بدتر میشه.
لطفا امور را به اهلش بسپارید
یک مانع ازدواج برای مردان همین مهریه است که میشد با تغییر قوانین بدون نیاز به بودجه کلان مساله رو حل کرد. اما همین رو هم حل نکردند یعنی یا نمیدانند یا نمیخواهند.
با سلام، وقتی که بیکاری در کشور بیداد میکنه دانشجویان و جوانان چطور جرات میکنند ازدواج کنند. یکی از بزرگترین دقدقه های جوانان کار است.
اینجانب برای اشتغال دانشجویان و جوانان و همچنین ازدواج آنان طرح هایی دارم که یک سال پیش به سامانه 111 ریاست جمهوری فرستادم . که هنوز منتظر تماس مسئولین محترم هستم. با تشکر.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۵۰ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۴
شما دغدغه رو درست بنویس... پیشنهاد پیشگش
واقعا مخارج بالاست
فقط بچه هورد که نیست
مشکل اقتصادی
مشکل اب
مشکل هوا
مشکل اینده و.‌‌‌‌‌‌.
ی دونه هم زیاده واقعا
هرموقع مبلغ حق اولاد در فیش حقوقی کارمندان از 200 هزار تومان فعلی به 2000000 تومان افزایش پیدا کرد اونوقت میشه به افزایش جمعیت امیدوار بود لازم به ذکره که مبلغ حق اولاد در فیش حقوقی کارمندان تا مهر امسال فقط 100 هزار تومان بود
یک بچه نوزاد در هرماه حداقل 3 بسته پوشک 200 هزاری میخواد یعنی حق اولاد که به کارمند میدن یک سوم هزینه پوشک بچه هستش هزینه های دیگر به کنار
آدم خندش میگیره که کدام آدم عاقلی این قانون را نوشته
جوانی جمعیت
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۴۸ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۴
اون که این قانون را گذاشته خودش چند تا خونه داره
با سلام،
بطور کلی انگیزه افزایش جمعیت در یک جامعه، ارتباط مستقیم با رضایت آنها از وضع فعلی و امیدواری برای آینده است تا بتوانند با یک برنامه پایدار، ازدواج و بچه دار شده و بچه هایشان را بزرگ کرده و آنها را در یک شرایط رضایت بخش تحویل دهند. بنابراین جواب در همین جملات مستتر است.
از طرفی با تغییر نسلها و دوران، توقعات و شرایط نیز تغییر کرده است. در گذشته شاید دو جوان می توانستند و قبول می کردند در کنار سایر خانواده و در یک اتاق زندگی را شروع کنند، جو و فرهنگ اجتماعی آنها را وادار می کرد که در همان سال اول بچه دار شوند، عموم کارها به صورت دستی بوده و به نیروی انسانی مستقیم وابسته بود، بچه ها ( بسته به دختر یا پسر بودن ) در سنین نوجوانی از خانواده جدا می شدند و خود مولد بودند و فشار کمتری برای مخارج ایجاد می کردند، بچه های بزرگتر ( بخصوص دختران ) هم در نگهداری بچه های کوچک کمک می کردند و هم در کار خانه و درآمد کمک حال بودند، بهانه یا دلیل تحصیلات عالیه و توقعات وابسته به آن وجود نداشت، اطلاعات و مقایسه کمتری با سایر کشورها یا جوامع و سطوح اجتماعی وجود داشت و .... که می بینیم در حال حاضر بسیار کمرنگ شده و تغییر یافته است.
بنابراین تا مجموعه موارد فوق الذکر، دید مثبتی به انسانها ندهد، انگیزه کاهش می یابد. هر چند اگر هر انسانی فکر کند، مشکلات بالا رفتن سن جامعه و کاهش نسل مولد و تنهائی های دوران پیری را درک خواهد کرد. اما مشکلات آن نست به فرزندآوری و قبول مسئولیت زندگی یک نفر دیگر در این دنیا کمتر بنظر می آید.
تا حدودی این موضوع در کاهش انگیزه ازدواج رسمی نیز مصداق دارد.
باعث تاسفه رفتارهای قانونگزاران در راس شون بانکی پور که هر چه دلسوزان گفتند نشنید...
کشور با مشکلاتش گنجایش جمعیت بیشتر از ۴۰ ملیون رو نداره و اگه همین مسئولین بخوان سرکار بمونن باید جمعیت رو خودمون به ۱۵ میلیون برسونیم تا رفاه اجتماعی بدست بیاد،
من یه جوان 25 ساله هم خودمو اضافه میدونم تو این کشور. انتظار دارند چند قلو بزام براشون!؟
گوشت کیلو 300 هزار تومان و پیاز کیلویی 40 هزار تومان کرایه خانه در شهرهای کوچک متوسط پنج میلیون تومان ذخایر آب کشور رو به پایان و درآمد صفر بفرمایید کدوم ,.. با این شرایط حاضر هست ازدواج کند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۴۴ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۴
معلومه میخای کبابو راه بندازی اما نمیتونی
همش کشکه
سلام
میخواستم بگویم که قانون حمایت و....فقط در حد حرف هست، من، مادر شاغل دارای دو فرزند زیر شش سال هستم اگر بدانید در این مدت کرونا و بعد از آن چقدر به خاطر بچه هام مجبور شدم مرخصی استحقاقی بگیرم ( چون مجبور بودم بگذارم مهد و مریض هاشون و ویروس جدید انفولانزا و........) شاید باورتان نشود و حمایت درست حسابی هم برای دورکاری و....نشدچون کلا از یک طرف حرف از حمایت مادر شاغل و این داستانهاست از طرف دیگر اختیار استفاده از دورکاری را به مسوولین ادارت واگذار میکنند و عملا این موضوعِ حمایتی در سازمانها به صورت درست اجرا نمیشود( به دلیل حسادت روسای ادارات که قبلا این چیزا نبود و مرخصی زایمان ۴ ماه بود و...) هیچ ، چند دفعه موقعیت ارتقا اداری برایم پیش آمد که به بهانه فرزند شیرخوار داشتن و...از من دریغ داشتند و... .کلا اگر کسی به اتکا به این قوانین و وعده وعیدها تصمیم به فرزند آوری کند اشتباه محض است.به نظرم بایستی یک تجدید نظر اساسی در تصمیمش انجام دهد.کلا مادر شاغل دارای فرزند زیر شش سال در سازمانها ( من خودم دولتی هستم )تحت فشار زیادی هستند .همش دروغ و فریب هست حمایت و.......
من بخاطر نداشتن پول عمل مجبور شدم ازدواج کنم با خانمم سالها زندگی میکردیم تا وام بگیرم و عملم بکنم هردو حدود 50 سال داریم و قصد بچه دار شدن ندارم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۴۵ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۴
با این سن دیگه قصد نمیخاد
دوتا از بستگان من ازدواج کرده اند و برای وام ازدواج اقدام نموده اند ...ایشان هم از ما خواستند ضامن شون شویم... این حضرات بانکی دیگه چیزی تو مخیله شون نبوده که از ما طلب نکنند...فیش حقوقی،حکم کارگزینی،گواهی امضا،کارت ملی کارت پایان خدمت...کبی تمام صفحات شناسنامه...تعهد محضری..سفته...بابا مگه ما جنایت کردیم که کارمند شدیم؟؟؟؟چرا تو کشورهای دیگه وام دادن به این دشواری نیست؟؟؟/ اونوقت همش دارید داد میزنید که ازدواج کنید ..
فقط میگن بچه بیار

آیا شده قبلش بگی آقا ما کل هزینه فرزند آوری تا زایمان رو میدیم ؟؟؟؟
آیا شده بگی هزینه بچه تا سن مناسب پرداخت میشه که فشار به خانواده ها نیاد ؟؟؟؟
آیا شده بگی الان فکرت آزاده که به بچه فکر کنی ؟؟؟؟
آیا شده قیمت ها را در بازار تثبیت کنید که شاهد گرانی در هر ماه نباشیم . در سالهای گذشته اردیبهشت یکبار گرانی داشتیم تا اردیبهشت سال بعد الان چی هر ماه با یه قیمت جدید و گرانی مواجه میشیم آیا تونستید این گرانی را مهار کنید ؟؟؟؟
آیا شده کنترل این نابسامانی را به دست بگیرید و کاری برای رفاه نسبی مردم انجام بدید ؟؟؟؟
آیا شده فکری به حال قشرهای مختلف جامعه کنید الان قشر متوسط هم فقیر شده , فکری شده ؟؟؟؟
آیا شده قیمت دلار را ثثبیت کنید و پایین بیاورید که همه چی تحت تاثیر دلاره ؟؟؟؟
آیا شده به حقوق کارگران رسیدگی بشه که حداقل های زندگی رو بتونن تامین کنن ؟؟؟؟
آیا شده کمی فکر آزاد برای مردم بگذارید تا به فرزند آوری فکر کنند ؟؟؟؟
آیا شده کمی خودتان را به جای قشر متوسط گذاشته و با بر اساس حقوق های نجومی خودتان برنامه ریزی نکنید ؟؟؟؟
آیا .....

واقعا خسته شدم از این وضعیت موجود کلا مملکت رها شده هیچ نظارتی وجود نداره
بزرگترين خيابنت به ايران، افزايش جمعيت آن است.

ايران با داشتن هفتاد درصد خاك كويري و ميانگين بارش يك سوم بارش جهاني، حداكثر ظرفيت سي ميليون جمعيت را دارد!

اينقدر نگيد ايران پهناوره و ... كلا سي درصد از زمينهاي ايران قابل سكونته و بقيه كويره!
تا وقتی افراطی وار زنان را می آورید در جامعه کار کنند هزار تا قانون و مشوق هم بذارید قرار نیست زیاد تکان بخورد
ریشه را درست کنید
همانند دیگر کشورهایی که در بحران هستند و به جای درست کردن ریشه دنبال مشوق هستند ولی درجا می‌زنند
در مورد آلودگی، دوستان اگر باقی شهرهای دنیارو مقایسه کنند، اینقدر ناله نمیکنند. آلودگی هم در شهرهای بزرگ هست. میشه بلند پرواز نبود و به کم قناعت کرد و جای بهتری بود.اما در مورد جمعیت، بنده به اندازه کف حقوق یک کارگر ساده هم نقدینگی نداشتم و به اتکای به لطف خدا و البته از راه و روش مشخص، ازدواج کردم، و خدا روز رسان بود، چون حسن ظن به خدای خودم داشتم و چه وقتی نداشتم و چه الان،شکر کردم. هم فرزند آوردم و هم نگرانی برای آینده اش ندارم. خدایی خسته شدم از میزان دید خیلی از مردم، عینکی سیاه میزنند، از یاد خدا هم فاصله میگیرن و غر و غر و غر و غر.... انتظاری بیشتر از این نیست. به چیزی بالاتر از دید بی رنگ حاضر هم کسی نمیرسه.
من شاید الان نفسم از جای گرم در بیاد، ولی خجالت زده میشم کسانی رو میبینم که در اقل شرایط زیستی هستند ولی غر نمیزنند و شاکر هستند. حداقل قشنگ زندگی میکنند. این جمع های غر زن ، جز برای اعصاب خوردی، هیچ فایده ای نداره.
بسترها مناسب باشند جوانان ازدواج خواهند کرد نیازی به قوانین شما نیست
عراق اشغال شده، سوریه جنگزده و افغانستان بدون زیرساختار هیچکدام تورمی را که ما داریم را ندارند ، چرا؟
یکی دلیل را تحریم ها اعلام میکند، دیگر مدعی صادرات عمده نفت و پتروشیمی و بی اثری تحریم ها
یکی چاپ پول بی پشتوانه را عامل میداند و دیگر اصل موضوع را رد میکند
یکی دزدی و اختلاس را عامل میداند و دیگر میزان آنرا اندک
و…..
چیزی که مردم میبینند کوچک شدن سفره خالیشان هست و بزرگ تر شدن سفر کسانیکه مردم را به مقاومت و سکوت دعوت میکنند
سلام-من 52سالمه و2پسردارم اولی16ساله ودومی 10ساله
بارها پسرانم ازمن مواردی رامی خواهندکه قابلیت انجام ندارد.مثلا"پسربزرگم ازمن لپ تاپ می خواهد.وقتی می گویم من بااین حقوق تمام یک سال هیچ نخوریم و وو جمع کنیم بازهم نمی شود.جوابش چیست؟ شمابچه آوردید باید تمام خواسته های مارا برآورده کنید ما که نمی خواستیم دنیا بیاییم شماماراآوردید وباید برایم تهیه کنید.
موارد مشکل خیلی زیاد است.
باشرایط امروزی دوتا دانش آموز خرج ومخارجشان که مردم درحداقل ها مانده اند--این رابدانیداگرهرفردی بدون سنجیدن جوانب بچه دارشود بیشترین ظلم درحق آن فرزند می شود.وجون این فرزندان به حداقل آرزوهایشان نمی رسند.--کمترینش دق مرگ می شوند برای حداقل ها--همچون نسل ما --نتیجه نداشتن فرزندبرای همه خیلی بهتراست
پاسخ ها
ناشناس
| Netherlands |
۱۸:۱۲ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۴
اشتباه دستم روی منفی رفت / هزاران مثبت
برای همین تعداد آب ،نان ،شغل و امکانات نداریم بچه بیاریم که وبال گردنمون بشه و خودشون رو هم بدبخت کنیم ؟
شما را بخدا فکری برای اخراج ملیونها افغانی مجرد و غیر مجاز بکنید که بافت جمعیتی خیلی از شهرها را برهم زدند و مشکلات مختلف اقتصادی اجتماعی, فرهنگی و حتی امنیتی برای کشور درست کردند. بعضی شهرکهای اطراف تهران تعداد افغانی از ایرانی بیشتره. پیگیری این مسائل, نژادپرستی نیست, نظم و قانونه که در همه کشورها وجود داره. این مشکل را بگوش مسئولین برسانید نگذارید این معضل بزرگتر از این بشه
عزیزان اشتباهی که من کردم شمانکنیدکه نمی توانم برای بچه ها حداقل امکانات رافراهم نمایم با این تورم نه شغلی دارندونه قادربه ازدواج هستند.
نویسنده متن رفتی خونه بخری ؟
رفتی ماشین بخری؟
ثبت نام بچه مدرسه ای چنده؟
حقوق چند می گیری؟
با سلام
عجیبه واکنشی ندارید!!!!!!....الان یک هفته است سایت تون فیلتر میشه و فقط با فیلتر شکن میشه وارد شد....البته اولین باره که کی بینم دامنه ir هم فیلتر شده....من از نت همراه اول استفاده می کنم
ما خودمون بدبختیم..لنگ پول کرایه و روعن و گوشت..پول یک جفت لاستیک رو نتونستیم جور کنیم..حالا یکی دیگه رو هم بیاریم بدبختش کنیم...هنوز اونقدر بیعقل نشدیم
مشکل دولتمردان ما اینه که فکر میکنن همه چی رو میتونن با بخشنامه و دستور و زور حل کرد، شما هزار تا قانون جوانی تصویب کن و ابلاغ کن، تا شرایط اقتصادی و شرایط اجتماعی و فرهنگی مهیا نباشه، اوضاع همینه، برای بچه آوردن علاوه بر پول به یک محیط سالم و آزادی‌های حداقلی هم نیاز هست
ده ساله ازدواج کردم و علی رغم فشار اطرافیان فرزند دار نشدیم
واقعا لا این شرایط اصلا پشیمون نیستم که بچه دار نشدیم
فرزندآوری تو این شرایط ظلم به اون فرزنده
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هجدهم رمضان # شب قدر