ماجرای اختصاص اعتبارات ویژه کرونا به دانشگاه بهشتی چیست؟

چند روز پیش، خبری در برخی رسانه‌ها درباره اختصاص بخشی از اعتبارات ویژه کرونا برای احداث ساختمان دانشکده‌ای در دانشگاه شهید بهشتی منتشر شد و به دنبال آن تعدادی از نمایندگان خواستار ورود دیوان محاسبات به این موضوع شدند؛ اما ماجرا چیست؟
کد خبر: ۱۰۰۹۳۵۹
تاریخ انتشار: ۲۵ مهر ۱۳۹۹ - ۱۷:۲۶ 16 October 2020

چند روز پیش، خبری در برخی رسانه‌ها درباره اختصاص بخشی از اعتبارات ویژه کرونا برای احداث ساختمان دانشکده‌ای در دانشگاه شهید بهشتی منتشر شد و به دنبال آن تعدادی از نمایندگان خواستار ورود دیوان محاسبات به این موضوع شدند؛ اما ماجرا چیست؟

به گزارش «تابناک»؛ ۱۸ فروردین ماه سال جاری یعنی حدود دو ماه پس از ورود ویروس کرونا به کشور، حجت الاسلام حسن روحانی، رییس جمهوری ضمن قدردانی از موافقت رهبر معظم انقلاب اسلامی با درخواست برداشت مبلغ یک میلیارد یورو از منابع صندوق توسعه ملی برای مقابله و مدیریت عوارض ناشی از شیوع این ویروس در کشور، دستورهای لازم برای تامین نیاز‌های ضروری در این عرصه صادر کرد. طبق دستور رییس جمهوری قرار بود این اعتبار صرف «تامین نیاز‌های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شده و حتی الامکان از تولیدات داخلی و با استفاده از شرکت‌های دانش بنیان استفاده و همچنین به صندوق بیمه بیکاری کمک‌های لازم شود.»

صندوق توسعه ملی نهاد حکومتی است که نقش صندوق ثروت ملی ایران را دارد. این مجموعه، پس از تجربه ناموفق حساب ذخیره ارزی بر اساس ماده ۸۴ قانون برنامه پنجم توسعه با هدف تبدیل بخشی از عواید ناشی از فروش نفت و گاز و میعانات گازی و فراورده‌های نفتی به ثروت‌های ماندگار، مولد و سرمایه‌های زاینده اقتصادی و نیز حفظ سهم نسل‌های آینده از منابع نفت و گاز و فراورده‌های نفتی تأسیس شد.

با گذشت چند ماه و کنترل نشدن ویروس کرونا و افزایش مشکلات کادر بهداشت و درمان به خصوص پرداخت نشدن معوقاتشان، تعدادی از نمایندگان بر لزوم شفافیت درباره نحوه هزینه کرد اعتبارات کرونایی تاکید کرده و حتی خواستار ورود دیوان محاسبات به این موضوع شدند. انتقادات نمایندگان زمانی تشدید شد که سعید نمکی، وزیر بهداشت هم به صف منتقدان پیوست و گفت که تنها سهم کوچکی از این پول را گرفته و نمی‌داند این پول را برای کدام کار مهم‌تر گذاشته‌اند؟!

همان زمان احمد امیرآبادی فراهانی، عضو هیات رییسه مجلس وعده داد که مجلس از چگونگی واگذاری و هزینه کرد یک میلیارد یورویی خط اعتبار مربوط به مبارزه با بیماری کرونا تحقیق و تفحص می‌کند.

یک ماه از گلایه وزیر بهداشت و واکنش تند نمایندگان به رویکرد دولت در نحوه هزینه کرد اعتبارات کرونایی نگذشته بود که علیرضا نظری نماینده خمین اعلام کرد: «۱۰۰ میلیارد تومان برای ساختمان دانشکده‌ای که «دختر رییس جمهوری» قرار بود در آن عضو هیات علمی شود، از اعتبارات کرونا تخصیص یافته است؛ او در این باره توضیح داد: «متاسفانه گزارش‌های خوبی از روابط و نسبت‌های فامیلی در دولت به گوش نمی‌رسد و پیگیری‌های بنده در این مدت کوتاه نمایندگی حکایت از مسئله‌ای پر ابهام در دانشکده دانشکده فناوری‌های نوین دانشگاه شهید بهشتی دارد؛ صد‌ها پروژه در شهرستان‌ها بر زمین مانده، اما ظرف ۴۸ ساعت آن هم با مکاتبه مستقیم دانشگاه شهید بهشتی تهران بدون رعایت سلسله مراتب اداری، مجوز برداشت مبلغ یکصد میلیارد تومان برای خرید ملک مورد نظر این دانشکده از صندوق توسعه ملی صادر می‌شود.»

بعد از آن روابط عمومی دانشگاه شهید بهشتی با انتشار اطلاعیه گ‌ای اعلام کرد که دختر حسن روحانی هیچ گاه عضو هیأت علمی این دانشگاه نبوده و مطلقا به عنوان حق‌التدریس نیز در این دانشگاه حضور نداشته است و حتی رشته تحصیلی وی نسبت و قرابتی با رشته‌های تحصیلی دانشگاه شهید بهشتی ندارد، همچنین این دانشگاه از سال ۱۳۹۱ تاکنون هیچ گونه ملکی را خریداری نکرده و قصد خرید نیز نداشته است.

اما این پایان ماجرا نبود؛ نامه‌ای با امضای محمدباقر نوبخت، رییس سازمان برنامه و بودجه در برخی رسانه‌ها منتشر شد که طبق آن در سی ام تیرماه سال جاری دستور داده شده مبلغ ۱۲۰ میلیارد تومان از محل «اعتبارات صندوق توسعه ملی- منابع یک میلیارد یورویی بابت تامین هزینه‌های مدیریت و مقابله با کرونا» برای خرید ساختمان و بهسازی دانشکده فناوری‌های نوین اختصاص یابد؛ در این نامه تاکید شده که این تخصیص «حسب دستور رئیس جمهور در سی ام تیرماه» صورت می‌گیرد.

بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز در نامه‌ای از مهرداد بذرپاش رئیس دیوان محاسبات کشور خواست تا نحوه هزینه‌کرد مبلغ یک میلیارد یورویی برداشت شده از صندوق توسعه ملی را پیگیری کند.

در واکنش به این موضوع، محمد تقی نقدعلی نماینده خمینی‌شهر گفت: «رئیس‌جمهور و رئیس سازمان برنامه بودجه به بهانه احداث ساختمان دانشکده‌ای صد میلیارد تومان از منابع ستاد ملی مقابله با کرونا را تخصیص داده‌اند که سه تخلف بزرگ محسوب می‌شود که این موضوع را در صحن علنی مجلس پیگیری خواهم کرد.»

محمدعلی شهریاری رییس کمیسیون بهداشت و درمان نیز تاکید کرد: «باید دیوان محاسبات به این موضوع ورود کرده و صحت و سقم آن را بررسی کند.» او همچنین گفت: «در موقعیتی که تنها ۲۷ درصد یک میلیارد یورویی بابت تامین هزینه‌های مدیریت و مقابله با کرونا به وزارت بهداشت اختصاص پیدا کرده و همه بیمارستان‌ها و دانشگاه‌های علوم پزشکی با مشکلات عدیده‌ای مواجه هستند اولویت دادن به ساخت دانشکده‌ای در این موقعیت حساس جای شک و شبهه زیادی دارد که افرادی از لابی گری‌ها و رانت‌ها موجود استفاده کرده باشند. قطعا این موضوع را پیگیری خواهم کرد و در صورت اثبات این اتفاق باید با افراد متخلف قاطعانه برخورد شود.»

به نظر می‌رسد با توجه به طرح این موضوع در جامعه و سوالات انباشته پیرامون چگونگی هزینه کرد اعتبارات کرونایی ضروری است که دولت به خصوص سازمان برنامه و بودجه روشنگری کند؛ قطعا در روزگاری که کشور با شرایط بحرانی دست و پنجه نرم می‌کند، شفافیت و خدمت صادقانه به مردم از هر زمان دیگری ضروری‌تر است.

سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۸
این کارها مسبوق به سابقه بوده است. در دوره احمدی نژاد یک فردی از دفتر ایشان امد بدون کنکور دکترای تغذیه بخواند مبلغ زیادی ار دفتر ریاست جمهوری به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی کمک کرد. بعدش میلشان به دانشگاه علوم پزشکی تهران شد و لذا با کمک به این دانشگاه موافقت مسئولین وقت را جلب کرد و بدون کنکور دکترای خود را در این دانشگاه گرفت. آقای بذرپاش اگر راست می گویند بروند و اونها را مورد بررسی قرار دهند.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۳:۴۳ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۶
فرقی نداره. کلا اگر کار خلافی انجام بشه باید برخورد کرد. چون فلانی هم میکرد ما هم میکنیم دلیل محکمه پسندی نیست.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۳:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۶
حیف پول هایی که برای کرونا حیف و میل می شود.
بیچاره 250 نفری که هر روز از دنیا می روند.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۱۲ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۸
اگه سندی برای ادعا داری منتشر کن
خنده دار است چه انتظاری شفافیت
عجبب
دیوان محاسبات؟
دکترررر بذرپاش الان میخواد بره تخلف بررسی کنه
هرچه بگندد نمکش میزنند ...
بنده پرستار هستم ونزدیک یک سال معوقه کارانه داریم اونم زمانی ک یک سکه 5میلیون بود نه 16میلیون این تضییع حقوق حقه کادر درمان تا کی ادامه داره.. انوقت ازحساب مبارزه با کرونا آقازاده ها خوب کیسه ای پرپیمان برای جیبهاشان ساخته اند.. نمایندگان ملت رسیدگی کنین
بحران آشکار حال حاضر کشور کرونا و بحران عمیق تر و البته گسترده تر و مزمن شده ی کشور فساد اقتصادیست.
بالاخره ماجرا چی بود؟ شما هم که تکرار کردید و جواب ماجرا را ندادید
خسته شدیم کی دزدی ها تمام میشه
یکی رو پرستو خلع صلاح میکنه
یکی رو فرزند ناخلف ؟؟!!
داماد زهر مار بخوره بخاد دنبال پول خانمش باشه ؟!
برادر من؛ من چند روز دیگه فارغ التحصیل میشم از دانشگاه علوم پزشکی تهران بدون هیچ پارتی میتونم طرحم رو دانشگاه شهید بهشتی بگذرونم از خانواده متوسط به پایین هم هستم اما نمیرم چون نمیصرفه اون وقت چی تو مغزتونه که رئیس جمهور یک کشور با اون همه امکاناتی که داره پول بده جایی که دخترش رو به عنوان هیئت علمی بگیرن تا ماهی 10میلیون بگیره ،
مثل اینکه بگی ترامپ رشوه داده تا دخترش در یک موسسه تحقیقاتی استخدام بشه تا بتونه ماهی 4 هزار دلار درآمد داشته باشه
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۱۰:۵۳ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۶
یعنی شما طرح رو با هیات علمی شدن مقایسه می کنید؟ فکر نمیکنم اساسا طرح داشته باشید.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۰۸ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۶
طرح آموزش رایگان دوره دکترا به صورت هیئت علمی آموزشی و پژوهشی است همین مسیری که این آقا میگه و دختر روحانی رفته
واقعا هم راست میگه ارزش چندانی نداره
بخور علی برکت الله
حتی اگر خبر تخصیص اعتبار برای ساخت یک دانشکده تحقیقات فن اوری نوین درست باشد اینکار صددرصد صحیح است و بهتر ین محل مصرف این پولهاست چون تمامی کشورهای پیشرفته و مستقل از راه سرمایه گذاری در علم و فن اوری به اینجا رسیدند مسلما انتظار این نیست که این مجلس برتری علم و آینده نگری را درک کند
چرا دانشگاه شهید بهشتی پاسخ داده؟
باید دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی جواب بده که دانشگاه مجزایی است.
اگر همچین چیزی باشه اختصاص بودجه به بهترین دانشگاه پزشکی کشور اشتباهه؟
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هجدهم رمضان # شب قدر