بازدید 14715

هیچ کس خریدار شفاف‌سازی اخیر وزیر جوان نبود!

پروسه انتقام جویانه‌ای که مردم را هدف قرار داده و موجب وارد آمدن آسیب‌های مضاعفی به ایشان شده است؛ مردمی که در سال‌های اخیر به جبر و اختیار دریافته اند که باید بسیاری از امور روزانه شان را به واسطه تلفن‌های همراه به انجام برسانند، یا ارتزاقشان به این ابزار گره خورده یا... و حالا در معرض انتقام گیری افرادی قرار گرفته‌اند که از کاهش سودشان ناراحت و دلگیرند!
کد خبر: ۹۱۱۶۰۰
تاریخ انتشار: ۲۳ تير ۱۳۹۸ - ۲۳:۳۳ 14 July 2019
تابناک اجتماعی -
انتقام گیری بابت شفاف سازی فهرست دریافت کنندگان ارز ۴۲۰۰ تومانی؛ این ادعای ترسناکی است که یکی از عالی‌ترین مقامات اجرایی کشور مطرح کرده است؛ ادعایی که واکنش‌ها به آن ترسناک‌تر است!

به گزارش «تابناک»؛ آذری جهرمی که با لقب وزیر جوان، کارش را در کابینه دولت آغاز کرد، چندی پیش، کار جالب توجهی کرد که لقبش را تحت الشعاع قرار داد؛ افشای لیست شرکت‌هایی که برای ورادات گوشی تلفن همراه ارز ۴۲۰۰ تومانی دریافت کرده بودند، اما محصولات وارداتی شان را بر مبنای ارز روز به فروش می‌رساندند.

این شروع اتفاقی بود که شفاف سازی را به مطالبه بزرگی تبدیل کرد که هنوز آثار و نشانه هایش را می‌توان دید و لمس کرد. رویدادی که اگر نبود، چه بسا هیچ مسئول و نهادی ضرورت انتشار فهرست دریافت کنندگان ارز دولتی و میزان بهره مندی شان از این امتیاز ویژه را درک نمی‌کرد و در این راستا گام برنمی‌داشت.

البته زمان زیادی از اقدام وزیر شفاف ساز نگذشته، اما در همین بازه زمانی نسبتا کوتاه، نرخ ارز در کشورمان صعود و سقوط‌های فراوانی را تجربه کرده و با رسیدن به اعدادی بسیار بسیار درشت، حالا مدتی است روند نزولی را تجربه می‌کند و به تعبیر اقتصاددانان، به کانال ۱۲ هزار تومان بازگشته است؛ تعبیری که برای شرح حال مردم کارایی چندانی ندارد.

کافی است مکالمه‌ای کوتاه با هر فردی پیرامون‌مان آغاز کرده و گریزی به قیمت ارز و گرانی و تورم بزنیم تا دریابیم چه نگرانی‌های پرشماری به زندگی شان افزوده شده و از ترس خرابی وسایل منازل و اثاثیه شان گرفته تا وحشت از افزایش دوباره قیمت کالاهایی چون مرغ و گوشت و حتی سیب زمینی و پیار که قوتشان را تهدید می‌کند.

سلسله اتفاقات ناخوشایندی که اقدام تحسین برانگیز وزیر در رو کردن دست سودجویان وارد کننده تلفن همراه حتی نمی‌تواند برای لحظه‌ای موجب شود فراموششان کنیم؛ اما آیا این پایان راه است؟ آن گونه که اخیرا آذری جهرمی به صراحت در رسانه ملی گفته، خیر؛ باید چشم انتظار فشار‌های ناگوار جدیدی باشیم. فشار‌هایی بی ارتباط با قیمت ارز و مسائلی چون تحریم ها.

آن گونه که وزیر ارتباطات در پاسخ به پرسشی درباره گرانی گوشی تلفن همراه پاسخ داده، برخی از آن‌هایی که در جریان شفاف سازی ارز اختصاص یافته به واردات تلفن همراه دستشان رو شد و مجبور به بازگرداندن ارز دریافتی یا پرداخت مابه التفاوت آن با ارز آزاد یا تنبیه‌های دیگر شدند، با واسطه به وی پیام رساندند که انتقام خواهند گرفت و کاری خواهند کرد تا وزیر بفهمد شفاف سازی یعنی چه!

اما منظورشان از انتقام چه بوده و چه اتفاقی روی داده که وزیر مجاب شده این تهدید را در رسانه ملی فریاد زده و علنی کند؟ پاسخ وی به این پرسش کوتاه است و البته ترسناک؛ اینکه واردکنندگان تلفن همراه تأکید کرده بودند «پروسه واردات مواد مخدر را پیش می‌بریم، اما گوشی تلفن همراه را نه!» جمله‌ای کنایی که معنی ساده ترش، اختلال هدفمند ایشان در تأمین بازار تلفن همراه در کشور است.

پروسه انتقام جویانه‌ای که نه وزیر، که بیشتر مردم را هدف قرار داده و موجب وارد آمدن آسیب‌های مضاعفی به ایشان شده است. مردمی که در سال‌های اخیر به جبر و اختیار دریافته اند که باید بسیاری از امور روزانه شان را به واسطه تلفن‌های همراه به انجام برسانند، یا به واسطه آشنایی با ابزار‌های مدرن و شبکه‌های اجتماعی، ارتزاقشان به این ابزار گره خورده یا ترجیح داده اند که از هزینه‌های فراوان تماس تلفنی به نرم افزار‌های پیام رسان و هزینه خرید بسته‌های اینترنتی پناه ببرند و... و حالا در معرض انتقام گیری افرادی قرار گرفته‌اند که از کاهش سودشان ناراحت و دلگیرند!

اتفاقی که این بار هم وزیر کوشیده افشایش کرده و بدین وسیله، توجه نهاد‌ها و مسئولان مختلف را به آن جلب نماید، بلکه زمینه ساز شکل گیری تغییراتی مفید به حل مشکلات مردم و کشور شود، اما دست کم در چند روز سپری شده از این افشاگری، هیچ دستاوردی به دنبال نداشته است. گویی کسی نشنید چه ادعایی مطرح شده، حتی آن‌هایی که وقتی هر ادعایی مطرح می‌شود، سند و مستند می‌خواهند؛ آن‌هایی که وقتی گفته شد برخی ارز ۴۲۰۰ تومانی گرفته اند و در عرضه به نرخ روز ارز نگاه می‌کنند، مدعی می‌شدند این مسائل واقعیت ندارد و تنها دستاویزی برای بازی‌های سیاسی یا متلاطم کردن بازار است!

سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۶
در انتظار بررسی: ۶
انتشار یافته: ۳۸
مردم از همه چیز و همه کس ناراضی اند
حق دارند
این وزیر از جنس همان دولت است

کسی به این دولت و حامیانش کوچکترین بهایی نمیده
ناراحتم از بی قانونی در کشورم. کاش فساد و تهدید علیه وزرا نباشه و دولت بشدت برخورد کنه با قانون شکنان..ما کارگریم و کشاورز خرده مالک....خیلی سخته برای ما این زندگی.
این وزیر جوان داره خودشو گرم‌ میکنه واسه ۱۴۰۰!
بعد دلگير ميشن كه چرا گفته ميشود دولت ناكارآمد....
قوه قضائيه هيچ برخوردي نميكند
مجلس در خدمت انحصار طلبان شده
یکی از کارهایی که اخیرا انجام دادن انتقال سامانه جامع تجارت ه کارشناسان استانی بود ولی ‍‍بعد از مدتی به صورت خیلی خودجوش و نامحسوس اولویت برخی از کالا ها را عوض کردن تا فقط کارشناسان تهران بتوانند ارز تخصیص دهند و حق حساب بگیرند ر حالی که در استانها بدون دادن زیر میزی کارها انجام می شد
تعداد دستورالعملهای پیچیده و متناقض ان سازمان را که در طی دو سال اخیر صادر کرده است بررسی بفرمایید
وارد کننده ها اسم و رسم دارند و مشخص است و فقط یک کمی غیرت می خواهد برای سامان دادن ان که فعلا در وزارت صنعت نیست
از وزیر ارتباطات راضی ام.
البته ایشون هم نواقصی داره، اما داره سعی میکنه با تابوها و مشکلات موجود به روشی جدید مواجه بشه که حکایت از انگیزه بالاش داره.
وای برمافیای واردات و صادرات.
خدا عاقبت ملت راختم بخیر کند
تنها راهکار تو کشور ما تقسیم کردن پول نفت بطور مساوی بین مردم است...من کارگر چه گناهی کردم تو عمرم نه از دولت حقوقی گرفتم نه یه ریال وامی نه مسکنی نه سبدکالایی نه..‌.سهمی هم اگه من وخانوادم از منابع خدادادی داشته باشیم امثال بابک خان زنجانی وشرکت نفتی وغیره باید ببرند..‌
شفافیت زمانی ارزش داره که طرف مورد بازجویی و تنبیه بشه، مثلا دیگه مورد اعتماد نباشه، زندانی یا مصادره بشه، حال فقط مابه التفاوت بدرد دولتیان و نوبخت میخوره.
چرا هزاران شرکت و فرد این کار را کردن؟حالا هی بگید شستا و غیره کجا درست شد و میشه
آقای آذری جهرمی کار درست و شرافتمندانه را انجام داده اند و این ها در تاریخ ثبت می شود اگر نهادهای مسئول دنبال و برخورد نمی کنند تقصیری بر ایشان وارد نیست
واقعا اقتصاد کشور دست چه کسانی است که تا این حد قدرت دارند؟
مقاومت .. پایداری ... ایستادگی ... دورزدن تحریم ها ... دلالی ... قاچاق ... احتکار ... رانت ... اختلاس ... تبعیض ... بی عدالتی ... بیکاری ... فساد
شفاف سازی در این دوره با این حجم ارتباطات و اطلاعات مثل آب خوردنه تو تمام زمینه ها
نمی دونم چرا اجرا نمی شه !!!!!!
قطعا جهرمی بهترین وزیر کابینه ناکارامد دولت روحانی است
یعنی اونهایی که دستشون رو شده خارج دولت بودند که حالا میخوان ازش انتقام بگیرن؟
برو عزیز دلم
اگه از خودشون نبودن که نمی تونستن دلار ۴۲۰۰ تومنی بگیرن.
یه سوال دیگه اینه که چه کسایی واسطه فرستادن و اون واسطه ها کی بودن؟
وابستگی به واردات نتیجش همینه... یه مشت دلال میشن که معیشت ۸۰ میلیون رو هم گروگان میگیرن
تحریم ها اثر ندارد!
وزیر جوان سیاست مدار قهاری است ولایت مدار.که برای آزمودن پا به عرصه نهاده
توی مملکت ما همه چیز برعکس
سن بالا ها دل و جراتشون کمتره
من که حاضرم در برابر مجازات سود جوها و کلاه برداران رزق و روزیم به خطر بیافته!
در صورت اصلاح جامعه رزق و روزی هیچکس به خطر نخواهد افتاد.
بازار راه خودش را پیدا میکنه. اینا وارد نکردند یکی دیگه میاد وارد میکنه.
فقط باید سازوکار مناسبی وجود داشته باشه و جلوی سوءاستفاده و استفاده نامناسب از ارز گرفته بشه
کاری ندارد که واردات تلفن همراه را در این برهه آزاد کنید تا هر کسی میخواهد تلفن وارد کند آنوقت ببینید این وارد کننده ها دیگر گریه میکنند
پشت این قاچاق چی ها به چی گرمه که از هیچکس هراس ندارن ؟
درود بر شرف ایشان وامثال ایشان
کاش این وزیر باشهامت کمی درباره کلاه برداری در روز روشن اپراتورهایی مثل همراه اول هم میکرد من سه سال قبل یک بار یک بسته یک ماهه خریدم الان گوشیم دوسیم کارته همیشه از رایتل استفاده نت میکنم اما همراه اول برای خودش اینترنت فعال میکند و هردفعه 200-300از من سرقت میکند هرچی ستاره مربع فلان که خودش گفته میزنم باز دزدی شون را ادامه میدهند!!!! امدعی کجاست
از وزيرجوان انتقام نمى گيرند ازمردم انتقام مى گيرند، كاردرست ايجادسامانه اينترنتى بودكه خريداران واقعى موبايل مشخص باشند وهر فرد يكبار مثلادر طول دوسال بتوانديك عدد موبايل به قيمت مصوب بخردياتوانايى رجيستركردن آن رابه راحتى داشته باشد، عملا با اين طرح رجيسترى مردم گروگان واردكنندگان شده اندوامكان. جيستركردن باداشتن پاسپورت باداشتن مهرورود زيرسه ماه وآنهم داشتن سيم كارت به اسم فردعملا دردى راازمصرف كننده نهايى دوانمى كند ومنتج به شكل گرفتن مافياى جديدى شده وبراى رجيستركردن موبايل بسته به مدل حدود يك ميليون تومان ازمردم پول زورمى گيرند، الان قيمت يك موبايل بطور مثال mi 9t رجيسترشده ونشده اش يك تومن تفاوت دارد درحالى كه هزينه رجيستركردن به دويست هزارتومن هم نمى رسد!!
يك سامانه هچل هفتى هم درست كردن به اسم سامانه همتاكه به هيچكس پاسخگو نيست ومحاسبه كنيدچندين هزارساعت وقت مردم راتلف مى كند وكافى است به سوالات مردم وپاسخ هاى سامانه نگاهى بياندازيدتا به عمق فاجعه پى ببريد، بنده هم موافق حفظ حق وحقوق دولت هستم ولى به چه بهايى؟ چرا همه هزينه هابه روى دوش مردم كه كمرشان زيربارگرانى خوردشده باشد؟
از ماست که بر ماست وزیری که تجربه یک روز مدیریت وزارتخانه را نداشت شد ....
واردات تلفن همراه با تعرفه صفر یا نهایتا 3 درصد باید آزاد بشه و طرح مسخره رجیستری هم باید حذف بشه .. عواید طرح رجیستری برای دولت به اندازه ای نیست که این همه دردسر و گرانی گوشی را به مردم تحمیل کنه .. دولت میتونه از راه های دیگه مثل شناسایی فراریان مالیاتی از اقشار مختلف مثل پزشکان و کسبه و بساز و بفروش ها و دلالان ارز و سکه ، چند برابر عواید طرح مسخره و دردسر ساز رجیستری را به دست بیاره و اینقدر هم مردم آزاری نکنه ... اگه تعرفه واردات تلفن همراه بطور کامل برداشته بشه دیگه قاچاقی هم صورت نخواهد گرفت
دمش گرم كه فساد رو افشاء كرد و با فساد مبارزه كرد
کیا وارد کننده موبایلن؟منو و شما و آدمهای معمولی؟
خوب دلیلش اینه که همه خوابند. راستی این شفاف سازی اثرش برای مردم عادی چی بود؟
بيچاره مردم، فشار فقط رو مردمه ، انگار أسايس و رفاه مردم هيچ ارزشي نداره، استكبار تحريم ميكنه و مسولین قيمت ها رو بالا ميبرد و......
با سلام .

اینجانب فکر میکردم با روی کار آمدن یک وزیر جوان که سالها در وزارت اطلاعات ایران کارهای بسیار بزرگی برای نظام

انجام داده است میتواند شرایط اقتصادی را تحت کنترل در آورد ..................غافل از اینکه همه در جهت رسیدن به قدرت هستند .........وبس
به هر شکل، اگر اراده ای صادقانه در کار باشد، میتوانند تهدید کنندگان و یا مخلان آرامش روح و روان و جیب مردم را شناسایی و با آنها برخورد کرد!
برای جلوگیری ازتکرار ‌‌رانتخواری توسط عددهای خدانشناس همه باید ازوزیر جوان ودلاور حمایت کنند.
جناب وزیر مگه آیه نازل شده که فقط همون جماعت سودجوی تهدیدکننده تلفن همراه وارد کنند که از تهدیداتشون شما و مردم باید بترسن؟ خب به گروه‌هایی جدید که دستشون کج نیست مجوز بدین وارد کنن و تحت نظارت خودتون وارد بازار مصرف بشه. تهدیدات این گروه‌های سودجو فقط در شرایط انحصار مصرف کنندگان رو دچار مشکل میکنه.
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هجدهم رمضان # شب قدر