بازدید 6380
۵
در آخرین ماه بهار:

کدام استان‌ها به نرخ تورم بالای ۴۰ درصد رسیدند؟

طبق آخرین گزارش مرکز آمار ایران، نرخ تورم سالانه در خرداد ماه سال جاری در کل کشور به 37.6 درصد رسید و این رقم، رکورد جدیدی برای نرخ تورم در دوره دولت تدبیر و امید بود. در این بین خوشبختانه نرخ تورم ماهانه و نقطه ای در خرداد ماه سال جاری بعد از ماه ها صعود، روند نزولی به خود گرفتند. بررسی ها نشان می دهد که نرخ تورم سالانه متاسفانه در 11 استان کشور از 40 درصد عبور کرده است.
کد خبر: ۹۰۸۰۴۱
تاریخ انتشار: ۰۵ تير ۱۳۹۸ - ۱۵:۱۴ 26 June 2019

تابناک اقتصادیطبق آخرین گزارش مرکز آمار ایران، نرخ تورم سالانه در خرداد ماه سال جاری در کل کشور به 37.6 درصد رسید و این رقم، رکورد جدیدی برای نرخ تورم در دوره دولت تدبیر و امید بود. در این بین خوشبختانه نرخ تورم ماهانه و نقطه ای در خرداد ماه سال جاری بعد از ماه ها صعود، روند نزولی به خود گرفتند. بررسی ها نشان می دهد که نرخ تورم سالانه متاسفانه در 11 استان کشور از 40 درصد عبور کرده است.

به گزارش تابناک اقتصادی، در آخرین گزارش مرکز آمار ایران پیرامون نرخ تورم اعلام شد که نرخ تورم دوازه ماهه منتهی به خرداد ماه سال جاری به 37.6 درصد رسیده است. در طول دوره دولت تدبیر و امید این بالاترین نرخ تورم سالانه ای است که مردم تجربه نموده اند. هر چند در کنار این رکوردشکنی نرخ تورم سالانه، نرخ های تورم ماهانه و نقطه ای بعد از چند ماه صعود سرانجام نزولی شدند و به ترتیب در خرداد ماه ارقام 0.8 درصد و 50.4 درصد را به نام خود به ثبت رساندند. 

به تازگی مرکز آمار ایران گزارش مربوط به نرخ تورم در استان های مختلف را نیز در بازه زمانی مذکور منتشر کرده است. از این رو با توجه به همین گزارش می توان به این پرسش پاسخ داد که در خرداد ماه سال جاری نرخ تورم در کدام استان ها از 40 درصد عبور کرده است؟

همان گونه که می دانید نرخ تورم عبارت است از افزایش سطح عمومی قیمت کالاها و خدمات مشخص در یک بازه زمانی مشخص. مرکز آمار برای محاسبه نرخ تورم، سبدی از کالاها و خدمات را در نظر می گیرد که در این سبد 475 قلم کالا و خدمت وجود دارد. همچنین همان گونه که از تعریف نرخ تورم پیداست، برای محاسبه این نرخ بازه زمانی مشخصی در نظر گرفته می شود که طول این بازه عموماً نرخ تورم را به سه نوع مختلف تقسیم می کند: نرخ تورم سالانه، نرخ تورم نقطه به نقطه (نقطه ای) و نرخ تورم ماهانه.

طبق گزارش مرکز آمار ایران، در خرداد ماه 1398 بیشترین نرخ تورم ماهانه برای خانوارهای کشور مربوط به استان های گیلان و هرمزگان با 2 درصد افزایش و کمترین نرخ تورم ماهانه مربوط به استان آذربایجان غربی با 2.2 درصد کاهش بوده است. بیشترین نرخ تورم نقطه به نقطه (نقطه ای) متعلق به استان ایلام (60.3 درصد) و کمترین نرخ تورم نقطه به نقطه مربوط به استان قم (43.3 درصد) بوده است. از آنجا که نرخ تورم نقطه ای کشور 50.4 درصد اعلام شده است، نرخ تورم نقطه ای در استان ایلام نشان می دهد که خانوارهای ساکن در این استان به طور متوسط 9.9 درصد بیشتر از میانگین کل کشور و خانوارهای ساکن در استان قم به طور میانگین 7.1 درصد کمتر از میانگین کل کشور نسبت به خرداد ماه 1397 برای خرید یک مجموعه کالا و خدمات یکسان هزینه کرده اند.

وضعیت نرخ تورم سالانه یا همان نرخ تورم 12 ماهه منتهی به خرداد ماه سال جاری را برای استان های کشور در نمودار زیر ملاحظه می کنید. همان گونه که از نمودار پیداست در خرداد ماه سال جاری بیشترین نرخ تورم سالانه مربوط به استان کردستان با نرخ تورم 45.1 درصد و کمترین نرخ تورم مربوط به استان قم با نرخ تورم 31.4 درصد می باشد.  بنابراین ارزان ترین استان برای زندگی در خرداد ماه سال جاری، استان قم و گران ترین استان برای زندگی استان کردستان بوده است.

همان گونه که از نمودار زیر ملاحظه می گردد نرخ تورم سالانه در استان های خوزستان، آذربایجان شرقی، بوشهر، سیستان و بلوچستان، کهگیلویه و بویراحمد، خراسان جنوبی، لرستان، خراسان شمالی، ایلام، چهارمحل و بختیاری و کردستان از 40 درصد عبور کرده است. نرخ تورم سالانه در این استان ها، در کنار استان های گلستان، همدان، تهران و مرکزی بالاتر از نرخ تورم میانگین کل کشور می باشد.

کدام استان‌ها به نرخ تورم بالای ۴۰ درصد رسیدند؟

 

 

سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۵
کدام 37% تورم بلای 400% نسبت به سال گذشته رسیده.
دیگه کار از تورم و این حرفا گذشته...
نرح 40 در صد از کجا امده است . غیر از نان و بنزین یکی نام کالایی را ببرد که در یک سال گذشته از دو تا پنج برابر افرایش قیمت نداشته است. امار تورم واقعا ساختگی است . مردم حداقل یک تورم 200 درصدی را در تهیه مایحتاج روزمره خود دارند.
وقتی همه اجناس بین 2 تا 4 برابر شده نسبت به سال گذشته یعنی تورم بین 200 تا 400 درصد. افتاد!!!
درآمد مان به ریال است و مخارج مان به دلار . حال با افزایش نرخ دلار و سقوط ریال چگونه می توان دخل و خرج را تنظیم کرد. الله اعلم.
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هجدهم رمضان # شب قدر