بازدید 11496
پیمانه اقتصادی

از «کوچ سپرده‌ها با سیاست‌های دستوری» تا «غول تورمی که برمی‌خیزد؟»

پیمانه اقتصادی امروز موضوعاتی همچون: کوچ سپرده‌های بانکی، تغییرات فروش انواع ارز در هفته، کاهش التهاب بازار گوشت، جزئیات توافق با ایرباس، قیمت اونس طلا و نقره و همچنین انواع نفت خام، وضعیت آینده تورم، بازار سکه در ایام اعیاد و ظهور شریک تجاری اروپایی جدید برای ایران را در خود جای داده است.
کد خبر: ۶۲۳۵۳۹
تاریخ انتشار: ۲۶ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۸:۴۹ 16 September 2016
در پیمانه اقتصادی، هر روز بسته ای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم روز، همچون تغییرات در بازار سکه، طلا، نفت، خودرو و... تا خبرها و اتفاقات جذاب اقتصادی را گردآوری می کنیم.

به گزارش «تابناک اقتصادی»، پیمانه اقتصادی امروز موضوعاتی همچون: کوچ سپرده‌های بانکی، تغییرات فروش انواع ارز در هفته، کاهش التهاب بازار گوشت، جزئیات توافق با ایرباس، قیمت اونس طلا و نقره و همچنین انواع نفت خام، وضعیت آینده تورم، بازار سکه در ایام اعیاد و ظهور شریک تجاری اروپایی جدید برای ایران را در خود جای داده است. 


کوچ سپرده‌ها با سیاست‌های دستوری

یک کارشناس امور بانکی گفت: رشد سپرده‌های مدت‌دار بانک‌ها در حال کاهش است، در مقابل رشد سپرده‌های دیداری آنها نشان می‌دهد که یک کوچ سپرده در بازار پول در حال وقوع است. حال چه سهمی از این خروج سپرده‌ها به موسسات غیرمجاز روانه خواهد شد و چه سهمی به سایر بازارهای دارایی گسیل می‌شود، نیاز به یک بررسی آماری وجود دارد. به گزارش اقتصادنیوز، بهاءالدین حسینی‌هاشمی در رابطه با فعالیت اخیر برخی از موسسات غیرمجاز گفت: سیاست‌های دستوری پولی و بانکی، نقش ویژه‌ای در پیدایش و حیات موسسات غیرمجاز ایفا کرده‌اند. زمانی که در یک سیستم بانکی، سیاست‌های دستوری برای کنترل نرخ سود بانکی وضع می‌شود، یک جاذبه کاذب و خلأ در بازار غیر‌متشکل پولی پدید می‌آید، در نتیجه برخی از موسسات مالی که در قید و بند هیچ قاعده و قانونی نیستند، در قالب صندوق‌های قرض‌الحسنه، تعاونی‌های اعتباری و در نهایت به شکل موسسات مالی و اعتباری جذب سپرده می‌کنند. او افزود: این موسسات در زمانی که نرخ تورم بیش از ۳۰ درصد بود و نرخ سود بانکی ۱۸ تا ۲۰ درصد محاسبه می‌شد، توانستند از این فاصله استفاده کرده و با نرخ سود سپرده‌های بالاتر، منابع زیادی را جمع‌آوری کرده و برای آن ساختار و تشکیلاتی ایجاد کنند. 

نوسان ارزها در هفته‌ای که گذشت

اين هفته نوسان قيمت ارزهاي خارجي در برابر ريال ايران با ورود دوباره يورو به كانال قيمتي 4 هزار توماني و افزايش ميانگين قيمت فروش دلار آمريكا، فرانك سوئيس، كرون نروژ، ين ژاپن و يووان چين به پايان رسيد. اين در حالي بود كه برابري قيمت ارزها در بازار آزاد كشور در برابر ريال ايران به كاهش ارزش درهم امارات، پوند انگليس، كرون سوئد، دلار كانادا، لير تركيه، دينار عراق و البته دلار استراليا انجاميد.



کاهش التهاب بازار گوشت گوسفندی با دوپینگ واردات

رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی گفت: براساس اطلاعاتی قرار است که واردات گوشت از ارمنستان صورت گیرد که دیگر با این وجود شاهد افزایش قیمت در ایام محرم نخواهیم بود. علی اصغر ملکی رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی با بیان اینکه با گذشت عید قربان قیمت ها در بازار با کاهش روبرو نشده، اظهار داشت: با توجه به روزهای پایانی ماه و افزایش هزینه های خانوار ، تقاضای چندانی در بازار وجود ندارد. باشگاه خبرنگاران وی افزود: در حال حاضر هر کیلو شقه بدون دنبه 30 تا 31 هزارتومان به مغازه دار و 34 تا 35 هزارتومان به مشتری عرضه می شود.

جزییات توافق مالی و فنی با ایرباس

قائم مقام وزیر راه و شهرسازی با اشاره به جزییات توافق با ایرباس در بخش های مالی و فنی گفت: برای تعیین قیمت نهایی هواپیماها با ایرباس به توافق رسیدیم.وی درباره نحوه قیمت‌گذاری و جزییات توافق‌های مالی اظهار داشت: طبق آخرین توافق ها قرار بر این است که دوره بازپرداخت این قرارداد 18 ساله باشد. به گزارش ایلنا این مقام مسئول ادامه داد: در بحث قیمت‌گذاری هم قیمت گاتالوگ ملاک نیست و تا 40 الی 50 درصد زیر قیمت کاتالوگ به توافق رسیدیم. برخی از مدل‌های هواپیما مانند ایرباس A380 هم کاملا اختیاری هستند و می توانیم مدل دیگری را جایگزین آن کنیم.

قیمت اونس طلا و نقره

در بازار فلزات گران بها، هر اونس طلا در بازارهای جهانی با 1312 دلار و  9 سنت معامله شد که نسبت به روز گذشته 4 دلار و 6 سنت کاهش داشت. همچنین هر اونس نقره در بازارهای جهانی با کاهش 16 سنتی نسبت به روز قبل با قیمت 18 دلار و 98 سنت فروخته شد.

قیمت انواع نفت خام در بازارجهانی

در بازارهای جهانی هر بشکه نفت خام پایه آمریکا WTI با 43 دلار و 2 سنت فروخته شد که نسبت به روز گذشته با 9 سنت کاهش مواجه بود. هر بشکه نفت خام برنت نیز با کاهش 86 سنت نسبت به روز قبل با قیمت 45 دلار و 81 سنت فروخته شد. همچنین هر بشکه نفت خام اوپک با 41 دلار و 67 سنت معامله شد که نسبت به روز قبل با کاهش 1 دلار و 24 سنت روبرو شد.

غول تورم برمی‌خیزد؟

اگرچه تورم براساس آمارهای اعلامی دولت، اکنون در مدار تک‌رقمی قرار گرفته اما آژیر قرمز کنترل آن به صدا درآمده و کارشناسان می‌گویند اگر تورم افسارگسیخته بالا نرود،حفظ تک‌رقمی ماندن آن سخت است. به گزارش مهر، آژیر قرمز کنترل تورم به صدا درآمده است. همان چیزی که یکی از افتخارات دولت است و تاکنون هزینه‌ بسیاری هم به پای آن داده است. برنامه‌های کنترل تورمی آنقدر سفت و سخت گرفته شده که خروج از رکود را به پاشنه آشیل فعالیت‌های اقتصادی دولت تبدیل کرده و تاوان زیادی را به دوش دولت گذاشته است. تولیدکنندگان را ناراضی نگاه داشته و مصرف‌کنندگان، طعم کاهش تورم را آنطور که انتظار داشتند، نچشیده اند. قدرت خرید مردم کم شده و در نهایت، صاحبان سرمایه نیز تصور درستی از آینده اقتصاد ایران ندارند. حال اما هم بخش‌خصوصی و هم اقتصاددانان می‌گویند که در نیمه دوم امسال، تورم افزایش خواهد یافت؛ دلایلش هم متعدد است.

اعیاد هم برای سکه مشتری نیاورد

بازه زمانی عید تا عید نیز موجب بالا رفتن میزان تقاضای خرید سکه نشد و همچنان گرانی قیمت طلا و سکه عاملی برای عدم تمایل مردم برای خرید آن است. محمد کشتی‌آرای - رئیس اتحادیه فروشندگان طلا و جواهر - در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به نوسان قیمت جهانی طلا طی هفته گذشته اظهار کرد: به طوری کل طی هفته گذشته نوسان قیمت جهانی طلا حدود  چهار دلار بود و در مجموع با روند نزولی مواجه بودیم هرچند این روند شیب زیادی نداشت.

ظهور شریک تجاری اروپایی جدید در فهرست شرکای تجاری ایران

در فهرست 20 کشور مقصد عمده صادرات ایران در روز 23 شهریورماه کشور مالتا به عنوان سومین مقصد پس از چین و کره ثبت شده است.

از «کوچ سپرده‌ها با سیاست‌های دستوری» تا «غول تورمی که برمی‌خیزد؟

به گزارش اقتصاد نیوز، فدریکا موگرینی، رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا، روز 25 شهریورماه در دیدار با علی‌اکبر صالحی گفت: «در شش ماه اخیر مبادلات بازرگانی ایران و اتحادیه اروپا افزایشی باور نکردنی یافته است.»


سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هفدهم رمضان