بازدید 22107
تابناک اقتصادی بررسی می‌کند؛

قیمت پیاز در نبود تدبیر دولت، اشک کشاورزان را درآورد/ دود تنظیم بازار الاکلنگی به چشم مردم می رود

در بهمن ماه سال گذشته بود که قیمت پیاز به عرش رسیده و در برخی مناطق قیمت این محصول کشاورزی به کیلویی ۱۵ هزار تومان افزایش یافته بود. حالا بعد از گذشت چند ماه از آن تاریخ این بار قیمت این محصول کشاورزی اشک پیازکاران را در آورده است و هر کیلو پیاز با نرخ ۳۰۰ تا ۴۰۰ تومان از کشاورزان خریداری می‌شود.
کد خبر: ۹۷۹۹۰۰
تاریخ انتشار: ۰۱ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۵:۳۵ 21 May 2020

قیمت پیاز در نبود تدبیر دولت، اشک کشاورزان را درآورد/ دود تنظیم بازار الاکلنگی به چشم مردم می رود

قیمت پیاز در نبود تدبیر دولت، اشک کشاورزان را درآورد/ دود تنظیم بازار الاکلنگی به چشم مردم می رودقیمت محصولات کشاورزی به خصوص قیمت محصولاتی که مصرف بسیار زیادی در سبد مصرفی خانوارها دارد، همواره یکی از چالش های جدی اقتصاد کشور بوده است. به عنوان نمونه اگر در چند سال اخیر به قیمت های سیب زمینی، پیاز و یا گوجه فرنگی نگاه کنید ملاحظه خواهید کرد که همواره قیمت این محصولات در نوسان بوده است. یک زمان قیمت این محصولات در عرش است و یک زمان در فرش.

به گزارش تابناک اقتصادی، این روزها اگر برای خرید پیاز سری به میوه فروشی ها بزنید خواهید دید که قیمت این محصول کشاورزی با حدود دو الی سه ماه قبل بسیار متفاوت است و کاهش یافته است. در بهمن ماه سال گذشته بود که قیمت هر کیلو پیاز در مقایسه با بهمن ماه سال 1397 رشد تقریباً 100 درصدی را تجربه کرد. حتی در مقطعی از همان زمان، قیمت پیاز در برخی مناطق به هر کیلو حدود 15 هزار تومان هم رسید.

قیمت پیاز در نبود تدبیر دولت، اشک کشاورزان را درآورد/ دود تنظیم بازار الاکلنگی به چشم مردم می رود

اما بعد از پایان تعطیلات عید نوروز، رفته رفته قیمت پیاز کاهش یافت و هم اکنون کار به جایی رسیده است که قیمت این محصول کشاورزی اشک پیازکاران را در آورده است.

محمد شفیع ملک زاده رئیس نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی طی مصاحبه ای در مورخه 30 اردیبهشت ماه سال جاری قیمت تمام شده هر کیلو پیاز را یک هزار و ۵۰۰ تا یک هزار و ۸۰۰ تومان اعلام کرد و گفت: این در حالی است که هم اکنون هر کیلو پیاز با نرخ ۳۰۰ تا ۴۰۰ تومان از کشاورزان خریداری می شود و در مقابل با نرخ ۴ تا ۵ هزار تومان در بازار به دست مصرف کننده می رسد که متاسفانه کشاورزان سودی حاصلشان نمی شود.

یحیی کمالی‌پور عضو هیأت رئیسه کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس نیز طی مصاحبه ای در مورد پایین بودن قیمت پیاز گفت: کشاورزان منطقه جیرفت و کرمان محصولات صیفی خود را به دلیل قیمت پایین برداشت نمی‌کنند چرا که این قیمت‌ها آنقدر پایین است که کفاف هزینه‌های آنها را نیز نمی‌دهد این مسئله را بارها به مسئولان گفته‌ایم اما متولیان امر سر و سامانی به بازار نمی‌دهند.

دلایل ارزانی پیاز در این روزها چیست؟

شاید کاهش قیمت پیاز در این روزها را باید در عرضه و تقاضای این محصول جستجو کرد.

در سمت عرضه، عرضه پیاز به شدت افزایش یافته است و این افزایش عرضه با قضیه تار عنکبوتی در اقتصاد توضیح داده می شود.  قضیه تار عنکبوتی، قضیه ‌ای است که قیمت بعضی تولیدات (به طور کلی تولیدات فاسدشدنی زراعی) در نقطه تعادل استقرار نمی ‌یابد، بلکه در اطراف نقطه تعادل نوسان می ‌کند. اگر نمودار مسیر قیمت این‌ گونه کالاها در ظرف چند سال ترسیم شود شکل آن شبیه تار عنکبوت است و از این ‌رو در اقتصاد به این ماجرا قضیه یا مسئله تار عنکبوتی می گویند.

دلیل اصلی رخ دادن قضیه تار عنکبوتی برای محصولات کشاورزی به بحث عرضه و تقاضای این محصولات کشاورزی بر می گردد. در سالی که قیمت در اوج است تولیدکنندگان تصمیم می گیرند که برای سال زراعی آینده جهت کسب سود بیشتر اقدام به تولید آن محصول کنند و همین عامل باعث افزایش میزان تولید و عرضه می شود و با توجه به مشخص بودن میزان تقاضا در بازار این محصول، اضافه عرضه ایجاد شده و قیمت می شکند و به حدی خواهد رسید که کفاف هزینه های تولید را نخواهد داد. با رخ دادن این موضوع برای سال آینده دیگر کمتر تولیدکننده ای به سمت تولید این محصول خواهد رفت و همین کاهش میزان کشت باعث خواهد شد که عرضه کاهش یافته و در نتیجه مازاد تقاضا و افزایش قیمت اتفاق بیفتد.

به هر حال در سال گذشته با افزایش قیمت پیاز در مقاطعی از زمان و رسیدن آن به 15 هزار تومان، بسیاری از کشاورزان ترغیب به کشت پیاز به هوای کسب سود بیشتر شدند. همین عامل باعث شده است که هم اکنون با مازاد عرضه در بازار مواجه باشیم و قیمت پیاز کاهش یابد.

در سمت تقاضا نیز به دلیل شیوع ویروس کرونا و بسته شدن بازارهای صادراتی بر روی کالاهای ایرانی، تقاضا برای این محصول کشاورزی کاهش یافته است. جهانبخش بهزادنژاد یکی از صادرکننده‌های نمونه کشور در گفتگو با ایرنا در این باره گفت: شیوع ویروس کرونا در ایران باعث شد تا بسیاری از کشورها از واردات محصولات کشاورزی خودداری کرده و برخی از آن‌ها با وضع مقررات کنترلی و سختگیرانه موجب ایجاد صف ‌های طولانی چند روزه در مبادی ورودی کشورشان شدند و این معطلی‌ها فاسد شدن محصولات کشاورزی را در پی داشت.

این تاجر کهنه‌کار همچنین بازار افغانستان را بعد از بازار عراق یکی از بازارهای هدف برای صادرات پیاز و سایر محصولات عنوان کرد و گفت: متاسفانه به دلیل شیوع کرونا در بحث صادرات به کشور افغانستان با مشکل مواجه شدیم. وی با بیان اینکه بازار هدف برای محصولات کشاورزی به ویژه پیاز در فصل بهار، کشورهای آسیای میانه است، تصریح کرد: به دلیل قرنطینه، بازارهای ترکمنستان و قزاقستان را هم از دست دادیم.

در کنار اینکه بسیاری از کشورها به دلیل شیوع ویروس کرونا در ایران، بازارهای خود را بر روی محصولات ایرانی از جمله پیاز بستند، با افزایش تعرفه صادرات به ده هزار تومان در اسفندماه سال گذشته صادرکنندگان داخلی هم تمایل چندانی به صادرات نداشتند.

در مورخه ۲۰ اسفندماه ۱۳۹۸ سعید عباسپور،  مدیر کل دفتر مقررات صادرات و واردات وزارت صنعت، معدن و تجارت در نامه‌ای به مدیرکل دفتر صادرات گمرک  اعلام کرد که صادرات هر کیلوگرم پیاز از ۱۵ اسفند سال جاری تا ۳۱ فروردین سال ۹۹ مشمول پرداخت ۱۰ هزار تومان عوارض صادراتی است.

همچنین با شیوع ویروس کرونا و بسته شدن تالارها، رستوران ها و تعطیلی مجالس مذهبی و جشن تقاضای داخلی نیز برای این محصول کشاورزی به شدت کاهش یافت.

بنابراین از یک سو عرضه پیاز افزایش یافته است و از سوی دیگر تقاضا برای این محصول کشاورزی کاهش یافته است. نتیجه این دو عامل، قطعاً کاهش قیمت خواهد بود.

چه راهکاری برای خروج از این وضعیت اجرایی شد؟

یکی از راهکارهایی که در چند وقت اخیر برای خروج قیمت پیاز از وضعیت کنونی اجرایی شده است، برداشته شدن تعرفه 10 هزار تومانی برای صادرات هر کیلوگرم پیاز می باشد. اتفاقی که از ابتدای اردیبهشت ماه عملی شد.

قیمت پیاز در نبود تدبیر دولت، اشک کشاورزان را درآورد/ دود تنظیم بازار الاکلنگی به چشم مردم می رود

البته این راهکار گویا چندان موثر نبوده است چرا که محمد شفیع ملک زاده رئیس نظام صنفی کشاورزی طی مصاحبه ای در مورخه 15 اردیبهشت ماه سال جاری با اشاره به اینکه به طور معمول در فصل زمستان به منظور کنترل بازار داخلی برای صادرات پیاز تعرفه در نظر گرفته می شود به طوری که در سال گذشته برای صادرات هر کیلوگرم از این محصول تعرفه 10 هزار تومانی در نظر گرفته شد، افزود: این تعرفه 10 هزار تومانی اما باید در اوخر اسفند ماه برداشته و صادرات این محصول به تدریج انجام می شد اما این اقدام بعد از افت شدید قیمت پیاز در کشور به تازگی رخ داد که در واقع نوش دارو بعد از مرگ سهراب است.

همچنین خرید توافقی یکی دیگر از راهکارهایی بوده که برای به تعادل رسیدن قیمت پیاز اجرایی شده است. حسین شیرزاد مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران طی مصاحبه ای در مورخه 13 اردیبهشت ماه سال جاری از خرید توافقی پیاز بهاره استان‌های جنوبی، منطقه جیرفت و کهنوج توسط شبکه تعاون روستایی ایران خبر داد. وی در ادامه افزود: تاکنون بیش از 50 میلیارد ریال صرف خرید، انبار و انتقال محصول پیاز به استان‌های کشور شده است.

راهکارهای اساسی برای تنظیم بازار پیاز چیست؟

علی خان محمدی مدیرعامل مجمع ملی نخبگان کشاورزی طی مصاحبه ای در مورخه 30 اردیبهشت ماه 1399 گفت: تا زمانی که مسئولان امر کشاورزی قراردادی و الگوی کشت را اجرا نکنند و زنجیره تولید را بوجود نیاورند، بدون تردید مشکلات مازاد یا کاهش تولید محصولات کشاورزی در کشور استمرار می یابد. خان محمدی با تاکید بر اجرای کشاورزی قراردادی گفت: با اجرای کشاورزی قراردادی و تولید بر مبنای ثبت سفارش، سهم هر استان مشخص می شود تا شاهد التهابات بازار نباشیم.

همچنین محمد شفیع ملک زاده رئیس نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی نیز گفت: در زمان اوج برداشت و پیک تولید انتظار می رود که محصولات کشاورزی در حد مصرف به بازار عرضه شود و مابقی را ذخیره سازی کنیم تا بتوانیم در زمان کمبود توزیع کنیم. به گفته وی، در زمان اوج برداشت و پیک تولید باید مازاد محصول به بازارهای هدف صادر شود که متاسفانه به سبب نبود ارتباط با دیگر کشورها چاره ای جز عرضه در بازار داخل نیست. ملک زاده افزود: در فصل پاییز و زمستان که تولید به حداقل می رسد، قیمت محصولات به دلیل نبود مدیریت، زیرساخت و امکانات لازم و کمبود صنایع تبدیلی ۷ تا ۱۰ برابر قیمت به دست مصرف کننده می رسد، در حالیکه با ایجاد زیرساخت های لازم، انبار، سردخانه، سورتینگ و برنامه منسجم بازار به تعادل می رسد.

به هر صورت اشاره به این نکته ضروری است که این نوسانات قیمت محصولات کشاورزی به خصوص پیاز در سال های اخیر یا اشک مصرف کننده را در آورده است یا اشک کشاورز را. مسئولین نیز با افزایش یا کاهش شدید قیمت محصولات کشاورزی تنها به راهکارهای مقطعی چون افزایش و کاهش تعرفه صادراتی رو می آوردند و این در حالی است که این نوع سیاست به بازارهای صادراتی ایران در حال لطمه زدن می باشد. به هر حال باید مسئولین برای یافتن یک راهکار دائمی در این زمینه با کارشناسان مشورت های لازم را انجام دهند وگرنه با روند کنونی و ضرر و زیان دائمی کشاورزان از وضع موجود قطعا کشاورزی در کشور از بین خواهد رفت و امنیت غذایی میلیون ها ایرانی در خطر قرار خواهد گرفت.

 

سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲۸
اگر اپلیکشینی یا سایتی باشه که در ان کشاورزان برای تولیدات و کاشت زمین های زراعی خود مشورت بگیرند و یا نوع محصول را ثبت و استعلام بگیرند انوقت نقطعه تعادل عرضه و تقاضا براحتی قابل کنترل و اجرا است . شکر خدا که روستاهای 20 خانوار هم اینترنت دارند و شکر خدا دبستان ها هم کار با اپلکیشن ها را بلدند و لذا لازم است زیر ساختار این تهیه گردد . اگر اقای میرسلیم در مجلس فقط همین موضوع را پیگیری و اجرایی کند که همون شعار همایش زمین بود را به یادگار برای ایرانیان خواهد گذاشت و نیازی به رئیس مجلس بودن هم ندارد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۰۷ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۱
راه حل را همه می دانند،اراده انجام کار نیست
محمود
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۱۷ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۱
احسنت داشتم همین مطلب را مینوشتم دیدم عزیزی قبل از من نوشته. به راحتی کشاورز قبل از کاشت در سامانه چند محصول را با مساحت زمین و تخمین محصول مورد نظر ثبت میکنه و به صورت اتوماتیک فید بک و پیشبینی وضعیت محصولش را میگیره. اپلیکیشن هم به صورت هوشمند و اجماع کل اطلاعات کشور بهترین و مناسبترین محصول را معرفی میکند.
مدیریت مسئولان در تولید و صادرات و بازار محصولات کشاورزی کجا است
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۰۰:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۲
صادراتش اسانه ولی برگشت ارز به نرخ نیمایی یعنی پیاز چهارصدتومنی کلش سود باشه باز باید تاجر دوبرابر قیمت پیاز رو ضرر کنه پیاز و گوجه و خیار برای ارز آوری واقعا مضحکه
چرااون زمانی که پیازکیلویی ده هزارتومن میشه،این کشاورزان عزیزچیزی نمیگن.
پاسخ ها
خويي
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۵۰ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۱
دوست عزيز انزمان هم سود اصلي را واسطه ها ميبرند
ایرانی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۵۹ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۱
با سلام پیاز کیلویی ۱۰ هزار تومان سورش به جیب دلال و واسطه ها میره
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۰۷ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۱
اون زمانی که پیازکیلویی ده ، هزارتومن پولش تو جیب دلال می رفت
اگر کشاور تولید نکند چی میخای بخوری بدبخت
ناشناس
| United States of America |
۲۱:۵۲ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۱
علی جون، اون پیاز ده هزاری رو از کشاورز فوقش هزار تومن خریدن آوردن ده هزار غالب می‌کردن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۱۴ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۲
دقیقا حرف همینه ، وقتی قیمت پیاز کیلویی 15 هزار تومن شد ، کشاورزای عزیز نیومدن بگن اشک ملت در میاد ولی الان که ارزون شده میان به ملت میگن اشک ما در اومده؟
کشاورز
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۱۰ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۹
,,جناب میخواید قیمت به حداقل برسه که ذخیره سازی انجام بشه .اونوقت باید ما فشار بی مسئولیتی ها رو به دوش بکشیم؟
واقعا تدبیر و امید خوبی به مردم دادین.خخخخ.
تو ایام عید و اسفند و فروردین که سیر و پیاز و لیمو و زنجبیل به اسم مفید بودن بر ضد کرونا قیمت نجومی داشت چرا کسی خوشحالیشو علنی نمیکرد؟؟؟
چرا سالها ست قیمت نخود پایین و کشاورزان نخود کار بمولا نابود شدن قیمت ها رو از ده سال گذشته ببینید اشکمون دیگه در نمیاد
کیلویی 300 تومان از کشاورز می خرید ولی 3 هزار تومان در بازار می فروشید و اختلاف 1000 درصدی رو فقط ببین!!!!!!
یعنی کلا عرضه و تقاضا در بازار ایران هنگ کرده
دارن پیاز می خرن انبار کنند تا یکماه بعد گیلویی 10هزار تمن بفروشن!
تابی جان اشک خیلی ها رو در آوردن
وزارت کشاورزی اشک کشاورزان
وزارت صنعت اشک کسبه و تولید کننده
وزارت اقتصاد و بانک مرکزی اشک وارد کننده
وزارت نیرو اشک محیط زیست با عدم تخصیص اب زیست محیطی ( هرچند به دلیل باران ها این چند سال به نظر کمی و فقط کمی حال محیط زیست خوبه)
وزارت کشور رو نمی گم چون دچار تیغ سانسور می شه
وزارت اطلاعات ولش کن به من چه
سازمان مدیریت و برنامه ریزی با این بودجه نویسی
سازمان نقشه برداری
وزارت نفت
وزارت ارتباطات با این سرعت اینترنت و...
وزارت راه با این وضعیت جاده ها
البته کارهایی هم شده ولی در کل فکر نکنم نمره قبولی بگیره
پس خدای برسان سال ۱۴۰۰ را
تنهاراه وجود بازارهای آزاد برای عرضه محصولات است .چرا کشاورزنباید بتواند خودش محصولات خودش را بفروشد .این قضیه حق وحساب خواستن دلالهای زالو صفت وقانون شدن این رویه با قوانین شهرداریها واصنافهای مربوط به این مسئله است فساد را در بازار فروش تمامی فراورده های صنعتی وکشاورزی نهادینه کرده است..
لطفا خواهشمندیم بعد از محاکمه سلطان خودرو به ترتیب سلطان پیاز سلطان سیر سلطان زردآلو سلطان پسته سلطان گوشت گوسفندی و سایر سلاطین میوه خشکبار و حبوبات هم سریعا معرفی و مجازات شوند
وقتی محصولی به چند برابر قیمت دست مشتری میرسد از کشاورزان خبری نیست.!!! مشتری تنها گروهیست که از طرف همه به چشم مخزن پول دیده مبشود بحث این دولت و دولت قبلی هم نیست. مشتری که هیچ ابزاری جز نخریدن ندارد باید به کی پناه ببرد ؟مگر میشود هر چیزی را و نخورد ؟ حتی اگر مسئولی توصیه کند !
بی برنامه بودن سیستم کشاورزی ایران و وجود دلالان طماع دو عامل اصلی کم یا زیاد شدن عرضه میشود .بی برنامه بودن کشاورزی در ایران به مراتب بدتر از وجود دلالها در این عرصه است.هر چند که دلالان هچوقت شناسایی نمیشوند و گمنام تمام دوره های گذشته بوده اند.
مشکل اینه که مسولین ما به فکر نیستند. و اگر نه پیشرفت کردن خیلی راحتتر از پیشرفت نکردنه.
بنده دیروز از تره بار شهرداری پیازخریدم کیلوئی 2300تومن...
از وقتی یادم میاد همیشه ی سال پیاز گرون میشد و سال بعد سیب زمینی.... واقعا نمیتونن این مشکل رو بعد این همه سال حل کنند؟!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۲۰ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۲
نه عزیزم رفع این مشکل نیاز به مدیرانی با تخصص دارد که فعلا تخصص اهمیتی ندارد.
وقتی انواع و اقسام یارانه ها رو به کشاورزا میدن. وقتی آب مفت رو به کشاورزا میدن تا بریزن تو زمین هاشون و کشاورزای عزیز هم هر چی دلشون بخواد میکارن و به هر قیمت پایینی هم محصولشونو به دلالا میفروشن میشه این اوضاع و احوال.
اگه دولت هزینه واقعی آب رو از کشاورزا بگیره و اگه هیچ یارانه ای هم بهشون نده و محصولاتشون رو هم با سود منطقی ازشون بخره اونوقت کشاورزا محصولی رو که میکارن میفهمن چقد هزینه شده و بعدش هم مفت فروشی نمیکنن
نمیشه مردم مستقیم از کشاورز خرید کنن؟
میوه تربار شهرداری برای چی ساختن؟
پیاز 300 از کشاورز بخره دلال
رئیس تره بار از دلال گرون بخره
یذره ارزونتر از مغازه بفروشه به ملت؟
اینم شد تدبیر؟
قیمت پیاز در نبود تدبیر دولت، اشک کشاورزان را درآورد/ دود تنظیم بازار الاکلنگی به چشم مردم می رود:
از سال 92 اشک کل مردم ایران را در آورده اند، ای کاش شما قیمتها را با خرداد 92 مقایسه میکردید، تا شرایط بسیار بد معشیتی مردم مشخص میشد (کاهش ارزش پول رایج کشور). البته عده ای هم که در هرحالتی باید سودهای نجومی شان را ببرند، من برای یاد آوری توجه شما را به خبر به تعطیلات رفتن باراز بزرگ تهران در شهریور 97 جالب میکنم، زمانی که جهشهای بلند قیمت ارز شروع شده بود، ایکاش یکی پیدا میشد تا سود این مدت این حضرات (بازار بزرگ) را حدودی محاسبه میکردند، که هر چه مردم فقیرتر میشوند آنها پولدار و پولدارتر میشوند.
این دولت در سال 99 شیوه گران کردن (کالا و اجناس) را تغییر داده است، یعنی اول قیمت دلار را بالا برد (حدود 17 تا 18 هزار تومان)، بعد، تولیدکنندگان قیمت کالاهایشان به بهانه اینکه تولید با این قیمت تمام شده به صرفه نیست بالا میبرند، و وقتی بقول شما اشک مردم که درآمد و زمینه مساعد فراهم میشود و اینجا شواری تنظیم بازار وارد میشود و قیمتهای مورد نظر تولیدکننده را به مردم تحمیل میکنند. این فرمول را شما میتوانید در بازار خودرو، کالاهای خانگی و ... ببینید. باید دید که تا کی باید این سومدیریتها را دید مقصر تمام این آشفتگیهای اقتصادی هم که دلالان، قاچاقچیان، سفته بازان، و ... هستند. ایکاش فقط درد پیاز بود، البته دلالان، قاچاقچیان، سفته بازان، ... هیچ وقت و تحت هیچ شرایط نه ضرر میکند و نه اشکشان در میاید!!
قیمت پیاز در نبود تدبیر دولت، اشک کشاورزان را درآورد:
آیا این امکان پذیر است که در هر استان با همیاری بخش خصوصی و دولتی ساخته یک سرد خانه بزرگ برای نگهداری چنین محصولاتی برای کمک به کشاورزان زحمت کش و آسایش مصرف کننده، در نظر گرفته شود. این سرد خانه ها میتوانند با دلالانی که چنین محصولاتی در وقت برداشت مفت میخرند و بعد از مدتی این محصولات را با قیمتی بسیار زیاد و با سودی غیر متعارف میفروشند و برای اقتصاد، اجتماع، ... (بجز دولتها) مشکل ساز میشوند. رقابت کنند. اگر بخش خصوصی هم متولی این امیر خیر (ساختن سرد خانه) باشد میتواند پس از از عرضه محصولات به بازار داخل یا صادرات هزینه هایش را با سود قابل قبول دریافت کنند. بعنوان مصرف کننده و نه کارشناس اینگونه به نظر میرسد که همه از این کار (کشاورز، مردم و بخش سرمایه گذار) منتفع میشوند (البته بجز دلالان). دولت چون همیشه میگوید کار کار دلالان است اصلا مسئولیتی گردن نمیگیرد، انگار نه انگار که وزارت صمت، وزات کشاورزی، تعزیرات و از همه مهمتر اتحادیه و اصناف در قبال چنین سودجویانی مسئولیت دارند . دولت فقط به فکر اتلاف وقت و پایان دوران هشت ساله اش در ا400 فرابرسد است (از همین الان هم خودستایهیش را برای مردم آماده کرده که چه کارهای توسط این دولت در این دو دوره انجام شده است ولی در واقعیت نرخهای سال 92 میماند و نرخ پایان دوران دولت تدبیر و امید.
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هفدهم رمضان