بازدید 12296

راهکاری که می تواند زمان لازم برای شروع یک کسب و کار در ایران را به ۳ روز کاهش دهد

رهبر انقلاب در صحبت‌های اخیر خود یک بار دیگر موضوع راه اندازی پنجره واحد صدور مجوز‌ها را در راستای تحقق شعار امسال (جهش تولید)، مطالبه کردند. رئیس مرکز بهبود فضای کسب و کار وزارت اقتصاد طی مصاحبه‌ای وعده داد که پنجره واحد فیزیکی شروع یک کسب و کار تا آخر اردیبهشت ماه راه اندازی شود. با راه اندازی این پنجره واحد ایران به لحاظ زمان شروع یک کسب وکار در زمره چه کشور‌هایی قرار خواهد گرفت؟
کد خبر: ۹۷۷۲۷۰
تاریخ انتشار: ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۶:۲۸ 09 May 2020

راهکاری که می تواند زمان لازم برای شروع یک کسب و کار در ایران را به ۳ روز کاهش دهددر سال های اخیر مسئله تولید همواره مورد تاکید رهبر انقلاب بوده است و ایشان کلید حل مشکلات کشور را چرخیدن چرخ تولید می دانند.

به گزارش تابناک اقتصادی، از همین رو، همواره نامگذاری سال های اخیر حول محور تولید بوده است. در حالی که رهبر انقلاب، سال 1398 را سال "رونق تولید" نامگذاری کردند، با آغاز سال جاری این سال را نیز با نام "جهش تولید" نامگذاری نمودند تا اهمیت مسئله تولید بر همگان از جمله مسولین آشکارتر شود.

رهبر انقلاب اسلامی در صحبت های نوروزی خود با تأکید بر اینکه باید با کار ده برابری، تولید به جایی برسد که در زندگی مردم اثر بگذارد، افزودند: مسائل اقتصادی کشور متعدد است از جمله «اصلاحات بانکی، گمرکی و مالیاتی» و «بهبود فضای کسب‌وکار» اما نقش تولید بی‌همتا است و با راه افتادن تولید و استفاده از بازار فروش ۸۰ میلیونی در داخل و ضمناً ارتباط با فروش و بازارهای خارجی، مشکلات اقتصادی قطعاً پایان می‌یابد و تحریم‌ها به نفع کشور تمام خواهد شد.

به هر حال یکی از الزامات تحقق شعار سال جاری و جهش تولید، این است که موانع موجود از سر راه کسب و کارها از جمله موانعی که بر سر راه شروع کسب و کار می باشد، برداشته شود. هم اکنون طبق گزارش های بانک جهانی در مورد فضای کسب و کار، ایران در شاخص شروع کسب و کار در بین کشورهای دنیا جایگاه چندان خوبی ندارد.

ایران در شروع کسب و کار در کجای دنیا قرار گرفته است؟

بررسی گزارش اخیر بانک جهانی نشان می دهد که ایران در زیرشاخص شروع یک کسب و کار با کسب امتیاز 67.8 بدون تغییر امتیاز در مقایسه با سال گذشته، توانسته در بین 190 کشور دنیا در رتبه 178م قرار گیرد. یعنی تنها راه اندازی کسب و کار در 12 کشور دنیا سخت تر از ایران است. این 12 کشور عبارتند از: کنگو، جمهوری آفریقای مرکزی، لائوس، سورینامی، گینه استوایی، بوسنی، اریتره، چاد، کامبوج، سومالی، هائیتی، ونزوئلا و لیختن اشتاین!

در ایران یک فعال اقتصادی مرد، باید برای راه اندازی یک کسب و کار ده فرآیند را به مدت 72.5 روز طی کند و به میزان 1.1 درصد از درآمد سرانه خود را برای این کار هزینه نماید.

کشور اول دنیا در شاخص شروع یک کسب و کار کشور نیوزیلند است. برای اینکه ببینید چقدر با کشور اول دنیا در این زمینه فاصله داریم باید گفت که یک فعال اقتصادی در کشور نیوزیلند نیازمند است تا برای راه اندازی کسب و کار خود تنها یک فرآیند را در نصف روز و با هزینه 0.2 درصد از درآمد سرانه طی کند. 

کاهش 69.5 روزی زمان شروع یک کسب و کار با راه اندازی پنجره واحد، ایران می تواند در زمره 9 کشور اول دنیا قرار بگیرد؟

راهکار کاهش رتبه ایران در شاخص شروع یک کسب و کار چیست؟

راه اندازی پنجره واحد صدور مجوزها یکی از راهکارهایی است که می تواند شروع یک کسب و کار در ایران را سهل تر از گذشته کند. موضوعی که به تازگی رهبر انقلاب نیز آن را مطالبه نمودند. ایشان در مورخه 17 اردیبهشت ماه 1399 به مناسبت هفته کار و کارگر و در یک ارتباط تصویری با هفت مجموعه تولیدی در بخشی از سخنان خود با تأکید بر اینکه بهبود محیط کسب‌وکار یکی از موارد ضروری برای تحقق جهش تولید است، گفتند: بر اساس بررسی‌ های کارشناسی وزارت امور اقتصاد و دارایی، اگر دو اقدامِ «ایجاد پنجره واحد صدور مجوزها» و «تشکیل دادگاه های تجاری برای رفع اختلافات اقتصادی» انجام شود، جایگاه کشور از لحاظ شاخص کسب و کار چهل تا پنجاه رتبه ارتقاء خواهد یافت.

شایان ذکر است که در گزارش بانک جهانی برای شروع کسب و کار در ایران، سازمان مالیاتی و بیمه تأمین اجتماعی جزء موثرترین دستگاه‌ها در طولانی شدن دریافت مجوزهای کسب و کار شناخته شده اند. براساس این گزارش تولیدکنندگان ۲۵ روز را برای تایید کد اقتصادی و همچنین تاییدیه‌های مالیاتی صرف می‌کنند. همچنین مراحل انجام مالیات بر ارزش افزوده نیز نزدیک به یک ماه زمان نیاز دارد.  طبق همین گزارش طی مراحل ثبت کارگاه و کارگران در بیمه تامین اجتماعی نیز ۱۳ روز زمان می‌برد.

پنجره واحد چیست؟

پنجره واحد تسهیلاتی است که به فرد متقاضی راه اندازی کسب و کار این امکان را می دهد که اطلاعات لازم را در قالب های استاندارد به یک واحد مشخص ارائه دهد و تمام مجوزها و مواد قانونی مرتبط با فعالیت خویش را در همان نقطه دریافت کند.

راه اندازی پنجره واحد شروع کسب و کار در ایران به کجا رسیده است؟

علی فیروزی رئیس مرکز بهبود فضای کسب و کار وزارت اقتصاد طی مصاحبه ای در مورخه 19 اردیبهشت ماه سال جاری در مورد پنجره واحد فیزیکی شروع کسب و کار، گفت: برای راه اندازی این پنجره واحد فیزیکی، در حال حاضر مصوبه هیأت مقررات زدایی اخذ شده است و اتاق بازرگانی، صنایع و معادن ایران مکانی را خریداری خواهد کرد و در اختیارمان قرار خواهد داد. تقریباً تمام فرآیندها مشخص شده و دستگاه‌ها هم جلسات هماهنگی بین دستگاهی را برگزار کرده‌اند.

وی گفت: این پنجره واحد فیزیکی در واقع یک ساختمان است که تمام دستگاه‌ هایی که برای شروع کسب و کار باید مجوز بدهند، در آن مستقر می ‌شوند تا متقاضی شروع کسب و کار بتواند تمام کارهای لازم را در همان یک ساختمان پیگیری کرده و به انجام برساند.

فیروزی اظهار داشت: شیوع کرونا، کار را کمی مشکل کرد اما آخر اردیبهشت‌ ماه این پنجره واحد راه‌اندازی می‌شود.

راه اندازی پنجره واحد، چه تاثیری بر شروع کسب و کار در ایران دارد؟

همان گونه که اعلام شد مطابق با گزارش بانک جهانی شروع یک کسب و کار در ایران 72.5 روز طول می کشد و این مسئله باعث شده است تا ایران در شاخص شروع کسب و کار در بین 190 کشور دنیا رتبه 178ام را کسب کند.

علی فیروزی رئیس مرکز ملی مطالعات و پایش بهبود فضای کسب و کار درباره تاثیر راه اندازی این پنجره واحد بر شروع یک کسب و کار گفت: طبق برنامه ‌ریزی ‌ها با راه اندازی پنجره واحد فیزیکی شروع کسب و کار، زمان لازم برای شروع یک کسب و کار در ایران از ۷۲.۵ روز به ۳ روز کاهش خواهد یافت.

با راه اندازی پنجره واحد، ایران در زمان لازم برای شروع کسب و کار هم سطح کدام کشورها قرار خواهد گرفت؟

همان گونه که عنوان شده است با راه اندازی پنجره واحد، زمان لازم برای شروع یک کسب و کار در ایران از 72.5 به 3 روز کاهش خواهد یافت. حالا می توان بر اساس گزارش بانک جهانی بررسی کرد و دید که در صورت رخ دادن این اتفاق ایران در زمره کدام کشورها به لحاظ زمان شروع یک کسب و کار قرار خواهد گرفت.

مطابق با آخرین گزارش انجام کسب و کار بانک جهانی، زمان لازم برای شروع کسب و کار برای مردان تنها در 9 کشور دنیا 3 روز به طول می انجامد که این 9 کشور عبارتند از: نیوزیلند (0.5 روز)، گرجستان (1 روز)، کانادا، هنگ کنگ و سنگاپور (1.5 روز)، استرالیا (2 روز)، توگو (2.5 روز) و جامائیکا و ازبکستان (3 روز).

کاهش 69.5 روزی زمان شروع یک کسب و کار با راه اندازی پنجره واحد، ایران می تواند در زمره 9 کشور اول دنیا قرار بگیرد؟

 

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
فریت بار
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲۰
شروع کسب و کار یک مسئله است
ادامه دادن اون یک مسئله ی مهمتر
با این اوضاع اقتصادی مردم فقط روزمره برای زنده ماندن خرید می کنند
بسیاری از کسب و کارها فلج هستند
باید تحریم ها را به هر طریق رفع کرد تا ارتباط با جهان به اقتصاد رونق بدهد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۵۲ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۰
با این سودهای بورس الان هیچ کسب و کاری جواب نمیده. فقط دلالی بورس خوبه بدون زحمت و مالیات.
مخاطب تابناک
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۴۸ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۱
برای مجوز کافی نت توی مشهد باید سی سالت باشه متاهل
همم باشی بقیه شرایطشو نمیگم که خندتون میگیره من چند ماه سنم از سی سال کمتر بود ولی متاهل بودم و بچمم شیش سالش بود ولی مجبور شدم به اسم خواهرم بگیرم و خودم بشم مباشر و حالا که داره سی سالم میشه باید برم چند ماه بدوم تا باز به اسم خودم بگیرم علاوه بر اینکه کلی مشکل با دامادمون پیدا کردم که برای اداره مالیات و قطع شدن یارانه و ... بوده یعنی خداوکیلیاین مسخره بازیارو کجای دنیا دیدین؟!
زمان ایجاد کسب و کار زیاد مهم نیست

مهم در یک کسب و کار امنیت اقتصادی هست
وجود رقابت سالم که در خیلی اوقات مناقصه ها از روی رانت واگذار میشوند حتی مناقصه های کوچک اما الان این رقابت سالم نیست

وجود شفافیت قوانین هست که روز تغییر میکنند صبح بیدار میشی میبینی ارزش افزوده اضافه شده میبینی یک مالیات جدید اومده
اقتصاد ایران جای مناسبی برای تولید نیست اما برای دلالی بکر بکر هست و هیچ کجای دنیا مثل ایران سود ده نیست
پاسخ ها
رحیم شاکری فرد
| United States of America |
۲۲:۰۶ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۰
...معمولا این ها گزارشهائی است که از ناحیه اقشار مختلف مردم به رهبری میرسد تا ایشان در این قبیل کارها دخالت نمایند و
بنده الان اخترا ع بسیرا مهمی دارم که امروز نیاز تمامی کشورها خصوصا کشور عزیزمان است ، که با مشاور یکی از ادارات در میان گذاشته ام که از مدیر عامل برایم وقت ملاقات بگیرد ، که الان نزدیک یکماه است هنوز وقت ملاقات نداده اند ، حالا با این وصف این مدیران چطور میخواهند از این اختراع مهم حمایت کنند خدا میداند
من تا حالا چند بار برای شروع کسب و کار به ادارات دولتی کرج مراجعه کردم با وجود داشتن شرایط و ضوابط نتونستم مجوز شروع را بگیرم .حتی زیر درخواستم دلیل کتبی برای رد درخواست رو هم ننوشتند تا به مراجع بالاتر مراجعه کنم و در پاسخ به اعتراض بنده در این مورد کارمند مربو طه فرمودند ما موظف نیستیم به شما جواب بدیم!!!!!!!!!
این تازه برای مجوزه کارهای مربوط به شهرداری و دارایی و تامین سرمایه از بانک و غیره بماند
فقط نزدیک کردن عوامل نمیتونه باعث بشه که افراد ترغیب به راه اندازی کسب و کار بشوند.
یکی از مهمترین دلایل، قوانین دست و پا گیر هست؛ مثلا در بسیاری از کشورها، شرکتهای خانگی وجوددارند اما اینجا برای اینکه شرکت راه بیفتد و بتواند با ادارات بیمه و مالیات و غیره کارکند، میبایست در ملکی مستقل فعالیت کند. بماند که عزیزان مالیات، هزار راه نرفته رو جلوی پای افراد میگذارند.
شما در آلمان فقط یک فرم را پر میکنید که اگر آشنا باشید با روند پر کردنش تنها 10 دقیقه زمان میبرد
بزرگ ترین موانع در مسیر تولید موانعی هست که دولت بر سر راه تولید ایجاد کرده که یکی از مهم ترین اون ها همین بحث مجوزهاست.
من بیش از یک ساله دارم برای گرفتن مجوز در فعالیتی که قبلا مجوز هم داشته تلاش می کنم
ولی احتمالا این آخر اردیبهشت مثل اون شنبه ای هست که قراره کرونا تموم بشه
الان برید یک تحقیق بفرمایدد تعداد پنجره های واحد از تعداد پنجره های کشتی های بزرگ تفریحی هم بیشتر است

پنجره واحد اصناف
سامانه جامع تجارت وزارت صمت
پنجره واحد تجارت گمرک
سامانه ادراه استاندارد
سامانه خدمات الکترونیک محیط زیست
سامانه بهین یاب که خود چندین زیر سامانه دارد
مرکز خدمات سرمایه گذاری استان که این یکی از همه خنده دار تر است بقیه اطلاعات سایر سامانه ها باید بصورت دستی توسط کارشناسان ادارت دیگر برای استانداری ثبت شود
سامانه جامع بازرسی قیمت
خدمات الکترونیک شهرکهای صنعتی
خدمات الکترونیک اداره ثبت شرکتها و اداره ثبت احوال
خدمات الکترونیک مالیات و دارایی که اینجا گوش ادم را می برند
سامانه جامع انبار
سامانه صدور کارت بازرگانی

این لیست بلند بالای سامانه ها برای راه اندازی یک واحد صنعتی باید وارد بشی و اطلاعات بدی تازه هر کدام از این سامانه ها هم بابت ان پول میگیرند مثلا فلان سازمان بابت هر استعلام خالی پتنصد هزار تومان می گیرد
من قصد صادرات فرش در حد کم داشتم، رفتم اداره پست گفتم میخوام چند قطعه فرش کوچک در اندازه 3 متر دست باف بفرستم برای دوستم در خارج که ایشون خودش کار فروش رو در همان کشور انجام بده و مبلغش رو از طریق صرافی آشنا برام بفرسته، گفتن فقط یک قطعه فرش در سال آنهم به صورت هدیه میتونی بفرستی! اگر به صورت تجاری بخوای اقدام کنی باید کارت بازرگانی داشته باشی، حالا میدونید اخذ کارت بازرگانی چه مصیبتیه؟ برید بپرسین برای صادرات چقدر کاغذ بازی داره. من اگر ماهی 400 دلار سود صادراتم باشه، یک زندگی رو میتونم مدیریت کنم، ولی هیچکسی به فکر نیست.
برای توسعه یک گلخانه فقط یک‌ماه مثل توپ فوتبال بین واحدهای مختلف جهاد و کشاورزی ملارد پاسکاری شدم و آخرش هم قید انجام کارو زدم
ای کاش برای کسب و کار ها و شرکت های فناوری که در خانه و به تازگی راه اندازی شده اند معافیت هایی داده شود
جوانانی که یک شرکت فناوری راه اندازی کرده و به خاطر نداشتن بودجه باید از همان اول با اداره مالیات و کد اقتصادی دست و پنجه نرم کند.
حداقل یک سال تنفس بدهند تا شرکت های استارت آپ جان بگیرند.
امیداست با یازی خداوند متعال کشور ما به صدر برسد.
...این که کار تو اداره مالیات زیاد طول می کشه ربطی به ساختمانش و پنجرش نداره، به این دلیله که همه کارها دستی و غر شفافه و سیستمهای ادارات به هم وصل نیستند. هر اداره می ری صدتا کپی ازت می خوان، خوب یک دیتا بیس واحد داشته باشند که دیگه این همه بروکراسی نداشته باشند....
اگر میتوانن انحصار و مافیا را ببزنس ها حذف کنند
یک شرکت نوپا و فناور از 1398 تاسیس کردم. فارغ از اینکه تاسیس یک شرکت نیاز به دوندگی و مراجعه حضوری و اینترنتی و صرف زمان زیادی دارد، اما تاکنون برای امور یا مجوزهای ذیل مجبور به ثبت نام بوده ام و این ثبت نام ها و بروکراسی های اداری همچنان ادامه دارد.
1- تشکیل پرونده در اداره مالیات (حداقل سه بار مراجعه حضوری بعد از عملیات سنگین و پیچیده ثبت نام اینترنتی)
2- تشکیل پرونده در اداره مالیات بر ارزش افزوده (واقع در ساختمان همان اداره مالیات) طی عملیات سنگین اینترنتی و حداقل سه مرتبه مراجعه حضوری جهت رفع نقص
3- تشکیل پرونده در سازمان برنامه و بودجه و طی مراحل سنگین اینترنتی و ارسال مدارک و مراجعه حضوری جهت اخذ گرید مشاوره شرکت
4- افتتاح حساب برای شرکت با مراجعه حضوری و ارائه اصل مدارک شرکت و تمام افراد شرکت
5- افتتاح حساب جاری در شرکت با طی مراجل بند 4 به اضافه استعلام ها و معرفهای لازم
6- ثبت نام در سامانه شرکتهای دانش بنیان با حجم بسیار عظیمی از مدارک و مستندات درخواستی
7- ثبت نام اینترنتی و حضوری جهت ثبت شرکت فناور در مراکز رشد
8- ثبت نام در سامانه ستاد ایران طی پروسه پیچیده اینترنتی و اخذ امضای الکترونیک از دفاتر اسناد
9- و ...
چرا با وجود این همه امکانات و بسترهای ارتباطی که در اختیار دستگاههای مختلف قرار داده اند، باز هم برای هر کاری و در هر ارگانی باید حجم زیادی از مدارک را بارگذاری اینترنتی کنیم و سپس حضورا هم این مدارک را تحویل دهیم؟ سوال این است چرا وقتی نیاز به حضور فیزیکی برای تکمیل کار است باید اینترنتی هم مدارک را فرستاد؟ نمیشود یکبار اصالت فرد حقوقی و حقیقی در اداره ای رسمی همچون ثبت انجام و بقیه ارگانها و سازمانها از آنها استعلام بگیرند؟ با وجود اینهمه کنترلها و بروکراسیها چرا هنوز این همه جعل مدارک وجود دارد؟ و دست آخر اینکه اینهمه بروکراسی اداری چه کمکی به روان شدن و تسریع کارها و جلوگیری از فساد کرده به جز اینکه اشتغال زایی کاذب و غیر مولد و اتلاف زمان و منابع ایجاد کرده است؟ چرا حتما باید رهبر معظم انقلاب یک مساله ای را عنوان کنند که بقیه به فکر اصلاح آن باشند؟ یعنی اینهمه مسئول مملکتی خودشان نباید این مسائل را تحلیل و برطرف کنند؟
دست آخر دیروز که مستاصل از اداره مالیات بر ارزش افزوده برمیگشتم به این نتیجه رسیدم که بهترین کار در ایران انجام کار خلاف و غیر قانونی است چرا که نیاز به هیچ مجوزی ندارد. یعنی آدم به جایی میرسد که با خود میگوید خوش به حال خلافکاران.
ثبت نام در:
اداره ثبت شرکتها
مالیات
ارزش افزوده
پلمپ دفاتر تجاری
دانش بنیان
مراکز رشد و فناوری
برنامه و بودجه
ستاد ایران
مجوز تولید
تامین اجتماعی
بانک
ضمانتنامه ها
امضای الکترونیک
ثبت اختراع
مالکیت فکری
بهداشت محیط کار
صندوقهای فناوری
و .....
با صرف میلیونها تومان هزینه و زمان بسیار زیاد (حداقل یک تا دو سال) جهت راه اندازی یک کسب و کار نوپا و فناور توسط یک جوان تحصیلکرده و سالم که تصمیم گرفته در کشور خودش بماند و کار کند
سلام
برای تمدید (نه اخذ) مجوز فعالیت شرکت اقدام کردند، گفتند باید جواز تاسیس را تمدید کنم، رفتم جواز تاسیس را تمدید کنم، گفتند باید در سامانه بهینیاب درخواست بدم، در بهینیاب درخواست دادم گفتند باید پیشرفتم پروژه را ارائه بدی، پیشرفت پروژه را ارائه دادم، گفتند باید از وزارت صنعت نامه بگیری، وزارت صنعت نامه داد اگر موافقتنامه اصولی تامین خوراک دارند تمدید جواز تاسیس مشکلی نداره، موافقتنامه اصولی نداشتیم رفتم بگیرم، یک لیست 15 تایی بهم دادند، که اولیش را اومدم شروع کنم استعلام از کارگروه ملی سازگاری با کم آبی وزارت نیرو بود، رفتم استعلام بگیرم، گفت باید قرارداد تامین آب با جایی داشته باشیم، رفتم قرارداد منعقد کردم، استعلام را ندادند، با واسطه قبولوندیم که بدون موافقت نامه اصولی جواز تاسیس را تمدید کنند و ....
دیگه بقیه شو حوصله ندارم بنویسیم
بکشنبه ۲۱ اردیبهشت ساعت ۱۲:۴۴
سکه ۷۱۰۰۰۰۰
دلار ۱۶۶۰۰
پراید ۱۰۵ میلیون
پژو ۲۰۶ صندوقدار ۱۷۵ میلیون
مملکت به حال خودش رها شده
علی برکت الله
برچسب منتخب
# توماج صالحی # نمایشگاه کتاب # صادق زیباکلام # سیل # خداداد افشاریان
وب گردی