بازدید 149500

سود بانکی سپرده یک و نیم میلیارد تومانی چقدر است؟

سود بانکی در حالی طی روزهای گذشته کاهش یافته که اکثر شعب در پاسخ به مراجعات مشتریان برای گشایش سپرده جدید اعلام می‌کنند که نرخ سود همان۱۵درصد است، اما اگر مبلغ بالا رود، سود قابل مذاکره است.
کد خبر: ۹۷۵۶۱۸
تاریخ انتشار: ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۱:۰۳ 01 May 2020

به گزارش «تابناک» به نقل از مهر، فرمان کاهش نرخ سود بانکی به صورت غیررسمی از ساختمان میرداماد صادر شده است. بانک‌ها بدون اینکه دستورالعملی جدید از شورای پول و اعتبار و یا بانک مرکزی داشته باشند، این بار در یک توافق دسته‌جمعی تصمیم گرفته‌اند که نرخ سود را به همان ۱۵ درصد مصوب شورای پول و اعتبار کاهش دهند و زمینه را برای پایین آوردن نرخ پول در شعب خود فراهم نمایند.

این تصمیم برای کاهش نرخ بهره بانکی در شرایطی اتخاذ شده است که هنوز هم در میان خود بانک‌ها، بر روی آن اختلاف نظرهای زیادی وجود دارد و عده‌ای بر این باورند که باید همچنان نرخ بالایی به سپرده‌های بانکی بدهند تا بتوانند پاسخگوی نیازهای اقتصادی باشند و عده‌ای دیگر، به دلیل وجود نقدینگی بالا در خود بانک‌ها بر این باورند که اکنون زمان آن رسیده که نرخ سود کاهش یابد، تا هزینه تأمین مالی بتواند به تبع آن، کمتر شود.

به هر حال این تصمیمی است که با یک اقدام جمعی در نظام بانکی، چند روزی است که عملیاتی شده و بانک‌ها بر اساس مصوبات شورای پول و اعتبار که حوالی سال‌های ۹۵ و ۹۶ گرفته شده است، عمل کنند. در این میان برخی صاحبنظران حوزه نظام بانکی بر این باورند که تا پیش از این، بانک مرکزی وعده داده بود که ضرر و زیان بانک‌ها برای عدم اعمال نرخ ۱۵ درصدی مصوب شورای پول و اعتبار را می‌پردازد تا بلکه نقدینگی از بانک‌ها وارد بازارهای موازی نشود؛ اما هیچگاه این ضرر و زیان پوشش داده نشد و اکنون بانک‌ها بر این باورند که باید نرخ سود را کاهش دهند تا منابع کمتری را برای ارائه سودهای سپرده بانکی اختصاص دهند.

در این میان عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی از کاهش سهم شبه‌پول خبر می‌دهد و از سوی دیگر، بانک‌ها نیز می‌گویند که نقدینگی خوبی اکنون در اختیار دارند، تا جایی که حتی از انجام عملیات بازار بازی که بانک مرکزی برای آنها تدارک دیده تا بخشی از نقدینگی آنها را تأمین کند، خیلی استقبال نمی‌کنند؛ اما به هر حال، اکثر قریب به اتفاق آنها تصمیم بر این گرفته‌اند که نرخ سود بانکی را کاهش دهند.

اجرای دستورالعمل نرخ ۱۵ درصدی سود بانکی حکایت از آن دارد که بیشتر بانک‌ها برای پذیرش سپرده‌های جدید با همان نرخ ۱۵ درصدی عمل می‌کنند و همچون سنوات گذشته، خیلی برای شکستن نرخ‌ها تلاش نمی‌کنند. یکی از متصدیان شعب بانک‌های دولتی در پاسخ به این سوال که نرخ سود بانکی ۱۵ درصدی تا چه اندازه رعایت می‌شود، گفت: دستورالعمل اکید در این حوزه وجود دارد که نرخ سودی بیشتر از ۱۵ درصد ارائه نشود و ما هم در شعبه خود این دستورالعمل رعایت می‌کنیم.

وی می‌افزاید: البته برخی از مشتریان با شنیدن خبر کاهش نرخ سود بانکی به ۱۵ درصد تصورشان بر این بود که نرخ سود سپرده‌های سررسید نشده آنها نیز کاهش می‌یابد، در حالیکه این چنین نیست و با مراجعه به شعب یا تماس، تلاش کردیم اطلاعات صحیح به آنها بدهیم.

این متصدی شعبه بانکی می‌گوید: همه سپرده‌های قبلی تا زمانی که سررسید شوند، نرخ سود توافق شده بانکی را می‌گیرند و هیچ جای نگرانی نیست؛ اما اگر فردی برای گشایش سپرده جدید مراجعه کند، حتماً با نرخ سود ۱۵ درصدی مواجه خواهد شد.

یکی از متصدیان شعب بانک‌های خصوصی در پاسخ به این سوال که نرخ سود بانکی برای یک سپرده یک و نیم میلیارد تومانی چقدر است، گفت: این نرخ قابل مذاکره است و اگرچه در شرایط عادی به تمامی مشتریان نرخ ۱۵ درصدی ارائه می‌شود؛ اما شاید بتوان مبلغ را به گونه‌ای دیگر پذیرش کرد که سود بالاتری اختصاص یابد، اما به هر حال باید شرایط را مطرح و در مورد آن تصمیم گرفت.

این متصدی بانکی می‌افزاید: تعداد سپرده‌هایی که این روزها به بانک وارد می‌شود، بالا نیست و در مقابل، بسیاری از افرادی که از ماههای گذشته سپرده‌گذاری کرده‌اند، خیلی مراجعه قابل توجهی برای برداشتن سپرده خود نداشته‌اند؛ بنابراین تغییر چندانی را نمی‌توان مشاهده کرد.

وی می‌افزاید: اکنون برخی به فکر تغییر جهت سرمایه‌گذاری‌های خود هستند؛ اما به هر حال این به ریسک افراد بستگی دارد؛ به این معنا که افرادی که ریسک بالاتری را می‌پذیرند و توان سرمایه‌گذاری در بازارهای موازی را دارند، ممکن است سپرده‌های خود را بیرون بکشند، اما اکثر قریب به اتفاق افرادی که طی ماههای گذشته که حتی برخی بازارها همچون بورس هم جذاب بوده اما ریسک پذیری بالایی نداشته‌اند، همچنان بانک را مطمئن‌ترین جا برای سرمایه‌گذاری می‌دانند و سرمایه‌های خود را خارج نکرده‌اند. این بستگی به نوع تفکر و درجه ریسک‌پذیری افراد دارد که سپرده خود را بسته و پول آن را به بازارهایی همچون بورس ببرد.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۴
در انتظار بررسی: ۱۰
انتشار یافته: ۲۹
40 درصد تورم و کاهش ارزش پول و 15 درصد سود ! می شود 25 درصد ضرر ؟
بانکداری اسلامی در جمهوری اسلامی وچانه زنی بر سر سود و ربا.
مگر قراردادها وعقود اسلامی مانند مضاربه چه اشکالی دارند؟
علت نرخ بالای تورم و رکود اقتصادی وبدهکاری وتعطیلی دهها هزار تولید کننده وام گیرنده چیست؟
شما بانکی ها چرا استدلال ندارید؟
من سود ۳۰ درصدی البته غیر ثابت هم برای سپرده های بزرگ سراغ دارم.این نرخ سود بانکی در حال منهدم کردن ساختار اقتصاد کشور است اما اصلاحش هم هزینه دارد که باید پرداخت شود.۹۰ درصد سپرده ها بزرگ بوده و متعلق به ۴۰۰ هزار نفر با نفوذ است البته انها مقصر این وضع نیستند ما هم نباید دنبال مدل های احمقانه مارکسیستی باشیم ولی حاکمیت باید موقط برای ۱۰ سال همه بانک ها را دولتی کند،اصلاح ساختار و ادغام کند و در اخر ۷۵ درصد سپرده های بزرگ را برای ۱۰ سال با پرداخت سود سالی ۲ درصد بلوکه کند سود سپرده را هم همان ۲ درصد کنداگر این کار در کنار محدود کردن افزایش دستمزدها به ۲ درصد اجرا شود تورم هم ۲ درصد خواهد شد و اقتصاد کشور نجات می یابد ولی آیا چنین قدرت و عزمی هست؟
توی این مملکت همه چی واسه پولدارهاست! میگن پول ، پول میاره...
اون بیچاره ای که مثلا 50تومن پول داره بعد 30 سال پس انداز باید سود 15 بگیره!!!؟
زمانیکه سکه یکمیلیون تومان بود صاحب خانه ام مبلغ 60میلیون تومان از رهن خانه که در ان ساکن بودم عودت دادناچارا کل مبلغ را بعنوان سپرده در بانک سرمایه گذاری کردم از ان تاریخ حدودا سی ماه گذشته است مبلغ سودی که در این مدت گرفته ام وتقدیم صاحبخانه شده مبلغ 27میلیون تومان بوده در صورتیکه اگر سکه خریده بودم وتوخانه در گوشه ای انداخته بودم الان سیصد میلیون تومان سود خالص بدون مالیات گیرم امده بود نمیدانم چرا هر حرکتی که حضرات میکنند به ضرر فقرا ختم میشه .
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۲۹ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۳
سکه به جای خود. اگه آشغال هم بخریم و گوشه ای انداخته بودیم الان کلی سود کرده بودیم
مملکت که قانون وقانونگذارش دنبال کسب درآمدوپول باشه..همین میشه..هرکی هرکی..الان بانکهای وابسته به سپاه وبسیج ونیروی انتظامی خودشون هرکاری بخوان میکنن..قوامین هنوز18درصدبطورعلنی میده.
واقعا بیکارید یا خبر ندارید. حالا چرا یک و نیم میلیارد؟
نویسنده متن آخر دانستی چه نوشتی چقدر شد سودش
قتی نرخ رسمی تورم 32 دصد است یعنی سپرده گذاری در بانک با نرخ 15 درصد سالانه 17 درصد ا ز سرمایه مردم می کاهد و مردم ضرر می کنند به واقع سود در بانکهای ایران 17 ذرصد منفی و به زیان سپرده گذار است.
سپرده های خرد زیر صد میلیون تومانی که قابلیت کارکردن در بازار را ندارد ، و دیگر اینکه وقتیکه نرخ تورم بالای سی درصد است ، این چه سیاستی است که دارایی اندک مردم ناتوان را به چپاولگران واگذار نمایید ؟ آن که خدا لعنتش کند که باعث شد در طی چند ماه دارایی مردم را به یک سوم کاهش بدهد ،بدون شک خدای متعال ،‌سزای این اعمالش را میدهد ؟، آیا بهتر نیست که بانکها ارزش سپرده ها را به روز تضمین کنند ،و آنگاه سود ، دو ، تا سه درصدی بدهند ، یعنی اینکه ارزش سپرده به سکهٔ طلا مشخص گردد ،و دو الا سه درصد سود پرداخت نماید ، تا ارزش سپرده محفوظ باشد ؟ آیا این روش اسلامی تر ،و قانونی تر نمیباشد ؟،
پاسخ ها
حسن
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۳۷ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۳
اگه کاهش سود بانکی ازادسازی سهام عدالت و رشد بورس را کنار هم بذارید متوجه میشین که دولت که پولی نداری با این کار ها داره باعث رشد بورس میشه اونوقت میتونه سهام برخی شرکتها را تو بورس چند برابر قیمت بفروشه و پول خوبی بدست بیاره و سهم شرکا را هم میده.
با سود ۱۵ درصد دوباره تورم میشه،پولا میاد بیرون وووو هر سمتی بره هرج و مرج میشه.تورم ۴۰ درصد،نرخ سود ۱۵ درصد؟!
چالبه واقعا . پولهای میلیاردی قابل مذاکره هست ؟!! ولی بیچاره اشخاصی که 200 -300 میلیون گذاشتن تو بانک یا بازنشسته و بیکار هستن یا کار دیگه از دستشون برنمیاد !!! بجا اینکه سود میلیاردی کم شه گیردادید به خرده پولهای بیچاره ؟!!! این عدالته ؟!!1
شماتاهرجای ممکن مخختاریدسودسپرده راکم کنیددرعوض سودوام راهم به همان مقدارکاهش دهیدمگه میشه سودسپرده ۱۵ درصدولی نزوول وربابانک که به مشتری میده ۱۸ درصدبعلاوه ۶دررصدجریممه بعلاوه ۴درصدکارمزدکجای این کاراسلامی هستشش توامریکاسودوام صفردرصدهستش
یکی از مهمترین عوامل تخریب اقتصاد ایران و گسترش تورم و فقر در کشور عملکرد رباخوارانه بانک ها و موسسات مالی و صندوق های پولی است که اغلب آنها تحت نفوذ افراد و سازمان ها با پوشش های خاص بوده و به شکل کاملا سیستماتیک و فسادآور به نفع آنان عمل می کنند. هیچ کس هم زورش نمی رسد که وضعیت پیش آمده را اصلاح بکند. بدین گونه اقتصاد عمومی ایران دچار یک دور باطل بی نهایت شده است و اصلاح پذیر نیست تا روزی که کاملا نابود شود.
عادت دارید برا نیم درصد مردم گزارش تهیه کنید چه کسی 1/5 میلیارد پول نقد دارد
تا آنجا یادم میاد سرمایه ملت در راه تولید و ساختن کار های فنی بکار گرفته میشد ولی از زمان اسلامی شدن زنک ها یعنی رسمی و قانونی شدن ربا روز به روز افراد ندار ندار تر و افرادی که حلال و حرام برایشان اهمیت نداشت توسط بانک ها دارا تر شدند ایا در کشور یک ااقصاد دان نیست که بداند پول پاک و سالم از تولید بدست میاد نه از نزول چون بانک ها راحت نزول را جا گزین تولید و درآمد سالم کردند کجای دنیایند سپرده بیش ار یک یا نهایت دو درصد الان هست آن هم در مملکت اسلامی
بالاخره بانکها هم با دولت شریکن.بانکها که تو این شرایط اقتصادی از پس پرداخت هزینه های خودشون و پرداخت سود بر نمی امدن دستشون را تو دست دولت گذاشتن تا سرمایه ها را از بانکها فراری بدن و با اینکار سرمایه های سرگردان بسوی بورس برن.با رفتن پولهای سرگردان بسمت بورس دولت میتونه سهام برخی شرکتها را چند برابر قیمت واقعی توی بورس بفروشه و بعد سهمی از این سود را هم به بانکها بده.
من خانمی رو میشناسم که با اینکه مدرک تحصیلی بالایی داشت همسرش اجازه کارکردن بهش نداد ولی بعد از سی سال زندگی آقا قصد تجدید فراش کردن و خلاصه پس از به روز کردن مبلغ مهریه این خانم مبلغ 100میلیون تومن به ایشان مرحمت کردند. حالا این خانم بعد از سی سال با دلی شکسته و دست خالی به خانه پدری برگشته و این پول رو گذاشته تو بانک و خرجش رو میگذرونه . با کم شدن نرخ سود بانکی یه فکری هم باید به حال این بندگان خدا کرد که اینطوری بهشون ظلم شده . نه در سنی هست که بتونه کار کنه نه اینکه درآمدی غیر از این سود داره . اگه شرع میگه زن باید مطیع شوهر باشه همین شرع باید برای چنین زنهایی هم حقی قایل بشه .
من کارمنذبازنشسته هستم چون حقوق بازنشستگی مخارجم راکفاف نمیکردخانه ام رافروخته واپارتمان خریدم .تفاوت پولم رادربانک سپرده گذاری کردم و باسودآن زندگیمرااداره میکردم.بعدازدوماه فرنطینه خانگی به بازاررفتم تا وسائل موردتیازم به ویژه مواذخوراکی مانندحبوبات ومیوه خریدنمایم.متاسفانه دراین مدت دوماهه بیشترقیمتها به حدوددوبرابرافزایش یافته بود.مسئولین بفرمایندمن افزایش قیمتهاراتحمل نمایم یاکاهش سودهای بانکی را.
این چه مدل گول زدن خواننده هست یه تیتر میزنید جوابشم نا مفهوم خلاصه یکو نیم میلیارد سودش چقدر شد؟
مى توانيد در صندوق سرمايه گذاري كه ريسك ندارد سپرده گذاري كنيد البته در صورت تمايل ؛ چون ريسك ناره و بهره اش كمى بالاتر از بهره بانكى است و يا اوراق قرضه بانكى بخريد ولي اين رو بدان چون تورم بالاست رفته رفته سرمايه ات دود مى شود از طرف ديگر بعضي ها به طرف بورس مى روند وان كار ما نيست چون به زير و خمش وارد نيستيم
بهره بانكى فقط تنها حسنش دريافت مبلغي ماهانه براي امرار معاش بود بازار طلا و ارز و مسكن چنين انگيزه اي ندارد. به طور خيلي خلاصه : فعلا صندوق سرمايه گزاري نسبت به سايرين شايد بهتر باشد ولي قبلش با چند مفر ديگه مشورت كن .
مگه احمغم یک نیم ملیارد به حساب بانک بزارم حالشو سودشو ببرن تو فاله شو بهم بدن . نه جووونم کنج خونه بمونه یا آشغال بخرم بد یک سال سودش بهتراز این سود شماست
خواهشا از لفظ سود اسلامی تر یا بانکداری اسلامی استقاده نشود. اصلا اسلام که بانکداری را قبول ندارد. باید بحث های بانکداری حرفه ای و فنی و منطبق بر واقعیت های اقتصادی باشد.
دوستم درشهریور سال ۹۶ در زاهدان زمین خریده ۵۰۰میلیون تومان چند روز پیش فروخته ۵میلیارد تومان بفرمایید این مبلغ رو چند سال باید دربانک سپرده بزاره تا این همه سود کنه؟
آغا کدوم بانک الان درحال حاضر بیشترین سود رو داره؟. میگن بورس در آینده نزدیک منفجر میشه ضرر دار میشه
خدا لعنت کند هر مسؤلی را که باعث چنین نقدینگی لجام گسیخته ایی شده که دودش را مردم بینوا باید بخورن
تعداد زیادی باید ضرر کنند تا تعداد محدودی از رانت خبری سود ببرند.
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس # تعطیلی پنجشنبه ها # توماج صالحی