بازدید 9246
۷

آیا کرونا وارد آب‌های زیرزمینی می‌شود؟

این روزها با شیوع کروناویروس در کشور دغدغه‌های مختلفی مردم را به خود مشغول کرده است. نگرانی درباره مسائل اقتصادی، اجتماعی و بهداشت و سلامت از یک سو و از سوی دیگر بحث‌ها و شایعات حاشیه‌ای کرونا ذهن بسیاری از مردم را به خود درگیر کرده است.
کد خبر: ۹۷۳۶۸۶
تاریخ انتشار: ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۱:۳۷ 21 April 2020

 

به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، یکی از مسائلی که این روزها در محافل وجمع‌های مختلف به آن پرداخته می‌شود بحث کروناویروس و آلودگی آب های زیرزمینی و فاضلاب است به طویکه آنچه در بین سخنان مردم رد و بدل می‎‌شود نشان می‌دهد مردم از ورود این ویروس به شبکه فاضلاب‌ و گاه آبیاری برخی محصولات کشاورزی با آن و حتی جذب فاضلاب در آب های زیرزمینی و ورود آب دفع شده حاصل از شستشوی اموات کرونایی در غسالخانه‌ها به منابع آبی در هراس هستند و حتی نگرانی هایی بابت دفن اموات دارند و واقعاً نمی‌دانند آیا ممکن است این تفکرات صحیح باشد؟ آیا این سخنان پایه علمی دارد؟

معاون توسعه و بهره‌برداری فاضلاب شرکت آب و فاضلاب استان همدان در این باره به خبرنگار ایسنا گفت: بنا بر مطالب علمی منتشر شده درباره کرونا، ساختار این ویروس با شستشو و ضدعفونی کردن از بین می‌رود و سپس وارد فاضلاب می شود.

فرهاد بختیاری‌فر تصریح کرد: در زمینه ورود کروناویروس از طرق مختلف نظیر فاضلاب انسانی به شبکه جمع آوری فاضلاب تاکنون هیچ گونه مطالب علمی منتشر نشده است و از طرفی برای اطمینان از بین رفتن ویروس پساب خروجی از تصفیه خانه نیز باید کلرزنی شود.

معاون بهره‌برداری شرکت آب و فاضلاب استان همدان نیز در ادامه با بیان اینکه هنوز هیچ گزارشی مبنی بر آلودگی آب با کروناویروس اعلام نشده است، گفت: در هیچ جای جهان گزارشی درباره آلوده شدن آب ها از طریق کروناویروس ارائه نشده است.

حمیدرضا نیکداد خاطرنشان کرد: نکته قابل توجه در بحث فاضلاب نیز این است که با عملیات کلرزنی هیچ گونه ویروسی در پساب باقی نمی‌ماند بنابراین جای نگرانی وجود ندارد.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی استان همدان نیز درباره ورود این ویروس به آب های زیرزمینی و گاه آبیاری محصولات کشاورزی با فاضلاب به خبرنگار ایسنا گفت: ورود و زنده ماندن این ویروس از طریق دفع فاضلاب به آب های زیرزمینی به هیچ وجه ثابت نشده است.

شهرام پیشه‌ور با تأکید بر اینکه تا وقتی تحقیقات بر روی این ویروس کامل نشود نمی توان اظهارنظر علمی در این زمینه ارائه داد، اظهار کرد: آنچه مشخص بوده این است که این ویروس یک ویروس جانوری است و گیاهی نیست بنابراین نمی‌تواند به گیاهان لطمه‌ای وارد کند ضمن اینکه ذرات خاک همواره مانند فیلتر عمل کرده و حتی مواد شیمیایی که در کشاورزی استفاده می‌شود را به نوعی تصفیه می‌کنند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان همدان نیز در این باره به خبرنگار ایسنا گفت: تا گزارشات کارشناسی در این زمینه داده نشود نمی‌توانیم اظهارنظر کنیم.

منصور ستوده خاطرنشان کرد: نامه‌ای به ستاد مبارزه با کروناویروس در استان داده ایم که نقاطی که اموات کرونایی دفن می‌شوند به ما اعلام کنند تا تأثیر آن را بر روی آب های زیرزمینی بررسی کنیم.

وی با بیان اینکه دفن اموات در نقاطی که سطوح آب های زیرزمینی عمیق‌تر است، تأثیرگذار نیست، یادآور شد: اینکه کروناویروس بعد از شستشو و دفن اموات بماند جزء تخصص ما نیست و نمی‌توانیم در این رابطه اظهارنظر کنیم.

به گزارش ایسنا، رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان همدان نیز در این باره اعلام کرده بود که حدود دو متر و ۲۰ سانتیمتری آهک زیرخاک قبر پخش می شود تا از انتشار ویروس جلوگیری به عمل آید.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۷
مگر نمی گویند ویروس کورونا خارج از بدن جانداران بیشتر از چند ساعت زنده نمی ماند پس این نگرانی بابت چیست
اگر آقایان پزشکان این موضوع را توضیح دهند مشکل حل میشود
پاسخ ها
کارشناس شرکت اب و فاضلاب - اسم محفوظ
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۰۴ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۲
چنین چیزی صحیح نیست بر روی سطوح فولادی تا ده روز زنده هست و اگر محیط مرطوب و سرد باشد تقریبا سالها زنده است .در واقع خارج از بدن موجود زنده در شرایطی زنده نیست که رطوبت و دما نامناسب باشد .رطوبت بهترین کمک برای زنده ماندن این ویروس است لذا در شهرهایی که مرطوب و دمای معتدل دارند کرونا بیشتر جولان می دهد . و برخلاف گفته ها متاسفانه اغلب شهرها و بخصوص روستاها فاقد تصفیه خانه فاضلاب هستند و انهایی هم که دارند متاسفانه بدلیل صرفه جویی در هزینه هنگام خروج کلر زنی نمی شوند و خروجی تصفیه شده یا نشده به آبهای سطحی وارد می شود .لذا به حرف های کسانی که بر اساس موقعیت شغلی سخن می گویند توجه نکنید و در مواجه با آبهای طبیعی چه سطحی و چه زیرزمینی حداکثر رعایت موارد بهداشتی بعمل آوردید..
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۱۳ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۲
آب مایه حیات است
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۴۲ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۲
البته در آب هم موجود زنده داریم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۲
نه خیر گفتند روی سطوح مختلف ماندگاری داره
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۳۲ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۲
در بعضی شرایط تا ۲۰ روز هم درخارج از بدن جاندار ، ویروس زنده میماند
توی فرانسه آبها الوده شدن
آبهای غیر آشامیدنی
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # حماس # توماج صالحی # خیزش دانشجویان ضد صهیونیست