بازدید 27923
۹

اشکالاتی که متوجه شبکه اجتماعی دانش آموزان است

شبکه اجتماعی دانش آموزان (شاد) که پس از شیوع ویروس کرونا توسط وزارت آموزش و پرورش و به منظور تسهیل آموزش در بستر فضای مجازی و از راه دور راه اندازی شده است، دارای اشکالاتی است که استفاده از آن را توسط معلمان و دانش آموزان دشوار کرده است.
کد خبر: ۹۷۱۶۳۳
تاریخ انتشار: ۲۳ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۲:۳۱ 11 April 2020

اشکالاتی که متوجه شبکه اجتماعی دانش آموزان است

به گزارش «تابناک»، پس‌از شیوع ویروس کرونا و بر اساس تصمیم ستاد ملی مبارزه با کرونا، تعطیلی مدارس اعلام شد، با تأکید وزیر آموزش‌وپرورش مبنی بر تداوم جریان آموزش، زیرساختی در مرکز فناوری اطلاعات تحت عنوان «شبکه اجتماعی شاد» طراحی و تهیه شد تا فعالیت آموزشی دانش آموزان با هدایت معلمان ادامه پیدا کند.

شبکه اجتماعی شاد برای دسترسی دانش آموزان مبتنی بر محیطی امن فراهم شده است تا ارتباط بین معلم و دانش‌آموز را برقرار کند و معلم می‌تواند محتوای درسی را از طریق این شبکه با دانش آموزان به اشتراک بگذارد و طرح سؤال و آزمون کند.

بر اساس گفته های وزیر آموزش و پرورش این شبکه‌ها در میان دانش آموزان هم استفاده می‌شود و کاربران دانش‌آموز زیادی دارد . در شرایطی که مدارس کشور به دلیل شیوع ویروس کرونا تعطیل شده است و با توجه به اهمیت استمرار جریان یادگیری، وزارت آموزش و پرورش در تلاش است تا  از همه پتانسیل‌ها برای رسیدن به اهداف مورد اشاره از این شبکه استفاده کند.

اگرچه مسئولان وزارت آموزش و پرورش با آغاز سال جدید به صورت جدی از فعال شدن این شبکه سخن گفتند و بررسی ها نشان می دهد که استفاده از این شبکه میان دانش آموزان و معلمان در حال افزایش است، اما از قرار معلوم اشکالات فنی و برخی محدودیت های زیرساختی امکان استفاده بهینه از این شبکه اجتماعی را گرفته است.

به طور مثال برخی معلمان از این مهم گلایه دارند که فعال شدن شبکه اجتماعی شاد انرژی و زمان به مراتب بیشتر از آنها برای مراقبت از چگونگی برگزاری کلاس ها گرفته می شود و کارآیی آنها نیز در این محیط کاهش خواهد یافت.

همچنین برخی دانش آموزان و معلمان علاقمند هستند از دیگر پیام رسان ها استفاده کنند و و از خرابی شبکه و عدم امکان استفاده آسان از آن نگرانند.  

مشکلات اینترنت در مناطق محروم

از سویی نیز برخی رسانه ها از نبود زیر ساخت های کافی برای استفاده از این شبکه در همه مناطق کشور و به ویژه مناطق محروم گلایه دارند. در این رابطه و به صورت مشخص این نقد مطرح می شود که در بسیاری از مناطق محروم کشور خانواده ها از دسترسی به رایانه، گوشی هوشمند و یا اینترنت پر سرعت محروم هستند و به همین دلیل امکان استفاده آسان از شبکه شاد برایشان میسر نیست.

از دیگر سو برخی معلمان از نبود استراتژی مشخص و تصمیم گیری واحد در این باره شاکی هستند و تغییرات در تصمیم گیری ها را مبنای اعتراض و انتقاد خود قرار داده اند. 

در همین رابطه یکی معلمان استان البرز به «تابناک»، گفت: شبکه شاد ابتدا قرار بود یک ربات باشد که به شبکه های اجتماعی داخلی وصل می شود، اما از روز گذشته  آمدند و گفتند خود شبکه شاد را مثل شبکه پیام رسان تبدیل به برنامه کرده ایم و می شود با این برنامه گروه و کانال ساخت و تازه در هفته ای که گذشت تصمیم گرفتند که مدارس ابتدایی کارشان را با این شبکه آغاز کنند. 

سایت شاد از دسترس خارج شده است

وی افزود: قبلا اجبار به پیام رسان داخلی بود، اما در حال حاضر برنامه مجزا طراحی شده که پلت فرم خاص خودش را دارد. با این حال اکنون سایت شاد از دسترس خارج شده است هنوز هم نمی شود وارد آن شد. البته برنامه شاد رو می شود نصب کرد و مشکلی ندارد.

من اصلا شبکه شاد را نصب نکردم

یکی دیگر از معلمان استان اصفهان در این باره به «تابناک»، گفت: من اصلا شبکه شاد را نصب نکردم. همکاران می گویند مشکل فنی و... دارد.  من صرفا در تلگرام گروه دارم که به خاطر فیلترینگ دانش آموزان زیادی معترض شدند که نمی توانند وارد آن بشوند.

وی افزود: از طرفی گفتند سروش و روبیکا نصب کنید که داخلی است، اما سرعت نت آنقدر ضعیف است که اصلا این برنامه ها بالا نمیاد مگر در حد پیام و به علت کندی نت نمی شود فایلی رو آپلود یا دانلود کرد  و یا حداقل خیلی زمانبر و خسته کننده است. در مجموع کلاس انلاین احتیاج به اینترنت قوی دارد که فراهم نیست.

بر اساس آنچه مورد اشاره قرار گرفت، به نظر می رسد آموزش و پرورش در اجرای کامل این برنامه مسیر چندان آسانی را پیش رو نداشته باشد. 

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۱۱
انتشار یافته: ۹
دلشان به حال دانش آموزان نسوخته.
هدفشان فقط و فقط کاسبی است.
هر چه تعداد کاربر هایشان بیشتر باشد ارزش اپلیکیشن بیشتر می شود
به همین خاطر با رانتی که در اختیار دارند به زور دانش آموزان و معلمین را مجبور به عضویت می کنند



ضمن آنکه دارای حفره های امنیتی جدی هستند که به شدت می تواند برای کسانی که نصب کرده اند دردسرآفرین باشد.بعضی از حفره های این اپلیکیشن آنقدر پیش پا افتاده است که حتی یک کِرَکِر یا واکر متوسط هم می تواند به آن نفوذ کند
پاسخ ها
مهندس نرم افزار
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۳۵ - ۱۳۹۹/۰۱/۲۳
دقیقا همینه که فرمودید. رقابت عجیب برای بدست آوردن بانک اطلاعاتی دانش آموزان. برای فروش محصولات کمک آموزشی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۳۵ - ۱۳۹۹/۰۱/۲۳
این اپ هم متعلق به روبیکاست و یک بخش تبلیغاتی در پشت قضیه بنام رسانه اول دیده شده پس از چند ماه دانش آموزان با تبلیغ مواجه خواهند شد

دیگر اینکه هویت واقعی شرکت مالک روبیکا هنوز در .ابهام است
متاسفانه اکثر اپ های دولتی و بانکی و ایرانی قابل اعتماد نیستند چون هنگام نصب ، دسترسی تا فیها خالدون گوشی را طلب می کنند و بعد از مدتی شاهد فروش اطلاعات خصوصی مردم در فضای مجازی هستیم

بطور مثال بنده اپ تولید یکبار رمز یکی از بانک ها را نصب کرده بودم که در ورژن قبلی که نصب کرده بودم فقط دسترسی به اینترنت می خواست ولی هنگامی که آنرا به اجبار آپدیت کردم دسترسی به فیهاخالدون گوشی را طلب کرد !!! و بنده هم مجبور شدم بطور کلی قید استفاده از آن اپ را بزم و از رمز دوم پیامکی استفاده کنم چون اپ رمز پویا بجز دسترسی به نت هیچ نوع دسترسی دیگری نیاز ندارد و وقتی طلب دسترسی های دیگر را می کند طبعا قصدی جز جاسوسی ندارد

متاسفانه تولیدکنندگان اپ و سازمان ها گندش را در آورده اند و اعتماد مردم را نابود کرده اند. یکی از دوستان من که مجبور است با این اپ ها کار کند یک گوشی مجزا برای اپ های ایرانی خریده و البته توسط یک تعمیرکار ، میکروفن و GPS و دوربین آنرا خارج کرده و هیچ گونه فایل شخصی و شماره تلفنی هم روی آن ذخیره نکرده است تا از جاسوسی تولید کنندگان اپ در امان بماند ولی همه مردم که تمکن مالی برای چنین کاری ندارند و یا مجبورند ریسک مورد جاسوسی قرار گرفتن را بپذیرند یا مانند من به طور کلی قید اپ های وطنی را بزنند
بخش زیادی از مشکلات این اپ ها ، به سرعت اینترنت ربطی ندارد چون شبکه های اجتماعی خارجی با همین اینترنت لاکپشتی ایران به خوبی کار می کنند .

بیشتر مشکلات ، نرم افزاری است. برنامه نویسی بک اندهای اپ های تحت شبکه نیاز به تخصص های ویژه و شناخت خوب از سیستم عامل و کرنل آن دارد که متاسفانه اکثر برنامه نویسان این اپ های ایرانی فاقد این تخصص ها هستند . بنده با چنین افرادی برخورد داشته ام که با فریمورک های عهد دقیانوسی یا نامناسب یا زبان های برنامه نویسی نامناسب و یا دیتابیس سرورهای نامناسب ، بک اند هایی را راه اندازی کرده اند که از هندل کردن هزار کاربر همزمان هم عاجز هستند چه برسد به هندل کردن هزاران کاربر همزمان !!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۵۸ - ۱۳۹۹/۰۱/۲۳
علتش اینه که وقتی طرف می خواد یک برنامه تولید کنه نگاه می کنه به چه ابزاری مسلطه نه اینکه چه ابزاری برای تولید آن محصول مناسبه و دوم بحث دستمزد است.مثلا بسیاری از شرکت ها برای دیتابیس خود از اسکیو ال سرور استفاده می کنند به جای اوراکل
چون دستمزد کد نویسان و یا دی بی ای های اس کیو ال پایین تر است از اوراکل و تعداد شان هم بیشتر است پس برای یک مدیر هم جذب نیرو راحت تر است و کم هزینه تر.
حالا بعد از تولید نرم افزار و زیر بار یوزر رفتن چه اتفاقی می افتد دیگر مشخص است
فقط رفع فیلتر تلگرام و خلاص...
با تاكيد استفاده از بدافزار سروش بيشتر جنبه كاسبي و تخليه جيب والدين دارد تا آموزش.
وزارت آموزش پرورش اگر هدفش خدمت بود تاكيد بر استفاده از بدافزار " سروش " نمي كرد.
تلويزيون هم شده محل تبليغ كتب غير درسي و بي كيفت " پرش " كه از زير مجموعه آموزش و پرورش است
بیجود ترین برنامه ای که نصب کردم سرعت خیلی کم به درد نخور فقط پول میخوان
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # توماج صالحی # خیزش دانشجویان ضد صهیونیست # سیل
آخرین اخبار