بازدید 3007

رسیدگی سریع به پرونده‌های ویژه مفاسد اقتصادی

حجت‌الاسلام سیداحمد مرتضوی‌مقدم صبح امروز در شورای قضایی استان خراسان جنوبی اظهار داشت: آنچه که امروز همه به آن واقف هستیم این است که دستگاه قضایی با تراکم پرونده مواجه است و این مورد در بعضی استان‌ها بیشتر و در برخی استان‌ها کمتر است.
کد خبر: ۹۳۶۸۰۵
تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۸ - ۱۳:۰۵ 12 November 2019
رئیس دیوان عالی کشور با بیان اینکه به پروند‌ه‌های ویژه در سریع‌ترین زمان رسیدگی می‌شود گفت: خراسان جنوبی وضعیت مطلوبی از نظر تراکم پرونده‌ها دارد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، حجت‌الاسلام سیداحمد مرتضوی‌مقدم صبح امروز در شورای قضایی استان خراسان جنوبی اظهار داشت: آنچه که امروز همه به آن واقف هستیم این است که دستگاه قضایی با تراکم پرونده مواجه است و این مورد در بعضی استان‌ها بیشتر و در برخی استان‌ها کمتر است.

وی بیان کرد: از جمله استان‌هایی که در این راستا مطلوب است خراسان جنوبی است که آمار مطلوبی دارد و این مهم بیانگر تلاش خوب همکاران و نجابت مردم این استان است.

رئیس دیوان عالی کشور تاکید کرد: استان‌هایی که با حجم زیادی از پرونده مواجه هستند باید تدابیر لازم را انجام داده و تلاش مضاعفی شروع کنند.

راهکار‌های زیادی برای پیشگیری از ورود پرونده‌های بیهوده وجود دارد‌

مرتضوی‌مقدم ادامه داد: در این راستا برای تسریع در کار و پیشگیری از ورود پرونده بیهوده باید طرح‌های مفید ارائه شده و بافکر و دلسوزی و اندیشه نو کار‌ها را پیش ببریم.

وی افزود: در برخی موارد نیز باید به مردم آگاهی داده شود که بسیاری از شکایت‌ها بیهوده است و راهکار‌های زیادی برای پیشگیری از ورود پرونده‌های بیهوده وجود دارد.

خراسان جنوبی وضعیت مطلوبی در زمینه پرونده‌های قضایی دارد

رئیس دیوان عالی کشور گفت: در استانی مانند خراسان جنوبی که وضعیت مطلوب است نیز باید تلاش خود را در نقاط دیگر مضاعف کنند به طور مثال سرکشی از زندان‌ها و بررسی وضعیت زندان‌ها را در دستور کار قرار دهند.

مرتضوی‌مقدم سرکشی از حوز‌ه‌های قضایی را برای پیشبرد بهتر کار‌ها مفید اعلام و بیان کرد: سرکشی از استان‌ها گاهی به صورت سرزده بسیار موثر است و باید کاری شود که به اوضاع و احوال رسیدگی شده و مطلع شویم که با مردم چگونه رفتار می‌شود.

پرونده‌های ویژه در اسرع وقت رسیدگی می‌شود

وی وظیفه مسئولان دستگاه قضا را اقامه عدل و خدمت رسانی به مردم و کرامت آن‌ها دانست و افزود: توجه به حقوق مردم عزت برای ما در پی دارد و باید با اخلاق خوش کرامت آن‌ها را حفظ کنیم.

رئیس دیوان عالی کشور با توجه به سال رونق تولید نیز گفت: باید به فکر آن عده از کارگاه‌های تولیدی که اقتصادشان به زمین خورده نیز باشیم و دست آن‌ها را بگیریم.

وی کم کاری را یکی از آفت‌های بزرگ در کشور عنوان و تصریح کرد: حکمی را که صادر می‌کنیم باید به فکر اثر آن نیز باشیم که آیا در اجتماع مشکلی پیدا می‌کند یا نه؟

مرتضوی مقدم با اشاره به پرونده‌های ویژه گفت: اگر در استانی پرونده ویژه وجود داشته باشد چه از مفاسد اقتصادی کلان و چه سیاسی ویژه به ما ارجاع دهند در سریع‌ترین زمان به آن رسیدگی می‌کنیم.

ماده ۴۷۷ قانون آیین دادرسی کیفری اصلاح می‌شود

وی با بیان اینکه تقاضا‌های اعاده‌دادرسی امسال بسیار زیاد بوده است بیان کرد: از این نظر باید در این حوزه یک ساماندهی داشته باشیم که در این راستا به دنبال اصلاح ماده ۴۷۷ قانون آیین دادرسی کیفری هستیم به نحوی که بهتر از وضعیت فعلی شود.

رئیس دیوان عالی کشور با اشاره به وجود پروژه‌های نیمه تمام در کشور نیز افزود: پروژه‌های نیمه تمام هم گاهی مورد دلسوزی بی مورد مدیران قرار می‌گیرند که با زخمی کردن پروژه لطمه به آن می‌زنند.

استثنا‌هایی در پرونده‌های مصادره اموال قاچاقچیان

مرتضوی‌مقدم با اشاره به مصادره اموال قاچاقچیان موادمخدر نیز گفت: قاچاقچیان متوجه شده‌اند که اگر اتومبیل حامل موادمخدر به نام خودشان نباشد توقیف نمی‌شود که در این راستا باید با توجه به قراین و شواهد تصمیم‌گیری کرد.

رئیس دیوان عالی کشور یادآور شد: به عنوان مثال وقتی ماشین به نام فرزند کوچک قاچاقچی است می‌توان دریافت که برای فرار از توقیف این اتفاق صورت گرفته است.

مرتضوی‌مقدم خاطرنشان کرد: طبق توصیه‌های رهبر معظم انقلاب اسلامی در مواردی که دادگاهی رأی اعدام برای سردسته یک باند قاچاق داده باید وضعیت خانواده وی را بررسی کند و اگر خانواده در فقر بودند می‌توانند حکم به رفع توقیف اتومبیل بدهند.
تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب ها
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس # تعطیلی پنجشنبه ها # توماج صالحی