بازدید 8362
۳

۵۰۰ هزار واحد خانه خالی در تهران

بر اساس آمارها حدود 500 هزارواحد خانه خالی در تهران و حدود 2 و نیم میلیون تا 3 میلیون خانه خالی از سکنه نیز در کل کشور وجود دارد، از طرف دیگر کشور سالانه برای تأمین مسکن زوج های جوان به حدود 800 هزار تا یک میلیون مسکن نیز نیاز دارد.
کد خبر: ۹۲۹۴۱۲
تاریخ انتشار: ۲۰ مهر ۱۳۹۸ - ۱۳:۰۲ 12 October 2019

عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: افزایش یا کاهش قیمت مسکن تابع عرضه و تقاضا است، یعنی به هر میزانی که مسکن مورد نیاز بازار تأمین شود، قیمت در مسیر تعادل حرکت خواهد کرد، بنابر این اگر سه میلیون خانه خالی به بازار تزریق می شد، التهابات دو سال اخیر کاهش می یافت.

Image result for ‫مجید کیانپور‬‎

مجید کیانپور عضو کمیسیون عمران مجلس در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، بر ضرورت اعمال سیاست های مالیاتی بر خانه های خالی در کشور تأکید کرد و گفت: یکی از ابزارهای نظارتی و مدیریتی برای ساماندهی بازار مسکن، اخذ مالیات است، راه کاری که در چند سال اخیر به آن توجه چندانی نشده است.

ضرورت اجرای قانون مالیات بر خانه های خالی و قانون مالیات بر عایدی سرمایه مسکن

نماینده مردم دورود و ازنا در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در شرایط کنونی کارشناسان بر ضرورت اعمال و اجرای قانون مالیات بر خانه های خالی و قانون مالیات بر عایدی سرمایه مسکن تأکید می کنند، قوانینی که تاکنون نادیده گرفته شده اند.

وجود 3 میلیون خانه خالی از سکنه نیز در کل کشور

وی گفت: بر اساس آمارها حدود 500 هزارواحد خانه خالی در تهران و حدود 2 و نیم میلیون تا 3 میلیون خانه خالی از سکنه نیز در کل کشور وجود دارد، از طرف دیگر کشور سالانه برای تأمین مسکن زوج های جوان به حدود 800 هزار تا یک میلیون مسکن نیز نیاز دارد.

مالیات بر خانه‌های خالی از افزایش قیمت مسکن جلوگیری می کرد

این نماینده مردم در مجلس دهم ادامه داد: این موضوع واضح و مبرهن است که اگر در دهه اخیر، دولت سیاست های مالیاتی را بر حوزه مسکن اعمال می کرد، ما در دو سال گذشته شاهد افزایش 120 درصدی نرخ مسکن در کشور نبودیم.

افزایش یا کاهش قیمت مسکن تابع عرضه و تقاضا است

وی تصریح کرد: افزایش یا کاهش قیمت مسکن تابع عرضه و تقاضا است، یعنی به هر میزانی که مسکن مورد نیاز بازار تأمین شود، قیمت در مسیر تعادل حرکت خواهد کرد، اما در صورت کاهش عرضه، قیمت ها افزایش می یابد، بنابر این اگر سه میلیون خانه خالی به بازار تزریق می شد،التهابات دو سال اخیر کاهش می یافت.

عضو کمیسیون عمران مجلس افزود: وزارت راه و شهرسازی باید هر چه سریع تر نسبت اجرای مالیات بر عایدی سرمایه و مالیات بر خانه های خالی اقدام کند تا حداقل بخشی از نیاز کنونی جامعه به مسکن جدید مرتفع گردد.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۳
بهترين شيوه براي حل مشكل مسكن:
الف:سیاستهای مربوط به عرضه

1.استفاده از ظرفیت بافتهای فرسوده شهری. یکی از راهکارهای مهم برای کاهش قیمت مسکن استفاده از ظرفیت بافت های فرسوده شهری و تخریب این بافتها و ساخت آپارتمانهای نوساز در این مکان ها است.

سیاست گذاری و اجرای مناسب این اقدام علاوه بر افزایش عرضه مسکن و کاهش قیمت این محصول با عث افزایش اشتغال و افزایش تولید و مقاوم سازی بافت های فرسوده در برابر زلزله خواهد شدو دولت می تواند با ارئه اوراق مشارکت در این بخش با جذب نقدینگی مردم، تورم را نیز کنترل کند.

2.سیاست گذاری در جهت ساخت آپارتمانهای کوچک. با نگاه به هرم جمعیتی کشورو افزایش جمعیت جوان و محدودیت ظرفیت شهرهای بزرگ ساخت مسکن در مقیاس کوچک و ارائه مشوق های گوناگون توسط دولت و شهرداری ها مانند کاهش وحتی معافیت از عوارض ومالیات برای سازندگان واحد های مسکونی کوچک توصیه می گردد. این اقدام باعث افزایش عرضه مسکن شده و اقدام مناسبی در جهت کاهش قیمت مسکن به شمار می آید.

ب:سیاست‌های مربوط به تقاضا

کارشناسان بازارمسکن یکی از عوامل مهم افزایش قیمت در این حوزه طی سالهای گذشته را جذابیت سرمایه گذاری تجاری و افزایش سفته بازی در بازار زمین و مسکن می دانند . این مسئله باعث شکل گیری تقاضای کاذب و افزایش قیمت وعدم توزیع ساختمان های موجود در شهرهای بزرگ با توجه به محدودیت ظرفیت این شهرها شده است . برای همین منظور مدیریت تقاضا دراین بخش از اهمیت زیادی برخور دار می باشد.برای این منظور می توان به راهکارهای ذیل توجه نمود.

1.محدودیت مالکیت واحدهای مسکونی در شهرهای بزرگ.

یکی از مشکلات موجود در بخش مسکن وجود ساختمانهای خالی از سکنه ، در اختیار داشتن واحدهای مسکونی زیاد توسط برخی از افراد و در عین حال تقاضای شهروندانی است که نه تنها از خرید بلکه از اجاره این ساختمانها عاجزند بلکه به عقیده نگارنده، یکی از راهکارهای مهم حل این مشکل برقراری محدودیت در مالکیت واحد های مسکونی در شهرهای بزرگ می باشد.

البته این محدودیت باید با افزایش سیاستهای تشویقی برای سازندگان واحدهای مسکونی و افزایش سود تولید آپارتمانهای کوچک وافزایش مشوق های فروش سریع این واحد ها همراه باشد. برای مثال می توان به افزایش تعداد واحدهای تحت مالکیت سازندگان مسکن و همچنین ارائه فرصت های مناسب برای عرضه و فروش واحد های مسکونی در اختیار تولیدکنندگان و ارائه مشوق هایی برای عرضه سریعتر واحد های ساخته شده ، نام برد. این اقدام با عث عرضه بیشتر واحد های مسکونی موجود و کنترل تقاضا و افزایش عرضه در این بخش می گردد.

2.برقرای مالیات و عوارض بالا برای مالکین بیشتر از دو واحد مسکونی در شهرهای بزرگ.

یکی از راهکارهای کاهش تقاضا در بخش مسکن برقرای عوارض ومالیات بالا در خصوص مالکینی است که بیش از دو واحد مسکونی در شهرهای بزرگ در اختیار دارند .منظور نگارنده از بیان دو واحد مسکونی در شهرهای بزرگ به این منظور است که دراین شهرها افرادی هستند که برای گذران زندگی یکی از واحد های مسکونی خویش را اجاره داده و از این راه امرارمعاش می کنند و دولت نباید برای این افراد محدودیت قایل شود. ولی در همین شهرها افرادی هستند که واحد های ساختمانی متعددی در اختیار داشته و جزو سازندگان مسکن هم محسوب نمی شوند . در مجموع ارائه سیاست های مناسب در این حوزه باعث کاهش جذابیت نگهداری واحد های مسکونی گشته و تقاضای کاذب مسکن را کنترل می نماید.
حرفی که مسئولین ما تازگی یاد گرفته اند این است : قیمت هر چیزی در بازار را باید عرضه و تقاضا معلوم کند.
همین حرفهاست که موجب میشود یکعده با دلالی و احتکار اچناس را گران میکنند و بعد دولت ما که قدرت برخورد و نظارت ندارد فقط نگاه میکند و بعد از آن یکهو در عرض یک ساعت مشخص شده از قبل مسکن از متری 3 میلیون تومان میشود متری 20 میلیون تومان و باز هم دولت دارد نگاه میکند و ...
علت افزایش قیمت مسکن،طلا و ارز در ایران افزایش نقدینگی می باشد که بانکها با سیاست ربوی بودن ایجاد کردند.اگر پول مردم به سمت خرید کالا و خدمات حرکت کند در عرض یک ماه هیچ کالای در مملکت مشاهده نخواهید کرد.و هرروز نقدینگی زیادتر می شود و اجناس امکان ندارد ارزان شود و به قیمت قبل برگرد.به امید ارزانی تا اصلاح سیستم بانکی نباشید.
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس