بازدید 9407
۶

کاهش سهمیه کارت سوخت جایگاه به ۱۵ لیتر

زنگنه در مورد عدم استقبال از کارت سوخت شخصی، گفت: کاری که باید انجام دهیم این است که مقدار بنزین تحویلی از سوی کارت جایگاهداران را به ۱۵ تا ۲۰ لیتر کاهش دهیم البته تاکید می‌کنم که این سهمیه‌بندی نیست، زیرا افراد با کارت شخصی خود می‌توانند هر مقدار بنزینی که می‌خواهند دریافت کنند.
کد خبر: ۹۲۶۷۷۹
تاریخ انتشار: ۰۸ مهر ۱۳۹۸ - ۱۳:۵۶ 30 September 2019
وزیر نفت گفت: روزی ۳۵ هزار کارت جدید صادر می‌شود تا آخر مهر همه کارت خواهند داشت، اما باید این کارت استفاده شود تا اگر زمانی تصمیم بر سهمیه‌بندی شد مشکلی نداشته باشیم.

به گزارش فارس وزیر نفت در حاشیه مراسم امضای قرارداد ساخت ۵۰ الکتروپمپ با سه شرکت ایرانی که صبح امروز ر. وزارت نفت برگزار شد در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه در زمینه تامین ارز برای شرکت‌های سازنده کمک خواهیم کرد گفت: این شرکت‌ها پمپ‌ساز هستند و الکتروپمپ نمی‌سازند. البته بهره‌برداری از تلمبه‌خانه‌ها نیز بر عهده همین شرکت‌ها خواهد بود و باید خودشان حضور داشته باشند و بخشی از پول خود را متناسب با دوران بهره‌برداری دریافت کنند.

زنگنه در مورد شایعات مربوط به وجود گوگرد بالا در بنزین نیز گفت: شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی و سازمان استاندارد به این موارد جواب داده‌اند، اما مشخص نیست چرا این صحبت‌ها مطرح می‌شود.

وی در خصوص سفر به روسیه و صحبت‌های دوجانبه با وزیر انرژی روسیه گفت: در سفر به روسیه اهداف دو جانبه پیگیری می‌شود. همچنین اجلاس کشور‌های صادرکننده گاز و هفته انرژی روسیه نیز برگزار می‌شود. از سوی دیگر با وزیر انرژی روسیه درباره روابط دو جانبه صحبت می‌شود.

زنگنه در مورد عدم استقبال از کارت سوخت شخصی، گفت: کاری که باید انجام دهیم این است که مقدار بنزین تحویلی از سوی کارت جایگاهداران را به ۱۵ تا ۲۰ لیتر کاهش دهیم البته تاکید می‌کنم که این سهمیه‌بندی نیست، زیرا افراد با کارت شخصی خود می‌توانند هر مقدار بنزینی که می‌خواهند دریافت کنند.

وی افزود: اکنون کمتر از یک میلیون نفر کارت سوخت ندارند و درشهر‌های بزرگ همه کارت‌ها صادر شده و برخی از کارت‌ها در باجه‌های پست مانده است.

وزیر نفت ادامه داد: روزی ۳۵ هزار کارت جدید صادر می‌شود تا آخر مهر همه کارت خواهند داشت، اما باید این کارت استفاده شود تا اگر زمانی تصمیم بر سهمیه‌بندی شد مشکلی نداشته باشیم.

*جمع آوری ۹۶ درصد گاز‌های همراه در حال سوختن تا دو سال آینده

زنگنه در مورد جمع‌آوری گاز‌های فلر نیز گفت: گاز‌های فلر دو بخش است. یک بخش گاز‌های همراه نفت است که در ۶ منطقه اصلی وجود دارد و بیش از ۹۶ درصد آن تا دو سال آینده جمع‌آوری شده و بخشی برای مصرف سوخت به شبکه داده می‌شود و هیدروکربور‌های سنگین‌تر به عنوان خوراک پتروشیمی در نظر گرفته خواهد شد.

وی ادامه داد: یکی از مهمترین این طرح‌ها یعنی پالایشگاه بیدبلند ۲ با سرمایه‌گذاری ۳.۵ میلیارد دلار امسال به بهره‌برداری می‌رسد و ۵۶ میلیون متر مکعب را فرآورش می‌کند.

وزیر نفت افزود: بخش دیگر مربوط به فلر‌های پارس جنوبی است. در طرح‌های اولیه گمان نمی‌شد این منطقه تا این حد توسعه پیدا کند بنابراین گاز خروجی را بیشتر در نظر گرفتند. بخشی از فلر‌ها نیز به این دلیل است که برخی تجهیزات در پالایشگاه‌های جدید نصب و تنظیم نشده است. البته این سال‌ها میزان گاز در ۱۰ فاز اول کم شده و به مرور کم‌تر خواهد شد.

* صادرات میعانات گازی پارس جنوبی از پایانه جاسک

وی به ساخت دو پالایشگاه در جاسک اشاره کرد و گفت: با ساخت دو پالایشگاه موافقت شده که یکی ساخت پالایشگاه ۳۰۰ هزار بشکه‌ای توسط ستاد اجرایی حضرت امام و دیگری پتروپالایشگاهی ۱۵۰ هزار بشکه‌ای توسط یکی از شرکت‌های تابعه پتروشیمی باختر است.

زنگنه با اشاره به تضمین خوراک این دو پالایشگاه، تاکید کرد: همچنین تخفیف ۱۰ درصدی قیمت خوراک نیز در نظر گرفته شده است.

به گفته وزیر نفت، اولین محصولی که از بندر جاسک صادرخواهد شد میعانات گازی پارس جنوبی است که اواخر سال آینده انجام خواهد شد و تا قبل از پایان دولت، رساندن نفت و میعانات به جاسک آغاز می‌شود.
تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۷
انتشار یافته: ۶
خوب چه فرقي مي كنه وقتي نازل رو چندبار مي ذاري و بر مي داري هي 15 ليتر 15 ليتر مي زني...فقط وقت ملت رو هدر مي دين كه تو ايران هم مثل خود بنزين چيز زياد گروني نيست!
الزام جدي در بازنگري طرح هدفمندي يارانه ها
هدف از اجراي طرح هدفمندي يارانه ها؛ اصلاح قيمت ها و بهينه كردن مصرف انرژي و آب و كالاهاي اساسي در طي 5 سال بود؛ نه اينكه تا قيامت يارانه نقدي پرداخت شود و جلوي رشد، توسعه و پيشرفت كشور در كشف علم و تكنولوژي و به روز رساني همه جانبه دانش و فن آوري در صنايع گرفته شود. اثر بد ديگر يارانه هاي نقدي در جامعه رواج فرهنگ تنبلي، راحت طلبي و فرار از مشقت هاي كسب درآمد و رزق و روز حلال است.
دو هدف اصلي هدفمندي يارانه ها يعني يعني اصلاح قيمت ها و هدفمند كردن فرهنگ مصرف( حامل هاي انرژي، آب، برق و كالاهاي اساسي) در اين طرح مهم فراموش شدند.
راه كار تحول در اقتصاد و بنيان كردن فرهنگ آفرينش در ميان جامعه كشور بسيار ساده است، براي رسيدن به اين اهداف بايد:
1- يارانه نقدي براي همه دهك هاي جامعه حذف شود. پول يارانه ها به عنوان منابع مالي به منظور ايجاد اشتغال جوانان، به صورت وام هاي كم بهره براي: الف - زنده كردن چرخه صنايع با اهميت؛ ب- توليد مسكن هاي ارزان و كوچك در بافت هاي فرسوده شهرها، ج- توليد محصولات كشاورزي گلخانه اي و گل و گياه، د- ايجاد استخرهاي توليد ماهي هاي خاويري، ر- توليد قلي هاي نفيس و دست باف و صنايع دستي، ه- توليد خودروي استاندارد و بروز و ... اختصاص يابد.
2- به منظور رعايت مصرف هدفمند و بهره وري بيشتر در مصارف آب، برق و حامل هاي انرژي، استاندارد ها و شاخص هاي جهاني مصرف براي خانوارها، كشاورزي و صنايع تعريف شود و به منظور تشويق صرفه جويي مصرف گنندگان هزينه قبوض آب – برق – گاز براي خانوارها، كشاورزان، صنايع و كارخانجاتي كه در حد نرمال و استاندارد مصرف داشته اند، رايگان شود. براي گروه هايي كه مصرفي بيش از حد استاندارد تعريف شده، دارند، قيمت قبوض آب، برق و گاز پلكاني شود.
3- دادن ماهيانه 20 ليتر بنزين سهميه اي( يارانه اي به قيمت هر ليتر 1000 تومان) براي همه ايرانيان( زنده و مقيم كشور) يا واريز معادل نقدي آن براي هر ليتر بنزين به قيمت 7000 تومان به حساب سرپرست خانوار توسط دولت.
4- توزيع بنزين براي خودروهاي شخصي فقط براساس كارت سوخت و پلكاني كردن قيمت آن در دامنه هاي 20 ليتري يعني: الف- از 0 تا 20 ليتر قيمت واحد آن 1000 تومان؛ ب - از 20 تا 40 ليتر قيمت واحد آن 2500 تومان؛ ج- از 40 تا 60 ليتر هر ليتر به ارزش 4000 تومان؛ از 60 تا 80 ليتر هر ليتر 6500 تومان؛ د- از 80 تا 100 ليتر هر ليتر آن 9000 تومان و ر- 100 ليتر و بالاتر هر ليتر آن به ارزش 10500 تومان. كارت سوخت كليه جايگاه داران حذف شود. در ضمن توزيع بنزين براي خودروهاي عمومي ( تاكسي ها - وانت ها - سرويس ها و تاكسي هاي اينترنتي و ...) براساس پيمايش مسير هفتگي با قيمت يارانه اي هر ليتر بنزين 1000 تومان صورت مي گيرد.
تبصره : مصرف CNG با قيمت فعلي فقط مخصوص خودروهاي عمومي بوده و بعد از سه ماه از اجراي اين طرح سهيمه يارانه اي بنزين خودروهاي دو گانه سوز به 20 ليتر در ماه تقليل يابد.
5- كساني كه واقعاً نيازمند دريافت كمك هاي نقدي هستند درخواست خود را به نهادهاي حمايتي كميته امداد و سازمان بهزيستي ارائه مي دهند تا بعد از راستي آزمايي دقيق وضعيت خانوار؛ از مقرري مشخص نقدي به صورت ماهيانه يا كمك هاي غير نقدي نظير كالاهاي اساسي برخودار شوند( كميته امداد و بهزيستي بايد به صورت ماهيانه راستي آزمايي درباره خانوارها را انجام دهند).
تبصره : بسياري از گروه هاي كه به عضويت سازمان هاي حمايتي در آمده اند، واقعاً از دارایی ها مالی برخودار بوده و با استفاده از رانت اطلاعاتي و پارتي بازي يا رابطه بازي به عضويت كميته امداد و سازمان بهزيستي در آمده اند و حتماً نياز به بازنگري جدي این گروه می باشد.
دولت به منظور حذف دلالان، قاچاق چیان و سوادگران و ... از بازار کالاهای اساسی و محصولات با ایجاد تعاونی های توزیع کالا به خرید مستقیم محصولات از کشاورزان و باغداران بپردازد و در سرتاسر شهرهای کشور با ایجاد بازارچه هایی به توزیع اقلام بپردازد. در ضمن با دادن وام های کم بهره و کود و بذر و سموم شیمیایی و برق یارانه ای چاه ها از کشاورزان و روستاییان حمایت های گسترده ای کند. با این راهکار دست واسطه ها قطع شده، کالا با قیمت ارزان به دست مصرف کننده واقعی رسیده و زمینه اشتغال جوانان زیادی را باعث می شود.
6- دولت براي كنترل توزيع عادلانه كالاهاي اساسي( مرغ - گوشت - برنج ايراني - پنير - آرد و ...) و جلوگيري از قاچاق اين كالاها به ديگر كشورها بايد براي خانوارهاي هدف ( شامل : كارگران و كارمندان دولتي و غير دولتي با حقوق كمتر از 5 ميليون در ماه، بيمه شدگان تامين اجتماعي از تمامي اصناف( از روي ميزان حق بيمه برآورد حقوق ماهيانه بيمه گر مشخص مي شود)، كشاورزان و روستائيان( با در آمد كمتر از 60 ميليون تومان در سال)، بازنشستگان و كارگران فصلي كه متقاضي دريافت اين كالاها هستند؛ كوپن الكترونيك( يا كارت اعتباري خريد) براساس تعداد نفرات خانوار ارائه كند و با ايجاد شبكه منظم توزيع توسط فروشگاه هاي زنجيره اي معتبر و تعاوني هاي روستايي، در زمان هاي مشخص( هفتگي يا ماهيانه) در سطح كشور جلوي احتكار، قاچاق و سودگري قيمت ها گرفته و عدالت اجتماعي برقرار شود.
7- دولت( وزارت نفت) می تواند باقیمانده بنزین تولیدی روزانه را با قیمت متوسط منطقه اي (به صورت ارزی) به کشورهای همسایه( پاكستان – تركيه – عراق – افغانستان- ارمنستان) صادر نمایید و منبع درآمد ارزی حاصل را صرف ایجاد زیر ساخت های حمل و نقل عمومی(مترو در شهرهای بزرگ، اتوبوس های تندرو گاز سوز در شهرهای کوچک و مینی بوس گاز سوز یا ون در روستاها), سرمایه گذاری در صنایع فرسوده بالادستی و پایین دستی صنعت نفت، مميزي و فرهنگ بهینه کردن مصرف انرژی در مصارف صنعتی, تجاری و خانگی؛ و صرف مدرن كردن روش هاي آبياري كشاورزي و باغداري در روستاهاي مستعد كند.
8- شرکت های معدنی، کشاورزی و صنعتی که از حامل های انرژی یارانه ای استفاده می کنند و به صادرات کالا مشغول هستند باید موکلف باشند که ارز دریافتی خود را با قیمت نیمایی در اختیار بانک مرکزی ایران قرار دهند در غیر این صورت حامل های انرژی با قیمت جهانی و در صورت پرداخت بهاء در مقابل ارز خارجی به آنها تحویل داده شود.
9- شركت هاي خودروسازي داخل با همكاري شركت هاي كره اي و ژاپني به فكر نوسازي خودروهاي توليدي از نظر حداقل كردن ميزان مصرف بنزين، حداقل توليد آلايندگي، راحتي و ايمني و كيفيت در موتور و بدنه باشند؛ در ضمن با فراخوان هاي عمومي ماشين هاي موجود در خيابان را از نظر كيفيت احتراق موتور و ميزان سوخت مصرف به صورت رايگان مورد بازنگري قرار دهند.
مهرداد رجبي - دكتراي انرژي
شما که توی تولید بنزین خودکفا شدید و محموله بنزین صادر میکنید! چرا باید سهمیه بندی داشته باشیم؟! یعنی بنزینی که مال مردم ایران هست رو از مردم ایران دریغ میکنید که صادر کنید؟!
برای همیشه یادتون باشه که قاچاق ،آلودگی ، مصرف بهینه و .... همشون بهانه است
سهمیه بندی بنزین چه الان و چه در گذشته، صرفا جهت کاهش مصرف در داخل و افزایش صادرات آن به کشورهای همسایه هست. تا از این طریق دولت کاهش فروش نفت رو جبران کنه. هرجا و هر کسی رو دیدید که غیر از این میگه، دروغ داره میگه
خوب نبض ملت را به دست آورده آید تا می توانید فشار وارد کنید.فقط مواظب باشید چیزی را از قلم نیندازد.
واقعا کار بیهوده ای هست و جز اتلاف وقت مردم و سخت گیری بیجا هیچ نتیجه ای نداره؛ اگه به قول معروف هدف کاهش قاچاقه که مطمئنا قاجاق کار من و امثال من نیست ؛ من همون مصرف ادی خودمو دارم؛ قاچاقچی هم خوب بلده راهشو پیدا کنه واسه دریافت سوخت؛
و اما یه سوال چطوره که من تو کارتم 60 لیتر تعریف شده و الان که ازش استفاده کردم کاهش داشته و بعد وزیر محترم گفته که هر چقدر بخواید با کارت میتونید بزنید... خوب 60 تا که صفر شد شارژ میشه !؟ چه اتفاقی میفته؟! اگه اینطوریه که قاچاق با کارت سوخت رقم میخوره!!! خلاصه یکم توضیح برام بدید لطفا
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # توماج صالحی # خیزش دانشجویان ضد صهیونیست # انتخابات
وب گردی