بازدید 4806
۸

بانکداری اسلامی کاملا قابلیت اجرایی شدن دارد

کد خبر: ۹۲۱۲۵۲
تاریخ انتشار: ۱۰ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۷:۴۳ 01 September 2019

رئیس موسسه عالی آموزش بانکداری ایران گفت: بانکداری اسلامی کاملا قابلیت عملیاتی و اجرایی دارد.

به گزارش «تابناک» به نقل از خبرگزاری صداوسیما. فرشاد حیدری در برنامه تیتر امشب شبکه خبر با بیان این مطلب افزود: ممکن است در همه هزاران شعبه بانک‌ها در سراسر کشور و در گوشه‌ای، قراردادی متفاوت و دارای اشکالاتی باشد که برگزاری همایش‌های بانکداری اسلامی برای رفع همین مشکلات و بهبود فرایندهاست.

رئیس موسسه عالی آموزش بانکداری ایران با اشاره به قواعد سپرده پذیری قرض و وکالت بانک‌ها در رابطه با مشتریان افزود: الان ما نرخ سود سپرده را تعیین می‌کنیم بعد می‌رسیم به نرخ سود تسهیلاتی که به تسهیلات گیرنده و سرمایه گذار باید پرداخت شود و این باید برعکس شود یعنی ما سود واقعی تسهیلات و بازدهی واقعی آن را به دست آوریم و بعد از کسر حق الوکاله و ... بانک‌ها، همان را بین سپرده گذاران تقسیم کنیم.

حیدری با بیان این که اصلاح این فرایند آرام آرام در حال انجام است گفت: رویکرد همایش بانکداری، بهبود فرایند و عملیات بانکداری بدون رباست و باید به این سمت برویم و محاسبه بازدهی واقعی اقتصاد در پرداخت سود حد مطلوب ماست که باید با تعریف و اصلاح ساختار‌ها به این حد مطلوب برسیم.

کامران ندری کارشناس پولی و بانکی نیز گفت: من بعید می‌دانم این حد مطلوبی که آقای حیدری گفتند به این آسانی‌ها اتفاق بیفتد، برای این که تلقی ما و تصوری که از بانکداری و بانکداری اسلامی داریم و در قالب بانکداری بدون ربا آن را تعریف و مشخص کرده ایم، درست و عملیاتی نیست.

این کارشناس با بیان این که آنچه مانع تحقق بانکداری اسلامی می‌شود به همین تفسیر و تصور نادرست بر می‌گردد افزود: این که می‌گویند ما باید بر اساس بازدهی واقعی تسهیلات به سپردگذاران سود پرداخت کنیم درست نیست چگونه می‌خواهند سود واقعی را مشخص کنند و اصلا در بانکداری متعارف نحوه محاسبه سود این گونه نیست، بلکه بر اساس روابط بین بانکی و میزان ذخایر بانک‌ها نزد بانک‌های مرکزی در آخر هر روز و بر اساس کسری ذخایر مشخص می‌شود.

ندری با انتقاد از این که چرا بانک‌ها باید اصل سپرده سپرده گذاران را تضمین کنند گفت: همین موضوع موجب شده است بانک‌ها به اضافه برداشت از بانک مرکزی روی بیاورند و خروجی این موضوع می‌شود تورم و وقتی تورم بالاست نمی‌توان انتظار تسهیلات با سود پایین داشت.

وی با اشاره به تفاوت معنای قرض در فقه و در بانکداری متعارف و مدرن گفت: تعریفی که ما از بانکداری اسلامی کرده ایم بر اساس تصور و ذهنیت ما فقط روی کاغذ قابلیت عملیاتی و اجرا دارد و واقعیت بانکداری درست و مدرن این گونه نیست، و درست به همین علت است که الان با این مشکلات روبرو هستیم.

این کارشناس بانکی و پولی همچنین با بیان این که حتی ربا را هم در قانون بانکداری بدون ربا تعریف نکرده ایم تاکید کرد: البته مشکلات امروز ما فقط از ناحیه بانک‌ها نیست و فقط به بانک‌ها مربوط نمی‌شود، اما به لحاظ تئوری و نظری هم با چالش روبرو هستیم و من بعید می‌دانم بانکداری اسلامی چنان که تصور کرده ایم و در ذهن داریم تحقق پیدا کند.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۶
انتشار یافته: ۸
بزرگترين اختلاس ها ورانتخواري و ربا خوري در بانكهاي ايراني وجود دارد
در شرایط فعلی جامعه نیاز است اصلاحات صورت بگیرد تا از این هم ربا در سیستم رسمی یک کشور جلوگیری شود
نتایج آن خاوری ها و زنجانی ها و .... هستند .خوب نتیجه داده !
بقول فروغ :دل خوشی مان همه این است: مسلمان هستیم ، فخرداریم که ما پیرو قرآن هستیم .
میزان سود ۱۸٪ که بانک ها بابت وام دریافت میکنند را در هیچ کشور اسلامی نمی بینیم . رشد قارچ گونه بانکها طی سال اخیر برایشان سود های کلانی داشته است که عده ای بانک ایجاد میکنند .
یه وام 6 ملیونی گرفتم با بیش از 30 درصد حالا این کجا بدون ربا و اسلامی هست درسته ما بانکداری بدون ربا داریم اما برای پارتی دارها اون هم چطوری طرف 1000 ملیارد وام میگیره میره سرمایه گذاری میکنه 1000 ملیارد بعد چندین سال میشه 10 هزار ملیارد بعد به زور جریمه و سودش رو میبخشن و اصل پول رو در اقساط طویل المدت ازش میگیرن میشه بدون ربا ولی برای مردم عادی با سودهای نجومی میگیرن
سلام:با تسهیلات و بهره بالای بیست وچنددرصدی بانکی چگونه باید تولید صنایع ،کشاورزی ،مسکن و عموم مردم کمر راست کنند مطمئن باشید این بهره نامیمون بانکی مخالف آموزه های صریح قرآن کریم وشرع مقدس است و خود این بهره نامشروع رکن اصلی تورم در کشوراست. یک بار ازخود بپرسیم آیا حضرت صاحب الزمان(عج) که اینقدر از او دم می زنیم بااین سیستم بانکی و اخذ بهره ها وسودهای اصل وفرع آنچنانی موافق است؟؟؟ چرافقهای اسلام و مسئولین در جمهوری اسلامی از بهره بانکی که همان ربا آشکار است و جنگ با خدای سبحان و رسول اعظم (ص)است جلوگیری نمی کنند ؟؟؟!!! براستی اینها پیشگاه خدای عزو جل چه پاسخی در این خصوص برای ملت دارند؟؟؟آیا می دانیدانبوه مشکلات،تورم لجام گسیخته و فلاکت اقتصادی و تعطیلی تولیدات کشورما از سیستم بانکی ربوی است که به دروغ اسم آن را بانکداری اسلامی گذاشتند!!! آن به اصطلاح کارشناسان اقتصادی که می گویند اگر بهره بانکی کم شود سرمایه ها و نقدینگی به سمت دلالی می رود دروغ محض است زیراگر مالیات برسرمایه در همه بخشها از جمله مسکن ، طلا،خودرو و... بطور دقیق و جامع اجرایی گرددهرگز چنین اتفاقی رخ نخواهد داد. ای مسئولین و ای عالمان دین این تذهبون؟؟؟!!!!
یکی از نتایج سیستم بانکی دارای ربا ، ایجاد تورم است چون بانک ها به دنبال کاهش دادن ارزش پول هستند (افزایش تورم) تا اصل پولی که دریافت کرده اند در زمانی که باید به سپرده گذار برگردانند بی ارزش شده باشد و بدون زحمت از این مبلغ ایجاد شده تورم بدون اینکه سود واقعی ایجاد کرده باشد به سپرده گذار سود دهند
در واقع اصل پول سپرده گذار را به خودش پس می دهند + تورمی که ایجاد کرده اند = همان ارزش مبلغ پول اولیه سپرده گذار
ربا ریشه تولید و اقتصاد یک کشور را خشک می کند و در واقع یک نوع سیستم دلالی سازماندهی شده را راه اندازی می کند.
بانکداری اسلامی مخصوص کشورهای اروپایی و آمریکاست که با کمترین بهره وام میدهند . جدیدا تو کشور سوئیس وام خرید مسکن با بهره منفی پرداخت میکنند . اسلام واقعی کجاست ؟؟؟؟
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس # تعطیلی پنجشنبه ها # توماج صالحی