بازدید 6951

بهمنی: پرداخت روزشمار سود بانکی ایراد ربوی دارد

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس، با بیان اینکه براساس بانکداری بدون ربا باید در پایان سال میزان سود واقعی محاسبه شود،گفت: اگر براساس روزشمار یا ماه شمار سود سپرده های بانکی مشخص شود ایراد ربوی بودن خود را نشان می دهد.
کد خبر: ۸۶۳۹۰۰
تاریخ انتشار: ۰۵ دی ۱۳۹۷ - ۱۱:۲۸ 26 December 2018

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس، با بیان اینکه براساس بانکداری بدون ربا باید در پایان سال میزان سود واقعی محاسبه شود،گفت: اگر براساس روزشمار یا ماه شمار سود سپرده های بانکی مشخص شود ایراد ربوی بودن خود را نشان می دهد.

محمود بهمنی در گفت وگو با خانه ملت، با اشاره به تصمیم جدید شورای پول و اعتبار، مبنی بر اینکه بانک‌ها دیگر اجازه پرداخت سود روزشمار به سپرده‌های کوتاه‌مدت را نخواهند داشت، گفت: پرداخت روزشمار و یا ماه شمار سود سپرده های بانکی به مصلحت نیست و با قانون عملیات بانکی بدون ربا مطابقت ندارد چراکه قانون بانکداری بدون ربا تاکید می کند که باید سود علی الحساب پرداخت شود.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه براساس بانکداری بدون ربا باید در پایان سال میزان سود واقعی محاسبه شود، افزود: اگر براساس روزشمار یا ماه شمار سود سپرده های بانکی مشخص شود ایراد ربوی بودن خود را نشان می دهد، بنابراین این تصمیم باید بررسی و مورد بازنگری قرار گیرد تا سود سپرده های روزانه، ماهانه و سالانه به صورت علی الحساب پرداخت شود.

نرخ بازار پول و سرمایه را باید با یکدیگر هماهنگ و مدیریت کرد

وی ادامه داد: زمانی که سود سپرده ها روزشمار باشد هر روز سود محاسبه می شود، اما اگر سود سپرده ها ماه شمار باشد اگر در بین ماه صاحب سپرده بخواهد پول خود را برداشت کند سودی به آن تعلق نمی گیرد.

نماینده مردم ساوجبلاغ، نظرآباد و طالقان در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه اشکال اساسی در شرایط کنونی این است که باید نرخ بازار سرمایه کاهش یابد نه نرخ بازار پول، اظهار داشت: نرخ بازار پول و سرمایه باید با یکدیگر تطبیق یابد، اما متاسفانه ما مجددا بدون اینکه به نرخ بازار سرمایه دست بزنیم نرخ بازار پول را کاهش می دهیم که این به ضرر سیستم بانکی است.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: باید نرخ بازار پول و سرمایه را با یکدیگر هماهنگ و مدیریت کرده و در این راستا سود باید علی الحساب پرداخت شود.

خبرگزاری خانه ملت؛ بر اساس بخشنامه جدید بانک مرکزی که روز گذشته به شبکه بانکی کشور ابلاغ شده است، زین پس بانک‌ها حق ندارند به سپرده‌های کوتاه‌مدت سود روزشمار پرداخت کنند و باید ضوابط جدید را برای پرداخت سود به این سپرده‌ها رعایت کنند.براساس مصوبه شورای پول و اعتبار از این پس، معیار پرداخت سود سپرده‌های سرمایه‌گذاری عادی از روزشمار به ماه‌شمار تغییر می‌یابد.

همچنین در این مصوبه تأکید شده که حداکثر نرخ سود علی‌الحساب برای سپرده‌های کوتاه‌مدت عادی 10 درصد سالانه است.هدف اعضای شورای پول و اعتبار از تصویب این طرح کاهش فعالیت‌های سفته‌بازی بوده است؛ بانک مرکزی معتقد است این طرح منافع خیلی از سوداگران را به خطر می‌اندازد.موضوع مهم دیگر در بخشنامه سودی بانک مرکزی این است که سود سپرده‌های کوتاه‌مدت تنها در صورتی باید به حساب سپرده‌گذار واریز شود که برداشتی از این حساب در طول ماه انجام نشده باشد.

قبلاً بانک‌ها حتی در صورت واریز و برداشت به حساب‌های کوتاه‌مدت، سود روزشمار را در پایان هر ماه به حساب سپرده گذاران پرداخت می‌کردند.اما در این بخشنامه که برگرفته از تصمیم اخیر شورای پول و اعتبار است، تأکید شده که حداقل مبلغ مانده حساب در یک ماه برای محاسبه سود آن ماه در نظر گرفته شود.بانک مرکزی البته در این بخشنامه خط و نشان جدی برای بانکدارها کشیده و هشدار داده که درصورت تخلف در پرداخت سود به سپرده های کوتاه مدت با آنها برخورد جدی خواهد شد.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۴۹
انتشار یافته: ۲۷
کاش جریمه دیرکرد اقساط وام رو هم که از نظر فقهی مشکل داره به همین سرعت حذف می کردن !!!!!!
پرداخت روز شمار جریمه دیرکرد مشکلی ندارد؟
ببخشید گرفتم بهره وام بانکی این مشکل را ندارد؟ چرا هر چی به ضرر شما میشود دنبال یک دلیل برای برداشتن می کنید
چطور زمان خود بهمنی ربوی نبود اینکار؟!!
خدارو شکر چون قضیه ربا در بانکها حل شده فقط این یه مشکل باقی مونده بود که بعد چهل سال بانک متوجه شد و حلش کرد. آفرین به همتتون.
با این توضیحات، سود ماه‌شمار هم ربویه، پس این توجیهی برای ندادن سود روزشمار یا اسلام آوردن بانک مرکزی نیست.
اگر اجرا شود دیگر هیچ پولی در بانک نگهداری نمی کنم
این سالها نداشت؟
یهو معلوم شد؟؟؟؟؟؟
چی فرض میکنید؟
کم شدن ارزش پول به میزان یک سوم اونم کمتر از یک ماه ایرادی ندارد؟
پرداخت سود به مردم اشکال دارد؟! اما گرفتن سود از مردم ندارد؟!
آقای بهمنی عنایت بفرمایند بگویند آیا اقساط وام که چند روزی دیر پرداخت میشود و مشمول چریمه میشود ایراد و شبهه ربوی ندارد احیانا؟؟؟
دریافت سود روزشمار و ماه شمار توسط بانک ها از تسهیلاتی که به مردم می دهند ایراد ربوی ندارد ؟
بازم به نفع بانک ها «حداقل مبلغ مانده حساب در یک ماه برای محاسبه سود آن ماه در نظر گرفته شود»
سود وام ٢٤ درصد اشكال ربوي نداريد؟؟؟
دریافت روز شمار تاخیر پرداخت اقساط چطوری؟
بعد از سالها رياست بانك مركزي آيا ايشون تازه متوجه اين ايراد ربوي شده اند؟
بعد از سالها رياست بانك مركزي آيا ايشون تازه متوجه اين ايراد ربوي شده اند؟
من فکر میکردم دود و الودگی مشکل ریوی می اورد پس سود بانگ هم مشکل ریوی به دنبال دارد
چطره که پرداخت سود اشکال ربوی داره چون بانک میپردازد .بعد سود ۲۸ الی۳۹ درصدی که ملت میپردازند اشکال ندارد؟
ایشون نفرمودن سودی که خود بانک ها از ملت میگیرن چرا ربوی حساب نمیشه!!؟؟
کلا چیزی به مردم دادن حتی به اندازه سر سوزن حرامه ولی گرفتن از مردم تا حدی که فقط بتونن نفس بکشن که نمیرن حلاله خداونده !!!!
دریافتش چی ؟؟؟!!!
ربوی بودن ای سودها کاری به روزشمار و ماه شمار یا سالشمار ندارد در هرصورت ربوی است.اما نکته جالب این است که آنطرف قضیه و سودی که بانکها بابت وام و یا دیرکرد می گیرند را ربا حساب نمی کنند!!!
اولا سال قابل تقسیم به ماه است و ماه قابل تقسیم به روز و اگر ماهیانه اشکال نداشته باشد روزانه هم اشکال ندارد اگر روزانه اشکال داشته باشد پس ماهیانه هم اشکال دار خواهد بود و از این نظر مشکلی نیست اون که اشکال دارد ربح مرکب است ثانیا اگر بر طرف کردن این اشکال به نفع سپرده گذاران بود هیچ وقت این کار انجام نمیشد و ایراد ربوی هم نداشت ثالثا میشه بفرمایید چه سالی در پایان سال بانکها محاسبه کردند و مابه التفاوت سود پرداختی در طول سال را به حساب سپرده گذاران واریز کردند؟؟؟؟؟
هیچ وقت این کار انجام نمیشه وهرچه در پایان سال بماند بعنوان سود بنگاه(همان بانک) بین سهام دارن (نه سپرده گذاران) تقسیم میشود!!!
اگه دولتی باشه به جیب دولت اگه خصوصی باشه به جیب سهامدارانش
آقاي دكتر
واقعا و انصافا هنوز به قانون عمليات بانكداري بدون ربا اعتقاد داريد ؟
ضمنا اين تصميم چه منافاتي با تسويه سود مورد انتظار و سود پرداختي در پايين سال دارد ؟
قبلا ربوی نبود الان ربوی شد؟؟؟؟؟؟؟؟
کاهش ناگهانی ارزش پول تو جیب مردم که هر از گاهی توسط دولت انجام می گیرد، اشکال شرعی ندارد؟
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس # تعطیلی پنجشنبه ها # توماج صالحی
آخرین اخبار