بازدید 5367

برق در آستانه افزایش قیمت

کد خبر: ۷۴۳۳۴۵
تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۳۹۶ - ۰۸:۲۶ 01 November 2017
ایران در بین ۲۰۰ کشور دنیا، جزء سه کشور دارای کمترین تعرفه برق است؛ علاوه‌ بر این در هیچ جای دنیا نرخ برق برای بخش کشاورزی تا این اندازه پایین نیست، به همین دلیل مسوولان وزارت نیرو برنامه‌هایی را برای افزایش قیمت این کالا به هیات دولت ارائه داده‌اند.

به گزارش ایسنا، در بخش برق سالانه حداقل ۷۰۰۰ میلیارد تومان مابه‌التفاوت قیمت تمام شده در نرخ تکلیفی بدون احتساب هزینه سوخت است و سالانه ۲۴۰ میلیارد کیلووات ساعت برق یارانه‌ای در داخل کشور به فروش می‌رسد که  فاصله قیمت تمام شده و فروش تکلیفی تبدیل به بدهی  می‌شود. علاوه بر این، اگر سوخت نیروگاه‌ها حساب شود یارانه‌ای که دولت بابت این مابه‌التفاوت پرداخت می‌کند، بالغ بر ۱۵ هزار میلیارد تومان در سال است.

همچنین نرخ برق در مناطق گرمسیر کشور حدود ۱۶ تا ۱۷ تومان است که این نرخ‌ها نسبت به تعرفه‌های برق سایر کشورها بسیار پایین است، در همین راستا هوشنگ فلاحتیان معاون برق و انرژی وزیر نیرو با اشاره به مابه‌التفاوت قیمت‌های تکلیفی و واقعی در حوزه برق، از ارائه پیشنهاد افزایش قیمت برق به هیات دولت خبر داد و گفت: پیشنهادی برای سامان دهی به اقتصاد آب و برق به دولت ارائه شده که امیدواریم با تصویب آن بتوان بخشی از مشکلات این بخش را جبران کرد.

در مجموع مسوولان وزارت نیرو معتقدند که تعرفه‌های برق در ایران در قیاس با کشورهای دیگر بسیار ارزان‌تر است به طوری‌که در میان کشورهای اروپایی سوئد کمترین و ایتالیا بیشترین قیمت برق را دارند که البته این نرخ در ایران از کشور سوئد کمتر است.

شهروندان ایتالیایی به ازای هر کیلووات ساعت انرژی الکتریکی ۱۵.۷ سنت به اضافه مالیات مربوطه را پرداخت می‌کنند. همچنین آلمان با قیمت ۱۵.۲۲ سنت و انگلستان با فروش هر کیلووات ساعت برق به قیمت ۱۴.۱۶ سنت، بیشترین قیمت برق را در سطح جهان دارند.

علاوه‌ بر این شهروندان کشور بلژیک، پرتغال و اسپانیا به ترتیب با پرداخت ۱۱.۱۷ سنت، ۱۱.۰۵ سنت و ۱۱.۰۴ سنت به ازای هر کیلووات ساعت انرژی الکتریکی در جایگاه‌های بعدی قرار دارند، این درحالی است که در سال گذشته میلادی ساکنان کشور اسلوواکی به ازای هر کیلووات ساعت انرژی الکتریکی ۹.۹ سنت و ساکنان آمریکا نیز ۹.۴۳ سنت پرداخت کردند.

از سوی دیگر کشورهای فرانسه، آفریقای جنوبی، اتریش، لهستان، هلند، استرالیا و جمهوری چک نیز قیمت برقی بین ۸ تا ۸.۹ سنت به ازای هرکیلووات ساعت برق دارند و کشورهای کانادا با ۷.۲۳ سنت، فنلاند با ۶.۴۲ سنت و سوئد با ۵.۳۴ سنت نیز در جایگاه‌های بعدی قرار گرفته‌اند.

در ایران میانگین قیمت برق ۶۰ تومان معادل ۲ سنت به ازای هرکیلووات ساعت انرژی است به‌همین دلیل بسیاری معتقدند که افزایش تعرفه‌های برق می‌تواند موجب مدیریت مصرف شود بر همین اساس باید گفت که افزایش قیمت این تعرفه می‌تواند اثرات مثبتی در راستای صرفه جویی انرژی داشته باشد.
 
تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۵
در انتظار بررسی: ۳
انتشار یافته: ۳۲
لطف کنید درآمد و حقوق ماهانه افراد را نیز در کشور های ذکر شده اعلام نمایید تا این نرخ پایین برق در ایران بیشتر درک شود.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۴۵ - ۱۳۹۶/۰۸/۱۰
عزيز دل من اينجا هزينه بايد مثل سويس و آلمان و كانادا و آمريكا باشه ولي كيفيت زندگي چند درجه پايين تر از جمهوري كنگو
سلام شما که قیمت برق را با قیمت اروپا سنجیدید حقوق دریافتی را هم با اروپا سنجش می کنید؟ تمام در آمد ما خرج اجاره خانه و قبوض ماهیانه می شود. واقعا مردم دیگر تحمل گرانی بیش از این ندارند.
چرا درامد مردم ایران را باسایر کشورها مقایسه نمی کنند
حالا هر وقت مثل سویس و آلمان شدیم شما هم تعرفه برق دوبرابر اونا کن
اگه کم داریم چرا برق صادر میشه؟
اگر کشورهای خارجی این کارو میکنن مصرف اکثر لوازم الکترونیکیشون کمه یا از انرژی های پاک استفاده می کنن نه اینکه یه کولر آبی داشته باشن با کلی مصرف
با افرادي كه به بهونه افزايش قيمت دلار جنس رو گرون ميكنن برخورد ميكنيم . چقدر زياد اين جمله رو شنيديم
البته اونجاها که نامبردید باید درامدهاشون رو هم محاسبه کنید و قیمت حاملهای انرژی رو براساس درامد مردم اون کشورها براورد کرد نا با این درامد مردم ایران
ای کاش حقوق و درآمدهای افراد در سایر کشورها را نیز اعلام می نمودید
خوب بود که حقوق ماهیانه اونها به دلار و مال ما هم به دلار حساب میکردی داداش ...
همینطور که همه چیز رو گرون میکنید، لطفا حقوق رو هم به تناسب افزایش بدید
من حقوقم تقریبا دو میلیون تومان است که میشود 500 دلار در صورتی که هم رده من در سوئد حقوقش پس از کسر مالیات تقریبا دوهزار و چهارصد دلار در ادارات دولتی است به عبارتی حقوقش بیش از چهار برابر من است .
حال آنکه قیمت برق در سوئد کمتر از سه برابر ایران است .
وزارت كم بهره، برق گران توليد مي كند و معتقده كه ارزان مي فروشد. پيشنهاد مي كنم كل وزارت نيرو را به يكي از كشورهاي ياد شده بسپارين. آنوقت هر قيمتي كه آنها گذاشتند با جان و دل مي پذيريم. به شرطي كه هيچ نهادي در كارشان دخالت نكند!!!
سلام بهتره درامد مردم را هم در نظر داشته باشيد اگر قرار است مقايسه كنيد كه كشورهاى اروپايى با ايران را حداقل درامد انها ١٠ برابر درامد يك ايرانى است
خداییش بیایید تنفس رو هم پولی کنید. رای بدیم این میشه ، رای ندیم بازم این میشه!!!!!!!!!!!!!!
سلام یک دفعه هم شده به مردم اعلام کنید امروز فلان چیز ارزان شده کجاست آب و برق مجانی لطف کنید وقتی با دیگر کشور ها مقایسه می کنید درآمد سالیانه را هم مقایسه کنید
این دیگه واقعاً مسخره هست از موقعی که یارانه کلید خورده هرسال به بهانه ازاد سازیه حامل های انرژی برق گاز و اب گران میشه و جالبه هنوز با این همه گرانی اقایون از این ازادسازی راضی نشده و بازم می خواهند گران کنند!!!!!!!!!!!
درامد سرانه سالانه خالص سوئد 51000دلار است کشور ایتالیا 30000دلار کشور آلمان 41000دلار بلژیک 41000دلار میباشد و درامد سرانه سالانه خالص کشور ایران 4000دلار میباشد
امسال شاید هفته ای دو سه بار کولر روشن کردیم .. اونم مثلا ساعتی به ساعتی نه همیشه . 360 هزارتومن یه خونه 90 متری با یه کولر گازی 24000 خیلی زیاد نیست ؟
یشنهادی برای سامان دهی به اقتصاد آب و برق به دولت ارائه شده که امیدواریم با تصویب آن بتوان بخشی از مشکلات این بخش را جبران کرد.
بهتر بجای این حرف های وقت گیر بفکر ارائه لایحه برای جلوگیری از اتلاف برق در خطوط انتقال نیرو باشی اخوی.................
لطفا"حقوق ودستمزد من کارگر روهم باایتالیا وبلژیک وآلمان مقایسه کنید
اول اینو افزایش بدید حالا که بودجه 97 داره میره مجلس
بعد قیمت برقو افزایش بدید
البته راست هم میگن باحقوق ژنهای خوب این پول برق چندر غازه
بعدشم که برق رفت بالا
حتما" حتما" تورم4% پایین میاد!!!!
واقعا چطوره که همیشه هزینه ها رو با اروپا مقایسه می کنید ولی درآمدهای مردم رو به ریال؟!! جهت افزایش درآمدهای مردم با اینهمه هزینه های مختلف و کاهش مداوم ارزش پول ملی چرا سطح درآمد مردم اروپا و ثبات پولی اروپا رو مبنای برنامه ریزی قرار نمی دهید؟!!
یاد گرفتین هر وقت میخوایید قیمت بالا ببرید یه مقایسه بین ایران و کشورهای دیگه میکنند که برای خودتون دلیل بیارید .
امثال رسانه های همسو مانند تابناک هم میشینند و مقاله میدهند .
شما بفرما سرانه درآمدی یک ایرانی و یک غیر ایرانی چقدر است که قیمت برق اونها رو با هم مقایسه میکنید ؟
تو اون کشورها یک سنت همیشه یک سنت است نه مثل اینجا هر چهار سال کیلوئی بالا بره .
من یه سوال دارم چرا قیمت حاملهای انرژی و مواد خوراکی روز به روز بیشتر میشود ولی یارانه هیچ تغییری نمیکند مگر بنزین ۱۰۰تومانی را ۱۰ برابر گرانتر نکردید چرا یارانه را بیشتر نمی کنید مگر قرار نبود این افزایش قیمت سوخت به مردم باز گردد چرا ساکت هستید زندگی برایم شده جهنم اصلا توان خرید گوشت را ندارم مگر گناه من چیست
هم وطنان ببينيد كفگير درآمد دولت به ته ديگ خورده و بخشهاي خصولتي و بعضي دستگاهها و ارگانها هم هم ماليات نميدهند و قيمت نفت هم پائين آمده و دولت بدهي زيادي دارد و خرجش هم زياد است يارانه ها هم نتوانست حذف كند لذا دولت خرج دارد و راهي جز گران كردن چند قلم آب برق بنزين و گاز كه در اختيارش است و باقي مانده است ندارد . بنابراين مردم هرگونه اعتراض بحقي هم داشته باشند اثري ندارد چون خرج دولت بيش از درآمد دولت ميباشد
مشكل اقتصادي دولت زياد شده بنابراين دولت بدنبال هر بهانه اي براي گران كردن آن ميباشد
کشور ما از لحاظ درامد مردم در بین 200 کشور در کجا قرار دارد؟!!!!!!!!!
هر چقدر بتونید گرونتر کنید این مردم حقشونه
شما اگه مرد هستید بگویید کارگر وکارمند ومعلم چقدر در انجا حقوق میگیرند ............
لطف کنید تکنولوژی برق رسانی خودتون رو با کشورهای اروپایی مقایسه کنید تا معلوم بشه چقدر هدر رفت انرژی داریم
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # حماس # توماج صالحی # خیزش دانشجویان ضد صهیونیست