صفحه خبر لوگوبالا تابناک

واکنش ولایتی به بیانیه اخیر آمریکا و شورای همکاری

دنباله‌روی از فشار بیرونی، تصویر محترم عمان در ذهن ایران را مخدوش می‌کند/ امارات و بحرین (یعنی ضعیف‌ترین کشورهای منطقه) بیش از این بی‌شرمی نکنند/ بحرینی‌ها حد خود را بدانند و با سرنوشت خویش چنین بازی نکنند و ایران را وادار به اتخاذ تصمیمات تند ننمایند
کد خبر: ۱۳۸۲۰۳۷
| |
4515 بازدید
|
۳

به گزارش تابناک، علی‌اکبر ولایتی مشاور امور بین‌الملل رهبر انقلاب درباره تنگه هرمز، خطاب به کشور‌های منطقه و جهان گفت: باید به اطلاع همگان رسانید که تنگه هرمز به دلایل مختلف تاریخی و جغرافیایی متعلق به ایران است. ایران در سال‌های گذشته با بزرگواری از حق خود استفاده نکرده، ولی اکنون با توجه به اتفاقات اخیر، قصد داریم از این حق، به پشتوانه حقوق و عرف بین‌الملل و همچنین توانمندی نظامی و حمایت بی‌سابقه مردمی، استفاده کنیم و در این مسیر، وضعیت تنگه هرمز هرگز به پیش از حمله ۹ اسفند ۱۴۰۴ باز نخواهد گشت.

وی افزود: در این زمینه، اشاره جمهوری اسلامی ایران به امکان مشورت با عمان در تدوین آیین‌نامه عبور و مرور در تنگه هرمز، ریشه در سابقه روابط معقول، عمیق و دیرینه میان دو کشور دارد. بر همین اساس، شایسته است برخی اظهارنظر‌ها یا همراهی‌ها در بیانیه‌های جمعی، به گونه‌ای نباشد که این رابطه دوستانه و سرمایه ارزشمند اعتماد متقابل را تحت‌تأثیر قرار دهد. بی‌تردید هرگونه دنباله‌روی، حتی اگر ناشی از ملاحظات و فشار‌های بیرونی باشد، می‌تواند تصویر مثبت و محترم عمان را در ذهن ملت و حاکمیت ایران مخدوش کند.

ولایتی گفت: در این زمینه باید خاطرنشان کرد که با تغییر معادلات جغرافیای سیاسی منطقه پس از جنگ رمضان، جمهوری اسلامی ایران نیز رویکردی جدید و قاطع در خصوص سامان‌دهی عبور و مرور، مدیریت هزینه‌های تردد و نگهداری این ناحیه در پیش گرفته است. این رویکرد که بر پایه منویات معظم‌له استوار است، از منظر ایران موضوعی راهبردی، غیرقابل اغماض و غیرقابل مذاکره محسوب می‌شود.
 🔹 امارات و بحرین - که از ضعیف‌ترین کشور‌های منطقه هستند - بیش از این بی‌شرمی نکنند
🔹در طول جنگ ایران و عراق، بنده شاهد بودم مسئولان این کشور بیش از عراقی‌ها برای حمایت از بعثی‌ها خودشیرینی می‌کردند.

ولایتی تأکید کرد: به یادشان می‌آورم که صدام در ازای کمک‌های کویت، در عرض ۳ ساعت آنجا را تسخیر کرد، ولی ایران در مقابل، دروازه‌های خود را به سوی کویتی‌ها باز کرد و به آن‌ها پناه داد. اینجانب به عنوان وزیر خارجه، در مشورت با مسئولان بلندپایه کشور، ظرف ۱۸ ساعت پس از حمله، تجاوز عراق را محکوم کردیم، درحالی‌که بقیه کشور‌ها و حتی اعضای شورای همکاری خلیج‌فارس، مدتی بعد و پس از ایران، حمله عراق به کویت را محکوم نمودند. همچنین لازم است در رابطه با حکومت بحرین عرض کنم که این کشور تا سال ۱۹۷۱ میلادی بخشی از خاک ایران بود و محمدرضا پهلوی - که سرسپرده آمریکا بود - به بهانه نظرخواهی بی‌پایه‌ای که در عمل فاقد مبنای حقوقی و برخلاف اراده مردم ایرانی بحرین بود، آن را به دیگران بخشید. 

وی ادامه داد: بحرین اکنون بیشترین امتیاز را به آمریکا می‌دهد به این امید که از حمایت آمریکا بهره‌مند شود. در جریان درگیری اخیر، بحرین بیشترین کمک را به آمریکا کرده و همچنان به نفرت‌پراکنی علیه ایران ادامه می‌دهد و عملاً پایگاه دریایی بحرین، مقر ناوگان پنجم آمریکا در منطقه می‌باشد. لذا به بحرینی‌ها اخطار جدی داده می‌شود که حد خود را بدانند و با سرنوشت خویش چنین بازی نکنند و ایران را وادار به اتخاذ تصمیمات تند ننمایند.

مشاور رهبر انقلاب خاطرنشان کرد: دولت جمهوری اسلامی ایران همواره سیاست حسن همجواری و مماشات با دولت کنونی بحرین را در پیش گرفته است، ولی شرط آن این بود که حاکمان بحرین نیز پا را از گلیم خود فراتر نگذارند. 

اکنون نیز لازم است که بحرینی‌ها چند اقدام مهم انجام دهند:  
۱. فشار روی شیعیان بحرینی که ساکنان اصلی آن سرزمین هستند، برداشته شود.  
۲. فشار را از روی عالمان و مجتهدان بزرگی چون شیخ عیسی قاسم بردارند و مانع از بازگشت بحرینی‌ها به سرزمین اصلی خود نشوند.  

در این صورت، ایران روابطی مبتنی بر حسن همجواری و دوستی پایدار با این کشور خواهد داشت؛ زیرا که سیاست امام خمینی(ره)، امام شهید(اعلی‌الله مقامه) و جانشین خلف ایشان، حضرت آیت‌الله سیدمجتبی خامنه‌ای(مدظله‌العالی)، همان حسن‌همجواری، احترام متقابل، رعایت حقوق مردم بحرین و برداشتن فشار از روی مردم هوادار جمهوری اسلامی ایران است.

در این شرایط است که حاکمان بحرینی می‌توانند از حمایت برادرانه و اخوت دینی جمهوری اسلامی ایران بهره‌مند شوند و بدانند که مردم اصیل بحرین، همچنان به عنوان اتباع کشور مستقل بحرینی خواهند بود و هر کمکی که جمهوری اسلامی بتواند در جهت مقابله با آمریکا و رژیم صهیونیستی و حفظ استقلال بحرین بنماید، دریغ نخواهد کرد

اشتراک گذاری
برچسب ها
گزارش خطا
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار:
در انتظار بررسی:
انتشار یافته: ۳
حقگو
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۶:۳۶ - ۱۴۰۵/۰۴/۰۸
دمت گرم اقای دکتر باید با این تاتجیبان اینگونه صحبت کرد تا حد و اندازه خودشان را بدانند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۱۰ - ۱۴۰۵/۰۴/۰۸
آفرین چقدر زیبا و دلنشین محکم کلمات کنار هم چیده شده و پاسخ کشورهای مینیاتوری را دادید . اکیی کاش وزیر خارجه ما هم جرئتحرف زدن پیدا کنند و لکنت زبانشان خوب شود
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۳۳ - ۱۴۰۵/۰۴/۰۸
سلام ، لطفا یک لیست از تمام افراد و شخصیتهایی که می توانند در موارد سیاسی، اقتصادی و نظامی و سایر موارد مربوط به کشور عزیزمان اظهار نظر کنند و این اظهار نظر می تواند مورد توجه قرار بگیرد، ارائه کنید.
چرا تعداد افرادی که در تمام موارد این کشور می توانند سخنرانی کنند و واکنش نشان بدهند اینقدر زیاد است نسبت به سایر کشورها.
با تشکر