صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

نتانیاهو، ترامپ را به قعر باتلاق کشید

دبیر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نهم گفت: ترامپ در باتلاقی که توسط نتانیاهو ایجاد شد،گرفتار شد و نتوانست به اهداف تعریف شده‌اش برسد و برعکس اقتدار منطقه‌ای و بین‌المللی ایران تقویت شد.
کد خبر: ۱۳۶۹۶۰۳
| |
1851 بازدید
|
۴
نتانیاهو، ترامپ را به قعر باتلاق کشید

سید باقر حسینی در گفت‌وگو به بررسی دلایل تمدید آتش‌بس در تجاوز آمریکا و اسرائیل به ایران پرداخت و گفت: ترامپ در باتلاقی که توسط نتانیاهو ایجاد شد، گرفتار شد، به این معنا که بدون برخورداری از مشاوران کارآمد و آگاه که درک درستی از توانمندی‌های نظامی و غیرنظامی جمهوری اسلامی ایران داشته باشند، با ناآگاهی به معرکه جنگ با ایران وارد شد و با تحمیل میلیاردها دلار نتوانست به اهداف تعریف شده‌اش برسد و برعکس باعث تقویت اقتدار منطقه‌ای و بین‌المللی ایران شد.

به گزارش تابناک به نقل از ایسنا؛ وی افزود: مشاوران و کارپردازان ترامپ عمدتاً در راستای منافع اقتصادی شخصی خود عمل می‌کنند و برای حفظ اعتبار از دست‌رفته‌شان در این تجاوز، ترجیح می‌دهند ترامپ را در شرایطی نگه دارند که از واقعیت‌ها آگاهی کاملی نداشته باشد. رفتارها و اظهارات متناقض ترامپ از جمله توییت‌ها و تهدیدهایی که از او مشاهده می‌شود در چارچوب شرایط عادی قابل تحلیل نیست. رفتارهای ترامپ حتی می‌تواند بخشی از یک تاکتیک باشد به نحوی که سعی دارد با سخنان و توئیت‌ها و مواضع متناقض و غیرقابل پیش‌بینی در پی مدیریت برخی موضوعات از جمله قیمت نفت یا تحت فشار قرار دادن ایران باشد که البته با درایت و هوشمندی رهبری و مسوولان انقلاب به اهدافشان نمی‌رسند. مسئله اصلی این است که دونالد ترامپ پس از مواجهه با مانع جمهوری اسلامی ایران که به‌هیچ‌وجه پیش‌بینی آن را نمی‌کرد، با واقعیت‌های متفاوتی روبه‌رو شد.

این نماینده ادوار در ادامه به توانایی‌های دفاعی کشور اشاره کرد و گفت: توانمندی‌های جمهوری اسلامی ایران صرفا به قدرت موشکی و پهپادی محدود نمی‌شود بلکه تداوم حضور مردم در این مسیر بسیار حائز اهمیت است به نحوی که حضور مردم حتی فراتر از برنامه‌ریزی‌های نیروهای مسلح برای طرف متخاصم مورد اهمیت قرار گرفته است. مردم هم به‌عنوان پشتوانه نیروهای مسلح عمل کردند و هم تصورات و برآوردهای نادرست دشمن از جایگاه جمهوری اسلامی در میان مردم را به‌طور کامل خنثی کرد.

دبیر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نهم ادامه داد: ملت ایران در طول تاریخ ملتی با فرهنگ، تمدن و روحیه وطن‌دوستی بوده و همواره این ویژگی‌ها را حفظ کرده است. در مقابل، دشمنان با اتکا به برخی گزارش‌های نادرست، تصور می‌کردند که با اقداماتی علیه سران نظام به‌ویژه حذف فیزیکی رهبر شهید می‌توانند شرایط را به‌گونه‌ای رقم بزنند که کنترل امور از دست نظام خارج شده و زمینه برای اجرای اهداف شوم‌شان فراهم شود.

حسینی در بخش دیگری از این گفت‌وگو خاطرنشان کرد: ترامپ در جنگ رمضان با مانع جدی ایران روبرو شد، مانعی که اصلا تصور درستی از آن نداشت. آمریکا و رژیم صهیونیستی در این تجاوز با قدرت بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران مواجه شدند و اکنون متوجه قدرت نظامی و موشکی ایران که فراتر از برآوردهای اولیه بود، شدند. علاوه بر آن با قدرت حضور گسترده مردم در صحنه و حمایت قاطع آنان از رهبری و تجدید بیعت با آرمان‌های انقلاب و شهدا روبه‌رو شدند و اکنون شرایط به نحوی رقم خورد که اهداف مد نظرشان محقق نشد. حضور گسترده مردم موجب شد طرف مقابل متوجه اشتباه محاسباتی خود شود و به این جمع‌بندی برسد که برآوردهای پیشین از توان ایران نادرست بود، به‌گونه‌ای که برخی اظهارات مطرح شده نیز نشان‌دهنده فقدان درک دقیق از واقعیت‌های موجود بود.

دبیر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نهم ادامه داد: مجموعه این عوامل سبب شد در شرایط فعلی، مسیر روشنی برای خروج از وضعیت ایجاد شده پیش روی آنان وجود نداشته باشد. از این رو تلاش می‌کنند با اتخاذ اقداماتی از جمله طرح ادعای پیروزی خود را از موضع شکست دور نگه دارند در حالی که تحقق چنین هدفی امکان‌پذیر نخواهد بود. مسئله آتش‌بس مطرح شد و مورد پذیرش قرار گرفت و شروطی نیز در این زمینه مورد توافق طرفین واقع شد. روند تحولات پس از آن به‌گونه‌ای پیش رفت که مذاکراتی فعلا انجام نشد و اکنون نیز تمدید این وضعیت قابل تفسیر در چند سناریو است. 

وی ادامه داد: از یک سو، ممکن است این اقدام نشان‌دهنده آن باشد که طرف آمریکایی به این نتیجه رسیده که ادامه مسیر پیشین امکان‌پذیر نیست. اگرچه نتانیاهو دنبال تحقق اهدافش به هر شکل و شیوه ممکن است و تلاش می‌کند ایالات متحده را با خود همراه کند. از سوی دیگر فشارهای بین‌المللی بر آمریکا به‌ویژه در پی تبعات اقتصادی ناشی از تحولات اخیر و تأثیر آن بر اقتصاد جهانی از جمله موضوعاتی است که می‌تواند در تغییر رویکرد این کشور مؤثر باشد از این رو احتمال دارد ترامپ ناگزیر به تعدیل مواضع خود شود و از ادامه روند تنش‌زا جلوگیری کند تا از تشدید فشارها و آسیب بیشتر به اقتصاد جهانی ممانعت به‌عمل آید.

حسینی با اشاره به قدرت بازدارندگی تنگه هرمز اظهار کرد: یکی از مواردی که در محاسبات طرف مقابل به‌درستی مورد توجه قرار نگرفت میزان تأثیرگذاری تنگه هرمز بر اقتصاد جهانی است حتی در صورت بازگشایی این گذرگاه راهبردی، نمی‌توان انتظار داشت که مشکلات به‌سرعت برطرف شود چرا که بازگشت به شرایط عادی نیازمند زمان بوده و ممکن است حداقل یک تا چند سال به طول بینجامد. بخش قابل توجهی از زیرساخت‌های منطقه آسیب دیده و روند استخراج و صادرات نفت نیز با محدودیت‌هایی مواجه شده است؛ به‌گونه‌ای که میزان فعلی عرضه نمی‌تواند پاسخگوی نیاز بازارهای جهانی باشد. آثار و پیامدهای اقتصادی این تحولات برای مدت قابل توجهی ادامه خواهد داشت، حتی اگر شرایط در کوتاه‌مدت بهبود یابد.

به گفته وی، مهم‌ترین پشتوانه جمهوری اسلامی ایران، مردم هستند که همواره در کنار نظام و رهبری قرار داشته و با روحیه وطن‌دوستی، آمادگی خود را برای دفاع از کشور نشان داده‌اند. تحولات اخیر موجب تقویت همبستگی، انسجام و وحدت ملی شده و اقشار مختلف جامعه در برابر تهدیدات خارجی همدل‌تر از گذشته عمل کرده‌اند.

حسینی خاطرنشان کرد: در شرایط کنونی، دو سناریو قابل تصور است؛ نخست آنکه نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی تلاش کند آمریکا را به ادامه مسیر پیشین سوق دهد و دوم اینکه فشارهای جامعه جهانی، به‌ویژه با توجه به پیامدهای اقتصادی، ایالات متحده را ناگزیر به تغییر رویکرد کند. با توجه به خسارات واردشده به زیرساخت‌ها و پایگاه‌های آمریکا در منطقه، بازسازی این توانمندی‌ها زمان‌بر خواهد بود و محدودیت‌های موجود، از جمله در حوزه لجستیک دریایی، امکان اقدام مؤثر را کاهش می‌دهد.

دبیر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نهم اظهار کرد: بهترین گزینه برای آمریکا و هم‌پیمانانش، پذیرش واقعیت‌های موجود و پرهیز از ادامه روندی است که می‌تواند به خسارات بیشتر، چه در حوزه اقتصادی و چه نظامی، منجر شود. از نگاه بسیاری از تحلیلگران، آمریکا در دستیابی به اهداف خود ناکام مانده و تحولات اخیر نه‌تنها به تضعیف ایران منجر نشده، بلکه موجب تقویت انسجام داخلی و افزایش همبستگی ملی شده است، روندی که به نظر می‌رسد در ادامه نیز تداوم داشته باشد.

این نماینده ادوار اظهار کرد: ملت ایران، ملتی بزرگ و برخوردار از روحیه ایثار و فداکاری است و انتظار می‌رود در پاسخ به این همراهی و حمایت، دولتمردان و مسئولان نظام نیز با تمام توان در مسیر ارائه بهترین خدمات به مردم گام بردارند. بررسی مواضع و اظهارات رییس‌جمهور آمریکا به‌ویژه در قالب توییت‌های متعدد نشان می‌دهد که بخشی از این اقدامات با هدف ایجاد اختلافات داخلی در ایران و بهره‌برداری از آن متمرکز شده است با این حال، چنین رویکردی با توجه به سطح آگاهی و هوشیاری جامعه ایرانی، توفیق چندانی نخواهد داشت.

وی ادامه داد: مردم ایران به‌ویژه پس از تحولات اخیر، به درک روشن‌تری از ماهیت دشمنان دست یافته‌اند و حتی افرادی که پیش‌تر دچار تردید بودند، اکنون به این جمع‌بندی رسیده‌اند که دشمنان در عمل به‌دنبال منافع خود بوده و توجهی به منافع ملت ایران ندارند. اقدامات و رویدادهای اخیر نیز به‌خوبی نشان داد که این جریان‌ها در مسیر تحقق اهداف خود، ملاحظات انسانی را مدنظر قرار نمی‌دهند و همین موضوع موجب افزایش سطح آگاهی عمومی و انسجام ملی شده است. تلاش برای تأثیرگذاری بر افکار عمومی ایران از طریق ایجاد تفرقه یا القای برخی گزاره‌ها، با توجه به شرایط فعلی جامعه، با موفقیت همراه نخواهد بود و مردم ایران به‌مراتب هوشیارتر از آن هستند که تحت تأثیر چنین فضاسازی‌هایی قرار گیرند.

حسینی با بیان اینکه نگرانی اصلی متوجه احتمال تحرکات جریان‌های نفوذی است، گفت: لازم است در این زمینه هوشیاری لازم وجود داشته باشد اما در خصوص بدنه جامعه، جای نگرانی نیست چرا که ملت ایران از سطح بالایی از آگاهی، بصیرت و انسجام برخوردار است. اعتماد به اظهارات و وعده‌های طرف مقابل، با توجه به سوابق موجود، از منظر منطقی قابل پذیرش نیست و افکار عمومی نیز به این جمع‌بندی رسیده است. آنچه اهمیت دارد، حفظ وحدت و انسجام داخلی است.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
برچسب ها
سلام پرواز
سفرمارکت
گزارش خطا
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۴
جواد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۴ - ۱۴۰۵/۰۲/۰۸
ترامپ بیش از آنکه یک سیاستمدارمتعارف در معنای کلاسیک وبین المللی آن باشد یک لات است که البته اختلالات واضح روانی هم دارد.
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۳ - ۱۴۰۵/۰۲/۰۸
ترامپ چه سگی دیگه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۷ - ۱۴۰۵/۰۲/۰۸
خوبش کرد حقشه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۲۴ - ۱۴۰۵/۰۲/۰۸
دوتا احمق درجه یک
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟