صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

اظهارات تازه ترامپ درباره آتش بس

رئیس‌جمهور آمریکا در ادامه بهانه‌جویی‌های همیشگی برای حضور در یک مذاکره متناسب و رعایت حقوق اساسی ایران،‌ پیشنهادهای ایران را «ناکافی» خواند.
کد خبر: ۱۳۶۹۱۵۸
| |
5721 بازدید

اظهارات تازه ترامپ درباره آتش بس

به گزارش تابناک به نقل از تلویزیون خبری «سی‌ان‌ان»، دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا شامگاه شنبه پیش از بازگشت به واشنگتن دی‌سی، در گفت‌وگو با خبرنگاران با اشاره به لغو سفر استیو ویتکاف فرستاده ویژه ریاست‌جمهوری آمریکا و جارد کوشنر، داماد و مشاورش به اسلام‌آباد، پایتخت پاکستان گفت: «ما قرار نیست ۱۵ تا ۱۶ ساعت را در هواپیما بگذرانیم آن هم برای ارائه سندی که به اندازه کافی خوب نیست.»

بنا بر این گزارش، رئیس‌جمهور آمریکا افزود: «بنابراین از طریق تلفن با آنها در تماس خواهیم بود و آنها می‌توانند هر زمان که بخواهند با ما تماس بگیرند.»

ترامپ در حالی که از سوی متحدانش در دنیا به خاطر تبعات گسترده مالی، سیاسی و امنیتی راه انداختن تجاوز نظامی علیه ایران تحت فشار است، مدعی شد که ایران پیشنهادهای زیادی داده، «اما کافی نبوده‌اند».

او در ادامه تناقض‌گویی‌هایش ادعا کرد که ایران پیشنهادی جدید و مکتوب ارائه کرده است که بهتر بود.»

وی در عین حال تأکید کرد: به عقب‌نشینی از آتس‌بس فکر نکرده‌ام.

اظهارات ترامپ درباره عدم سفر ویتکاف و کوشنر به پاکستان در حالی از سوی او مطرح می‌شود که سخنگوی وزارت امور خارجه قبل از سفر به پاکستان در پاسخ به گمانه‌زنی‌ها درباره دیدار هیات ایرانی با هیات آمریکایی اعلام کرد که هیچ برنامه‌ای برای دیدار با هیات آمریکایی در این سفر در نظر گرفته نشده است.

سیدعباس عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در جریان سفر به اسلام‌آباد با قدردانی از تلاش‌های مجدانه مقام‌های ارشد دولت پاکستان برای خاتمه جنگ تحمیلی آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران و برقراری آتش‌بس و همچنین حسن میزبانی مذاکرات، مواضع اصولی کشورمان را در قبال آخرین تحولات مرتبط با آتش‌بس و خاتمه کامل جنگ تحمیلی علیه ایران تشریح کرد.

عراقچی در پایان سفرش به اسلام آباد در پیامی اعلام کرد: در این سفر، موضع جمهوری اسلامی ایران را درباره یک «چارچوب عملی و قابل اجرا برای پایان دائمی جنگ علیه ایران» تشریح کردم؛ اید دید آیا آمریکا واقعاً از اراده‌ای جدی برای پیشبرد دیپلماسی برخوردار است یا خیر.

رئیس‌جمهور آمریکا در ادامه اظهاراتش در رابطه با نقش میانجیگری پاکستان گفت: «پاکستان فوق‌العاده است. من فکر می‌کنم فیلد مارشال (فرمانده ارتش پاکستان) فوق‌العاده است و من فکر می‌کنم نخست‌وزیر پاکستان هم عالی است.»

گفتنی است طرف پاکستانی تلاش کرد دور دیگری از مذاکرات را در مدت آتش‌بس ۲ هفته‌ای پس از بی‌نتیجه ماندن دور اول در ۲۳ فروردین برگزار کند.

با این حال، ایران پس از نقض تعهدات آمریکا در مدت آتش‌بس با اقدام به محاصره دریایی و لفاظی‌های تهدیدآمیز مقامات آمریکایی، اعلام کرد که در فضای تهدید حاضر به مذاکره نیست.

 بر این اساس، به نظر می‌آید سفر وزیر خارجه کشورمان در پاسخ به سفر فرمانده ارتش پاکستان در هفته گذشته به تهران است و در راستای تبادل پیشنهادات و پیام‌ به طرف آمریکایی به میانجی‌گری اسلام‌آباد باشد.

در همین راستا مقامات وزارت امور خارجه کشورمان اعلام کردند: احتمالا «سیدعباس عراقچی» وزیر امور خارجه بعد از پایان سفر به عمان و قبل از سفر به روسیه، مجددا سفری به پاکستان داشته باشد. هم‌چنین بخشی از هیات همراه وزیر خارجه که در جریان سفر به اسلام آباد عراقچی را همراهی کردند،‌ برای مشورت و اخذ دستورالعمل‌های لازم در مورد مباحث مرتبط با پایان جنگ به تهران بازمی‌گردند و یکشنبه‌ شب دوباره در اسلام‌آباد به عراقچی ملحق خواهند شد.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
برچسب ها
سلام پرواز
سفرمارکت
گزارش خطا
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟
آخرین اخبار