صفحه خبر لوگوبالا تابناک
صفحه خبر لوگوبالا تابناک

دفاع هوایی ایران؛ چگونه آسمان کشور را از حملات حفظ کردیم

پدافند هوایی جمهوری اسلامی در این نبرد نابرابر، با عملکردی درخشان و غافلگیرکننده، موج‌های حملات هوایی دشمن را یکی پس از دیگری خنثی کرد و آسمان ایران را به قتلگاه برای آنان تبدیل کرد؛ جایی که پهپادها و جنگنده‌های آمریکایی و صهیونیستی یکی پس از دیگری به دام افتادند.
کد خبر: ۱۳۶۴۳۵۰
| |
17692 بازدید
|
۴
 
به گزارش تابناک؛در حالی که متجاوزان از همان ساعات اولیه جنگ، با صد‌ها پهپاد و جنگنده به سمت حریم هوایی ایران هجوم آوردند، سیستم‌های بومی پدافندی ایران مثل باور ۳۷۳ و اس ۳۰۰ ارتقایافته، با دقت و سرعت عمل کردند. به گزارش منابع آگاه نظامی، در یکی از دراماتیک‌ترین لحظات، چندین پهپاد MQ-۹ Reaper آمریکایی در نزدیکی سواحل جنوبی هدف قرار گرفتند و با دود غلیظ به آب افتادند. این صحنه‌ها که در شبکه‌های اجتماعی هم پخش شد، نمادی از برتری فناوری ایرانی شد. 
اما ماجرا فقط به پهپاد‌ها ختم نشد. بر اساس تصاویر ماهواره‌ای و گزارش‌های تأییدشده، حداقل چهار فروند جنگنده F-۳۵ و F-۱۵ ، f-16 و f-18 آمریکایی در عملیات‌های مختلف رهگیری و سرنگون شدند. یکی از خلبانان آمریکایی که موفق به خروج اضطراری شد، در مصاحبه‌ای کوتاه با رسانه‌های غربی اعتراف کرد که «رادار‌های ایرانی مثل سایه ما را تعقیب می‌کردند». این اعتراف، ضربه محکمی به ادعای برتری هوایی دشمن بود. قدرت پدافند ایران تنها محدود به دفاع نبود. همین سیستم‌ها، همزمان با خنثی‌سازی حملات، زمینه را برای پاسخ‌های قاطع فراهم کردند.
 
دفاع هوایی ایران؛ چگونه آسمان کشور را از حملات حفظ کردیم
موشک‌های بالستیک و کروز ایرانی، با پوشش هوایی مطمئن، به پایگاه‌های آمریکایی در منطقه اصابت کردند. به نقل از تحلیل‌گران مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌المللی (CSIS)، حملات ایران به پایگاه‌هایی مثل العدید در قطر و علی السالم در کویت، حدود ۸۰۰ میلیون دلار خسارت مستقیم وارد کرد. تصاویر قبل و بعد ماهواره‌ای که رسانه‌های بین‌المللی منتشر کردند، نشان می‌دهد که بخش‌های مهمی از این پایگاه‌ها ویران شده و نیرو‌های آمریکایی مجبور به پراکنده شدن شده‌اند. اوج هیجان ماجرا، مربوط به ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن بود. منابع نزدیک به سپاه پاسداران اعلام کردند که موشک‌های ضدکشتی ایرانی، در عملیاتی هماهنگ با پدافند هوایی، به این ناو عظیم ضربه زدند.
 
دفاع هوایی ایران؛ چگونه آسمان کشور را از حملات حفظ کردیم
هرچند پنتاگون سعی کرد با انتشار عکس‌های قدیمی، موضوع را انکار کند، اما گزارش‌های میدانی و تصاویر دریافتی از منطقه، دود غلیظ و فعالیت اضطراری روی عرشه ناو را نشان می‌دهد. به گفته یک منبع آگاه دریایی، «لینکلن دیگر آن ناو مطمئن سابق نیست؛ مجبور شده مسیرش را تغییر دهد و عملیات پروازی‌اش را محدود کند». این موفقیت‌ها، نتیجه سال‌ها سرمایه‌گذاری هوشمند در صنعت دفاع هوایی بومی است. رادار‌های پیشرفته، موشک‌های رهگیر با سرعت بالا و سیستم‌های جنگ الکترونیک ایرانی، دشمن را در آسمان به چالش کشیدند. جایی که دشمن فکر می‌کرد با فناوری‌های خود مانند دید ماهواره ای می‌تواند نفوذ کند، پدافند ایران با الگوریتم‌های هوشمند و پوشش راداری کامل، راه را بست. نیرو‌های مسلح در این مدت، انسجام فرماندهی را هم حفظ کردند.
حتی وقتی برخی نقاط مرزی تحت فشار قرار گرفت، پدافند با جابه‌جایی سریع و هوشمند، خلأیی ایجاد نکرد. ترکیب قدرت موشکی با دفاع هوایی، تنگه هرمز را هم امن نگه داشت؛ ناو‌های موشک‌انداز ایرانی با حمایت هوایی، هر تهدید دریایی را فوری پاسخ دادند. مردم ایران هم در این میدان، نقش خودشان را داشتند. از گزارش‌های مردمی گرفته تا فیلم‌های آماتوری که از رهگیری پهپاد‌ها منتشر شد، همه نشان‌دهنده حمایت بی‌دریغ ملت از قهرمانان پدافند است. گروه‌های جهادی و نهاد‌های مردمی هم بی‌وقفه در حال کمک به مناطق مرزی و تأمین نیاز‌های رزمندگان هستند. این وحدت، روحیه پدافند را چند برابر کرده.
دفاع هوایی ایران؛ چگونه آسمان کشور را از حملات حفظ کردیم
 
حمایت روسیه و چین هم در این عرصه بی‌تأثیر نبوده. مسکو با محکومیت حملات هوایی و پکن با تأکید بر حق دفاع مشروع، فضای سیاسی را برای عملیات پدافندی ایران امن‌تر کردند. در مجموع، دفاع هوایی ایران نه تنها آسمان کشور را حفظ کرد، بلکه با سرنگونی پهپاد‌ها و جنگنده‌های متجاوز، ضربه به پایگاه‌های آمریکایی و آسیب به ناو لینکلن، معادلات جنگ را به نفع خود تغییر داد. دشمن که با ادعای برتری هوایی وارد میدان شده بود، حالا با واقعیت تلخ مواجه است: آسمان ایران، دیگر جای پرواز آزاد نیست.
 درست است ، تقریبا هر روز جنگنده ها و کروز های امریکایی ، اسرائیلی وارد حریم هوایی کشور می شوند ، اما منطقی است که بدانید در 50 سال گذشته فقط توانسته ایم با اندک خرید پدافند هوایی و سیستم های بومی پدافند را سرپا نگه داریم،پدافند هوایی ایران شاید به قول خیلی ها حالا در بهترین وضعیت نباشد ، اما خاطر نشان میکنم ، سخنگوی سنتکام شخصا از هدف قرار گرفتن جنگنده اف 35 توسط پدافند ایران سخن گفت !
من هم عمیقا علاقه دارم که هیچ چیز حتی یک پشه نتواند وارد حریم هوایی ایران عزیزمان شود اما آنها با برترین تکنولوؤی ها و باگ گیری های ساعتی در حال حمله به کشورمان ایران هستند و نیروهای پدافند جمهوری اسلامی هم ساعتی و لحظه ای در حال ساخت و یا به روز کردن تجهیزات پدافندی زیر عمیق و شدید ترین عملیات های جمینگ و جنگ الکترونیکی . 
صفحه خبر لوگوبالا تابناک
اشتراک گذاری
برچسب ها
سلام پرواز
سفرمارکت
گزارش خطا
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳
در انتظار بررسی: ۱۷۳
انتشار یافته: ۴
ایرانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۱۶ - ۱۴۰۵/۰۱/۰۷
به امید سربلندی ایران عزیز و شکست دشمنان ایران باید بگم متاسفانه تقریبا هر شب صدای جنگنده های دشمن شنیده میشه و نقاط مختلف بمباران میشن، پدافند کشور و نیروی هوایی بایستی به شدت تقویت بشه، معلوم نبود اگه موشک نداشتیم چه بلایی سرمون میومد
بنده خدا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۱۶ - ۱۴۰۵/۰۱/۰۷
آفرین بر دانشمندان، سرداران، رزمندگان، ملت غیور ایران و رحمت بر روح پر فتوح شهدای عزیز به ویژه رهبر شهید فرزانه و خکیم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۵۶ - ۱۴۰۵/۰۱/۰۷
ما شا الله نیروهای ایران در همه رده ها
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۳:۳۷ - ۱۴۰۵/۰۱/۰۷
باید از شعار و حرف فاصله گرفت و واقعبتها را دید.
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
برای ایرانی‌های خارج نشین حامی حمله به وطن چه مجازاتی پیشنهاد می‌کنید؟
آخرین اخبار