بازدید 8321

ماجرای ساخت مسجد در بوستان قیطریه چیست؟

بوستان قیطریه یکی از بوستان‌های شمال شهر تهران است که در محلهٔ قیطریه و در ناحیه هفت منطقه ۱ شهرداری تهران واقع شده‌است. شهرداری تهران به تازگی تصمیم گرفته تا در این پارک مسجد بنا کند.
کد خبر: ۱۲۲۹۳۰۴
تاریخ انتشار: ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۵ 29 March 2024

ماجرای ساخت مسجد در پارک قیطریه چیست؟

به گزارش تابناک - این بوستان در شمال بزرگراه صدر و انتهای خیابان قیطریه واقع است و از شمال به فرمانیه، از جنوب به میدان پیروز و بزرگراه صدر، از شرق به چیذر و از غرب به قیطریه و خیابان شریعتی محدود می‌شود.

پیشینه

بوستان قیطریه در گذشته باغی متعلق به خواهر تنی ناصرالدین شاه قاجار بوده و به روایت تاریخ میرزا تقی خان امیرکبیر ساختمانی که اکنون محل فرهنگسرا و کتابخانه پارک می‌باشد و در ضلع شمال غربی پارک واقع شده‌است را در آن احداث نمود. در ابتدا این باغ بافتی جنگلی داشته‌است. در سال ۱۳۵۶ به همت شهردار وقت تهران غلامرضا نیک‌پی که خود نوه دختری شاهزاده ظل السلطان فرزند ناصرالدین شاه بوده‌است، با وقف قسمتی از زمین‌های موروثی خود و با خرید و تجمیع باقیمانده باغ که در دست ورثه صدیق الدوله، از نواده‌های قاجار و داماد میرزا علی‌اصغر اتابک بود که به میرزا علی اصغر خوان آبدار هم معروف بود، باغ بزرگ قیطریه را به پارک تبدیل می‌کند. به همین دلیل است که پارک قیطریه هندسه نامنظم دارد و مساحتی در حدود ۱۰۳٬۰۰۰ متر مربع دارد که فضای گل‌کاری و چمن‌کاری آن در کنار انبوه درختان قدیمی جلوه خاصی به آن داده‌است.

در سال ۱۳۵۶ بخش‌هایی از باغ قیطریه توسط وارثان آن در اختیار شهرداری تهران قرار داده شد تا به پارک تبدیل شود. در سال ۱۳۷۲ نیز بقیه محدوده این باغ به بوستان قیطریه اضافه و ساختمان آن بعد از مرمت و تغییر کاربری به فرهنگسرای ملل تبدیل شد.

مشخصات

استخر بوستان به شکل هندسی نامنظم است. از گونه‌های درختی پارک می‌توان از نارون، کاج، سرو نقره‌ای، زبان گنجشک، اقاقیا، بلوط، گردو، داغداغان، افرا، توت، بید مجنون، چنار، صنوبر، ماگنولیا، سدروس، نوئل و درختچه‌هایی نظیر زالزالک، نرگس درختی، زرشک، سوداغ، بوداغ و گز در قسمت ورودی جنوبی بوستان نام برد. در بخشی از پارک قیطریه آلاچیق‌هایی تعبیه شده‌است، که اهالی و عموم مردم می‌توانند در آن جمع شده و اوقات فراغت خود را بگذرانند. برنامه‌هایی مانند بازی‌های دسته جمعی میان اهالی رواج دارد و در بعضی از آلاچیق‌ها افرادی را می‌بینید که سرگرم بازی‌های گروهی هستند. تماشای بازی این افراد یکی از جذاب‌ترین تفریحات مردم است. در فصل بهار و پاییز این پارک زیبایی بسیاری دارد و به یکی از بهترین پارک‌های تهران برای عکاسی تبدیل می‌شود.

به دلیل راه‌های متعدد و تودرتو، این بوستان محل مناسبی برای ورزش‌های مختلف فراهم آورده‌است.

امکانات پارک قیطریه

فرهنگسرای ملل: فرهنگسرا ملل در محل کاخ قیطریه قرار دارد و از سال ۱۳۷۲ شروع به کار کرده‌است. این فرهنگسرا دارای فعالیت‌های آموزشی، هنری و امکاناتی، چون کتابخانه و کلاس‌های آموزشی است.
نگارخانه: نگارخانه ملل یا امیرکبیر محل برپایی نمایشگاه‌های خارجی و داخلی در پارک قیطریه است.
امکانات تفریحی: سینما ۶ بعدی، زمین بازی کودکان، پیست اسکیت و آموزش اسکیت و وسایل ورزشی
امکانات رفاهی: کافی‌شاپ، بوفه، نمازخانه، برکه، مخزن ذخیره آب، آلاچیق و سرویس بهداشتی
دستگاه تغذیه حیوانات شهری: این دستگاه برای حیوانات در نظر گرفته شده و نحوه کار آن به این صورت است که با انداختن هر بطری خالی آب و مایعات به محلی که روی دستگاه مشخص شده، از طریق سنسور مقداری غذا در ظرف انتهای دستگاه وارد می‌شود.

فرهنگسرای ملل و نگارخانه

فرهنگسرای ملل که در وسط بوستان زیبای قیطریه قرار دارد، از سال ۱۳۷۳ شروع به کار کرده و به یک مرکز مهم فرهنگی، هنری و آموزشی برای ساکنان قیطریه تبدیل شده‌است. این مرکز دارای امکاناتی از قبیل کتابخانه، نگارخانه، سالن همایش و کلاس‌های آموزشی مختلف می‌باشد.

در این فرهنگسرا برنامه‌های مختلف و متنوعی از جمله برنامه‌هایی مرتبط با جشن‌ها و اعیاد ملی مذهبی مانند شب یلدا و عید نوروز، هفته‌های فرهنگی کشور‌ها و شهر‌های مختلف، شعر خوانی، نقاشی و تئاتر کودک، آشنایی با شیوه صحیح تربیت فرزندان، نمایشگاه سه بعدی کودک، نقد و بررسی فیلم و کتاب و … برگزار می‌شود.

در کنار برنامه‌های فرهنگی، کلاس‌های آموزشی مانند آموزش انیمیشن، نویسندگی، قصه گویی، زبان انگلیسی، بازیگری، کارگردانی به کیفیت فعالیت‌های ارایه شده توسط این فرهنگسرا اضافه کرده‌است.

در نگارخانه ملل (امیرکبیر) نمایشگاه‌های خارجی و داخلی برگزار می‌شود که هدف از آن ارتباط با هنرمندان و نمایش آثار آنهاست.

در سال ۱۳۷۹ فرهنگسرای ملل دچار آتش‌سوزی شد و پس از آن دوباره مورد بازسازی قرار گرفت و به‌شکل کنونی درآمد.

بخش‌های مختلف فرهنگسرای ملل

سالن فرهنگ: این سالن ۱۱۰ متر مربع مساحت دارد و سِنِ آن با ۲۴ متر مربع مساحت برای برگزاری مراسم، نمایش‌ها و برنامه‌های مناسبتی، اکران فیلم، اجرای موسیقی و برگزاری جشن‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این سالن ۸۵ صندلی ثابت تعبیه شده که تا ۳۰ صندلی دیگر می‌توان به این سالن اضافه کرد.

امکانات سالن: میکسر، باند، سیستم صوتی، پرده نمایش سیار، سیستم گرمایش و سرمایش

نگارخانه و گالری: نگارخانه‌ای در ورودی فرهنگسرا قرار داد و هر هفته میزبان هنرمندان و بازدیدکنندگان است. بازدید از گالری رایگان است، اما اگر قصد دارید از نگارخانه و گالری استفاده کنید باید لوح فشرده آثار خود را به مسوول آن تحویل دهید.

واحد آموزش: این واحد مسوول برگزاری کلاس‌های مختلف، هنری، علمی و فرهنگی در رده‌های سنی متفاوت است. این واحد بیش از ۵۰ عنوان کلاس دارد و در فصل‌های گوناگون سال از به شهروندان خدمات ارایه می‌دهد.

واحد کانون‌ها: واحد کانون‌های فرهنگسرای ملل با همکاری شهرداری به کار ساماندهی سازمان‌ها و کانون‌های مردم نهاد را بر عهده دارد. از جمله کانون‌های مهمی که در این فرهنگسرا به فعالیت می‌پردازد می‌توان به کانون فرهنگ و زندگی اشاره کرد.

مسیر دسترسی

تاکسی: با استفاده از تاکسی‌های چیذر یا میدان تجریش می‌توانید مستقیم به پارک قیطریه بروید.
اتوبوس تندور: چنانچه می‌خواهید با اتوبوس‌های تندرو به بوستان قیطریه بروید باید در ایستگاه قیطریه پیاده شوید.
خودروی شخصی: اگر تصمیم دارید با وسیله شخصی به پارک قیطریه بروید، از طریق خیابان شریعتی، خیابان اندرزگو یا اتوبان صدر دسترسی به این بوستان امکان‌پذیر است. خیابان‌های کتابی، ۳۵ متری قیطریه و مهرمحمدی جنوبی محل‌های مناسبی برای پارک خودرو محسوب می‌شود.
دسترسی به پارک قیطریه با مترو نیز میسر خواهد بود. برای این منظور باید در ایستگاه قیطریه پیاده شوید. از این ایستگاه تا ورودی پارک دو کیلومتر و نزدیک به نیم ساعت فاصله است که می‌توانید با تاکسی یا پیاده خودتان را به آن برسانید.

حواشی ساخت مسجد در پارک قیطریه

زمستان 1402 شهرداری تهران تصمیم گرفت در این پارک اقدام به ساخت مسجد کند که این اقدام با حواشی فراوانی در فضای مجازی رو به رو شد. شهردار تهران در واکنش به این حواشی از اقدام شهرداری تهران برای ساخت مسجد حمایت کرد.

 

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۳
در انتظار بررسی: ۱۷
انتشار یافته: ۳۵
نزدیک این پارک دوتا مسجد شناخته شده هست که یکیش مسجد مفتخره که همه میشناسن نو شمیران و حدود 700 متر فاصله داره. مسجد جعفری هم هست حدود یک کیلومتر و مسجد صاحب زمان هم هست تازه تو حکمت.
خب پس کسی بخواد بره میره دیگه. پارک برای تفریح و مسجد برای عبادت.
حالا چرا همه چی رو قاطی میخواد بکنه این رفیقمون تو شهرداری؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۲۷ - ۱۴۰۳/۰۱/۱۰
واقعا از این گذشته اکثر مساجد ساخته شده فعالی توسط افراد معتقد خیر ساخته شده نه با بودجه شهرداری و دولت
شهرداری تهران آنقدر کار عقب افتاده آنهم ضروری دارد که صرف میلیاردها هزینه از جیب مردم، برای ساخت مسجد آنهم در جنین محلی کهتمانی مساحت توسط مالکین به قصد پارک جهت استفاده مردم اهدا شده
این شهردار دیک خودشیرینی را بود اعلا رساند
تنها راه جمع آوری امضا از مردم برای جلوگیری از این اقدام است
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۱۸ - ۱۴۰۳/۰۱/۱۰
خیلی نزدیکتر در ضلع جنوب غربی در خیابان پورمحمدی یا روشنایی غربی سابق ، مسجد نور قیطریه حدود ۲۰۰ متر با پارک
فاصله دارد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۵۹ - ۱۴۰۳/۰۱/۱۰
مسجد بهانه است هدف ساخت چندین مغازه اطراف مسجداست با قیمت‌های نجومی
نماز خوان داریم؟؟؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۲۸ - ۱۴۰۳/۰۱/۱۰
از نظر شهردار خواندن نماز هدف نیست هدف خود شیرینی برای پست های آینده است
باید سریعا قانونی تصویب شود مبنی بر اینکه هیچ مسول و مقامی حق ایجاد عمارت نداشته باشد. و برای ساخت مسجد و یا هر ساختمانی از سازمان برنامه و بودجه مجوز گفته شود. اختیارات شهرداران باید محدود شود.
چرا ساخت یک مسجد در بوستان چند هکتاری باید جای سوال داشته باشد
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۱۴:۱۳ - ۱۴۰۳/۰۱/۱۰
برای اینکه در مجاورت این پارک دو مسجد وجود دارد که در اوقات شرعی نماز ۵ درصد آن نیز پر نمی شود ! اگر این دو مسجد حداقل ۵۰ درصد آن از مردم پر می شود ، شاید حق سوال شما جواب نداشت ! دوما " ؛ شهرداری رسالت ساخت مسجد ندارد ! سوما " ؛ طبق اعلام رسمی سازمان اوقاف لز ۷۰ هزار مسجد ۵۰ هزار تا آن بدون استفاده و بسته است !
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۲۶ - ۱۴۰۳/۰۱/۱۰
از ۷۵ هزار مسجد موجود در کشور طبق آمار رسمی دولت و تبلیغات اسلامی بی از ۴۵ هزار تعطیل شده
والباقی هم با حداقل مردم و تنها سالخوردگان و مراسم ختم و سرویس های بهداشتی اش استفاده می‌گردد

سما باید کاری کنید که تعداد مؤمنین و خصوصا جوانانرا در باورهای مذهبی و دینی تربیت و حفظ کنید
و الا ساختن هزاران مسجد سوت و کور و خالی که فقط اتلاف منابع و سرمایه و نابودی دین است وبس
حوزه لاکچری میساختن بهتر بود...
حیف که غلامرضا نیک پی واقف آن درقیدحیات نیست که بتوان ازاو سئوال کرد ولی واقعاًقدیمی ها زمینهای پربها وگران قیمت راوقف میکردند برخلاف امروز که بعضی جاها زمینهای عمومی وملی رامتصرف میشوند همه چیز تغیرکرده چه رسد به اخلاق
شهرداری خودش پارک چدید بسازه توش 10 تا مسجد هم بسازه،
مساجد بودجه دولتی دارن هفت هشت تا هم مغازه زیرش میزنن میشه منبع درآمد شرعی وگرنه به اعتراف خودشون ۷۰ درصد مساجد خالیست
خدایا ما را از ریاکاری مسئولین محفوظ بدار ، در حالی که اکثر مساجد به جزء ایامی چند ، خالی است و سوت و کور ، ساخت مسجد در پارک یک نمایش ریاکارانه است
بالاخره پیمانکارها هم دل دارن. یه سفرهای پهنه
همه امکاناتی داره، فقط مسجد نیست. باید مسجد ساخته بشه
آنچه که در پارک قیطریه فوری و الزامی است جمع کردن گربه های این پارک هست که قریب به اتفاق آنها بیمار هستند و بین مردم لول میخورند !
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۰۹ - ۱۴۰۳/۰۱/۱۰
بیمار تویی که چشم دیدن 4 تا موجود مظلوم خدا رو نداری
آدم عاقل داخل پارک مسجد نمسازه همین مسجدها هم خالی هستن وکسی توش نماز نمیخونه
شهرداری باید به آسفالت بزرگراه‌ها و ایجاد فضای سبز و نظافت شهر رسیگی کنه نه ساخت مسجد وضعیت آسفالت اتوبانهای تهران رو دیدی؟؟؟
مگر مساجد فعلی پر شده که مسجد جدید می سازید. مناطق محروم ما نیاز های واجب تری دارند. ضمناً گفته میشود قرار است از این مکان ها برای استقرار بسیج استفاده شود.
ای کاش به جای مسجد حداقل یک مدرسه تخریبی را بازسازی یا می ساخت کار شهرداری رسیدگی به امور شهر هست نه ساخت مساجد آن هم در پارک متاسفانه برای ریاکاری به هر کار دست میزنند
شهرداری از هر طرف جیب مردم را به طرق مختلف مانند تراکم فروشی و عوارض و مالیات خالی می کند و باعث بالا رفتن هزینه ساختمان برای مردم بی پناه میگردد و خرج کاری می‌کند که نیاز واقعی مردم نیست !!فقط می‌توان گفت در این مملکت آنچه به جایی نرسد فریاد است
دهات ما چند تا مسجد و حسینیه و عباسیه ساخته شده
کسی در اینها نماز نمی خواند فقط مراسم ها مردم می آیند
قبل انقلاب مسجد نماز می خواندند ملت جا نمی شدند کوچه اقتدا می کردیم
کجا رفت مردان قدیم.
تو ساخت مسجد نون هست می خورن و هیچکس هم نمی تونه بگه چرا اینقدر خرج مسجد شده
مسئولی که وظیفه خودش را بدرستی نداند باید چکار کرد؟؟
مگر شهردار ،شرح وظایف ندارد؟
اگرباید بر اساس امیال حزبی و جناحی عمل کند که....
زاکانی فک می کنه که با ساختن مسجد میتونه بعنوان شهردار خوب و در آینده پست بهتری بدست بیاورد اما عافل از اینکه اهاد مردم از این شخص بیزارن
کسی حرف شما را گوش میده انقد نظر میدید
هدف از ساختن مسجد تو زمین وقفی نماز نیست ، پایگاهیه برا دوستان
وقتی مسجد نزدیک پارک وجود دارد,هزینه کردن اسراف هست,خواهشا به مسائل مهم تر شهربپردازید.مردم دعا گویتان خواهندبود.
شهردار تهران کار اصلی که نظافت شهرِ رو ول کرده داره مسجد میسازه . چه چیزی پشت پرده است بالاخره رو میشه .
مسجد سنگر است امام خمینی رحمتالله
خدایا نکند درختی قطع شود که مسجدی از زر و فخر برپا شود همانطور که پیامبر عزیز اسلام و امامان فرموده اند درخت کاری کنید و مساجد از فخر بنا نکنید.
صفویه و سلجوقیه که اوج پیشرفت و مکنت بودند به خاطر مساجد معروف نشدند بلکه به خاطر علم آموزی معروف شدند.
در پارک بهتر هست فرهنگسرا و مرکز اسلامی برپا شود تا مردم بهره ببرند.
در پارک جای نماز خواندن نیست همه ما میدانیم.
بهتر هست چند نمازخانه در پارک یا کنار پارک احداث شود.
اگر نیت آقای شهردار خیر باشه که قطعآ نیست و ایشان نگران اسلام مسلمین هست نهایتآ می تونه یه نمازخونه حداکثر به ابعاد ۱۰۰ متر برای زن و مرد بسازهداون هم در نزدیکی سرویس های بهداشتی پارک،تانیاز نباشه فضای زیادی اشغال بشه و یا درختان زیادی از بین بروند.
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # حماس # توماج صالحی # خیزش دانشجویان ضد صهیونیست