بازدید 2927

جامعه ایران درباره فلسطین چطور فکر می‌کند؟

درخصوص مبارزات ملت فلسطین» و «نظر مردم درخصوص فرهنگ وحدت اسلامی» مفصل پرداخت شده است. یافته‌های این سنخ از نظرسنجی‌ها که مبنای آماری و پیمایشی دارند می‌تواند دید خوبی به سیاستگذاران و تصمیم‌گیران در حوزه‌های مختلف حکمرانی دهد تا به‌جای اقدامات هیجانی و پر‌هزینه، تصمیمات عقلانی به‌نفع همه مردم اتخاذ و اجرا شود.
کد خبر: ۱۲۰۰۵۱۰
تاریخ انتشار: ۰۲ آبان ۱۴۰۲ - ۲۰:۵۰ 24 October 2023

به گزارش «تابناک» روزنامه فرهیختگان در گزارشی به بررسی نظرسنجی انجام شده توسط پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات پرداخته که در آن به دو مساله «نظر مردم درخصوص مبارزات ملت فلسطین» و «نظر مردم درخصوص فرهنگ وحدت اسلامی» مفصل پرداخت شده است.

بنا بر این گزارش، یافته‌های این سنخ از نظرسنجی‌ها که مبنای آماری و پیمایشی دارند می‌تواند دید خوبی به سیاستگذاران و تصمیم‌گیران در حوزه‌های مختلف حکمرانی دهد تا به‌جای اقدامات هیجانی و پر‌هزینه، تصمیمات عقلانی به‌نفع همه مردم اتخاذ و اجرا شود. با این مقدمه بخشی از اطلاعات و نتایج حاصل از این دو نظرسنجی را بررسی می‌کنیم. ناگفته نماند که هیچ نظرسنجی و پیمایشی خالی از ایراد و کمبود نیست، منتها در هر حال می‌تواند بهتر از هر مشاهده و تصمیم بی‌مبنا و تحقیقی باشد.

اولین نظرسنجی هفته آخر مهرماه با عنوان «نظر مردم درخصوص مبارزات ملت فلسطین» توسط پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات صورت گرفته است. مساله‌ای که با بالاگرفتن درگیری‌ها در مناطق اشغالی و نوار غزه بعد از عملیات طوفان الاقصی حائز اهمیت دوچندانی است و می‌تواند درک بهتری نسبت به موضع مردم ایران در قبال مساله فلسطین بدهد. این پژوهشگاه برای نظرسنجی مذکور به‌صورت تلفنی سراغ ۲۶۳۳ نفر در ۳۱ استان کشور رفته که از این تعداد ۱۲۸۲ نفر حاضر به همکاری و تکمیل پرسشنامه شده‌اند. در ابتدای سند نتایج حاصل از این نظرسنجی این نکته هم ذکر شده که نمونه حاضر تحلیل نظرات همکاری‌کنندگان است و از تحلیل ۱۳۲۷ نفری که تمایلی به همکاری نداشتند صرف‌نظر شده است. در بخش اول سند نتایج نظرسنجی سیمایی از پاسخگویان به پرسشنامه آورده شده که در آن به تفکیک به جنس، سن، تحصیلات، وضعیت تاهل، فعالیت، هزینه خانواده و محل سکونت پاسخگویان اشاره شده است. طبق اطلاعات موجود، حدود ۵۳ درصد پاسخ‌دهندگان مرد و نزدیک به ۴۷ درصد هم زن بوده‌اند. بیشترین فراوانی در تفکیک سنی برای بازه ۳۰ الی ۴۹ سال با حدود ۵۶ درصد مشارکت است و کمترین میزان همراهی در بازه سنی ۱۸ الی ۲۹ سال بوده است. ۳۲ درصد از پاسخ‌دهندگان مدرک دیپلم داشتند و بعد از آن لیسانسه‌ها با ۲۱ درصد و بعد ابتدایی و راهنمایی هرکدام با حدود ۱۲ درصد بیشترین فراوانی را از منظر تحصیلات بین پاسخ‌دهندگان داشتند. حدود ۸۲۵ درصد پاسخ‌دهندگان متاهل بوده‌اند و بیش از ۵۰ درصد آن‌ها هم مشغول به کار، ۳۴ درصد خانه‌دار و حدود ۹ درصد بازنشسته، سهم کم و حدود ۲ درصدی دانشجویان و سهم نیم درصدی دانش‌آموزان هم قابل توجه و تامل است. حدود ۴۰ درصد از پاسخ‌دهندگان درآمد بالای ۱۲ میلیون در ماه دارند و حدود ۳۰ درصد هم درآمد بین ۷ تا ۱۱ میلیون و درنهایت حدود ۶۰ درصد آن‌ها مرکزنشینند و نزدیک به ۳۳ درصد هم در شهر‌های غیرمرکز سکونت دارند. سهم روستاییان هم در این نظرسنجی حدود ۱۱ درصد است.

کمی درباره نظرسنجی دوم
دومین نظرسنجی هفته اول مهرماه با عنوان «نظرسنجی از مردم در خصوص فرهنگ وحدت اسلامی» توسط پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات صورت گرفته است. موضوعی که به طول تاریخ اسلام محل مجادله و مباحثه بوده و دغدغه بسیاری از مردم ایران است. این پژوهشگاه برای نظرسنجی مذکور به صورت تلفنی سراغ ۲۴۴۹ نفر در ۳۲ استان کشور رفته که از این تعداد ۱۳۴۶ نفر حاضر به همکاری و تکمیل پرسشنامه شده‌اند. در ابتدای سند نتایج حاصل از این نظرسنجی این نکته هم ذکر شده که نمونه حاضر تحلیل نظرات همکاری کنندگان است و از تحلیل نظرات ۱۱۰۳ نفری که تمایلی به همکاری نداشتند، صرف نظر شده است. در بخش اول سند نتایج نظرسنجی سیمایی از پاسخگویان به پرسشنامه آورده شده که در آن به تفکیک به جنس، سن، تحصیلات، وضعیت تاهل، فعالیت و مذهب پاسخگویان اشاره شده است. طبق اطلاعات موجود، حدود ۵۲ درصد پاسخ‌دهندگان مرد و نزدیک به ۴۸ درصد هم زن بوده‌اند. بیشترین فراوانی در تفکیک سنی برای بازه ۳۰ تا ۴۹ سال با حدود ۵۶ درصد مشارکت است و کمترین میزان همراهی در بازه سنی ۱۸ تا ۲۹ سال با حدود ۱۸ درصد بوده است. ۳۳ درصد از پاسخ‌دهندگان مدرک دیپلم داشتند و بعد از آن لیسانسه‌ها با ۱۸ درصد و بعد حدود ۱۲ درصد مدرک راهنمایی و حدود ۹.۵ درصد هم مدرک ابتدایی داشته‌اند. حدود ۸۱ درصد پاسخ‌دهندگان متاهل بوده‌اند و بیش از ۵۰ درصد آن‌ها هم مشغول به کار، ۳۲.۵ درصد خانه‌دار و حدود ۹ درصد بازنشسته‌اند. سهم کم و حدود ۳ درصدی دانشجویان و سهم ۲ درصدی دانش‌آموزان هم قابل توجه و تامل است. حدود ۸۶ درصد مذهب شیعه داشته‌اند، نزدیک به ۱۰ درصد سنی، نیم درصد غیرمسلمان و حدود ۳.۵ درصد هم مذهب و دین خود را مشخص نکرده‌اند.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۴
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۱
نظرسنجی که بیش ۵۰ درصد حاضر به همکاری نشدند ایا قابل استناد است
وقتی همکاری نکردند نمی توان گفت مخاف صددر صد بودند؟
پاسخ ها
ناشناس
| Romania |
۲۲:۵۴ - ۱۴۰۲/۰۸/۰۲
نه این دیگر چه حرفیست؟
جالبه که تحصیل کرده ها در این نظر سنجی شرکت نکردند. و تقریباً نصف بیشتر جامعه آماری حاضر به همکاری نشدند. این معنی اش این است که تمام آمارهایی که دادید در نصف کمتر جامعه مصداق دارد و نصف بیشتر جامعه هم که اگر بنویسم سانسور می کنی.
نظر سنجی پفکی حتما آنها هم ساندیس خور بودند
عین نظر سنجی های رسانه میلی میمونه !
توسط جلیلی انجام نشده یا کیهان ؟!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۳۴ - ۱۴۰۲/۰۸/۰۳
نظر سنجی باید از داخل ماشین با شیشه دودی باشه اون از خونه تا محل کار وگرنه معتبر نیست
یک ماهه دیگه تکران کنید همه چی برعکس میشه الان این نتایج بخاطر بمباران خبری هست
فکر کنم از اطرافیان ودستان نظر سنجی شده است
من سالها در يك كشور عربى كار كردم
هيچ كدامشان از فلستينيها خوششان نمياد
تو همین سایت نظر سنجی بزارید، تا نتیجه ببینید. هر چند تو همین قسمت نظرات هم معلومه نتیجه چیه !
نظر سنجی انلاین بزارید
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # حماس # توماج صالحی # خیزش دانشجویان ضد صهیونیست