بازدید 3357
۸

کاهش سن بلوغ به دنبال سیر تحولات اجتماعی

سرپرست مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت با اشاره به اینکه تعیین حداقل و حداکثر سن برای ازدواج غلط است،‌ گفت: اصل مهم، رسیدن به شرایط ازدواج است که ممکن است برای هر فردی بسته به اقلیم و زیست بوم متفاوتی که دارد، در سنین پایین‌تر هم رخ دهد و بالعکس فردی با سن بالا بازهم به آنها دست نیافته باشد.
کد خبر: ۱۱۷۴۰۲۳
تاریخ انتشار: ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۰۸:۲۲ 06 May 2023

به گزارش «تابناک»، دکتر صابر جباری در گفت‌وگو با ایسنا، درباره سن بلوغ در دختران و پسران، گفت: متاسفانه آمار دقیق جدیدی نداریم ولی بر اساس پیمایش‌های قبلی مشخص شده بود که سن بلوغ در دختران ۱۲.۸ سال است. البته با توجه به سیر تحولات اجتماعی به نظر می‌رسد سن بلوغ رو به کاهش باشد.

لزوم اصلاح یک فرهنگ اشتباه در ازدواج

او ادامه داد: راهکار ما در این زمینه این است که می‌گوییم ازدواج باید به موقع و به هنگام نیاز انجام شود. این فرهنگی که ایجاد شده است که تا سنین ۲۳ یا ۲۴ سالگی ازدواج را درست نمی‌داند کاملا غلط است. ازدواج و فرزندآوری باید به موقع باشد. مدتی قبل در کشور آلمان تصویب شد که دختران ۱۶ساله‌ هم می‌توانند ازدواج کنند اما گزاره غلط در جامعه ما چیست؟ اینکه برخی این موضوع را در هر شرایطی کودک همسری می‌نامند.

جباری یادآور شد: برای ازدواج بلوغ جنسی، بلوغ اجتماعی، شناخت از خود و... لازم است و اگر فردی این شرایط را داشته باشد ما نباید مانع ازدواج او شویم؛ چرا که این اصلا کودک همسری نیست؛ بلکه او به موقع ازدواج کرده است.

تعیین حداقل و حداکثر سن برای ازدواج غلط است

وی با تاکید بر اینکه کودک همسری تعریف دقیق و قابل تعمیمی در همه بخش‌های کشور نیست، گفت: قائل شدن حداقل و حداکثر سن برای ازدواج غلط است؛ اصل مهم، رسیدن به شرایط ازدواج است که ممکن است برای هر فردی بسته به اقلیم و زیست بوم متفاوتی که دارد در سنین پایین‌تر هم رخ دهد و بالعکس فردی با سن بالا باز هم به آنها دست نیافته باشد.

مانع تراشی در ازدواج، ممنوع

وی افزود: در سر فصل‌های درسی دانش‌آموزان هم در حال اصلاح این باور هستیم. ما نمی‌گوییم موافقیم که فردی به زور در سنین نوجوانی ازدواج کند؛ اما، اگر فردی بلوغ جسمی، روحی و اجتماعی را داشته و تمایل به ازدواج هم داشته باشد، نباید مانع او شویم و او را از ازدواج محروم کنیم.

جباری گفت: الان در برخی مدارس آمریکا طرحی گذاشتند که دختران ۱۵ یا ۱۶ ساله‌ای که فرزند دارند، بتوانند کودک خود را به مهدکودک ببرند و در عین حال خودشان هم درس بخوانند. متاسفانه وقتی اجازه ندهیم افراد بالغ که تمایل و نیاز به ازدواج دارند در ارتباط تعریف شده مشروعی قرار بگیرند و ازدواج کنند، باب روابط خارج از عرف و شرع باز می‌شود.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب ها
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۸
اون آمریکایی که میگویی برای دختران ۱۶ ساله مهد می گذاره از جمله طرح های حمایتی از کسانی است که بدون ازدواج بچه دار شده اند تا به استقلال. برنسد و سربار جامعه نشوند
شما شرایط اقتصادی را برای ازدواج جوانان پیر شده فراهم کنید نمیخواهد دنبال ازدواج کودکان باشید
پاسخ ها
تام
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۱۲ - ۱۴۰۲/۰۲/۱۶
قرار بود مشکلات حل شوند ولی این روزها می بینیم چیزهایی هم که مشکل نبود الان غیرممکن شده
اشتغال، مسکن، گرانی لوازم خانگی و هزینه های بالا زندگی از جمله مهمترین موانع ازدواج هستند.
سن اردواج در آلمان 16 سال، همراه آوردن فرزند مادران 15 ساله در آمریکا و...
حالا دیگه الگوهای غربی خوب شدند.
البته اطلاعاتی که این آقا دادند،معلوم نیست از کجا آوردند و چقدر درست باشه!!!
فرق کودک همسری در ایران و ازدواج در سن کم در امریکا و یا اروپا این هست .. در ایران این موضوع بصورت داد و ستد بین خانواده هست و خواست کودک اصلا مهم نیست و نظر اون هیچ قسمتی از این معامله نیست و فقط مورد معامله هست و همسر معمولا یک بزرگسال هست.
در مشورهای غربی خود نوجوانان می خواهند با هم ازدواج کنند که در این صورتی که کمتر از سن بزرگسالی باشند باید اجازه والدین و یا دادگاه رو بگیرند!!!!!!

نظرشون هم در باره تصمیم برخی مدارس امریکا خیلی جالبه .. نمی دونم ایشون چقدر اطلاعات دارند ... ولی خوب اکیر این بچه ها ناخواسته و ربطی به ازدواج ندارند!!!!!!
شما از خانواده خودت شروع كن
تفکرات فمینیستی غربی...
بلوغ جنسی در درجه اول به ژنتیک و نژاد بستگی دارد مثل قد و چاقی. سپس تغذیه و محیط.
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # حماس # توماج صالحی # خیزش دانشجویان ضد صهیونیست