بازدید 46641

کیهان: با برجام هیچ تحریمی برداشته نمی‌شود!

تمامی ادعا‌هایی که برجام را مایه پیشرفت و تعالی کشور معرفی می‌کرد و می‌کند، سراسر دروغ است و هیچ تحریمی با این توافق برداشته نمی‌شود. ثانیا این سخنان، یک درون مایه اصلی دارد و آن اینکه مادام که ایران یک کشورانقلابی است و پایبند به آرمان‌های امام و انقلاب و دشمن آمریکاست، نباید انتظار هیچ پیشرفتی را داشته باشد.
کد خبر: ۱۱۳۶۶۴۷
تاریخ انتشار: ۰۱ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۲:۳۶ 23 August 2022

به گزارش تابناک، روزنامه کیهان نوشت: این روز‌ها که دوباره زمزمه توافق هسته‌ای بر سر زبان‌ها افتاده، رسانه‌های غربگرا دو نوع واکنش از خود بروز داده‌اند که هر دوی آن‌ها عجیب و حیرت‌برانگیز است؛ یک گروه از آن‌ها همچون اواسط دهه ۹۰، مشغول خیال‌پردازی درباره آینده اقتصاد ایران پس از توافق کذایی هستند. به این تیتر‌ها دقت کنید «احیای برجام منجر به رفاه، پیشرفت و ثبات می‌شود»، «اقتصاد ایران در انتظار احیای برجام»، «سلام بازار‌ها به توافق» و... حتی برخی از این رسانه‌ها باز هم مثل سال ۹۴، چرتکه به دست گرفته و خسارت هر روز تاخیر در احیای توافق هسته‌ای را میلیون‌ها دلار برآورد می‌کنند.

درباره این ادعا‌های تکراری که البته هر انسان عاقلی را به تعجب وا می‌دارد، باید پرسید چگونه ممکن است این جماعت تجربه عینی و ملموسی که هنوز چندسالی از وقوعش نگذشته را به طرفهًْ‌العینی فراموش کرده و با شرطی سازی اقتصاد، دوباره بخواهند کشور را به چاه ویلی بیندازند که انتهایش معلوم نیست؟ مگر همینان هفت سال پیش با ترفند «راه بنداز و جا بنداز» نمی‌گفتند برجام، آفتاب تابان است و با این توافق می‌توانیم بالمرّه همه تحریم‌ها را برداریم؟ مگر همین چرتکه بدستان حساب نمی‌کردند که ضرر هر روز تاخیر در اجرای برجام، ۱۰۰ میلیون دلار است؟ حتی یکی‌شان تیتر زد که ۲۲ روز تاخیر در اجرای برجام ۲۵۰۰ میلیون دلار به کشور ضرر زد؟! پس چرا بعد از این همه شتاب و عجله برای اجرای برجام و تعطیلی بخش مهمی از تاسیسات هسته‌ای کشور، نه‌تنها هیچ عایدی نصیب اقتصاد کشور نشد (تقریبا هیچ، به اذعان سیف رئیس‌کل وقت بانک مرکزی) بلکه حتی غربی‌ها یک باک بنزین به هواپیمای ظریف- وزیر خارجه وقت- ندادند تا او خودش را به خانه برساند.

البته خسارت این توافق فقط به همین مقدار محدود نشد؛ افزایش رکود در واحد‌های تولیدی تا جایی که به گفته وزیر وقت صمت در دولت یازدهم بیش از ۱۰ هزار واحد تولیدی تعطیل یا نیمه‌تعطیل شد و بنگاه‌های مشهور تولیدی کشور نظیر «ارج»، «آزمایش»، «داروگر»، «روغن جهان» و... که روزگاری جزو برترین واحد‌های تولیدی ما بودند به خاک سیاه نشستند و واردات بی‌رویه شدت گرفت. آمار‌های بانک مرکزی در سال ۹۶ به خوبی این واقعیت تلخ را برملا کرد. در آن سال میزان کل واردات کشور (واردات گمرکی، غیرگمرکی و خدمات) به ۹۳/۸ میلیارد دلار رسید که نسبت به سال قبل از اجرای برجام (۱۳۹۴) ۲۰ میلیارد دلار بیشتر شده بود.

همچنین بدهی خارجی ایران که در ابتدای دی ۱۳۹۴ یعنی قبل از اجرای برجام، ۵ میلیارد و ۶۷۵ میلیون دلار بود، در پایان سال ۱۳۹۶ به ۱۰ میلیارد و ۹۱۰ میلیون دلار افزایش یافت. یعنی در مدت ۲ سال و سه ماه از اجرای برجام، ایران از لحاظ بدهی خارجی، ۹۲ درصد مقروض‌تر شد.

قصه زیان‌های اقتصاد ما از برجام، به همین موارد هم محدود نشد، بلکه به بخش‌هایی همچون صنعت نفت و خودرو هم لطمات شدیدی وارد آمد؛ شرکت نفتی توتال که با فرش قرمز زنگنه و دوستانش و با وجود سوءسابقه قبلی، وعده عملیاتی کردن پروژه فاز ۱۱ پارس جنوبی را داده بود، پس از اینکه اطلاعات میادین مشترک نفتی ما را سرقت کرد، بدون پرداخت هیچ جریمه‌ای به بهانه ترس از آمریکا از ایران خارج شد. شرکت‌های فرانسوی پژو و رنو هم مثل توتال، صنعت خودروی ما را سر کار گذاشتند و تعهدات‌شان را نیمه‌کاره رها کرده و رفتند. ماجرا وقتی دردناک‌تر شد که سفره مردم به بهانه گرانی‌های مداوم نرخ ارز، روزبه‌روز کوچک‌تر شد، قیمت کالا‌های اساسی بعضا تا ۳۰۰ درصد بالا رفت؛ قیمت گوشت نجومی شد و...

با وجود این همه خسارت، باز هم جریان غربگرا سرعقل نیامد و کشور را معطل اینستکس اروپا، سفر شینزوآبه و در نهایت هم پیروزی بایدن کرد تا شاید به امید این سراب‌ها «هفته‌های خوشی پیش روی مردم باشد»، اما هرچه گذشت رکود اقتصادی بیشتر شد و تورم و گرانی افزایش یافت تا جایی که نرخ تورم در سه سال پایانی دولت قبل، بالاتر از ۳۰ درصد ماند و رکورد بی‌سابقه‌ای را در ۶۰ سال اخیر برای این شاخص اقتصادی ثبت کرد. حالا با این همه خسارت که شرطی سازی اقتصاد به کشور زد، معلوم نیست غربگرایان با چه رویی دوباره همان رویه غلط را در پیش گرفته و آدرس ناکجاآباد به مردم می‌دهند؟

چه عبرت‌آموز فرمود امام صادق علیه‌السلام که «لَا یُلْسَعُ الْعَاقِلُ مِنْ جُحْرٍ مَرَّتَیْن‏» هیچ شخص عاقلی از یک سوراخ دو بار گزیده نمی‌شود.

اما واکنش گروه دوم غربگرا‌ها در قبال توافق هسته‌ای که این روز‌ها دوباره بروز کرده، در عین عجیب بودن واقعیت باطنی آن‌ها را برملا کرده است. این طیف با پررویی تمام می‌گوید این توافق باید انجام شود و ما چاره‌ای نداریم جز اینکه آن را اجرا کنیم، اما نباید از ناحیه توافق هسته‌ای، انتظار هیچ گشایشی را برای اقتصاد داشته باشیم و اگر ما پیشرفت اقتصادی می‌خواهیم باید دست از انقلاب و آرمان‌هایمان برداریم. (!) به این اظهارات توجه کنید: «بایستی با قاطعیت گفت برجام به خودی خود فراهم آورنده رفاه و رشد و توسعه نخواهد بود. به‌عبارت دیگر نه ایران می‌تواند به بانک‌ها و شرکت‌های خارجی دستور دهد که روابط بانکی عادی با ایران برقرار کرده و در پروژه‌های مختلف سرمایه‌گذاری نمایند... و نه رئیس‌جمهور آمریکا حتی از نوع خوبش هم قادر است چنین دستوری به بانک‌ها و شرکت‌های بین‌المللی دهد. حلقه مفقوده در این رابطه؛ استراتژی، سیاست‌ها و نگاه‌های جمهوری اسلامی است.

یعنی اگر این فرمول چراغ فرا راه ما قرار نگیرد، برجام مشکلی از ما حل نمی‌نماید. به‌عبارت دیگر، بانک‌ها و شرکت‌های سرمایه‌گذاری و صاحبان تکنولوژی‌های مدرن و پیچیده در ورای برجام جست‌وجو می‌کنند آیا با ایران می‌توانند همکار باشند و ایران کشور با ثباتی از نظر داخلی است و دشمنی بالفعل در خارج ندارد؟ هیچ سرمایه‌گذاری حاضر نیست خارج از ارکستر هماهنگ جهانی با کشوری که تکرو باشد کار کند.»

این اظهارات نشان می‌دهد اولا تمامی آن ادعا‌های گروه نخست که برجام را مایه پیشرفت و تعالی کشور معرفی می‌کرد و می‌کند، سراسر دروغ است و هیچ تحریمی با این توافق برداشته نمی‌شود. ثانیا این سخنان، یک درون مایه اصلی دارد و آن اینکه مادام که ایران یک کشورانقلابی است و پایبند به آرمان‌های امام و انقلاب و دشمن آمریکاست، نباید انتظار هیچ پیشرفتی را داشته باشد، چون آمریکا، کدخدای جهان است و بدون آمریکا نمی‌توان از پس مشکلات برآمد.

در پاسخ به این ادعا که بار‌ها طی چهل سال گذشته به عناوین مختلف تکرار شده و احتمالا این بار با هدف تحمیل برجام‌های بعدی ادا گشته، باید گفت فرض کنیم این ادعا که مشکل اقتصاد ایران، انقلابی بودن مردمش است صحیح باشد، اما با چنین ادعایی، چرا با وجودی که بسیاری از کشور‌های جهان انقلابی نیستند و به قول این جماعت با ارکستر جهانی هماهنگ هستند، با مشکلات عدیده اقتصادی مواجهند؟ چرا اروپایی‌ها که روزگاری گفته می‌شد سگ دست آموز رئیس‌جمهور آمریکایند، این روز‌ها به مصرف هیزم و غذای کپک زده روی آورده‌اند؟

چرا ترکیه که در داشتن رابطه با آمریکا آن‌قدر پیش رفته که سال‌هاست بخشی از خاکش به اشغال پایگاه هوایی آمریکا (اینجیرلیک) درآمده و بیش از ۵ هزار نظامی ایالات متحده و ده‌ها جنگنده این کشور بدون هیچ اعتنایی به دولت اردوغان در این پایگاه رفت و آمد می‌کنند، این روز‌ها با تورم بیش از ۸۰ درصدی دست و پنجه نرم می‌کند؟

این نمونه‌های عینی، خط بطلان بر فرضیه اقتصاد ضعیف به دلیل انقلابی بودن می‌کشد چرا که این کشور‌ها اصلا با واژه انقلاب و مقاومت در برابر آمریکا بیگانه‌اند و مو به مو، طبق خواسته‌های او عمل کرده‌اند، اما این روز‌ها اقتصادشان با یک تحریم گازی به قدری ملتهب شده که به مردم‌شان سفارش می‌کنند برای مصرف کمتر گاز لازم نیست در حمام همه جای بدن را بشوئید! اما در نقطه مقابل این کشورها، تجربه چهار دهه اخیر انقلاب ما نشان داده که هرجا ما انقلابی عمل کردیم موفق بودیم؛ مثل همین آبرسانی به شهرکرد که در هفته‌های اخیر به دلایلی با مشکل مواجه شده بود، اما دولتمردان و نیرو‌های جهادی توانستند در یک حرکت انقلابی ظرف کمتر از دوهفته مشکل را تا حدود زیادی حل کنند.

جالب اینکه همین طیف غربگرا چندسال پیش مدعی بود بدون آمریکا و برجام حتی نمی‌توان مشکل آب خوردن مردم را حل کرد، اما دولت انقلابی خلاف این گزاره را ثابت کرد آن هم در شرایطی که اروپای نوکر آمریکا این روز‌ها به‌شدت گرفتار بی‌آبی است. خشکسالی شدید در فرانسه موجب شده وزیر محیط زیست بگوید ۱۰۰ شهر آب آشامیدنی ندارند «دویچه وله» (رسانه دولت آلمان) در کنار گزارش تصویری از بی‌آبی تصریح می‌کند: «رودخانه‌های آلمان کم کم به ریگزار تبدیل می‌شوند. سطح رودخانه راین و دیگر رودخانه‌ها بیش از پیش کاهش یافته و در برخی موارد حتی عبور کشتی‌ها نیز متوقف شده» و بزرگ‌ترین شرکت تامین آب انگلیس هم از جیره‌بندی توزیع آب در این کشور خبر می‌دهد.

خداوند رهبر عزیز انقلاب را نصرت فرماید که در باب اعتماد به غرب در آخرین دیدار با مسئولان دولت قبلی، نکته مهمی را متذکر شدند: «دیگران باید از تجربه‌های شما (دولت آقای روحانی) استفاده کنند. این تجربه عبارت است از بی‌اعتمادی به غرب؛ آیندگان باید از این تجربه استفاده کنند. در این دولت معلوم شد که اعتماد به غرب جواب نمی‌دهد؛ به ما کمک نمی‌کنند و هرجا بتوانند ضربه می‌زنند؛ آنجایی که ضربه نمی‌زنند، آنجایی است که امکانش را ندارند؛ هرجا امکان داشته‌اند ضربه زده‌اند؛ این تجربه بسیار مهمّی است.

مطلقاً نبایستی برنامه‌های داخلی را به همراهی غرب موکول و منوط کرد،، چون قطعاً شکست می‌خورَد، قطعاً ضربه می‌خورَد. شما‌ها هم هر جایی‌که کارهایتان را منوط کردید به [همراهی]غرب، ناموّفق ماندید؛ هر جایی که بدون اعتماد به غرب، خودتان قد عَلَم کردید و حرکت کردید موفّق شدید.»

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۰
در انتظار بررسی: ۱۰۵
انتشار یافته: ۴۰
باشه شما سرت توی زندگی خودت باشه نظر نمی خوایم آقا
آقای کیهان بی برجام خوب مشکلات مردم وگرونی روحل کن .ما فقط میخواهیم گرونی حل بشه حال بابرجام یا بی برچام.مردم بتونندخونه بخرند
منظور کیهان اینه که مردم توقع زندگی بهتر نداشته باشند با توجه به گرانی و توروم در اروپا و خصوصا آمریکا هزینه فرزندان مسوولین در آنجا بالاتر رفته این پول صرف آنها شود
با تشکر از مردم فهیم
جناب کیهان مادر تحریم ها تحریم سوئیفت میباشد که اگر فقط همین یه تحریم بداشته بشه 80 درصد مشکلات بانکی و رانتهای انتقال پول و اختلاسها حل میشود
کاسبان تحریم!! ننگت باد
سفره ای که این تحریم ها برای بعضی ها بوجود آورده نباید جمع بشه وگرنه ....
فولاد مباركه كه هست
خب چرا باید دشمنی داشته باشد... وقتی توهمات ذهنی بیمار امثال اذناب کیهان تو مملکت به مردم تحمیل شده؟؟ ایا شما وکیل وصی ملت هستید؟ وقیح تر از کیهان نداریم....
معلومه که بر داشته نمیشه چون شریعتمداری یکی از کاسبان تحریم ها است
الان فکر میکنید شما خودتون مستقلید مثلا؟ شما هم مو به مو هر چی روسیه میگه رو اجرا میکنید که. خجالت آوره که حتی برای احیای برجام هم مذاکره کننده مون بدو بدو میره روسیه ازشون کسب تکلیف میکنه بعد میره وین! خخخ
جناب شریعتمداری با این همه تسلطی که بر همه امور دارید و جنبنده ای را نمی گذارید از زیر نگاه نافذ و تیزبینت در برود چرا کاندید ریاست جمهوری نمیشی شر همه اشرار را که فرمودید از سرمان کم کنی... در این دنیا و آخرت باید جوابگو باشی که چرا دانستی و اقدامی نکردی. از من گفتن خود دانی.
مشکل مردم با برجام تا حدود زیاد حل می شود ، برو فکر خودت باش ...
منظورتون کدوم تحریم ها هستش ؟ اونایی که کمر مردم رو شکسته یا اونایی که فعالیت های شما رو محدود کرده؟
اگر چنین است چرا مذاکره میکنید؟ مگر مذاکرات برای رفع تحریمها نیست و مگر در یک سال گذشته امور مملکت در دست باکفایت شماها نبوده است؟ فقط با خبر احتمال توافق قریب الوقوع پریروز قیمت دلار 5 درصد کاهش پیدا کرد و سکه به کانال 12 میلیون وارد شد و با کاهش خوش بینی نسبت به توافق قیمتها دوباره به سرعت به قبل برگشت! این یعنی چه؟
فکر میکنین برا مردم مهم سری پیش چه سودی برای مردم عادی داشت شکم گنده ها گنده ترشدن
و چقدر این کیهان درد مردم را دارد. اگر نبود این کیهان مردم ما امروز حتماً از نظر معیشتی در وضعیت بدی بودند.
فقط جنگ باآمریکا
تو بی برجام یک سال کشور بدتر کردی اگه میتونی چرا کاری نکردی ول کن بابا فقط شعاری
کاش یک راهکار برای برون رفت از مشکلات می دادید . درضمن به هیچ کشوری نباید اعتماد کرد
بازم کیهان قرصاشو اشتباهی خورده
خدایی این حرفایی ک زدین چند کلاس سواد دارین
آخه ترکیه جمعی از ناتو هست نیرو های آمریکایی فقط اونجا نیستن نیرو های ناتو اونجا هستن
بعدشم برجام اوکی بشه فروش نفت تا دو میلیون بشکه در روز میرسه
نفتم نمیخواد با تخفیف فراوان ب چین بفروشن ب قیمت جهانی میفروشن
پول های بلوکه شد ک آزاد بشه بازم هم کلی ب نفع ماست
هزار حرف دیگه هست ک همه مردم میدونن ولی شما کارشناسایی ک دارین جیب مردم رو خالی میکنین نمیدوننین
کیهان دقیقا درست گفته..دوز به روز بدتر داره میشه آمریکا اروپا با اصل جمهوری اسلامی مشکل دارن..
برجام طناب کشی بین مسعولین و ملت است زمان تحریم هیچ مسعولی صرر نکرده فقط سود بردن در مقابل مردم وکشور نابود شدن
میشه جناب شریعتمداری بفرمایند پس چرا دوستانشان در وزارت امور خارجه بر سر توافقی که قرار نیست هیچ گشایشی ایجاد کند این همه مذاکره و سفر و هزینه در این شرایط اقتصادی میکنند؟
متاسفانه همه حرفات درسته
اما دلیلی نمی شود که ما خیالبافی نکنیم.
خطا یکبارش اشتباه است
تکرارش انتخاب است
مدیر مسئول کیهان دنبال منافع خودشه
کیهان اول تکلیفش رو با ما روشن کنه که پیرو موسی هست یا عیسی.
درود درود بر کیهان بزرگ و تابناک اصل کلام .دلار کردن پیرهن عثمان وگرنه الان از دلار ارزونتر نداریم پس چرا همه چی 20 برابر شده دلار که چند سال همین قیمت است درسته که دوران ریاست روحانی از 3 هزار اومد رو 30 هزار ولی خب از سال 98 دلار همین قیمت ولی سایر اقلام 30 برابر
خود رئیسی راضی شده شریعتمداری ول نمیکنه، آقای شریعتمداری شما بیا رئیس جمهور شو مملکتو اداره کن ببینیم چکار میکنی
کاملا درسته
واین توافق به مراتب ازتوافق قبلی فاجعه امیز تره وبه زودی زود مفاد وامتیازدهی ایران مشخص میشه
حتما با۹۱ هزار میلیارد اختلاس فولاد مبارکه برداشته میشه واقتصاد مقاومتی رونق میگیره
تحلیل واقع بینانه است .
ادبیات سخیف کیهان دون شان ملت بزرگ و با فرهنگ و پیشینه قوی ادبی کشور است چه آنکه در شرع نیز چنین خطاب قرار دادن حتی دشمن هم پسندیده نیست!
همدان اب ندارد
عجب روحیه میدین شما دولت رابااین خبرخهاتون میخواهیم زمین گیرکنین وله مردم پیام منفی میدین بزاربرجام امضاه بشه بعد متوجه میشی ارزان میشه یانه هنوزامضاه نشده همه چی داره میاد پایین پس لطفان سیگنال منفی ندین
آقای کیهان بنظر شما اونایی که باید در پشت سنگر دورزدن تحریم چاپیدند وبردند هنوز آدم درصف سرقت داریم که نباید برجام را قبول کنیم وشفافیت که مانع چپاوله به ایران برگردد حالا اگر جوابتان مثبته آیا این تعداد در صف کی تمام میشن آیا اصلا تمام شدنی هستن یا اینکه دو نفر که میرن وسیر میشن ۴ نفر به صف اضافه میشن
درست نوشته . چون در متن برجام هیچ ( لغو ) تحریمی قید نشده بلکه از کلمه ( تعلیق ) استفاده شده . آنهم فقط برای برخی تحریم ها . آنها که در پشت تریبون ها گفتند ( تمام تحریم ها لغو میشود و نه تعلیق ) به ملت دروغ گفتند .
حاج حسینعلی هر چه میتوانی برطبل مخافتت بکوب ببینمیم به کجامیرسی
خوبه خداروشکرپس نتجه مگیریم تمامی مشگلات که برسرملت ومملکت مااورده شده تحریم بهانه بیش نبوده یاندانم کاری ویا غارتگری به این روز افتادیم پس شعار دروغ میگن امریکاس درسته
کاملا درست هست دوستم در برزیل که جز ۲۰ کشور ثروتمند و صنعتی هست می گفت نرخ بیکاری باعث مهاجرت مردم در آنجا به دیگر کشورها شده در صورتی که آنها تحریم نیستند و منابع و ثروت زیادی دارند.
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # حماس # توماج صالحی # خیزش دانشجویان ضد صهیونیست