بازدید 6858

این بیماری در زنان سه برابر شایعتر است

آکنه روزاسه یا آکنه دوران بزرگسالی عبارت است از التهاب و قرمزی مزمن پوست صورت که معمولاً گونه‌ها، بینی و پیشانی را درگیر میکند. با وجود اینکه به آن آکنه روزاسه گفته میشود؛ ولی در واقع این بیماری آکنه نیست.
کد خبر: ۱۱۰۲۱۲۰
تاریخ انتشار: ۱۱ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۰:۳۴ 31 January 2022

این بیماری در زنان سه برابر شایعتر است

به گزارش «تابناک»، بیماری روزاسه هم در زنان و هم مردان دیده می‌شود؛ ولی در زنان سه برابر شایعتر است. همچنین در افراد با پوست روشن و بور و کسانی که صورتشان به راحتی سرخ می‌شود این اتفاق بیشتر می‌افتد و نیز سن مبتلایان به آکنه روزاسه معمولاً ۳۰ تا ۶۰ سال است.

درمان بیماری های پوستی، جوانسازی، تزریق ژل، بوتاکس و چربی، کاشت مو وابرو ، ریش و سبیل، همچنین لیزر موهای زائد از جمله اقداماتی است که در کلینیک تخصصی دکتر رامین مدرسی در اصفهان، در بهترین سطح به مراجعین محترم ارائه میگردد. شما میتوانید از طریق شماره تماس ۳۶۷۰۳۸۸۵ – ۰۳۱ از کلیه خدمات این مرکز مطلع گردید.

علائم همراه بیماری روزاسه

گاه ضایعات روزاسه در گردن، کتف، گوش و سینه نیز مشاهده می‌شوند. ممکن است قرمزی و تورم پوست همزمان با سایر ضایعات پوستی مانند تلانژکتازی (برجسته شدن عروق)، پوسچول و پاپول باشد. درگیر شدن گسترده بینی، که بیشتر در آقایان دیده می‌شود، به رینوفیما معروف است. در مراحل ابتدایی بیماری خودبخود عود و بهبودی نشان می‌دهد ولی اغلب پیشرفت کرده و سالها ادامه می‌یابد.

چه عواملی موجب تشدید روزاسه میشوند؟

از جمله عواملی که موجب تشدید روزاسه می شوند، می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • نور آفتاب
  • استرس
  • آب گرم
  • باد
  • کار سنگین
  • مصرف الکل
  • رطوبت
  • هوای سرد
  • برخی از غذاهای محرک و داغ
  • حرارت

درمان روزاسه

روزاسه معمولاً بیماری بی خطر است و در موارد خفیف، فقط مشکل زیبایی برای بیمار ایجاد می‌کند. درمان این بیماری شامل داروهای ضدالتهاب موضعی است. معمولاً ضایعات (به خصوص قرمزی) با درمان کوتاه مدت عود می‌کنند و رفع دائمی یا طولانی مدت ضایعات نیازمند درمان طولانی تر، مثلاً به مدت یک یا دو ساله‌ است. بسیاری از افرادی که به بیماری روزاسه مبتلا می شوند به علت عدم آشنایی با علائم این بیماری نمی توانند در همان مراحل اولیه این بیماری را در خود تشخیص دهند.

تشخیص زود هنگام بیماری، نخستین قدم در راه کنترل آن است. مصرف خود سرانه دارو توسط بیماران به هیچ وجه ترمیم نمی شود. زیرا بسیاری از داروها و ترکیباتی که در داروخانه ها بدون نسخه به فروش می رسند می توانند سبب بدتر شدن بیماری شوند. متخصصین پوست و مو اغلب ترکیبی از درمان ها را بسته به حالت مریض توصیه می کنند. این درمان ها می توانند پیشرفت بیماری را متوقف کرده و موجب بهبود آن شوند.

بتدریج در عرض سه تا چهار هفته پس از شروع درمان موضعی علائمی از بهبود را می توان در مورد فرد مشاهده کرد. بهبودی بیشتر، معمولاً پس از دو ماه بدست می آید. بنظر می رسد مصرف آنتی بیوتیک های خوراکی نتایج سریعتری از کاربرد فرآورده های موضعی دارد. کرم های کورتون دار ممکن است موجب تخفیف قرمزی پوست شوند.

با اینحال، این فرآورده ها را نباید بیش از دو هفته بر روی صورت بکار برد و از مصرف کرم های کورتون دار قوی در ناحیه صورت باید به شدت اجتناب کرد. اصولاً بهتر است اینگونه مواد دارویی تحت نظارت دقیق یک متخصص پوست و مو مصرف شوند. باید توجه داشته باشید که داروها بیماری را کنترل می کنند اما ریشه کن نمی نمایند لذا احتمال عود بیماری پس از قطع درمان وجود دارد. بنابراین پس از کنترل بیماری درمان باید تا مدت طولانی ادامه یابد.

قرمزی پایدار پوست پس از درمان روزاسه را می توان با لیزر درمان کرد. مصرف بجای فرآورده های آرایشی مناسب هم می تواند مفید باشد. کرم پودرهایی با پس زمینه مات می توانند قرمزی چهره را مخفی کنند. اجتناب از عواملی که باعث تحریک پوست می شوند، ضروری است. محصولات بهداشتی آرایشی، از قبیل صابون، کرم های مرطوب کننده و ضد آفتاب ها، باید عاری از الکل یا سایر مواد تحریک کننده باشند.

اگر از موطوب کننده ها همزمان با یک فرآورده دارویی استفاده می کنید، باید آنها را خیلی با ملایمت پس از خشک شدن داروی اصلی، بر روی پوست بکار ببرید. وقتی از خانه خارج می شوید، بخصوص در روزهای گرم و آفتابی، مصرف ضدآفتاب با SPF15 یا بیشتر، ضروری است. رینوفیما را معمولاً با جراحی درمان می کنند. بافت اضافه رشد کرده را می توان با تیغ جراحی یا لیزر برداشت.

منبع: مدرسه آنلاین

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # حماس # توماج صالحی # خیزش دانشجویان ضد صهیونیست