بازدید 8289
۵

منبع تولید نقدینگی در ایران چیست؟

یک کارشناس امور اقتصادی گفت: نمایندگان مجلس در رابطه با مشکل نقدینگی یا خود را به غفلت می‌زنند یا شجاعت لازم برای ایستادگی در برابر هزینه‌های غیرموجه را ندارند.
کد خبر: ۱۰۴۰۲۵۹
تاریخ انتشار: ۲۲ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۲:۲۱ 12 March 2021


به گزارش تابناک به نقل از ایبِنا، مرتضی افقه، درباره عدم کنترل افزایش نقدینگی و تورم با توجه به فشاری که بر بانک مرکزی وجود دارد، گفت: مهمترین مشکل در این بخش این است که منتقدان به نقدینگی درصدد رفع ریشه‌ای آن برنمی‌آیند، بنابراین کنترلی هم بر این مسئله صورت نمی‌گیرد و تنها این نکته تاکید به تکرار درمی‌آید که نقدینگی زیاد است و باید مورد نظارت قرار گیرد، اما منبع تولید آن قطع نمی‌شود و همه چیز به قوت خود باقی است.

وی درباره منبع نقدینگی ابراز کرد: منبع تولید نقدینگی به کسری بودجه برمی‌گردد و کسری بودجه هم به هزینه‌هایی مربوط می‌شود که تاثیری بر تولید ملی ندارد. در حالت کلی این کسری بودجه و هزینه‌ها همانطور که توضیح داده شد، منشاء نقدینگی به حساب می‌آید و از آنجا که به دلایل مختلف تمایلی به حذف این موارد در بودجه وجود ندارد، شرایط به شکل امروز در آمده است.

این کارشناس امور اقتصادی درباره دلیل عدم مدیریت هزینه‌ها یادآورشد: دلایل این مسئله روشن است. نمایندگان توانایی حذف این ارقام را در بودجه ندارند زیرا ظاهرا قدرت بودجه‌خوارها زیادتر است، بنابراین از آنجا که تولید نقدینگی قطع نشده و اراده‌ای هم برای این امر وجود ندارد، مدام رو به افزایش می‌گذارد که نتیجه آن اعمال فشار بر بخش تولید و تحقق رکود خواهد بود.

افقه درباره تناقض‌های موجود در رابطه با اختیارات بانک مرکزی(تامین بخشی از نیازهای منابع هدفمندی و طرح افزایش استقلال بانک مرکزی) بیان کرد: همانطور که در بالا اشاره شد مجلس به دنبال مدیریت منابع کسری بودجه حرکت نمی‌کند و تلاشی بابت کاهش هزینه‌های غیر مولد ندارد. متاسفانه چنانچه به ردیف‌های هزینه‌های غیرمولد نگاه شود، مشاهده خواهد شد که انبوهی از ردیف‌های هزینه وجود دارد که تاثیری مستقیم یا غیر مستقیم بر رفاه و تولید ملی ندارد.

وی در ادامه افزود: مجلس به دنبال کاهش این موارد پیش نمی‌رود، همین بی‌توجهی تورم را افزایش می‌دهد واز قدرت خرید مردم می‌کاهد، منتها از آنجا که بسیار علاقمندند خود را طرفدار فقرا و محرومان نشان دهند و با شعار حل مشکلات آنها وارد خانه ملت شده‌اند، به بانک مرکزی فشار وارد می‌آورند که نتیجه این فشار هم پمپاژ نقدینگی است.

این کارشناس امور اقتصادی درباره مورد سوال قرار گرفتن بانک مرکزی با توجه به نوع رفتار مجلس تصریح کرد: نمایندگان مجلس در این رابطه یا خود را به غفلت می‌زنند زیرا ریشه نقدینگی ربطی به بانک مرکزی ندارد و به طورمستقیم به فشار هزینه‌ای در بودجه ارتباط پیدا می‌کند، یا همانطور که مطرح شد شجاعت لازم برای ایستادگی در برابر هزینه‌های غیرموجه را ندارند. بنابراین به فرافکنی رو می‌آورند و از آنجا که فصل انتخابات هم در راه است، طرح چنین موضوعاتی بسیار مهم شمرده می‌شود.

افقه درباره پیش‌بینی اقتصادی سال آینده چنین توضیح داد: سال آینده درصورتیکه مشکل تحریم و بحث FATF به قوت خود باقی بماند، سخت خواهد بود زیرا هر اندازه ذخیره هم در این چند سال تحریم‌ها داشتیم، برای تامین کسری بودجه مصرف شد و کفگیر به ته دیگ رسیده است، بنابراین بدون تردید فشار بسیار زیادی به مردم و قشر محروم جامعه وارد خواهد شد.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۳
انتشار یافته: ۵
تا اونجايي كه ما ميدانيم دولت لايحه بودجه را ارائه ميكند و مجلس تصويب ميكند، در واقع اول دولت بايد لايحه بودجه را اصلاح كند، و اين انتقاد به مجلس وارد نيست بلكه به دولت بايد انتقاد كرد
يه نفر ميتونه توضيح بده كه چرا اينطوريه و چرا همش به مجلس داره انتقاد ميشه؟
پس دولت در اين كشور چه كاره است؟
دولت تولید کننده نقدینگی.
برای پر کردن جیب مبارک و خالی کردن جیب ملت
مشخص خواهد شد آقای قالیباف و هم حزبی هایش این همه سال شعار میدادن یا واقعا مدیریت بلدن مخصوصا آقای قالیباف
دزدی منبع اصلی است
چرا برای نقدینگی آدرس اشتباه میدهیم مگر کسری بودجه سالانه چقدر است نقدینگی در سال 1392حدودا 570 هزارمیلیارد تومان بود در حال حاضر بیش از سه میلیون میلیارد تومان است یعنی در عرض هشت سال بیش از 5 الی 6 برابر اگر بطور متوسط کسزی بودجه را سالانه 50 هزارمیلیارد تومان(بعضی سالها کسری نداشتیم ) در نظر بگیریم سیصد هزار میلیارد تومان میشود برای اینکه اِن قلتی نباشد فرض میکنیم حتی دو برابر آن را بانک مرکزی یعنی ششصدهزار میلیارد تومان پول بدون پشتوانه برای تسویه کسری دولت چاپ کرده باشد بنابراین (570+600=11700) یک میلیون صدوهفتاد هزار میلیارد تومان که تا سه میلیون میلیارد تومان حدود دو میلیون میلیارد تومان از کجا آمده است اییجا است که باید پرتقال فروش را پپدا کرد افرادی که میدانند یا خود ذینفع هستند یا جرات معرفی پرتقال فروش را ندارند بنده تحقیقاتی در این زمینه داشته ام ظاهرا قانونی نانوشته در موسسات پولی اعتباری مثل بانکها و... وجود دارد که به ازای یک واحد سپرده گذاری در این موسسات آنها میتوانند تا هفت برابر آن به مشتریان اعتبار دهند طبق آماری که اخیرا اعلام شد بیش از هشتاد درصد این تسهیلات به جای اینکه در تولید سرمایه گذاری شود در دلالی مصرف شده است حالا منشا اصلی نقدینگی معلوم شد چه کسی میتواند جلوی این مافیا را بگیرد ....
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # حماس # توماج صالحی # خیزش دانشجویان ضد صهیونیست