بازدید 11251
اعتراض 26 صنف و بیش از پنج هزار سینماگر به سپردن اختیار وی‌او‌دی‌ها به صداوسیما

اشتباه تاریخی، مخاطبان شبکه‌های داخلی را به سوی رسانه‌های خارجی سوق ندهند

سپردن سرنوشت این پدیده نوپای تولید و توزیع به سازمانی که خود رقیب آن است تصمیمی اشتباه و غیرقابل جبران خواهد بود... در حالی که می‌توان پیش‌بینی کرد که صداوسیما با رقابت ناصحیح با این پدیده نو پا و شاید هم با قصد حذف رقیب، باعث از دست رفتن مخاطبین رسانه‌های داخلی شده و این عرصه را نیز در اختیار شبکه‌های ماهواره‌ای قرار خواهد داد.
کد خبر: ۱۰۰۱۱۹۹
تاریخ انتشار: ۱۷ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۶:۰۶ 07 September 2020

اشتباه تاریخی مخاطبان شبکه‌های داخلی را به سوی رسانه‌های خارجی سوق ندهندبیست و شش صنف اصلی خانه سینما در دو بیانیه‌ جداگانه، اعتراض‌شان را به روند واگذاری مسئولیت صدور مجوز فعالیت‌های ویدیویی و شبکه نمایش خانگی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به سازمان صداوسیما اعلام کردند؛ روندی که به طرح گروهی از نمایندگان مجلس برای تغییر متولی نظارت بر فرآیند تولید و پخش کلیه برنامه‌های رادیویی و تلویزیونی از جمله ساختارهای مستند، مسابقات، انیمیشن، سریال، برنامه‌های گفت‌وگومحور و ترکیبی شتاب گرفته است.

به گزارش «تابناک»؛ ۲۶ نماینده مجلس، طرحی را برای انتقال اختیار مجوز نظارت بر فرآیند تولید و پخش کلیه برنامه‌های رادیویی و تلویزیونی از جمله ساختار‌های مستند، مسابقات، انیمیشن، سریال، برنامه‌های گفت‌وگومحور و ترکیبی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران در دستور کار قرار دادند، ۱۳ صنف سینمایی متشکل از بیش از سه هزار سینماگر در بیانیه‌ای نسبت به این اقدام هشدار دادند و آن را دارای آثار مخربی خواندند.

اشتباه تاریخی مخاطبان شبکه‌های داخلی را به سوی رسانه‌های خارجی سوق ندهند

در بیانیه‌ اعتراضی سیزده صنف اصلی خانه سینما تاکید شده است: «ما اعضای صنوف سینمای ایران که حرفه و معیشت خود و خانواده‌هایمان مستقیم وابسته به تولید محصولات فرهنگی تصویری است، اعتراض شدید خود را نسبت به انتقال مسئولیت شبکه نمایش خانگی از سازمان سینمایی به صداوسیما اعلام می‌داریم. ما همچنین برای کسانی که پنهان و آشکار تلاش می‌کنند در سال جهش تولید، این صنعت نوپا را به نابودی بکشانند، اظهار تاسف می‌کنیم.

فرصت‌های شغلی به وجود آمده از تولید محصولات شبکه نمایش خانگی و پلتفرم‌های "وی او دی" بالغ بر سه تا پنج هزار فرصت شغلی مستقیم و غیرمستقیم در سال است که سیاست‌های غیرپاسخگوی صداوسیما بدون شک باعث فرار سرمایه از این صنعت شده و ضرر معیشتی هنگفتی به اهالی سینما وارد خواهد کرد. سپردن سرنوشت این پدیده نوپای تولید و توزیع به سازمانی که خود رقیب آن است تصمیمی اشتباه و غیرقابل جبران خواهد بود.

نباید فراموش کرد که این شبکه نمایش خانگی و پلتفرم‌های "وی او دی" بودند که در این‌ ماه‌های سخت بیماری فراگیر کرونا و بی‌رونقی سالن‌های سینما توانستند با اکران آنلاین، کمک زیادی به سینمای ایران کنند و با تولید سریال‌ها و محصولات جدید در حال پیدا کردن مسیر خود جهت هر چه حرفه‌ای‌تر شدن هستند.

بدیهی است که همه تولیدات در یک سطح و بری از کاستی و عیب نیستند، اما بدون شک و براساس تحلیل‌های تجربی/ حرفه‌ای، عرصه رقابت و نیاز جامعه خود به خود استانداردها و کیفیت کارها را بالا خواهد برد؛ در حالی که می‌توان پیش‌بینی کرد که صداوسیما با رقابت ناصحیح با این پدیده نو پا و شاید هم با قصد حذف رقیب، باعث از دست رفتن مخاطبین رسانه‌های داخلی شده و این عرصه را نیز در اختیار شبکه‌های ماهواره‌ای قرار خواهد داد.

ما اصناف سینمایی از مسئولان و دلسوزان این عرصه می‌خواهیم که با جلوگیری از این اشتباه تاریخی، مخاطبان شبکه‌های داخلی را به سوی رسانه‌های خارجی سوق ندهند و به ایجاد بی‌ثباتی و فرار سرمایه‌گذاری مشروع از این حوزه فرهنگ و هنر دامن نزنند.»

انجمن صنفی کارگردانان سینما (کانون کارگردانان)، انجمن صنفی تهیه‌کنندگان سینما (اکت)، انجمن صنفی فیلمنامه‌نویسان سینما، انجمن صنفی بازیگران سینما، انجمن صنفی فیلمبرداران سینما، انجمن صنفی تدوین‌گران سینما، انجمن صنفی صدابرداران و صداگذاران سینما، انجمن صنفی کارگردانان مستند، انجمن مدیران تولید سینما، انجمن صنفی چهره‌پردازان سینما، انجمن برنامه‌ریزان و دستیاران کارگردان، انجمن صنفی دستیاران فیلمبردار و انجمن صنفی مدیران و دستیاران تدارکات سینما ۱۳ صنفی هستند که نامشان در پایین این بیانیه آمده است.

 

13 صنف سینمایی دیگر به جمع معترضان به صداوسیما اضافه شدند

پس از نامه فوق الاشاره، صنف دیگر سینمایی نسبت به انتقال مسئولیت شبکه نمایش خانگی از سازمان سینمایی به صداوسیما اعتراض و بیانیه‌ای را منتشر کردند که رقم سینماگران معترض به انتقال شبکه نمایش خانگی به صداوسیما را از پنج هزار نفر فراتر برد. در متن بیانیه 13 صنف گروه دوم چنین آمده است: «ما اعضای صنوف سینمای ایران که حرفه و معیشت خود و خانواده‌هایمان مستقیما وابسته به تولید محصولات فرهنگی تصویری است، اعتراض شدید خود را نسبت به انتقال مسئولیت شبکه نمایش خانگی از سازمان سینمایی به صداوسیما اعلام می‌داریم. ما همچنین برای کسانی که پنهان و آشکار تلاش می‌کنند در سال جهش تولید این صنعت نوپا را به نابودی بکشانند نیز اظهار تاسف می‌کنیم.

فرصت‌های شغلی بوجود آمده از تولید محصولات شبکه نمایش خانگی و پلتفرم‌های «وی او دی» بالغ بر سه تا پنج هزار فرصت شغلی مستقیم و غیر مستقیم در سال است که سیاست‌های غیرپاسخگوی صداوسیما بدون شک باعث فرار سرمایه از این صنعت شده و ضرر معیشتی هنگفتی به اهالی سینما وارد خواهد کرد. سپردن سرنوشت این پدیده نوپای تولید و توزیع به سازمانی که خود رقیب آن است تصمیمی اشتباه و غیرقابل جبران خواهد بود.

نباید فراموش کرد که این شبکه نمایش خانگی و پلتفرم‌های «وی او دی» بودند که در این‌ ماه‌های سخت بیماری فراگیر کرونا و بی‌رونقی سالن‌های سینما توانستند با اکران آنلاین کمک زیادی به سینمای ایران کنند و با تولید سریال‌ها و محصولات جدید در حال پیدا کردن مسیر خود برای هرچه حرفه‌ای تر شدن هستند. بدیهی است که همه تولیدات در یک سطح و بری از کاستی و عیب نیستند، اما بدون شک و براساس تحلیل‌های تجربی-حرفه ای، عرصه رقابت و نیاز جامعه خود به خود استانداردها و کیفیت کارها را بالا خواهد برد.

در حالی که می‌توان پیش بینی کرد که صداوسیما با رقابت ناصحیح با این پدیده نوپا و شاید هم با قصد حذف رقیب، باعث از دست رفتن مخاطبان رسانه‌های داخلی شده و این عرصه را نیز در اختیار شبکه‌های ماهواره‌ای قرار خواهد داد. ما اصناف سینمایی از مسئولان و دلسوزان این عرصه می‌خواهیم که با جلوگیری از این اشتباه تاریخی، مخاطبان شبکه‌های داخلی را به سوی رسانه‌های خارجی سوق ندهند و به ایجاد بی‌ثباتی و فرار سرمایه‌گذاری مشروع از این حوزه فرهنگ و هنر دامن نزنند.»

کانون آهنگسازان سینمای ایران، انجمن صنفی طراحان فیلم ایران، انجمن صنفی تهیه کنندگان سینمای مستند، انجمن صنفی فیلم کوتاه ایران، انجمن صنفی تبلیغات سینما، انجمن صنفی منتقدان و نویسندگان آثار سینمائی، انجمن گویندگان و سرپرستان گفتار فیلم، انجمن صنفی موسسات پخش فیلم، انجمن طراحان و مجریان جلوه های بصری سینما، انجمن جلوه هاى ویژه سینما، انجمن صنفى طراحان فنى و مجریان صحنه، انجمن صنفی بازیگران و بدلکاران سینما و انجمن کارکنان لابراتوار بیانیه دوم را در اعتراض به این واگذاری تهیه و امضاء کرده‌اند.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۳
انتشار یافته: ۱۴
خدمتی که صدا و سیما به رسانه های اون ور آبی کرده آمریکا و اسرائیل و عربستان و کل دنیا هم نمی تونست انجام بده ، صدا و سیما مچکریم ، با همین فرمون برو دمت گرم کارت درسته
یعنی جایی هست که صدا و سیما گل کاری نکرده باشه؟!!!!!!
علت اصلی استقبال قاطبه مردم از ماهواره و فضای مجازی آن است که رسانه های داخلی کشور با سانسور شدید و تهوع آور روبرو گردیده اند که حقیقتا انسان را از دنیا و آخرت سیر می کند
از ثمرات نمایندگان اصولگرای دوره یازدهم است و منتظر باشید که اصلاح قانون انتخابات بیاد ببینید که چه نقشه ای به این کشور و دموکراسی نیم بند در خواهند اورد . کاری خواهند کرد که ترامپ و نتانیاهو با میلیاردها دلار هزینه و لشکر کشی نمیتونه انجام بده ولی این اقایان انقلابی و اصولگراها خواهند کرد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۳۲ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۷
فقط 26 تا شون رای دادن
فکر نمیکنید کمی دیر به فکر جبران افتاده اید دیگر خیلی وقت است که مردم به شبکه های خارجی پیوسته اند
اگر اینطور شود بعد از مدت کوتاهی این تلویزیون ها و برنامه های اینترنتی نیز اکثر مخاطبان خود را از دست خواهند داد و کسی دیگر توجه چندانی به آنها نمی کند!!!
کاری که مجلس جدید برای نظام و صدا و سیمای آن میکند انسان را بیاد درس دوستی خاله خرسه در کتابها درسی قدیم می اندازد .
رای نمایندگان باید شفاف بشه
تو رو خدا کاری کنید که صدا و سیما ،وضعیت شبکه های خانگی را نیز مثل وضعیت خودش به بی برنامگی و بی مخاطبی نکشاند
با سلام . جا داشت یادی هم از مرحوم #سحر_خدایاری ، #دختر_آبی هم می کردید . روحش شاد و یادش گرامی
البته برخی از این شبکه های خارجی مثل بی بی سی فارسی و من و تو و ایران اینترنشنال هم چندان خارجی نیستند!!!!!!
واقعا همینو کم داشتیم صداوسیما که با پول مردم فعالیت می کنه تنها چیزی که براش اهمیت نداره همین مردمه صداوسیما مرتب درحال خودزنیه. برنامه های مردم پسندش مثل حال خورشید رشیدپور و90 عادل فردوسی پورو.... که مخاطب میلیونی داشت وحتی براش نجومی پول سازبود بانظر مدیران جوان وبی تجربه ولی آقازاده وباقدرت براحتی کنارگذاشته شد.این آقایون هرچیزی که مردم دوست دارن اینا دوست ندارن ازجمله همین شبکه های نمایش خانگی که با نبود برنامه خوب درصداوسیما مردم به اون رواوردن ویکجوری توی این دوران سخت کرونا ومشکلات اقتصادی خودشون وخانواده روسرگرم می کردن. اگه این اتفاق بیفته قطع به به یقین اینم ازمردم وهنرمندای واقعی گرفته میشه وتکرار مکررات.
تازه داشتیم یه نفس راحتی از دست سریال های ترکی میکشیدم با دیدن سریال های جذاب خودمون . خدا این صدا و سیما را ...
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس # تعطیلی پنجشنبه ها # توماج صالحی