بازدید 5497

روند آستانه به ژنو رسید! / آغاز به کار نشست کمیته قانون اساسی سوریه با حضور سه هیأت سیاسی/ پیش‌نویس قانون اساسی پیشنهادی معارضان سوری تهیه شد!

به نظر می‌سد، این نخستین تلاقی مهم روند آستانه و روند ژنو برای پایان جنگ در سوریه و تشکیل کمیته قانون اساسی باشد. ذکر این مهم لازم است که نشست بازنویسی کمیته قانون اساسی سوریه، قرار است با حضور سه هیأت دولت، معارضان و جامعه مدنی سوریه برگزار شود. همچنین کمیته کوچک (کمیته تدوین قانون اساسی) اولین جلسه خود را روز جمعه در مقر سازمان ملل در ژنو برای آغاز اصلاح قانون اساسی برگزار خواهد کرد.
کد خبر: ۹۳۳۳۹۴
تاریخ انتشار: ۰۷ آبان ۱۳۹۸ - ۱۸:۵۶ 29 October 2019

بیست و سوم سپتامبر گذشته بود که آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل از رسیدن به توافق بر سر تشکیل کمیته تدوین قانون اساسی سوریه خبر داد.

به گزارش «تابناک»؛ بنابراین، روز چهارشنبه قرار است نشست‌های کمیته تدوین قانون اساسی سوریه با مشارکت 150 عضو آغاز شود که می تواند نقطه آغاز جدی در حل و فصل سیاسی بحران سوریه تلقی شود.

به نظر می‌سد، این نخستین تلاقی مهم روند آستانه و روند ژنو برای پایان جنگ در سوریه و تشکیل کمیته قانون اساسی باشد. ذکر این مهم لازم است که نشست بازنویسی کمیته قانون اساسی سوریه، قرار است با حضور سه هیأت دولت، معارضان و جامعه مدنی سوریه برگزار شود. همچنین کمیته کوچک (کمیته تدوین قانون اساسی) اولین جلسه خود را روز جمعه در مقر سازمان ملل در ژنو برای آغاز اصلاح قانون اساسی برگزار خواهد کرد.

در همین زمینه، گی‌یر پدرسن، فرستاده سازمان ملل به سوریه در کنفرانس مطبوعاتی در ژنو اظهار کرد: باور دارم آغاز کار کمیته قانون اساسی باید روزنه امیدی برای مردم سوریه باشد که رنج و مشکلات آنها طولانی شده و تشکیل این کمیته به منزله اولین توافق سیاسی میان دولت سوریه و مخالفان سوری است.

روند آستانه به ژنو رسید!/ آغاز به کار نشست کمیته قانون اساسی سوریه با حضور سه هیات سیاسی/  پیش‌نویس‌ قانون اساسی پیشنهادی معارضان سوری تهیه شد!

دمشق و سازمان ملل در چند ماه اخیر درباره اعضای کمیته قانون اساسی دچار اختلاف نظر شدند و در نهایت سازمان ملل ماه گذشته میلادی اعلام کرد به توافقی در این زمینه رسیده است و در نهایت از این کمیته، یک کمیته کوچک‌تر شامل ۴۵ عضو از نمایندگان هر سه طرف برای بازنگری در قانون اساسی فعلی و یا تدوین یک قانون اساسی جدید تشکیل شد.

سازمان ملل چهارچوب زمانی برای کار خود تعیین نکرد اما پدرسن تأکید کرد، همه طرف‌ها باید به سرعت و مستمر برای پیشروی در این زمینه و تحقق نتایجی مشخص تلاش کنند.

طبق اظهارات پدرسن، این کمیته تصمیمات خود را بر اساس توافق گرفته؛ در غیر این صورت، هر گونه تصمیمی باید با اکثریت ۷۵ درصدی گرفته شود تا به این شکل یک گروه پیشنهادهای خود را تحمیل نکرده باشد.

تحلیلگران از این نگرانند این میزان مورد نظر از آرا به ناتوانی کمیته در تصمیم‌گیری و انجام آنها منجر شود.

پدرسن ضمن ابراز خرسندی از حمایت کاملی که از جامعه جهانی دریافت کرده، اقرار کرد که کمیته قانون اساسی به تنهایی نمی‌تواند و هرگز نخواهد توانست درگیری‌های سوریه را حل کند؛ اما گامی در مسیر درست محسوب می‌شود و می‌تواند دری را به سوی سازشی سیاسی برای درگیری‌ها بگشاید.

فرستاده سازمان ملل به سوریه تأکید کرد: اینکه کار کمیته قانون اساسی با در پیش گرفتن اقداماتی چشمگیر و طرح‌های برای اعتمادسازی میان سوری‌ها و نیز میان سوریه و جامعه جهانی آغاز به کار کند، مسأله‌ای مهم و سودبخش خواهد بود.

وی در ادامه اعلام آتش‌بس در سوریه را خواستار شده و گفته است: درگیری‌های جاری در سوریه، دلیل دیگری بر اهمیت آغاز یک روند سیاسی جدی است که می‌تواند در حل مشکلات در تمامی خاک این کشور نقش کارآمدی داشته باشد.

تهیه پیش نویس پیشنهادی از سوی معارضان

«هادی البحره» رئیس مشترک کمیته قانون اساسی سوریه روز سه‌شنبه خبر داد، پیش‌نویس‌ قانون اساسی پیشنهادی معارضان سوری، پس از بررسی و ارزیایی نظام‌های سیاسی روسیه، آمریکا، آلمان و فرانسه تهیه شده‌ است.

هادی البحره امروز سه‌شنبه به خبرگزاری ریانووستی گفت: «ما در کمیته مذاکرات سوریه، همه جوانب عملیات سیاسی را که قانون اساسی این کشور بخشی از آن است، در نظر می‌گیرم. بله ما برنامه‌های مختلفی داریم. همه قوانین اساسی از سال ۱۹۲۰ تا ۲۰۱۲ را بررسی کردیم...آرا و نظرات زیادی درباره هر یک از آنها داریم، اما نگاه ما به قانون اساسی جدید است».

به گزارش روسیا الیوم، وی تأکید کرد: «در بخش پارلمانی و نظام ریاستی کارشناس داریم، اما تلاش ما بر این است که به مکانیزمی دست پیدا کنیم که با توجه به حوادث جاری در سوریه، مطالبات ما را محقق کند و به چشم‌اندازی که برای آینده در نظر گرفته شده، برسیم».

رئیس مشترک کمیته قانون اساسی سوریه افزود: معارضان سوری (برای تهیه پیش‌نویس) نظام‌های سیاسی کشورهای مختلف جهان را از جمله آلمان، فرانسه، روسیه و آمریکا ارزیابی کردند.

وی در پاسخ به پرسشی درباره اینکه آیا معارضان سوری تمایل به خودمختاری کردها در شمال سوریه را دارند، گفت: «ما خواستار سوریه واحد هستیم».

هرچند شورای امنیت سازمان ملل در سال ۲۰۱۵ با صدور قطعنامه‌ای بر بازنویسی و تدوین دوباره قانون اساسی سوریه تأکید کرده بود، تشکیل این کمیته از زمانی به جدیت مطرح شد که سه کشور ایران، روسیه و ترکیه در نشست آستانه آن را مطرح کرده و «استفان دی‌میستورا» نماینده وقت سازمان ملل در سوریه و سپس «گیر پدرسون» جانشین وی، با استقبال از آن فعالیت‌های خود را بر اساس تشکیل این کمیته تنظیم کردند.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
فریت بار
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# اسرائیل # توماج صالحی # نمایشگاه کتاب # موسسه مصاف
وب گردی