بازدید 12105

میزان مصرف اقلام خوراکی و آشامیدنی یک خانوار در سال ۹۶ چقدر بوده است؟

به تازگی گزارش بودجه خانوار‌های شهری در سال ۱۳۹۶ توسط بانک مرکزی منتشر شده است. در بخشی از این گزارش به میزان مصرف متوسط اقلام خوراکی و آشامیدنی یک خانوار در سال ۹۶ پرداخته شده است. این گزارش نشان می‌دهد، یک خانوار شهری در سال ۹۶ به طور متوسط ۱۰۶ کیلوگرم انواع برنج مصرف کرده که این میزان مصرف در مقایسه با سال قبل بدون تغییر بوده است.
کد خبر: ۸۴۶۸۷۸
تاریخ انتشار: ۰۶ آبان ۱۳۹۷ - ۱۶:۰۰ 28 October 2018

میزان مصرف اقلام خوراکی و آشامیدنی یک خانوار در سال 96 چقدر بوده است؟به تازگی گزارش بودجه خانوار‌های شهری در سال ۱۳۹۶ توسط بانک مرکزی منتشر شده است. در بخشی از این گزارش به میزان مصرف متوسط اقلام خوراکی و آشامیدنی یک خانوار در سال ۹۶ پرداخته شده است. این گزارش نشان می‌دهد، یک خانوار شهری در سال ۹۶ به طور متوسط ۱۰۶ کیلوگرم انواع برنج مصرف کرده که این میزان مصرف در مقایسه با سال قبل بدون تغییر بوده است.

به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ در یک سال اخیر و با رشد قیمت ارزهای خارجی از جمله قیمت دلار، قیمت کالاهای مختلف و متعاقب آن نرخ تورم افزایش یافت و نرخ تورم از بازه تک رقمی بودن خارج شد. با افزایش قیمت کالاها، رفته رفته مردم قدرت خرید خود را از دست دادند و در سال جاری این قدرت خرید کاهش یافت. هر چند تکانه های ارزی آن چنان که باید اثرات خود را در بازار کالا و خدمات در سال 96 نشان نداد، باز هم این تکانه ها بی تأثیر نبود و در برخی اقلام با کاهش خرید و مصرف رو به رو بودیم.

در این مطلب می خواهیم به این پرسش پاسخ دهیم، در سال گذشته میزان مصرف اقلام خوراکی و آشامیدنی توسط یک خانوار شهری در طول یک سال به طور متوسط چقدر بوده و این میزان مصرف نسبت به سال 1395 چه تغییری کرده است؟

برای بررسی این موضوع به گزارش بودجه خانوار در سال 1396 که به تازگی توسط بانک مرکزی منتشر شده است رجوع می کنیم. نتایج این گزارش پیرامون میزان مصرف اقلام خوراکی و آشامیدنی توسط یک خانوار شهری در یک سال در جدول زیر نشان داده شده است.

همان گونه که از جدول زیر مشخص است، در سال 1396 مصرف دو قلم کالا نسبت به سال 1395 بدون تغییر بوده است. در سال 1396 میزان مصرف متوسط انواع برنج توسط هر خانوار شهری 106 کیلوگرم و میزان مصرف متوسط انواع چای 3 کیلوگرم بوده که مصرف هر دوی این کالاها نسبت به سال 1395 بدون تغییر بوده است.

مصرف شش قلم کالا توسط خانوارهای شهری در سال 1396 در مقایسه با سال 1395 کاهش یافته است. هر خانوار شهری به طور متوسط در سال 1396، 298 کیلوگرم نان مصرف کرده که این میزان در مقایسه با سال قبل، 13 کیلوگرم کاهش یافته است. همچنین میزان مصرف متوسط انواع گوشت دام در سال 1396، 37 کیلوگرم بوده است که این میزان در مقایسه با سال 1395 حدود 4 کیلوگرم کاهش یافته است. میزان مصرف متوسط تخم مرغ، روغن های نباتی، قند و شکر در سال 1396 به ترتیب 36، 33، 15 و 8 کیلوگرم بوده است که این میزان مصرف ها در مقایسه با سال 1395 به ترتیب یک کیلوگرم کاهش یافته اند.

جدول زیر نشان می دهد، میزان مصرف پنج قلم کالا در سال 1396 در مقایسه با سال 1395 افزایش یافته است. در حالی یک خانوار شهری به طور متوسط 90 کیلوگرم گوشت پرندگان در سال 1396 مصرف کرده است که این میزان در مقایسه با سال 1395 رشد 4 کیلوگرمی داشته است. همچنین میزان مصرف متوسط یک خانوار شهری در اقلامی چون انواع ماهی، انواع شیر، انواع ماست و انواع پنیر در سال 1396 به ترتیب 12، 126، 86 و 24 کیلوگرم بوده است که این میزان مصرف ها در مقایسه با میزان مصرف سال 1395 به ترتیب 1، 6، 6 و 1 کیلوگرم افزایش یافته اند.

اقلام خوراکی و آشامیدنی

میزان مصرف در سال 95

(کیلوگرم)

میزان مصرف در سال 96

(کیلوگرم)

میزان تغییر

(کیلوگرم)

انواع برنج

106

106

0

انواع نان

311

298

13-

انواع گوشت دام

41

37

4-

گوشت پرندگان

86

90

4+

انواع ماهی

11

12

1+

انواع شیر

120

126

6+

انواع ماست

80

86

6+

انواع پنیر

23

24

1+

تخم مرغ

37

36

1-

روغن های نباتی

34

33

1-

قند

16

15

1-

انواع چای

3

3

0

شکر

9

8

1-

همان گونه که ملاحظه شد، افزایش قیمت کالاها در میزان مصرف آن ها در سال 1396 تأثیرگذار بوده است؛ اما آن چنان زیاد نبوده است. البته اگر گزارش بودجه خانوار در سال 1397 منتشر شود، قطعاً با جهش های قیمتی وحشتناکی که کالاها در سال جاری داشتند، این میزان مصرف ها در جهت کاهش، قطعاً دستخوش تغییرات فراوانی شده اند.

گفتنی است، بررسی میزان روند مصرف این کالاها در ده سال گذشته نشان می دهد که مصرف بیشتر این کالاها توسط خانوارهای شهری در ده سال گذشته کاهش یافته است که بخشی از این کاهش به میزان مصرف به کاهش بعد خانوار (میانگین تعداد اعضای خانوار) بازمی گردد اما قطعاً بخش اعظم این کاهش نیز به افزایش قیمت کالاها و عدم رشد قدرت خرید مردم متناسب با رشد قیمت کالاها بازمی گردد.

میزان مصرف اقلام خوراکی و آشامیدنی یک خانوار در سال 96 چقدر بوده است؟

میزان مصرف اقلام خوراکی و آشامیدنی یک خانوار در سال 96 چقدر بوده است؟

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۰
اینهایی که نوشتین را ما تو خواب هم نمیبینیم که بتونیم بخریم چه برسه به مصرفش.

با احترام - بازنشسته نیروهای مسلح با چهار خانوار که شرمنده شون هست.
ازروزی که گوشتو پیچوندند خوب ادب شدی
ای کاش فقط همین ها بود
خیلی چیزها الان گرون شده خیلی
نه سه برابر که چهار برابر شده
اين اعداد وارقام غيرواقعي است هركسي ميتواند مقايسه اماري صحيح از ميزان مصرفي خانوار خود نسبت به قبل داشته باشد .من بازنشسته شايد بيش از ٥ماه ميشه گوشت نخريدم ،شيريادم نيست اخرين بار كي بوده ،ميوه هاي فصل مثل خرمالو من تاهنوز نخريدم ،وخيلي چيزاي ديگه
اميدوارم اه فقيرترازما دامانتون بگيره
آمار 1397 اگه واقعا در بیاد و دستکاری نشه همه ی این آمار اقلام مصرفی بیش از هفتاد درصد سقوط داره. همه اقلام به طور متوسط بالای شصت درصد گرون شده. اون وقت دولت با یه سبد غذایی می خواد سر ته قضیه رو هم بیاره.
آمار 1397 اگه واقعا در بیاد و دستکاری نشه همه ی این آمار اقلام مصرفی بیش از هفتاد درصد سقوط داره. همه اقلام به طور متوسط بالای شصت درصد گرون شده. اون وقت دولت با یه سبد غذایی می خواد سر ته قضیه رو هم بیاره.
بعنوان یک کارگر قراردادی که اگر کار نباشد اخر سال با لگد به بیرون پرت می شوم، باید اول صبح بگویم که شما لیاقت اداره کشور را ندارین . مردم آرامش می خواهند. شما مردم را روانی کرده اید. بی اخلاق کرده اید. بی رحم کرده اید. دزد بار آورده اید. دروغگو بار آورده اید. ضد دین بار آورده اید. معتاد و فاسد بار آورده اید و الی آخر.
سلام
اصلا ما تو مملکت مشکلی ندارم
همه حالشون خوبه
بیکاری و بی پولی فقر ندارم
تورم شکرخدا تک رقمی با حول قوه الهی به صفر نزدیک میشه
کمال تشکر از مسئولین داریم
گوشت و برنج و لبنیات و تفریح و ..... برای کافران هست
همه خوشحالیم در این ایران آباد و آزاد زندگی میکنیم
دست همه درد نکنه
اینجا خیلی خوبه تازه خارجی ها هم میخوان بیان اینجا ما بهشون جا نمیدیم
از اردیبهشت ماه سال 97 قیمت ها وحشتناک بالا رفته. قدرت خرید مردم به کمتر از یک سوم کاهش پیدا کرده.
این در حالیست که رئیس جمهور در مجلس از ارزان بودن کشور سخن گفت.
سخنانی که برای ملت نامأنوس بود. اقای روحانی سخنان مشابه را در آستانه ی انتخابات نیز بیان کرده بود.
میگم
علی برکت الله
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # توماج صالحی # خیزش دانشجویان ضد صهیونیست # روز معلم