بازدید 4501

کاربرد عمده توری مش

توری مش به صورت شبکه ای یا مشبک تولید می شود که در آن میلگرد یا مفتول ها به صورت افقی و عمودی روی هم قرار گرفته و شکل تاروپود را به خود می گیرند. محل تلاقی توری مش یا جوشکاری می شود که به آن توری مش جوشی می گویند یا تابیده می شود که به آن توری مش غیرجوشی می گویند. در این نوشتار قرار است به کاربردهای توری مش بپردازیم.
کد خبر: ۱۱۷۹۷۵۸
تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۳:۱۹ 19 June 2023

با استفاده از توری مش می توان استحکام سازه را بیشتر کرد و در نهایت مانعی برای ترک خوردگی و شکافته شدن سازه های بتنی در صنعت ساختمان سازی، کف سازی و .... ایجاد کرد.  با توجه به اینکه توری مش برای مصارف مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد؛ از این رو در سایز و مدل های متنوع تولید می شود و قیمت توری مش در مدل های مختلف متفاوت است.

البته قبل از اینکه به بیان کاربرد عمده توری مش بپردازیم، بهتر است یک توضیح کوتاه درمورد توری مش ارائه دهیم تا به طور عمیق کاربرد توری مش را درک کنید. با ما همراه باشید.

کاربرد عمده توری مش

توری مش چیست؟

توری مش غیرجوشی و توری مش جوشی از سیم های گالوانیزه یا میلگردهای ساده و آجدار تشکیل شده است. در توری مش یک ردیف افقی میلگرد یا مفتول به صورت موازی در کنار هم قرار می گیرند و سپس یک ردیف مفتول یا میلگرد به صورت عمود روی آن ها قرار می گیرد. میلگردهای افقی و عمودی یک زاویه 90 درجه را با هم تشکیل می دهند و شکلی شبیه تاروپود پارچه را به خود می گیرند. برای توری مش جوشی نقاط تلاقی این میلگردها با همدیگر جوش داده می شود و به شکل یک صفحه مشبک مستحکم در می آید. اما برای توری مش غیرجوشی نقاط تلاقی جوشکاری نمی شود، بلکه نقاط تلاقی به سیم مفتول یا فولادی به همدیگر تابیده می شود. بعد از جوشکاری یا تابیده شدن میلگردها به همدیگر یک سری مربع توخالی ایجاد می شود که به آن مربع ها، چشمه های شبکه ای می گویند. توری مش براساس سایز و نوع میلگرد و اندازه چشمه ها شناخته می شود که بر همین اساس در اندازه های مختلف قیمت توری مش افزایش و کاهش پیدا می کند.

ویژگی های کلی توری مش

میلگردهای توری مش به طور عمده از میلگردهای ساده یا آجدار تشکیل شده است. با توجه به نیاز مشتری، توری مش با سطوح آجدار یا توری مش ساده در سایزهای مختلف در بازار توزیع می شود.  بیشترین میلگرد  استفاده شده برای میلگرد ساده به طور عمده در سایز 6 و آجدار معمولا در سایز 8 است.

اندازه مربع ها یا چشمه ها نیز از 8 سانتی متر تا 40 سانتی متر متغیر است. به طور عمده از چشمه های 15 در 15 یا 20 در 20 در صنعت استفاده می شود.

به صورت کلی کمترین وزن توری جوشی مشی زمانی است که از میلگرد ساده 6 و چشمه 30*30 استفاده شود که وزنی معادل 22 کیلوگرم دارد. بیشترین وزن توری جوشی مش نیز زمانی است که از میلگرد ساده 12 یا آجدار و چشمه 10*10 استفاده شود که در این صورت وزنی معادل 257 کیلوگرم دارد.

کاربرد عمده توری مش

چرا توری مش؟

استفاده از توری مش مزیت های زیادی به همراه دارد. برای مثال در مقایسه با سایر مصالح از وزن کمتری برخوردار بوده و در عین سبکی، استحکام بالایی دارد و مقاومت خوبی از خود نشان داده است. کار با توری مشی و نصب و اجرای آن نیز راحت بوده و از این رو به محصول پرطرفدار تبدیل شده است.

از طرف دیگر با توجه به اینکه نصب و اجرای توری مش آسان است، در نتیجه هزینه اجرا و نگهداری مانند ترک خوردگی، تخریب سازه یا .... نیز کمتر است.

کاربردهای توری مش

همان طور که بیان شد، توری مش در سایز و اندازه های مختلف تولید می شود و در موقعیت های زیادی مورد استفاده قرار می گیرد. این محصول به دو صورت مش ریز و درشت تولید می شود که هرکدام مصارف مختلفی دارد. (مش ریز منظور این است که ابعاد چشمه ها کوچک بوده و مش درشت منظور این است که ابعاد چشمه ها بزرگ است.)

با توجه به مشخصات و مزیت هایی که برای توری مش برشمردیم، می توان نتیجه گرفت که کاربردهای متنوع و گسترده ای را می توان برای آن متصور شد.

در زیر برخی از کاربردهای توری مش را بیان کردیم:

  1. استفاده در ساخت ساز جاده ای مانند تونل و اتوبان ها
  2. استفاده در ساخت ساز ریل های راه آهن
  3. استفاده از توری مش در سدسازی و پل سازی
  4. استفاده در ساخت و ساز ساختمان 
  5. استفاده در کانال سازی جهت مترو و تونل ها
  6. استفاده برای سقف های کامپوزیت
  7. برای انواع دیوار و کف سازی مثل کف طبقات ساختمان و پارکنیگ ها
  8. طراحی و ساخت استخرهای بتنی
  9. ساخت مخزنی های بتنی
  10. ساخت سیلوها
  11. ساخت پنل
  12. زیرساخت ورزشگاه ها
  13. کف سازی، زیلو سازی
  14. ساخت کانال های آب
  15. نرده کشی و ایجاد موانع جهت انبارها و کارخانه ها
  16. استفاده از توری جوش برای حصارکشی

توری مش علاوه بر اینکه در صنایع ساختمان سازی و راه سازی به وفور استفاده می شود، کاربردهای دیگری نیز دارد. برای مثال از توری مش در پروژه های صنایع غذایی، کشاورزی و باغداری، معادن پروژه های نفتی و گازی، پروژه های رنگ کاری، پروژه های خودروسازی، پروژه های پتروشیمی و حتی دکوراسیون منزل و ..... استفاده می شود.

کاربرد عمده توری مش

کاربردهای عمده توری مش

مهمترین کاربرد توری مش در صنعت ساختمان سازی و برای مسلح کردن بتن است. بتن در حالت عادی در تنش های کششی بسیار ضعیف عمل می کند. توری مش مانند یک معجزه به کمک بتن آماده و مقاومت و استحکام بتن را افزایش می دهد. به همین دلیل کاربرد توری مش به صورت عمده در فونداسیون و پی ریزی ساختمان، سدهای بتنی و ... است. همچنین توری مش به وفور در دیوار و قطعات پیش ساخته نیز استفاده می شود زیرا توری های مش از استقامت خوبی برخوردار است و چشمه های مربعی موجود در این توری، تهویه مناسب را فراهم کرده است. البته توری مش کاربردهای متنوع دیگری دارد که در بالا ذکر کردیم.

در صنعت ساخت و ساز و صنایع دیگر کاربردهای فراوانی از شبکه های میلگردی و توری های مشبک به چشم می خورد. توری مش به دلیل استحکام بالایی که ایجاد می کند یکی از سازه های پرطرفدار در ساختمان سازی است. همان طور که بیان کردیم با توجه به اینکه بتن نسبت به تنش های کششی مقاومت خوبی ندارد، لذا از توری مشی که مقاومت و استحکام بالایی دارد برای مسلح کردن بتن استفاده می شود. به همین دلیل است که در پی ریزی ساختمان شما توری مش را مشاهده می کنید.

موارد استفاده از توری مش در ساختمان در زیر ارائه شده است:

  • سقف و کف
  • ساخت دیوار و قطعات پیش ساخته
  • شبکه سیمی پنجره
  • فونداسیون و بتن ریزی 
  • توری مشبک در تیرچه

در زیر انواع کاربرد توری مش را در ساختمان سازی تشریح کرده ایم:

کاربرد توری مش در تیرچه

تیرچه در سازه های ساختمانی متحمل بار کششی زیادی است، به همین دلیل بهتر است از سازه ایی استفاده شود تا در کنار میلگرد بتواند بر استحکام آن بیفزاید. همچنین برای افزایش لنگر خمشی تیرچه نیز می توان از توری مشی استفاده کرد.

توری مشبک در فونداسیون

مستحکم بودن فونداسیون در ساختمان سازی بسیار مهم است. زیرا تمامی فشارها بر روی پی ساختمان است. از این رو باید بهترین و ایمن ترین سازه ها را برای مسلح کردن بتن به کار برد. توری مش جوشی بهترین سازه است که با قرارگیری روی میلگردها می تواند استحکام کافی را ایجاد کند.

توری مشبک در دیوار برشی

از توری مشبک در بخش زیرین دیوارهای برشی نیز استفاده می شود. دیوارهای برشی مانند فوندانسیون نیاز دارند تا استحکام بالایی داشته باشند، به همین دلیل از توری مشبک در دیوار برشی برای تقویت آن استفاده می شود. اگر از توری مشی برای تقویت دیوار برشی استفاده نشود، باید از میلگردهای بیشتری برای تقویت استفاده شود که این امر سبب مشکلاتی در بتن ریزی می شود، به همین دلیل است که توری مشی جوشی بهترین محصول برای تقویت دیوار برشی است.

 

انتهای رپرتاژ آگهی/

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
فریت بار
اشتراک گذاری
برچسب ها
برچسب منتخب
# حادثه سقوط بالگرد رییس جمهور # سید ابراهیم رئیسی # حسین امیر عبداللهیان # سیدمحمدعلی آل هاشم # مالک رحمتی
وب گردی