بازدید 6821
از سوی معاون پیگیری اجرای قانون اساسی منتشر شد

واکنش حقوقی ایران به منع حجاب در مسابقات ورزشی

در پی اتفاقات سنوات اخیر در برخی کشورهای اروپایی برای محدودیت و منع حجاب به ویژه در مسابقات ورزشی، معاون ارتباطات و پیگیری اجرای قانون اساسی بیانیه ای منتشر کرد.
کد خبر: ۱۱۰۳۸۲۳
تاریخ انتشار: ۲۰ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۴:۴۵ 09 February 2022

 

به گزارش تابناک، متن بیانیه عزیزالله فضلی، معاون ارتباطات و پیگیری اجرای قانون اساسی به این شرح است:

چندی است که در برخی از نهادهای تقنینیِ دول اروپایی، قوانینی در تحدید یا ممنوعیت عقیده-رفتارِ حجابِ اسلامی وضع می‌گردد که مایه‌ ملالِ آزادگانِ جهان شده است.

اعتقاداتِ مذهبی اساسا دارای جنبه‌های رفتاری هستند که لایه‌ بیرونی یک آئین را شکل می‌دهند. بر این اساس انفکاک بین عقیده و رفتارِ مذهبی، غیرمنطقی و نامعقول است. یک بانوی مسلمان به هنگام رعایت حجاب، فارغ از هرگونه قصدِ سیاسی، صرفا عمل به اندیشه و پای‌بندی به اعتقاد خود را به منصه‌ ظهور می‌رساند.

قانون‌گذاران پاره‌ای از دُول غربی با سیاسی کردن آیین حجاب، دو اصل آزادی عقیده و عدم دخالت دولت در امور مذهبی مردم را نقض کرده اند. دول مدعی آزادی مذهب حتی به مبنای فکری و سیاسی خود نیز وفادار نمانده اند. منعِ حجاب، نقض اصول بنیادین آزادی مذهب و اندیشه است که دولت‌های غربی همواره خود را مظهر احترام به این اصول معرفی کرده‌اند.

ادیان زمانی از برابری حقوقی برخوردارند که دولتِ مستقر، از دخالتِ تبعیض‌آمیز اجتناب ورزد و تمامی آیین‌های مذهبی را در حوزه‌ رفتار فردیِ مبتنی بر اعتقادات مذهبی به یک اندازه محترم شمارد که مع‌الاسف آن دسته از دولت‌های غربی که به ممنوعیت و یا محدودیت حجاب رای داده‌اند، مبانی خویش را نیز مخدوش کرده‌اند.

نکته‌ در خور تامل اینکه جملگی بی‌مهری‌ها، خشونت‌ها، اهانت‌ها، نژادپرستی‌هایِ سیستماتیک، محدودیت‌ها و تهدیدهایی که علیه اسلام و مسلمانان اعمال می‌شود در بستر آیینی جدید موسوم به اسلام‌هراسی به منصه‌ ظهور می‌رسد و حکومت‌های اروپایی بعضا بگونه‌ای عمل می‌کنند که گویا خود را به بازوی تقنینیِ این کیش، بدل کرده‌اند. بی‌گمان اتخاذ چنین رویکردی، ادعای لائیسیته را فارغ از هرگونه ارزش‌گذاریِ ماهوی به ابزاری بر ضدِ خود تبدیل می‌کند.

اعمال چنین سیاست‌هایی در ساحتِ مقررات داخلی دولِ واضع، موازین بین‌المللی، ارزش‌های جامعه‌ جهانی، دموکراسیِ پویا و حق‌های بشری محکوم و از جانب برخی از نهادهای بین‌المللی نظیر شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد نیز مردود اعلام شده است.

در این راستا، لازم است تعهدات بین‌المللی و انسانیِ اعضای جامعه‌ی جهانی که به موجب بند ج ماده یک و بند ج ماده 55 منشور ملل متحد، مواد 2، 18 و 19 اعلامیه‌ جهانی حقوق بشر، مواد 2، 5، 18، 20، 26، 27 میثاق حقوق مدنی و سیاسی، اعلامیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد مصوب1981، اعلامیه 1992حقوق افراد وابسته به اقلیت‌های ملی، قومی، دینی یا زبانی مصوب 1992، مواد2، 14، 30 کنوانسیون حقوق کودک، قطعنامه‌ی 45/158 مجمع عمومی سازمان ملل متحد مصوب1990، مواد 1، 7، 12 میثاق بین‌المللی حمایت از حقوق تمامی کارگران مهاجر و اعضای خانوداه‌ی آن‌ها، ماده 9 کنوانسیون اروپایی حقوق بشر، ذیل ماده 13 پیمان ماستریخت، ذیل ماده 16 سند نهایی نشست وین مصوب 1989، مصوبه‌ی 621 شورای دائمی سازمان امنیت و همکاری اروپا مصوب 2004، سند رهنمود 43/2000 و 78/2000 شورای اروپا گرد آمده است، به جدّ، مورد توجه قرار گیرد.


انتظار نمی‌رود کشور فرانسه که در طول ادوارِ جماهیر خود همواره مدعیِ پیشقراولیِ حمایت بی‌چون و چرا از حق‌های بشری بوده و خود را خاستگاهِ سُننِ حقوقیِ متجدد، آزادی اندیشه و مذهب نمایانیده، این‌چنین از میراثِ حقوقیِ خود جدا افتاده و به سالکان مسلکِ اسلام هراسیِ دولتی بپیوندد. لذا از این کشور که میزبان بازی‌های المپیک2024 است، توقع دارد که بایسته‌های همبستگی جهانی، تنوع فرهنگی و تکریم کرامت انسانی را بیش از پیش مورد توجه قرار دهد.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
فریت بار
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۱۸
همونطور که شما خودتون رو محق میدونید که حجاب اجباری رو در کشور پیاده کنید اونها هم همین حق رو به خودشون میدن که حجاب رو ممنوع کنن.
"قانون‌گذاران پاره‌ای از دُول غربی با سیاسی کردن آیین حجاب، دو اصل آزادی عقیده و عدم دخالت دولت در امور مذهبی مردم را نقض کرده اند. " چه جالب ببینید کیا دارن از عدم دخالت دولت در امور مذهبی مردم حرف می زنن!!!!!!!!
چندی است که در برخی از نهادهای تقنینیِ دول اروپایی، قوانینی در تحدید یا ممنوعیت عقیده-رفتارِ حجابِ اسلامی وضع می‌گردد که مایه‌ ملالِ آزادگانِ جهان شده است.

مایه ملال شما بیشتر شده
این جمله واقعا جالبه : "قانون‌گذاران پاره‌ای از دُول غربی با سیاسی کردن آیین حجاب دو اصل آزادی عقیده و عدم دخالت دولت در امور مذهبی مردم را نقض کرده اند."

پ.ن: مرگ خوبه اما برای همسایه
ای نماینده ی آزادگان جهان
کار اونا در غیرقانونی کردن حجاب همون اندازه اشتباهه که کار شما در اجباری کردن حجاب
هر وقت امثال شما تصمیم به احترام به ازادی انتخاب گرفتند اونها هم از مواضع افراطیشون کوتاه میان
و جالب اینکه کسی مدعیه ازادیه که کوچکترین ازادی رو تحمل نمیکنه
خودتونو مضحکه مردم نکنید
این بندها و تبصره ها و قوانین و منشور حقوق بشر رو شما خودتون بهشون اعتقاد دارید؟
اگر دارید اجبار در پوشش برا چیه
اگر هم ندارید و قوانین اسلام معیار شماست که بیخود میکنید بقیه رو محکوم به نادیده گرفتن حقوق بشر میکنید
این حرف ها نیست . چطور شما استدلال می کنید قوانین داخلی و محلی دارید فرانسه هم قوانین داخلی دارد ....
امیدوارم هر چه زودتر این قانون عملی بشه.تیمهای اسراءیل هم در آسیا بازی کنند تا هر چه زودتر نقاب از چهره کسانی بیفته که ادعای اسلامگرایی دارند.
دستور اسلام این بود که یه پارچه بنداز رو سرت و هر کاری خواستی بکن؟
حفظ حیا و وقار خانم کجا رفت؟با یه تیکه پارچه همه اینها حل شد؟
عدم اجازه خانم از شوهرش در خروج منزل که در روایات ملعون از زبان خدا و وملائکه شده به کجا رفت؟
حتی کشور های اسلامی هم با اصل جدایی ورزش از سیاست و مذهب موافقن ... حالا این داداشمون همچین ناراحت شده انگار 40 ساله ورزشکار زن میفرستادیم مسابقات...
داداش کلا 3 4 سال بیشتر نیست خانم ها رو برای مسابقات برون مرزی میفرستین! اونم بصورت پک و کاور شده با انواع و اقسام پارچه! خیلی ناراحتین شرکت ندین در مسابقات!!!
رطب خورده چون منع رطب کند؟
اتفاقا فرانسه کشوریه که دیکاتور مابانه ترین قوانین رو داره
این روشنفکر بازی ها مخصوص ماست
موقعی که منافعشون در خظر باشه یه ملت رو هم نابود می کنند
قطعاً کار آنها غلط هست ایضاً شما. اگه آنها منع حجاب اجباری دارن، شما هم حجاب اجباری دارین . پس خودتون رو لوس نکیند...
در مورد لباس ورزشی فقط باید فدراسیونهای مربوطه نظر بدهند لباس ورزشی باید متناسب و تخصصی باشد و گروههای سیاسی و دولتها که دید غیر تخصصی و سیاسی دارند حق اظهارنظر داده نشود
چطور بقیه باید قانون شما را اطاعت کنند ولی شما اطاعت نمیکنید؟
چرا بی خود اعتراض می کنید.
اروپا مهد آزادی و پیشرفت و فرهنگ هست. وقتی میگه حجاب باید برداشته بشه پس حتما حق با اونا است، ما فهم و شعورش را نداریم
نه که شما به قوانین بین الملل احترام میذاری!
" ادیان زمانی از برابری حقوقی برخوردارند که دولتِ مستقر، از دخالتِ تبعیض‌آمیز اجتناب ورزد و تمامی آیین‌های مذهبی را در حوزه‌ رفتار فردیِ مبتنی بر اعتقادات مذهبی به یک اندازه محترم شمارد که مع‌الاسف آن دسته از دولت‌های غربی که به ممنوعیت و یا محدودیت حجاب رای داده‌اند، مبانی خویش را نیز مخدوش کرده‌اند. "
شما اگر به این گفته خودتان ایمان دارید چرا در ایران پیروان ادیان دیگر را به زور وادار به استفاده از حجاب کردید ؟ چرا آنها در ایران آزاد نیستند که طبق آداب و رسوم مذهب خودشان عمل کنند ؟ شما که لالایی بلد هستید چرا خودتان خوابتان نمی برد ؟ !!!
هر وقت تصمیم گرفتید که مسافران خارجی مسیحی ورود به ایران روسری نگذارند و حجاب برای آنان اجباری نباشد آنوقت میتوانیم در مورد حضور زنان مسلمان با حجاب در کشور مسیحیت نظر بدهیم
برچسب منتخب
# اسرائیل # توماج صالحی # نمایشگاه کتاب # موسسه مصاف
وب گردی