بازدید 10575
۲
آخرین تحولات خاورمیانه

نامه نمایندگان کنگره به بایدن درباره برنامه موشکی ایران / پهلو گرفتن شش کشتی جنگی روسیه در بندر طرطوس سوریه / خیز امارات برای بازگرداندن سوریه به اتحادیه عرب / برگزاری کمیسیون‌های مشترک ایران و همسایگان در ماه‌های آینده

نامه نمایندگان کنگره به بایدن درباره برنامه موشکی ایران، پهلو گرفتن شش کشتی جنگی روسیه در بندر طرطوس سوریه، خیز امارات برای بازگرداندن سوریه به اتحادیه عرب، برگزاری کمیسیون‌های مشترک ایران و همسایگان در ماه‌های آینده و درخواست گروه‌های فلسطینی برای اخراج اسرائیل از اتحادیه آفریقا، از مهم‌ترین خبر‌ها و رویداد‌های مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
کد خبر: ۱۱۰۲۹۲۶
تاریخ انتشار: ۱۶ بهمن ۱۴۰۰ - ۰۹:۱۳ 05 February 2022

نامه نمایندگان کنگره به بایدن درباره برنامه موشکی ایران/ پهلو گرفتن 6 کشتی جنگی روسیه در بندر طرطوس سوریه/ خیز امارات برای بازگرداندن سوریه به اتحادیه عرب/ برگزاری کمیسیون‌های مشترک ایران و همسایگان در ماه‌های آینده

بین الملل تابناک/ تحولات خاورمیانه: نامه نمایندگان کنگره به بایدن درباره برنامه موشکی ایران، پهلو گرفتن شش کشتی جنگی روسیه در بندر طرطوس سوریه، خیز امارات برای بازگرداندن سوریه به اتحادیه عرب، برگزاری کمیسیون‌های مشترک ایران و همسایگان در ماه‌های آینده و درخواست گروه‌های فلسطینی برای اخراج اسرائیل از اتحادیه آفریقا، از مهم‌ترین خبر‌ها و رویداد‌های مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.

نامه نمایندگان کنگره به بایدن درباره برنامه موشکی ایران

گروهی از قانونگذاران مجلس نمایندگان آمریکا با ارسال نامه‌ای به «جو بایدن»، رئیس‌جمهور آمریکا کشور ضمن ابراز نگرانی از پیشرفت‌های موشکی ایران، خواستار تمرکز واشنگتن بر این موضوع برای مقابله با آن شده‌اند.

این نامه به ابتکار «جو ویلسون»، رئیس کمیته امنیت ملی در کمیته «تحقیقات جمهوری‌خواهان» ـ که بزرگترین فراکسیون این حزب در کنگره آمریکاست ـ تنظیم شده و به امضای ۵ قانونگذار جمهوری‌خواه دیگر رسیده است.

در این نامه آمده است: «ما، امضاکنندگان این نامه، از توانمندی‌های رو به پیشرفت جمهوری اسلامی ایران و همچنین از نبود راهبردی مشخص برای مقابله با این سامانه‌های دوربرد تهاجمی نگران هستیم.»

جو ویلسون علاوه بر این در مصاحبه‌ای با پایگاه «نشنال‌ ریویو» درباره دلایل نگارش این نامه گفته دولت جو بایدن راهبرد مشخصی برای رسیدگی به «تهدید موشکی ایران» ندارد و موفقیت جمهوری اسلامی ایران به معنای دستیابی این کشور به موشک‌های قاره‌پیما با برد کافی برای رسیدن به خاک آمریکا خواهد بود.

قانونگذاران آمریکایی در نامه خود از حملات موشکی و پهپادی اخیر انصارالله یمن به امارات متحده عربی نیز ابراز نگرانی کرده و نوشته‌اند، این گروهِ مورد حمایت ایران، آمریکا و متحدانش را در معرض خطر قرار داده است.

نگارندگان نامه در بخشی از نامه نوشته‌اند: «ما از دولت شما می‌خواهیم تمرکزتان را علاوه بر توانمندی‌های ایران در زمینه پهپاد و حملات نقطه‌زن روی کل زرادخانه موشکی بالیستیک ایران و سامانه‌های ضربتی دوربرد این کشور مانند راکت‌ و موشک‌های کروز قرار دهید.»

نامه نمایندگان کنگره به بایدن درباره برنامه موشکی ایران/ پهلو گرفتن 6 کشتی جنگی روسیه در بندر طرطوس سوریه/ خیز امارات برای بازگرداندن سوریه به اتحادیه عرب/ برگزاری کمیسیون‌های مشترک ایران و همسایگان در ماه‌های آینده

اخیراً «کنث مک‌کنزی»، فرمانده نیروهای تروریست آمریکایی در منطقه غرب آسیا نیز به توان موشکی ایران اذعان کرده و گفته بود ایران از لحاظ نظامی به «سطح سرآمدی» رسیده است. طبق تعاریف نظامی آمریکا کشوری که به این مرحله برسد دارای تسلیحاتی است که مهار یا شکست دادنش بسیار دشوار است.

مک‌کنزی ماه گذشته در مصاحبه‌ای گفت: «در حمله عین‌الاسد آنها تا حد زیادی هر جایی را خواستند آماج قرار دارند. هم اکنون می‌توانند به سراسر خاورمیانه حمله کنند. آنها می‌توانند حملاتشان را با دقت و در حجم بالا انجام دهند.»

او در ادامه گفت: «اکنون ایران توانمندی‌های راهبردی عظیمی دارد. آنها در میدان نبرد به سرآمدی رسیده‌اند؛ یعنی مرحله‌ای که می‌توانند توان دیگران را از کار بیندازند.»

مک‌کنزی همچنین با اشاره به حمله موشکی ایران به پایگاه عین‌الاسد بعد از ترور سردار قاسم سلیمانی گفته بود که درس حمله موشکی ایران به عین‌الاسد این بود که برنامه موشکی ایران به تهدیدی فوری‌تر از برنامه هسته‌ای این کشور تبدیل شده است.

پهلو گرفتن شش کشتی جنگی روسیه در بندر طرطوس سوریه 

دفتر مطبوعاتی وزارت دفاع روسیه، روز جمعه در بیانیه‌ای خبر داد که شش کشتی لجستیکی بزرگ ناوگان‌های شمال و بالتیک در بندر طرطوس سوریه پهلو گرفته‌اند.

بنا بر گزارش خبرگزاری «اسپوتنیک»، در بیانیه مذکور آمده است:‌ «تعدادی از کشتی‌های جنگی ناوگان دریای شمال و بالتیک در چارچوب رزمایش دریایی روسیه به فرماندهی دریاسالار"نیکولای یومِن‌اف" سفر خود به دور اروپا را به پایان رسانده‌اند و به بخش شرقی دریای مدیترانه رسیده است.»

وزارت دفاع روسیه افزود: این شش کشتی لجستیکی بزرگ به نام‌های «پیوتر مورگونوف»، «جورجی پوبدونوستس»، «اولنگورسکی گورنیاک»، «کورولیوف»، «مینسک»، «کالینینگراد» که مسافت ۶۰۰۰ مایل دریایی را پیموده‌اند، به منظور سوخت‌گیری، بارگیری آب آشامیدنی و موادغذایی در بندر طرطوس باقی خواهند ماند.

مسکو و دمشق توافقی در زمینه توسعه مرکز لجستیکی ناوگان جنگی روسیه در بندر طرطوس امضا کرده‌اند که به موجب آن، یازده کشتی جنگی از جمله کشتی‌های هسته‌ای در آن واحد به مدت ۴۹ سال قادر به حضور در طرطوس خواهند بود که مدت زمان به صورت خودکار امکان تمدید ۲۵ ساله دارد.

نامه نمایندگان کنگره به بایدن درباره برنامه موشکی ایران/ پهلو گرفتن 6 کشتی جنگی روسیه در بندر طرطوس سوریه/ خیز امارات برای بازگرداندن سوریه به اتحادیه عرب/ برگزاری کمیسیون‌های مشترک ایران و همسایگان در ماه‌های آینده

بنا بر این توافق که عملا در تاریخ ژانویه سال ۲۰۱۷ وارد فاز اجرایی شده است، روسیه محافظت از مرکز پشتیبانی ناوگانش در دریا و آسمان و سوریه وظیفه دفاع از آن در زمین را بر عهده دارد. طبق این توافق، طرف سوری متعهد شده است که خاک و آب منطقه بندر طرطوس و همچنین املاکی را که رسما اعلام نشده‌اند، برای استفاده مجانی تا پایان زمان توافق در اختیار طرف روس قرار دهد.

خیز امارات برای بازگرداندن سوریه به اتحادیه عرب

تعدادی از طرف‌های شورای همکاری خلیج فارس و عربی برای نهایی کردن پرونده بازگشت سوریه به اتحادیه عرب قبل از نشست سران اتحادیه در الجزایر تلاش می‌کنند.

به گزارش سایت العربی الجدید، منابعی در اتحادیه عرب در قاهره اعلام کردند: امارات برای به جریان انداختن این پرونده و قطعی کردن بازگشت سوریه به اتحادیه عرب تلاش می‌کند. اظهارات اخیر احمد ابوالغیط، دبیرکل اتحادیه عرب درباره برگزاری نشست وزراتی در کویت برای بررسی این پرونده در راستای هماهنگی بین وی و ابوظبی است.

این منابع اعلام کردند، دلیل اشتیاق ابوالغیط برای حل این پرونده، حمایت امارات از وی است.

امارات اعلام کرده که از تمدید دوره دبیرکلی وی در اتحادیه عرب حمایت کرده و تسهیلات مالی مقرر برای وی را افزایش می‌دهد.

ابوالغیط چهارشنبه اعلام کرد، اتحادیه عرب در ماه مارس، میزبان نشستی وزارتی برای بررسی امکان بازگشت سوریه به اتحادیه عرب است.

ابوالغیط بعد از سفر به اردن اعلام کرد، بازگشت سوریه به اتحادیه عرب به توافق عربی و همسویی نظام سوری با مواضع مطرح  عربی مرتبط است. ثبات منطقه تلاش برای احیای فرصت‌ها، روند سیاسی را می‌طلبد که اجازه حل و فصل مساله فلسطین را بدهد.

نامه نمایندگان کنگره به بایدن درباره برنامه موشکی ایران/ پهلو گرفتن 6 کشتی جنگی روسیه در بندر طرطوس سوریه/ خیز امارات برای بازگرداندن سوریه به اتحادیه عرب/ برگزاری کمیسیون‌های مشترک ایران و همسایگان در ماه‌های آینده

همچنین منابع اعلام کردند که امارات با آمریکا درباره پرونده بازگشت سوریه به اتحادیه عرب ارتباط برقرار کرده است. اما واشنگتن همچنان با این اقدام در زمان کنونی مخالف است.

به گفته منابع، ابوظبی معتقد است، بازگشت دمشق به اتحادیه عرب باعث می‌شود روابط دمشق با ایران تحت کنترل و نظارت عربی باشد. از سویی هم امارات به دنبال برقراری روابط با ایران است.

یک منبع دیپلماتیک مصری نیز اعلام کرد که این کشور و امارات مشغول گفت‌وگوهایی در این باره هستند؛ اما اختلافات قوی میان مصر و عربستان وجود دارد. عربستان همچنان مخالف این اقدام است، چون حملات انصارالله که به عقیده آن‌ها مورد حمایت ایران است ادامه دارد. الجزایر و عربستان نیز در این باره اختلاف دارند. قطر نیز مخالف بازگشت سوریه به اتحادیه عرب است.

به گفته این منبع عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهور مصر قصد دارد قبل از پایان فوریه به کویت برود و درباره پرونده بازگشت سوریه به اتحادیه عرب گفت‌وگو کند.

قاهره امیدوار است، کویت به خاطر جایگاهش در شورای همکاری خلیج فارس دیدگاه عربستان و قطر را تغییر بدهد.

برگزاری کمیسیون‌های مشترک ایران و همسایگان در ماه‌های آینده

مدیرکل خلیج فارس وزارت امور خارجه با بیان اینکه در بخش‌های تجاری و اقتصادی هم کمیسیون‌های مشترک ایران و همسایگان فعال است، گفت: در ماه‌های پیش روی، کمیسیون‌های مشترک میان ایران و همسایگان برگزار خواهد شد.

علیرضا عنایتی در گفت‌وگو با ایرنا، با اشاره به توجه ویژه دولت سیزدهم به روابط با همسایگان، گفت: دولت سیزدهم کار خود را با شعار اولویت قرار دادن همسایگان آغاز کرد و این را به عنوان یک تابلو برای تنظیم مناسبات خود با کشورهای پیرامونی و تاکید بر اولویت همسایگی پیش برد و بر این اساس یک چارچوب مشخصی برای تعامل با همسایگان تعیین کرد.

مدیرکل خلیج فارس وزارت امور خارجه اضافه کرد: پرداختن به محیط پیرامونی و ارتباط با همسایگان، همواره مورد توجه در مناسبات سیاست خارجی بوده است؛ اما دولت سیزدهم آن را به عنوان یک اولویت ذکر کرد و در این چارچوب در تمام بیانات و اظهارات مقامات ارشد جمهوری اسلامی ایران، به ویژه جناب آقای رئیس جمهور در ملاقات‌ها، مصاحبه‌ها و مذاکرات، به عنوان یک اصل اساسی مطرح است.

نامه نمایندگان کنگره به بایدن درباره برنامه موشکی ایران/ پهلو گرفتن 6 کشتی جنگی روسیه در بندر طرطوس سوریه/ خیز امارات برای بازگرداندن سوریه به اتحادیه عرب/ برگزاری کمیسیون‌های مشترک ایران و همسایگان در ماه‌های آینده

وی یادآور شد: در ملاقات‌هایی هم که آیت‌الله رئیسی در ایران با هیات‌های خارجی که برای تحلیف آمده بودند، داشت، بر همین موضوع تاکید کرد که ما در دولت سیزدهم نسبت به همسایگان توجه خاصی قائلیم. امیدواریم ما هم بتوانیم در مجموعه چرخه روابط خارجی و عرصه سیاست خارجی، این اولویت را با همسایگان خودمان محقق کنیم.

عنایتی تصریح کرد: طبیعتا عرصه‌ سیاست خارجی با اولویت همسایگی در بخش‌های مختلف اقتصادی، تجاری، سرمایه‌گذاری، خطوط حمل و نقل، همکاری‌های پولی و مالی، مناسبات فرهنگی و ارتباطات مردمی به موازات روابط سیاسی، رقم می خورد و در این عرصه‌ زمینه‌های بسیاری، چه آنهایی که بالقوه هستند و امکان فعالیت دارند و چه آنهایی که بالفعل هستند، شاهد هستیم.

وی با اشاره به سفرهای انجام شده توسط وزیر و معاون وزیر امور خارجه کشورمان به کشورهای همسایه، اضافه کرد: در بخش سیاسی مشخصاً، معاون سیاسی وزارت خارجه آقای باقری، به چهار کشور خلیج فارس سفر کردند و کمیته‌های سیاسی و کمیته‌های راهبردی با حضور ایشان و همتایان ایشان تشکیل شد. آقای امیرعبداللهیان هم متعاقباً به دو کشور عمان و قطر سفر کردند و همچنین در اولین روز مسئولیت خود به عراق رفت و گفت‌وگوهایی را با کشورهای مختلفی در جلسه همسایگان عراق داشت.

مدیرکل خلیج فارس وزارت امور خارجه با بیان اینکه در عرصه سیاست خارجی تحرکات روابط خارجی ایران کاملا مشهود است، بیان داشت: برنامه‌هایی هم برای آینده در قالب کمیته‌های سیاسی، کمیته راهبردی و ... در دستور کار است.

عنایتی در پایان خاطرنشان کرد: در بخش‌های تجاری و اقتصادی هم کمیسیون‌های مشترک ایران و همسایگان فعال است و در ماه‌های پیش روی، این کمیسیون‌ها را برگزار خواهیم کرد و امیدواریم، در چارچوب روابط همسایگی این ایده بتواند کامل محقق شود و ما شاهد همکاری‌های گسترده، متنوع و تعمیق‌شده‌ای بین ایران و همسایگان باشیم.

درخواست گروه‌های فلسطینی برای اخراج اسرائیل از اتحادیه آفریقا

گروه‌های فلسطینی از کشورهای عربی و آفریقایی که در نشست امروز(شنبه) سران اتحادیه آفریقا شرکت می‌کنند، خواستند با عضویت رژیم صهیونیستی در این اتحادیه مخالفت کنند.

به گزارش خبرگزاری آناتولی، جنبش حماس در بیانیه‌ای از حاضران در نشست سران اتحادیه آفریقا که امروز (شنبه) برگزار می‌شود، خواست با قبول عضویت رژیم صهیونیستی در این اتحادیه مخالفت کنند.

نامه نمایندگان کنگره به بایدن درباره برنامه موشکی ایران/ پهلو گرفتن 6 کشتی جنگی روسیه در بندر طرطوس سوریه/ خیز امارات برای بازگرداندن سوریه به اتحادیه عرب/ برگزاری کمیسیون‌های مشترک ایران و همسایگان در ماه‌های آینده

این جنبش اعلام کرد: قبول عضویت اسرائیل در اتحادیه آفریقا حتی به عنوان عضو ناظر نقض آشکار منشور حقوق بشر آفریقا و اصول و ارزش‌ها و نظام اساسی این اتحادیه است که بر اساس مبارزه با نژادپرستی است و بر پایان استعمار و حق تعیین سرنوشت ملت‌ها تاکید دارد.

نشست سران اتحادیه آفریقا امروز در آدیس آبابا، پایتخت اتیوپی با مشارکت روسای جمهور و نخست وزیران کشورهای آفریقایی برگزار می‌شود و درخواست قبول اسرائیل به عنوان عضو ناظر این اتحادیه را بررسی می‌کنند.

حماس اعلام کرد: ما از آزادگان در قاره آفریقا می‌خواهیم همبستگی خود را با ملت فلسطین اعلام کرده و برای ممانعت از قبول دولت نژادپرست اسرائیل در اتحادیه آفریقا فشار بیاورند، چون دولت اشغالگر و تروریستی اسرائیل مرتکب انواع جنایات‌ در حق ملت فلسطین و مقدسات آن شده و به سیاست پاکسازی نژادی بر اساس گزارش های تعدادی از نهادهای حقوقی بین‌المللی از جمله عفو بین الملل ادامه می‌دهد.

جنبش فتح نیز از کشورهای آفریقایی خواست از این نشست برای اخراج اسرائیل و تقویت اصول همبستگی میان ملت‌ها استفاده کنند.

یامن قدیح، سخنگوی جنبش فتح در الجزایر اعلام کرد: ما از هر اقدامی برای رسوا کردن اسرائیل استقبال می‌کنیم و امیدواریم که در این نشست عضویت اسرائیل به عنوان ناظر لغو شود. ما از تلاش‌های الجزایر برای درج پرونده اخراج اسرائیل از عضویت اتحادیه آفریقا استقبال می‌کنیم.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
فریت بار
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۳
انتشار یافته: ۲
مرگ بر روسیه
سلام: ضمن تحسین از شجاعت و اقتدار تیم جدید مذاکره کننده هسته ای به سرپرستی آقای باقری ودعوت به هوشیاری و دوراندیشی دیپلمات های محترم نسبت به نقشه ها و حیله های جدید غرب، مذاکره و توافق مجدد با غرب و امریکا در صورتیکه ایران خواستارجبران خسارت ناشی از خروج غیر قانونی آمریکا از برجام و لغو قطعی و همیشگی همه انواع تحریم ها بدون مذاکره در سایر امور نشود وآمریکاهمه انواع برچسب های تحریم علیه ایران را بطور دائمی با تضمین لغو نکند ،همچنین هیچ گونه تحریم های جدید تحت هر عنوان واهی علیه ایران وضع نکند و در صورت خروج مجدد و عهد شکنی آمریکا تعیین خسارت بازدارنده در برجام گنجانده نشود) در غیر این صورت براساس عبرت ها و تجربه های تلخ تاریخی، محاسبات متقن وغیرقابل خدشه ذیل موجب حراج دادن مولفه های قدرت ، زیانبار برای اقتصاد،باج خواهی و زیاده خواهی دشمن، آب در هاون کوبیدن و باعث ممانعت در توسعه وپیشرفت کشور می گردد:
1- هدف امریکاه از مذاکره لغوکامل تحریم ها نیست بلکه ساختار آن باقی مانده وتحریم اساساً وسیله و ابزاری است برای اینکه از ایران درهمه زمینه ها ی چهار گانه ازجمله درموضوعات هسته ای،حضورمنطقه ای،موشکی و حقوق بشرامتیاز گرفته بلکه اگر بتواند پیشرفت کشور را درهمه علوم به سراشیبی سقوط بکشاند.
2- آمریکا اگر کوچکترین امتیازی به ایران بدهد با بدعهدی و بد قولی زیر تعهدات می زند و با عمل نکردن به آن ،ایران چند باره رکب خورده و بازگشت کامل کشور به برجام یعنی پس ازطی هزینه سنگین راه اندازی غنی سازی 60درصدی نابودی آن دستگاه ها وممنوعیت توسعه و تحقیقات هسته ای و عقب گرد وعقب ماندگی نسبت به کشورهای دارای علوم و فنون پیشرفته هسته ای.
3- عبرت های تاریخی معاصرمثل اعتماد دکتر مصدق به امریکا وکودتا و سقوط دولت او،اعتمادو مذاکره معمر قذافی در زمینه های هسته ای ،موشکی و تجاری با امریکا وغرب ،یافتن تمام نقشه های نظامی وغیر نظامی آن و در پی آن نابودی برنامه هسته ای و موشکی لیبی و سرانجام به خاک سیاه نشاندن اقتصادلیبی و معمرقذافی توسط امریکا و اروپا ،اعتماد صدام جنایتکاربه بازرسان سازمان ملل و یافتن تمام نقشه های نظامی و غیر نظامی عراق ودادن اطلاعات آن به امریکا، نابودی موشک های عراق و پس از آن جنگ راحت امریکا و متحدانش علیه صدام و شکست او. مذاکره تحویل دیپلمات های امریکایی در لبنان در زمان مرحوم هاشمی وعدم آزاد شدن پول های بلوکه شده ایران توسط آمریکا،معاهده سعد آباد مبنی بر قبول داوطلبانه تعلیق غنی سازی و پروتکل الحاقی توسط روحانی در دولت خاتمی با سه کشوراروپایی وعدم اجرای تعهد توسط آن سه کشوراروپایی و آمریکا.ومعاهده برجام مبنی برممنوعیت حدود صد نوع فناوری هسته ای ایران با1+5 خروج از برجام توسط امریکاواضافه شدن بیش از 1500 نوع تحریم قبلی وجدیدعلیه ایران .
4- اساس، انگیزه و داستان وضع تحریم ها ازطرف دشمن به طمع فشارهمه جانبه برملت و دولت از طریق گشودن باب مذاکره بوده و انگیزه و هدف نهایی مذاکره هم از طرف غرب راهی برای به حراج دادن مولفه های قدرت ایران یکی پس از دیگری از طریق برجام 1(هسته ای) برجام 2(حضور منطقه ای) برجام 3(قدرت موشکی) برجام 4 ( حقوق بشر)و زیاده خواهی ،جری شدن دشمن و باج خواهی های مضاعف از کشورو مردم ودر ادامه همه اهرم های قدرت را در ایران نابود کرده و تغییر رفتار نظام و در نهایت تغییر رژیم و تجزیه کشور و اجرای طرح خاورمیانه جدید یعنی تجزیه کشورهای منطقه واز بین بردن قدرت کشور ها و غارت منابع آن است.
5- غرب صرفاً با تله وحیله مذاکره می تواند اهرم های حیاتی قدرت را با نیرنگ از ایران بگیرد درصورتیکه بجز مذاکره هیچ راهی برای به زیر کشیدن قدرت ایران ندارد مانند ممنوعیت صد نوع فناوری هسته ای در برجام وموارد ذکر شده بند های این موارد.
6- با عنایت به اینکه انرژی هسته ای در بسیاری از حوزه ها و طیف وسیعی از صنایع کاربرد علمی و صنعتی دارد ازجمله انرژی های تجدید پذیر، تولید برق هسته ای، تولید باصرفه پیشران ها و باطری های اتمی برای کشتی ها،شیرین کردن پاک آب های خلیج فارس و دریای عمان و انتقال آن به فلات خشک ایران و در پی آن ایجاد رونق کشاورزی و صنعتی ، کاربرد انرژی هسته ای در علوم پزشکی و رادیو دارو ،گداخت ،کوانتوم و حوزه های کشاورزی ازجمله مبارزه با آفات از طریق عقیم کردن آفت نرودرپی آن عدم استفاده از سموم پر ضرردر کشاورزی ، استفاده از فناوری هسته ای در تولیدات صنعتی و ... مذاکره با غرب باعث محدویت و عدم صنعتی سازی در اکثر این حوزه ها گردیده و موجب زیان آشکار و محدودیت گسترده برای توسعه و پیشرفت کشور می گردد.
7- به دلیل عدم لغو کامل همه تحریم ها از طرف غرب و با بدعهدی احتمالی امریکا و اروپا پس از مدتی برگشت دوباره تحریم ها،اقتصاد و معیشت مردم به لحاظ وابستگی به تحریم ها و شرطی شدن در مقابل آن بسیار ضربه پذیر وآسیب زا می شود.
8- درصورت بازگشت به برجام وعضویت در آن از طرف آمریکا، به هر بهانه ای دوباره می تواند از مکانیزم ماشه یا همان اسنب بک استفاده کرده وتحریم ها را ازطریق قطعنامه های شورای امنیت به بکباره برگرداندوایران را ذیل بند 7 منشور ملل متحد ببرد.
9- مشکلات اقتصادی به هیچ وجه با مذاکره قابل حل نیست زیرا ساختار کلی وپایه اصلی تحریم ها همچنان حفظ شده وآمریکا به تعهدات خود عمل نکرده و آنرا بطور کامل لغو نمی کند زیرا هر تحریمی و یا بیشتر آن بابرچسب های چهار گانه هسته ای ، موشکی ،حضور منطقه ای ایران و حقوق بشراست.اگرغرب و امریکا یک موضوع از تحریم یعنی هسته ای را بردارند سایر برچسب های تحریم باقی می ماند و این یعنی لغو تحریم ها کاملاً بی خاصیت و دروغ بوده وایران در گرداب،تله و دور بی حاصل موضوعات متعدد تحریم و مذاکره برای باج دادن فاجعه بارسایراهرم های قدرت یکی پس از دیگری قرار می گیرد.
10- خدای نخواسته در صورت مذاکره موشکی و مذاکره حضور منطقه ای ایران برای کمک به محور مقاومت جهت جنگ با داعش و ترروریست و در صورت امتیاز دادن این موضوع و در پی آن به باد دادن توان موشکی ،قدرت دفاعی و منطقه ای کشور، امریکا ، اروپا و حتی کشورهای مثل عربستان و اسرائیل می توانند امنیت ایران را نابود کرده وکشور و ملت رامثل لقمه ای چرب برای خود،غارت و تجزیه کرده یا داعش و سایرگروهای تروریستی خون آشام را به جان،مال و ناموس ملت بیاندازند.
11- در صورت عدم لغو تحریم ایسا ( ممنوعیت سرمایه گذاری خارجی درایران) وتحریم یوترن( گردش مالی آزاد ایران از طریق دلار باجهان) که متاسفانه هیچکدام در برجام توسط تیم منفعل مذاکره کننده قبلی ایرانی آقایان ظریف و عراقچی تحت فرمان روحانی، از امریکا درخواست لغو نشده است .برداشتن تحریم ها بدون لغو این دو بی معنی، همراه با فریب ،مضحک و بی خاصیت است .
12- با تکیه بر توانمندی های و ظرفیت های عظیم داخلی اثرو نقش تحریم هارا باید بی خاصیت وخنثی کرده و ازبین برد و امریکا را از حربه تحریم و سپس مذاکره مایوس کرداز جمله راهکارها:ایجاد فشار به اروپا ازطریق آزاد کردن مزر ها و انتقال سیل مهاجرین به اروپا،استفاده درهمه حوزه های علمی،فنآوری و تولیدی ازجوانان نخبه ، شرکتهای دانش بنیان و دانشگاهای برترصنعتی،استفاده از قرار گاه سازندگی و شرکت مپنا به عنوان تجربه موفق وراهگشای خنثی سازی تحریم ها، ،جذب سرمایه عظیم ایرانیان مقیم خارج ،برنامه ریزی بودجه سالانه بدون کسری بودجه توسط دولت وعدم چاپ بی پشتوانه اسکناس وعدم افزایش پایه پولی بدون پشتوانه افزایش تولید، اصلاح نظام بانکی و کنترل تورم تک رقمی ،ممنوعیت قطعی هرگونه تعطیلی واحد ها وشرکت هایی تولیدی از طرف بانک ها،اعطای تسهیلات قرض الحسنه و بسیار کم بهره به واحد ها ی تولیدی متوسط و کوچک ، تک نرخی کردن ارز وحذف قطعی ارز 4200 تومانی که این ارز رانت زا و فساد آفرین بوده و بدلیل عدم رقابت پذیری باعث نابودی تولید داخلی می شود،استفاده ازظرفیت معادن بصورت غیر خام فروشی ، برنامه ریزی مدون علاوه بر خود کفایی دارای اهداف صادراتی برای تولیدات گسترده صنعتی وکشاورزی ، تدوین برنامه چهار ساله آبخیزداری و آبخوان داری برای تولید بیش از 400میلیون تن کالاهای کشاورزی)،بیابان زدایی با طرح کاشت درختان مثمر قرآنی شامل زیتون ،خرما، انجیر و انگور در مناطق نزدیک به شهرها و نیمه بیابانی با مشارکت بسیج سازندگی بنیاد مسضعفان ،بنیاد برکت و... وبا نظارت وزارت جهاد کشاورزی به مقدار افزایش 100درصد مساحت کنونی طی برنامه 4 ساله ،شناسایی آموزش و نصب رایزن کارامد و امین اقتصادی حداقل به تعداد 300نفردرکشورهای همسایه ،همسو و غیر همسوبرای جهش صادرات ،برنامه ریزی صادرات به همسایگان ازمیزان2درصد کنونی به 20 درصد طی برنامه 4 ساله یعنی رسیدن به حدود 200میلیارد دلارصادرات به 15 کشورهمسایه، با توجه به عضویت رسمی ایران در سازمان همکاری های شانگهای و بازار 3میلیارد نفری در کشور های عضو این سازمان هدف گذاری4 ساله برای جهش صادرات از 11 میلیارددلار کنونی به کشورهای عضواین سازمان به حدود50 میلیارد دلار صادرات ،حمایت همه جانبه از تولید داخل با کیفی سازی وبا وضع تعرفه باز دارنده کالاهای خارجی مبازره هدفمند با قاچاق و فساد، پیمان های پولی دو وچند جانبه با کشورها ، ممنوعیت وقطع همیشگی فروش نفت خام وتبدیل آن به مواد پتروشیمی از طریق تاسیس انبوه پترو پالایشگاها و پالایشگاه در صنایع با محوریت صادرات محصولات آن به همسایگان، اخذ مالیات عادلانه از ثروتمندان و عایدی سرمایه، خریدو فروش سکه و ارز، خانه خالی و ماشین های لوکس واخذ مالیات از گردش حساب های بانکی ، گره زدن منافع کشورهای همسایه و فراهمسایه با منافع کشورمان با تکمیل زنجیره پروژه های آزاد راهی، ریل وراه آهن از طریق کریدور شرق به غرب و شمال به جنوب برای دریافت حق ترانزیت از کشورهای ذی نفع، داخلی سازی با کیفیت خودرو با پلتفرم پیشرفته کاملا ایرانی و بومی با همکاری شرکت های دانش بنیان و صنایع دفاعی، داخلی سازی با کیفیت و صادرات محورلوازم خانگی و لوازم ساختمانی ،استفاده از ظرفیت عظیم بسیج و نیروهای جهادی در تمام این مراحل برنامه ریزی پیشرفت و توسعه کشوروعدم اجازه ورود مجدد به شرکت هایی بیگانه عهد شکن مانند توتال ،پژو ،سامسونگ ، ال جی و... که به بهانه تحریم کشور را ترک کرده و باعث شوک و خسارت به اقتصاد و معیشت مردم شدند، بطور قطع با پیاده سازی این برنامه ها باید حربه دو گانه تحریم ومذاکره را ازدشمن گرفت.در غیر این صورت مانند 8 سال اخیر با بدعهدی و شرطی کردن اقتصاد به دشمن توسط دولت بی تدبیر، شیفته و تشنه مذاکره با آمریکاوغربگرای روحانی، شیرازه اقتصاد مبتنی برتوانمندی و ظرفیت های داخلی و رویکرد اقتصاد مقاومتی ازهم می پاشد و باعث مشکلات عدیده ازجمله تورم غیر متعارف و افسار گسیخته ،نابودی تولید داخلی و تعطیلی کارخانجات و بیکاری فزاینده، جهش عجیب و غیر عادی قیمت ارز، ریزش غیر طبیعی بورس و گرانی بی ضابطه کالا،مسکن و خدمات گردیده ونارضایتی بحق ملت را در پی دارد.
برچسب منتخب
# اسرائیل # توماج صالحی # نمایشگاه کتاب # موسسه مصاف
وب گردی