بازدید 13756
سایه اومیکرون بر سر ایران

فعلا خبری از بروزرسانی نقشه رنگ‌بندی کرونایی نیست!

با شناسایی نخستین مورد ابتلا به سویه جدید ویروس کرونا اومیکرون در کشورمان، همه چیز تحت الشعاع این موضوع قرار گرفته تا جایی که می‌بینیم خبری از بروزرسانی و انتشار نقشه رنگ بندی کرونایی نیست و به نظر می‌رسدT معیار‌های فعلی تعیین رنگ شهر‌ها دیگر مفید نیست و نیازمند پوست اندازی است.
کد خبر: ۱۰۹۵۰۸۸
تاریخ انتشار: ۰۴ دی ۱۴۰۰ - ۱۱:۱۵ 25 December 2021
تصادف زنجیره‌ای در مسیر اهواز-خرمشهر ۱۰ کشته و چندین مصدوم برجای گذاشت
نخستین روز هفته جدید در حالی آغاز شده که خبری از به روزرسانی نقشه رنگ بندی کرونایی کشورمان نیست و معلوم نیست که نقشه جدید چه زمانی تهیه و منتشر خواهد شد!

به گزارش «تابناک»؛ با شناسایی نخستین مورد ابتلا به سویه جدید ویروس کرونا اومیکرون در کشورمان، همه چیز تحت الشعاع این موضوع قرار گرفته تا جایی که می‌بینیم خبری از بروزرسانی و انتشار نقشه رنگ بندی کرونایی نیست و به نظر می‌رسد، معیار‌های فعلی تعیین رنگ شهر‌ها دیگر مفید نیست و نیازمند پوست اندازی است.

درباره روندی سخن می‌گوییم که مدت‌های مدیدی جریان داشته و حالا نیازمند تغییر است، چون سویه اومیکرون سرعت بسیار بالاتری در سرایت دارد و از آن مهم تر، هنوز تا حد زیادی ناشناخته است و نظام رنگ بندی کرونایی در کشورمان برای پیشگیری از خطرات شیوع وسیع آن، کارایی لازم را ندارد، چون بنا بر «تعداد بیماران بستری شده» عمل می‌کند.

این ایرادی است که از ابتدای به کارگیری این ساختار رنگ بندی کرونایی در کشورمان مورد تاکید منتقدان قرار گرفت و تاکید شد که اتکا به آمار مبتلایان بستری و حتی شناسایی شده در شهرها، راهکار موثری برای جلوگیری از شیوع بیماری نیست و باید با ساز و کاری متفاوت جایگزین شود که پیشگیرانه است و مانع از بحرانی شدن اوضاع می‌شود.

به عبارت بهتر، این که با بالارفتن شمار مبتلایان به کووید ۱۹ در بخش‌های بستری بیمارستانی در یک شهرستان، رنگ آن شهر را تغییر دهیم و مثلا از زرد به نارنجی تبدیل کنیم، اقدام موثری برای جلوگیری از بحرانی شدن اوضاع در آن شهرستان نیست و نمی‌تواند روند شیوع ویروس و بیماری را در آن خطه کنترل کند، همان گونه که نتوانسته مانع از تغییر رنگ شود.
 
فعلا خبری از بروزرسانی نقشه رنگ‌بندی کرونایی نیست!

این ایراد زمانی بهتر خودنمایی می‌کند که بدانیم هنوز تست‌های تشخیصی در دسترس بسیاری از هموطنان مان نیست و افزون بر آن، تفاوت امکانات درمانی (از جمله تعداد تخت‌های بیمارستانی) در شهر‌های مختلف منجر به این می‌شود که بیمار‌هایی با شرایط تقریبا مشابه در دو شهر، یکی در بیمارستان بستری شده و دیگری به دلیل کمبود تخت، به منزل بازگردانده شود و در نتیجه در رنگ بندی آن دو شهر، تاثیر بگذارد.

اما پاسخ مسئولان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشورمان به این انتقادات و وجود این اشکال بنیادین در رنگ بندی کرونایی در کشورمان چه بود؟ ناگفته پیداست که هیچ! چون در این صورت در صدد تغییر آن برمی‌آمدند و نیاز نبود با شناسایی نخستین مورد ابتلا به سویه جدید کرونا، اطلاعیه صادر کرده و از توقف بروزرسانی رنگ بندی به شیوه فعلی سخن بگویند:

«به دلیل تایید ورود سویه کرونای امیکرون و ضرورت آمادگی کشور برای پیشگیری از شکل‌گیری موج بعدی کرونا، پیشنهاد جدیدی برای فرمول رنگ‌بندی از سوی کمیته‌های علمی و اپیدمیولوژی تهیه شده که در جلسه روز شنبه چهارم دی ستاد ملی کرونا مطرح خواهد شد؛ لذا رنگ‌بندی جدید پس از جلسه ستاد ملی کرونا به‌روزرسانی و منتشر خواهد شد.»

این اطلاعیه‌ای است که روز گذشته مرکز فناوری اطلاعات وزارت بهداشت ـ که متولی تهیه و بروزرسانی نقشه رنگ بندی کرونایی کشورمان است ـ منتشر کرد تا مشخص شود که تغییر شیوه رنگ بندی با سرعت زیاد در دستور کار این مجموعه قرار گرفته و کمیته علمی کشوری هم به یاری ایشان آمده و در نهایت پای ستاد ملی مقابله با کرونا هم به ماجرا باز شده است.

تغییری که ظاهرا قرار است دو فاز داشته باشد؛ به این صورت که در فاز نخست قرار است رنگ بندی‌ها بر اساس ضریبی کاهشی از افراد بستری تعیین شود؛ برای نمونه، اگر قبلا با بستری ده بیمار در روز، شهری در وضعیت نارنجی قرار می‌گرفت و با افزایش تعداد بستری به ۲۰ نفر، رنگ آن شهر قرمز می‌شد، حالا با بستری ۷ تن، وضعیت شهر نارنجی شود و با بستری ۱۶ تن، وضعیت قرمز اعلام شود.

تدبیری موقتی برای عبور از وضعیت کنونی که باید با در پیش گرفتن ساز و کاری جدید، به جایگزینی شیوه جدید تعیین رنگ در کشورمان منجر شود. اتفاقی که باید منتظر ماند و دید رقم خواهد خورد یا به مانند قبل به بوته فراموشی سپرده خواهد شد تا روزی که بحران ابعاد وسیعتری بیابد و ناکارآمدی این ساز و کار رنگ بندی بیش از پیش خودنمایی کند!
 
تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۷
آبیته
فقط آبی
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۰۲ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۴
آی ناقلا دلارها رو خوب آب کردی سر کیفی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۲۷ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۴
نه جانم . دلار کجا بود .
منظورم استقلال بود
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۳۱ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۴
احتمالا بر و بچه تیم سازمان بهداشت جهانی رفتن تعطیلات کریسمس و کسی نیست مهر تایید بزنه بر نگ کرونایی ادعایی جدید!
فکر میکنم الان چیزی جدود ۵۰ هزار نفر مبتلا به اومیکرون در کشور داریم یک روز بعد از کشف اولین فرد که مبتلا شد گفتند ۱۸۰۰ مورد مشکوک به اومیکرون داریم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۳۰ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۴
در حد سرماخوردگی هست، نه بستری میشی نه فوت
به هر حال باید بهانه جدیدی برای جریمه خودروها پیدا کنند این رنگ بندی ها چه قدیم و چه جدید به غیر از درآمد کوچکترین تاثیری در کاهش و پیشگیری ندارند اگر مسئولان واقعا نگران جان مردم هستند باید استفاده از ماسک را اجباری کنند
به بوته فراموشی سپرده شد یعنی چی؟ یعنی نظر من درست بوده و مسئولین اهمیت نداده اند. این درست نیست. باید با بیان دیگری منطق اورد .
کرونا که تموم نمیشه شما اجباری کنید مردم ماهی یه بار بیان 1 دوز واکسن بزن تا اخر سال دوز 6 و 7 هم رد کردیم و از همه کشورها جلوتر خواهیم بود، و دیگر کسی کرونا نمیگیره مرگ و میر هم نداریم
کاملا مشخه که در خصوص سکوت خبری و عدم درج و نشر هرگونه خبری درباره وضعیت امیکرون در ایران احتمالا دستوراتی از بالا صادر شده. به نظرتان عجیب نیست که خیلی ناگهانی همه رسانه ها را سکوت فرا گرفت و حتی اعضای کمیته علمی هم که در روزهای اول هشدارهای جدی و نگران کننده می دادند در سکوت مطلق هستند. این از دو حالت خارج نیست: یا کمیته علمی متشکل از آن همه متخصص بیخودی اوایل هفته گذشته شلوغ بازی راه انداختند و همه را نگران کردند که قطعا باید شجاعانه بیایند و حرف خود را پس بگیرند و اعلام کنند بیخودی ترسیدیم و همه چیر آرام است، و یا در حالت دوم برای اینکه وضعیت از اینی که هست خراب تر و نگران کننده تر نشود همه را دعوت به سکوت اجباری کرده اند. والله اعلم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۲۵ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۵
حتما باید کشته ها زیاد شوند و مردم بیگناه آلوده شوند بعد اعلام خطر کنیم !!!
وقتی که هنوز فرایند و معیار کارآمد جدید و موثرتری برای تعیین میزان درجه هشدار در مناطق مختلف کشور از نظر سطح شیوع ابتلا به ویروس کووید 19پیدا نکرده اید، چطور با این استدلال که این معیار خیلی کاربردی نیست می خواهید همین معیار را هم زیر سوال برده و رها کنید؟
خدا پدر و مادر دکتر نمکی را بیامرزه که برای هر یک نفری که به رحمت خدا میرفت به هزار جا نامه می نوشت فشار میاورد زار میزد که فاصله گذاری ها بیشتر بشه چقدر به او با وجود تحریمها و دستور از بالا فشار اوردند چقدر این طب سنتی ها پروبال داده شدند تا به او حمله کنند در این دولت که در سه ماه اول که کشته ها به ۲۰۰ رسید براحتی وضعیت قرمز را برداشتند هنوز هم به روی مبارکشون نمی اورند خودشون هم برای نمایش همینطور توی جلساتی که اصلا فاصله گذاری نداره شرکت میکنن و جالبه که از مردم توقع فاصله گذاری دارند و همه تریبونها مشغول تعریف و تمجیدند
نزدیک 22 بهمن. الان کلی مبتلا داریم به او میکرون. اگه اعلام کنن یعنی هر چی تبلیغ برا رئیسی کردن کشک
نقشه کرونامون هم مثل امار اشتغال و تورم و رشد اقتصادیمون دستکاری شده است !!!!
الکی شلوغش نکنین کو کلی مبتلا به اومیکرون چرا جو میدین چرا میخاین خرابکاری های قبلی رو در کنترل کرونا که 800 نفر میمردن قایم کنین؟؟به خودتون بیاین که رییسی تونسته اوضاع رو کنترل کنه
پاسخ ها
محمد
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۵۱ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۱
بحث رو بیخودی سیاسی نکن آقای ناشناس! معاون درمان ستاد مقابله با کرونای استان تهران همین امروز گفته (و در پایگاه محترم خبری تابناک هم منعکس شده) : تعداد تست‌های تشخیص امیکرون در کشور کم است و عدد واقعی ابتلا به امیکرون در تهران را نداریم. این به نظرتان جو دادن و شلوغ کردن است ؟
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # توماج صالحی # خیزش دانشجویان ضد صهیونیست # روز معلم