عوامل تاثیرگذار در اصلاح اخیر شاخص بورس

یک کارشناس بازار سرمایه با تحلیل و ارزیابی روند معاملات بورس در چند ماه گذشته، چهار عامل را به عنوان اصلی‌ترین عوامل تاثیرگذار در روند اصلاحی اخیر شاخص بورس عنوان کرد.
کد خبر: ۱۰۰۷۵۶۱
تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۳۹۹ - ۱۱:۳۱ 07 October 2020

به گزارش بورس تابناک، محمدمهدی زارع‌پور به عوامل تاثیرگذار در روند اصلاحی اخیر شاخص بورس اشاره کرد و گفت: نخستین عامل موثر در روند اصلاحی بازار سرمایه در چند وقت اخیر، سبقت بازده بازار سرمایه از سایر بازارها در طول یک سال گذشته است که این موضوع منجر به افزایش انگیزه برای خروج پول از بازار سرمایه توسط سهامداران تازه وارد شد.

زارع‌پور افزود: در این زمینه باید این موضوع را مورد توجه قرار داد که ورود بخش زیادی از پول‌های وارد شده به بازار سرمایه از پول‌های سپرده پس‌انداز افراد و بخشی دیگر، سرمایه در گردش صنایعی بود که به دلیل بیماری کرونا فعالیتشان متوقف شد و از همان ابتدا مشخص بود که هدف این سرمایه‌گذاری‌ها در بورس، کوتاه‌مدت خواهد بود. دومین عامل تاثیرگذار در روند اصلاحی اخیر شاخص بورس، افزایش بیش از اندازه p/e شرکت‌ها است که به هیچ عنوان قابل توجیه با سود شرکت‌های حاضر در بورس و نرخ دلار نبود.

وی عرضه سنگین سهام عدالت و عدم توانایی نقدینگی در جواب دادن به این عرضه‌ها را دیگر عامل موثر در  ایجاد روند نزولی شاخص بورس اعلام کرد.

 این کارشناس با بیان اینکه دو زمانه کردن معاملات بورس در هفته‌های پایانی صعود بازار را می‌توان به عنوان آخرین دلیل اصلاح اخیر شاخص بورس اشاره کرد، گفت: تقسیم معاملات بورس باعث افزایش ریسک معاملات در نیمه دوم معاملات شد، بازار از چند وقت گذشته در روند صعودی و نزولی دچار یک هم‌حرکتی شدند و همه آنها با یکدیگر در صف فروش یا صف خرید قرار می‌گیرند.

زارع‌پور در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه روند اصلاحی بازار تا کجا ادامه دارد، افزود: این موضوع وابسته به متغیرهایی مانند انتظارات تورمی و نرخ دلار است که تعیین‌کننده این متغیرها، انتخابات آمریکا و تحریم‌ها است.پس از انتخابات آمریکا با التهاب‌های ناشی از انتخابات داخلی روبرو خواهیم شد که در این زمینه ابهامات زیادی در زمینه شکل و نحوه حمایت از بازار وجود دارد.

وی با بیان اینکه اصلاح بازار علاوه بر اصلاح قیمتی شامل اصلاح زمانی می‌شود، گفت: ارزش سهام نتیجه انتظارها از عایدات آتی شرکت‌ها است، با گذشت زمان و مشخص شدن برخی عوامل در سطح کلان اقتصادی و همچنین عوامل خاص صنایع، تصمیم‌گیری در زمینه ارزش سهام و بازار ساده‌تر می‌شود. با در نظر گرفتن مفروضات جاری درخصوص نرخ دلار، نرخ بهای کالاها، وضعیت فروش شرکت‌ها، سودآوری برخی شرکت‌ها در مقایسه با قیمت آنها جذاب به نظر می‌رسید.

زارع‌پور اظهار کرد: بازار نیازمند مفروضات واقعی است و این امر مستلزم گذشت زمان و انتشار گزارش های شرکت ها است تا دید که چه میزان پیش بینی های انجام شده محقق شده است. به نظر می‌رسد وضعیت نوسانی بازار تا تعیین نتیجه انتخابات آمریکا، وضعیت دلار، گزارش‌های حسابرسی شده شرکت ها و برخی دیگر از عوامل کلان اقتصادی ادامه داشته باشد.

وی به اقداماتی که زمینه بهبود روند معاملات بازار را فراهم می‌کند اشاره کرد و افزود: در ابتدا باید زمینه شفافیت اطلاعات و سودآوری شرکت‌ها را افزایش داد، شرکت‌ها تا چند وقت گذشته گزارشی را به نام بودجه شرکت‌ها ارائه می‌دادند در حالی که اکنون ارائه چنین گزارش‌هایی حذف شده است. تعیین قانون ثابت و مدون، دیگر عاملی است که می‌تواند در بهبود وضعیت بازار تاثیرگذار باشد تا سرمایه‌گذاران از مشکلات تغییرات ناگهانی و لحظه ای قانون‌های پایه‌ای بازار رهایی پیدا کنند.

زارع‌پور بیان کرد: به منظور پیش‌گیری از رفتارهای هیجانی در بازار سرمایه باید سرمایه‌گذاران جدید و کم تجربه را به سمت نهادهای واسط از جمله شرکت‌های سبدگردانی و سرمایه‌گذاری سوق داد. تعیین حجم مبنا و دامنه نوسان متحرک برای سهم‌های که در گیر صف فروش می‌شوند و قیمت پایانی برای آنها نمی‌خورد از دیگر مسایلی است که می‌تواند روند فعلی معاملات بازار را بهبود ببخشد.

منبع: ایرنا

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# اسرائیل # توماج صالحی # انتخابات # روز دختر # نمایشگاه کتاب
وب گردی