اخبار ویژه

قالیباف از «دیپلماسی اقتدار» تا کنترل تنگه هرمز / روایت یک موضع‌گیری صریح در میدان، خیابان و مذاکره

سخنان محمدباقر قالیباف در گفت‌وگوی اخیر، با تأکید بر «بی‌اعتمادی به آمریکا»، «حفظ همزمان میدان، خیابان و دیپلماسی» و «کنترل تنگه هرمز»، حاوی مجموعه‌ای از مواضع صریح و چندلایه است که نشان می‌دهد راهبرد جمهوری اسلامی در شرایط فعلی، بر پایه اقتدار میدانی، هوشیاری دیپلماتیک و مدیریت جنگ روایت‌ها شکل گرفته است.

تصمیم درباره مذاکره در سطح حاکمیت اتخاذ می‌شود/ با وجود بی‌اعتمادی به آمریکا، همه سناریوها را در نظر داریم

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با تأکید بر اینکه تصمیم‌گیری درباره مذاکرات در سطح کلان نظام انجام می‌شود، گفت: با وجود بی‌اعتمادی جدی به آمریکا و رفتارهای متغیر ترامپ، احتمال مذاکره منتفی نیست و باید با آمادگی کامل همه سناریوها را مدیریت کنیم.

وقتی جغرافیا سلاح می‌شود؛ بازی با گلوگاه‌های حیاتی برای بالا بردن هزینه جنگ

در هر درگیری بزرگ، آن‌چه تعیین‌کننده است فقط توان نظامی نیست، بلکه میزان تسلط بر جغرافیا و گلوگاه‌های حیاتی است. کشوری مثل ایران که در قلب یکی از مهم‌ترین نقاط انرژی جهان قرار دارد، اگر این مزیت را به یک ابزار فعال تبدیل نکند، عملاً بخش بزرگی از ظرفیت بازدارندگی خود را کنار گذاشته است. در مقابل، برای ایالات متحده آمریکا و اسرائیل، هرگونه تهدید به اختلال در این گلوگاه‌ها، می‌تواند به معنای افزایش هزینه‌ای باشد که از سطح نظامی فراتر می‌رود و اقتصاد جهانی را هم درگیر می‌کند.

جنگ روایت‌ها هم‌وزن میدان و مذاکرات است/ تأخیر در روایت‌سازی، ابتکار عمل را به دشمن می‌دهد

نماینده مردم دورود و ازنا، با تأکید بر هم‌وزن بودن «جنگ روایت‌ها» با میدان و مذاکرات، هشدار داد هرگونه تأخیر در روایت‌سازی و اطلاع‌رسانی، ابتکار عمل را در اختیار رسانه‌های دشمن قرار می‌دهد و بر ضرورت پیش‌دستی در مدیریت افکار عمومی تأکید کرد.

ناگفته‌های یک شب آتش و هلی‌برن در دشت مهیار/ از فرود C-۱۳۰ تا درگیری و ناکامی عملیات آمریکا

نماینده شهرضا در مجلس، جزئیات شبی را روایت می‌کند که با فرود مخفیانه هواپیما‌ها آغاز شد، اما با هوشیاری نیرو‌های ایرانی، به درگیری چندساعته و ناکامی کامل این عملیات انجامید.

انتشار فهرست رسمی ده دشمن رسانه ای اسرائیل!

برای نخستین بار یک نهاد رسمی در رژیم صهیونسیتی رسماً یک فهرست ۱۰ نفره از چهره های رسانه‌ای «خطرناک» برای اسرائیل در سال ۲۰۲۵ منتشر کرد.

جنگی که روی باندها برد و باختش مشخص شد؛ وقتی یک موشک می‌تواند یک اسکادران را زمین‌گیر کند

خیلی‌ها وقتی از جنگ هوایی حرف می‌زنند، تصویرشان از آسمان پر از جنگنده است، درگیری، مانور، شلیک. اما واقعیت جایی پایین‌تر اتفاق می‌افتد؛ روی باند‌هایی که اگر چند مترشان از بین برود، همان جنگنده‌ها دیگر هیچ‌وقت بلند نمی‌شوند. در این ۴۱ روز، اگر چیزی به اندازه موشک‌ها اهمیت داشت، همین باند‌های بتنی بود که یا زنده ماندند، یا همه‌چیز را با خودشان پایین کشیدند.

آتش‌بس به طرف مقابل تحمیل شد/ اخذ عوارض از کشتی‌های تجاری ادامه دارد / آمریکا در صورت ادامه محاصره دریایی باید با چین وارد جنگ شود

نماینده مردم تهران در مجلس، با اشاره به تحولات اخیر منطقه و وضعیت آتش‌بس، گفت: این آتش‌بس به طرف مقابل تحمیل شده و تأکید کرد مدیریت تردد کشتی‌های تجاری در تنگه هرمز همراه با اخذ عوارض همچنان ادامه دارد.

اگر آتش‌بس نبود آمریکا به نیروگاه‌های برق ایران حمله می‌کرد؟ / ورود به مذاکره، پاسخی به فضاسازی سیاسی طرف مقابل است

نماینده مردم بروجن در مجلس با تردید نسبت به نتایج مذاکرات ایران و آمریکا تأکید کرد: تجربه نشان داده نباید به طرف مقابل اعتماد کرد و نباید کشور را معطل روند گفت‌و‌گو‌ها نگه داشت.

ایرانیان خارج از کشور در جنگ رمضان آماده ورود و همکاری با نیروهای مسلح بودند/روایت تلخ حذف علی لاریجانی از انتخابات

نماینده سابق مردم تهران در مجلس شورای اسلامی معتقد است امروز بیش از هر زمان دیگری جایِ خالیِ نیروهایی مانند شهید علی لاریجانی احساس می‌شود؛ نیروهایی که با اندیشه، تدبر، تعقل و تسلط بر خشم و احساسات قادرند چراغ راه کشور باشند.

جنگی که قرار نیست تمام شود؛ آنگاه که فرسایش، جای پیروزی سریع را می‌گیرد

در تقابل‌های مدرن، پیروزی دیگر لزوماً در یک ضربه تعیین نمی‌شود. بازیگرانی مثل ایالات متحده آمریکا به‌شدت به ثبات اقتصادی، افکار عمومی و هزینه‌های بلندمدت حساس‌اند. برای ایران، کشاندن درگیری به یک جنگ فرسایشی کنترل‌شده، می‌تواند معادله را از یک برخورد سریع و پرریسک به یک فشار مداوم و تحلیل‌برنده تبدیل کند؛ مدلی که در آن زمان، خودش تبدیل به سلاح می‌شود.

به روند مذاکرات خوشبین هستم/محاصره دریایی ایران بیشتر جنبه روانی دارد / تنگه هرمز برگ برنده راهبردی است

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با تأکید بر اینکه همه جنگ‌ها نهایتا با مذاکره پایان می‌یابند، گفت: روند گفت‌و‌گو‌ها را مثبت ارزیابی می‌کنم و هرچه مذاکرات جلوتر برود، احتمال کاهش تنش‌ها بیشتر خواهد شد.

از کویت تا آسمان قطر؛ پروازی که شروعش ضربه بود و پایانش آتش

اولش همه فکر کردند کار پهپادهاست؛ چند انفجار در کویت، کشته شدن نیروهای آمریکایی و یک حمله دقیق که رد مشخصی از خودش باقی نگذاشت. اما چند روز بعد، وقتی روایت‌ها تغییر کرد و نام سوخو-۲۴ وسط آمد، داستان شکل دیگری گرفت؛ داستان بمب‌افکن‌هایی که یک‌بار از دل پدافند عبور کردند، مأموریت زدند و برگشتند، اما در پرواز بعدی، در آسمان‌ جاودانه شدند.

سعید قاسمی‌نژاد؛ معمار تحریم‌ها و مشاور پروژه فشار حداکثری علیه ایران / مطالبه عمومی از قوه قضاییه برای توقیف اموال طراح تحریم‌ها

نام سعید قاسمی‌نژاد در سال‌های اخیر نه صرفا به عنوان یک تحلیلگر، بلکه یکی از چهره‌های مؤثر در اتاق‌های فکر طراحی تحریم و فشار علیه جمهوری اسلامی ایران مطرح است؛ فردی که هم‌زمان در نقش مشاور نزدیک به جریان‌های برانداز، از جمله رضا پهلوی، نیز فعالیت می‌کند.

عمق استراتژیک؛ چرا لبنان برای ایران فقط یک جبهه نیست

در معادلات امنیتی منطقه، برخی نقاط صرفاً جغرافیا نیستند، بلکه به بخشی از ساختار بازدارندگی تبدیل می‌شوند. برای ایران، لبنان یکی از همین نقاط است؛ جایی که حضور یک بازیگر غیردولتی مانند حزب‌الله لبنان، معادله امنیتی اسرائیل را به‌طور بنیادین تغییر داده. در این میان، آتش‌بس در لبنان نه نشانه پایان تنش، بلکه بخشی از یک بازی پیچیده‌تر برای مدیریت زمان، منابع و سطح درگیری است.

دسترسی هدفمند تجار به اینترنت بین‌المللی؛ اجرای یک تدبیر ضروری در شرایط جنگی

با محدودیت اینترنت بین‌المللی در شرایط جنگی، نهاد‌های تصمیم‌گیر با رویکردی هدفمند، دسترسی‌هایی برای تجار و فعالان اقتصادی فراهم کرده‌اند تا روند تأمین کالا‌های ضروری مختل نشود؛ اقدامی که در گام اجرا، از سوی اتاق بازرگانی تهران عملیاتی شده است.