بازدید 6905
مرور روزنامه‌های یکشنبه نهم مهرماه

نابسامانی ساماندهی اتباع غیرمجاز / درس‌گیری از مهار تورم در اروپا / مدیریت فراتر از اعداد

دنده لج احتکار خودرو، وعده جبران کمبود معلم، برنز طلسم‌شکن! اعطای بنزین به فرد یا خودرو؟ دولت فدرال در آستانه تعطیلی، آیا اعطای تابعیت به مهاجران افغانستانی صحت دارد؟ نگاه تشنه آب در فلات ایران، سرایت رکود به بورس، سالمندی مساله امروز، بحران فردا، حمله هکری گسترده به وزارت خارجه آمریکا و دلیل خسارت زیاد در حادثه متروپل، از مواردی است که موضوع گزارش‌های خبری و تحلیلی روزنامه‌های امروز شده است.
کد خبر: ۱۱۹۵۹۲۶
تاریخ انتشار: ۰۹ مهر ۱۴۰۲ - ۰۲:۳۶ 01 October 2023

به گزارش «تابناک»؛ روزنامه‌های امروز یکشنبه ۹ مهرماه در حالی چاپ و منتشر شد که هشدار کارشناسان درباره بحران در خطوط تولید خودروها، روایت «بی‌حجاب اولی» ها، تلاش‌های آمریکا برای برقراری رابطه بین ریاض و تل‌آویو، دایره طلایی اوراسیا برای ایران در صفحات نخست روزنامه‌های امروز برجسته شده است.


در ادامه تعدادی از یادداشت‌ها و سرمقاله‌های منتشره در روزنامه‌های امروز را مرور می‌کنیم: 

درس‌گیری از مهار تورم در اروپا


«جهان‌صنعت» طی یادداشتی در شماره امروز خود با تیتر درس‌گیری از مهار تورم در اروپا نوشت: دولت‌های اروپایی با گرایش‌های اقتصادی گوناگون از راست‌افراطی تا چپ‌های سرسخت در جریان داستان تلخ فراگیر شدن کرونا بدون اینکه تردیدی به خود راه دهند، به کمک شهروندان‌شان آمدند. نقطه شروع این تورم کم‌سابقه، همه‌گیری ویروس کرونا بود که منجر به کمبود قطعات و مواد خام شد. پس از آن حمله روسیه به اوکراین اوضاع را بدتر کرد و باعث افزایش قیمت انرژی شد، به‌ویژه آنکه مسکو به‌طور قابل‌توجهی از صادرات گاز طبیعی به اروپا کاست. با این همه اکنون یوروستات مرکز آمار اتحادیه اروپا اعلام کرد‌ه است که نرخ تورم سالانه در منطقه یورو در ماه سپتامبر به ۳/۴ درصد کاهش یافته است که این رقم پایین‌ترین نرخ تورم از اکتبر ۲۰۲۱ میلادی محسوب می‌شود. نرخ تورم اصلی (منظور تورم همه کالا‌ها غیر از قیمت‌های سوخت و مواد غذایی) نیز بیش از انتظار تحلیلگران کاهش یافته و از ۳/۵ درصد به ۵/۴ درصد رسیده است. بانک مرکزی اروپا نیز به تازگی پیش‌بینی خود را از نرخ تورم برای سال ۲۰۲۳ میلادی به ۶/۵ درصد و سال ۲۰۲۴ به ۲/۳ درصد اصلاح کرده که عمدتا ناشی از افزایش قیمت انرژی است. بانک مرکزی اروپا برای سال ۲۰۲۵ میلادی نیز میانگین تورم را ۱/۲ درصد پیش‌بینی کرده است.


دولت‌های اروپایی برای مهار تورم افسارگسیخته در اندازه‌ای که در اروپا در دهه‌های تازه‌سپری‌نشده سابقه نداشت، چه کردند؟ بدون، چون وچرا دولت‌های اتحادیه اروپا هرگز به قیمت‌گذاری دستوری و مجبور کردن تولیدکنندگان به رعایت قیمت‌های اراده‌گرایانه روی نیاوردند. دولت‌های اروپایی در جریان مهار تورم و کاهش دادن آن از فرمولی ثابت بهره بردند و آن مهار گردش رشد نقدینگی و دیگر راه‌های دست دراز کردن به منابع بانکی و بانک مرکزی بود. دولت‌های اروپایی نرخ بهره بانکی را به مثابه کانون و محور نرخ سود در دیگر بازار‌ها افزایش دادند و مهار تورم را از این مسیر دنبال کردند و به نتیجه نیز رسیدند. این رخداد در آمریکا نیز اتفاق افتاد و آمریکا نیز تورم را مهار کرده است. چنین اتفاق بزرگی نشان می‌دهد مهار تورم فرمول و آداب دارد. فرمول آن بستن راه رشد نقدینگی بیشتر از نرخ رشد تولید کالا و خدمات است. به نظر می‌رسد این فرمول در دیگر کشور‌ها و در دهه تازه‌سپری‌شده برای مهار تورم جواب داده است. حالا چرا دولت‌های ایران به ویژه دولت سیزدهم اصرار دارد برای مهار تورم هر راهی جز راه اثبات‌شده را برود، قابل تامل است. دولت به جای اینکه وعده‌های عجیب بدهد و هر روز صنعت یا فعالیتی را زیر فشار قرار دهد باید راه بستن رشد انواع راه‌های منجر به افزایش پول در جامعه را ببندد. راه هم معلوم است: بودجه‌بندی سالم و بدون کسری بودجه.

 

نابسامانی ساماندهی اتباع غیرمجاز

حسین فصیحی طی یادداشتی در شماره امروز جوان با تیتر نابسامانی ساماندهی اتباع غیرمجاز نوشت: کشور ما چندین دهه است که با پدیده ورود مهاجران غیرقانونی کشور افغانستان درگیر است و با گذشت مدت‌زمان طولانی سازوکار‌های به کار گرفته شده برای سامان بخشیدن به این معضل راه به جایی نبرده است. عدم ثبات در کشور افغانستان سبب شده آسیب‌های آن به کشور ما سرازیر شود و به دنبال آن معضلات اجتماعی، اقتصادی و سیاسی جامعه ما را با خود درگیر کند. مداخلات مستمر دولت‌های غرب در امور داخلی این کشور، عدم شکل‌گیری دولت یا حکومت باثباتی را منجر شده است، از همین‌رو با گسترش ناامنی‌ها عمده مردم این کشور چاره‌ای جز مهاجرت از کشور نداشته و ندارند. مقصد آن‌هایی که صاحب تخصص و بضاعت مالی بودند، عمدتاً کشور‌های اروپایی بوده و آن‌هایی هم که از بضاعت مالی برخوردار نبودند راهی کشور ما شدند و دول غرب نیز که آتش‌بیار معرکه موجود قلمداد می‌شوند به دلیل نداشتن مرز مشترک با افغانستان تلاش کردند جامعه خود را از آسیب‌هایی که مهاجران به دنبال خود ایجاد می‌کنند، مصون دارند.


این روز‌ها چالش‌های بسیاری در بدنه اجتماعی و شبکه‌های اجتماعی درباره حضور غیرقانونی مهاجران افغانستان ایجاد شده است. همزمان با تسلط طالبان بر افغانستان، هجوم گسترده مهاجران افغان به سمت مرز‌های ایران شدت گرفته و این اتباع بدون اینکه در اردوگاه‌ها اسکان داده شوند در شهر‌ها و روستای کشور ساکن شده‌اند، به‌طوری‌که از همان زمان اقلیم بسیاری از شهر‌ها و روستا‌ها به یک‌باره تغییر پیدا کرد و به صورت شهر، محله یا روستایی در افغانستان درآمد. همین رویداد نگرانی‌های بسیاری را در بدنه اجتماعی ایجاد کرد و چرایی این نابسامانی را مورد پرسش قرار داد.


فردی که به صورت غیرمجاز در کشورمان زندگی می‌کند، شخصی بدون هویت محسوب می‌شود و زمانی هم که مرتکب جرم شود، امکان ردیابی و بازداشت او وجود ندارد. حادثه تروریستی در بارگاه امام رضا (ع) نمونه بارزی از پناه دادن به اتباع غیرمجاز است. متهم که از اتباع غیرمجاز افغانستان بود، همراه برادر و دوستانش در یکی از محله‌های مشهد کار و زندگی می‌کرد و در فرصتی که به دست آورد حادثه‌ای را رقم زد که جامعه را تکان داد.


ما در صفحه حوادث، گزارش و اخبار بسیاری را منتشر می‌کنیم که مرتکبان آن اتباعی هستند که به صورت غیرقانونی وارد کشور و بروز جرائم بسیاری را منجر شده‌اند. تشکیل باند‌های آدم‌ربایی سازماندهی شده از سوی اتباع غیرمجاز که وظیفه آن‌ها گروگان گرفتن هموطنانشان برای اخاذی از خانواده‌هایشان است، از جمله اتفاق‌هایی است که همزمان با ساکن شدن اتباع غیرمجاز در کشور شدت گرفته که آمار آن در پلیس آگاهی کشور موجود است. تشکیل باند‌های سرقت و قاچاق اموال سرقت شده به کشور افغانستان، تعرض به کودکان، قتل و بروز جرائم دیگر از سوی اتباع اتفاق‌هایی است که مدام در حال بروز است.


تردیدی وجود ندارد ما با کشور افغانستان دارای اشتراک مذهبی، تاریخی و فرهنگی هستیم و ملت این کشور در د‌هه‌های گذشته تحت دخالت‌های دولت‌های غربی آسیب‌های بسیاری را تحمل کرده‌اند، اما این اشتراکات نباید سبب شود خدماتی که از سوی دولت ما به اتباع داده می‌شود، علیه کشورمان به کار گرفته شود، از همین‌رو جای تأسف است که پس از گذشت دهه‌های زیادی از بروز این معضل، دولت‌ها هنوز سازوکار‌های مشخصی را برای این آسیب به کار نگرفته‌اند. موضوع دیگر در این خصوص ناامن بودن مرز‌های شرقی کشور است که در دهه‌های گذشته منجر به قاچاق موادمخدر، ورود گروه‌های تروریستی و ورود اتباع غیرمجاز به کشور شده و هزینه‌های بسیاری را بر دوش جامعه گذاشته است، به‌طوری‌که اگر هزینه‌های ایجاد شده صرف امن شدن مرز‌های می‌شد، امکان بروز این گستره از آسیب ممکن نبود.


اتباع غیرمجاز مثل هر پدیده غیرمجاز و در هر کجای جهان که باشد با خود آسیب به دنبال دارد و آسیب‌هایی که از مجرای شکل‌گیری یک ملت غیرمجاز در جامعه به کشور وارد می‌شود، مشخص نیست دامنه‌اش به چه حوادثی منجر شود.


مدیریت فراتر از اعداد 


ژوبین صفاری طی یادداشتی در شماره امروز ابتکار با عنوان مدیریت فراتر از اعداد نوشت: آنچه که گاهی در روند توسعه و پیشرفت یک کشور به آن توجه نمی‌شود، شاخصه‌های کیفی است. درواقع آنچه تبدیل به عدد شده و ملموس است به دلیل در معرض دید بودن بیشتر مورد توجه قرار می‌گیرد. به همین دلیل است که مدیریت در کشور طی سال‌های گذشته همواره در پی بالا بردن آمار عددی عملکرد خود بوده است، فارغ از اینکه این اعداد بالا درنهایت چه کیفیتی از خود به جا گذاشته است. به نظر می‌رسد این کیفیت نیازمند تعریف گفتمان مشخص در شیوه مدیریت و حکمرانی است. درواقع اگر در پایان مدیریت هر مسئول باید بتوان شاخصه‌های کیفی عملکردی او را نیز سنجید. هرچند این کار کمی سخت است، اما نشدنی نیست.

توجه به اعداد و آمار طی این سال‌ها سبب شده تا بسیاری از منافع عمومی از جمله محیط زیست، سطح کیفی زندگی کردم و درنهایت گفتمان و حتی فرهنگ عمومی در همه شئون دچار خدشه شود. این فرهنگ در اقتصاد هم تجلی پیدا کرده است. برای نمونه اگر دولت اذعان کند که هیچ فشاری روی اهالی رسانه نیست و دولت از هیچ رسانه‌ای شکایت نکرده و از آن طرف فضا را به گونه‌ای پیش ببرد که فضای نقد محدودتر شود در واقع کیفیت را تحت تاثیر قرار داده، اما به لحاظ آماری هیچ اتفاق منفی رخ نداده است. این یک نمونه و مثال برای فهم مقدمه بالا بود. اما برای تشریح این مسئله باید گفت که طی سال‌های گذشته همواره گفتمان اصلی توسعه دچار انحراف و سردگمی شده است.

آنچه به عنوان محور‌های توسعه در نظر گرفته شده همواره در اعداد خلاصه شده است، اما در این بین تغییر کیفیت زیستی مردم و البته مقایسه آن با کشور‌های منطقه با وضعیت مشابه منابع بررسی نشده است. به واقع همین موضوع سبب شده تا گاهی مسئولان خود نیز دچار خطای شناختی از نوع عملکرد خود شوند. به نظر می‌رسد در این بین همه جانبه نگری علوم انسانی است که می‌تواند به کمک گفتمان‌ها بیاید و از این خطا جلوگیری کند. هرچند به نظر می‌رسد این موضوع تبدیل به یک عادت در مدیریت شده است، اما نتایج این نگاه در وضعیت توسعه کشور عیان است؛ بنابراین به نظر می‌رسد نیاز است که در خصوص نوع ارزیابی از خود در شیوه‌های مدیریتی بازنگری اساسی شود. آنچه محصول عملکرد هر کسی در هر مسئولیتی است کیفیت است نه کمیت. کمااینکه هر نوع رشد اقتصادی اگر نمود کیفی در سفره‌های مردم نداشته باشد، تنها یک عدد روی نمودار است.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۶
در انتظار بررسی: ۲۲
انتشار یافته: ۳۹
چرا اینقدر آبگرفتگی نیویورک واسش مهمه!؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۲۸ - ۱۴۰۲/۰۷/۰۹
می خواهند بگویند ، ببینید در همه جای دنیا مشکل وجود دارد و اگر ما تورم ۷۰درصدی ،داریم و حقوق شهروندی را بهره نمی بریم اشکالی ندارد .
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۰۳ - ۱۴۰۲/۰۷/۰۹
واقعا باعث تعجبه. هر جا وارد می شی
بانک. نانوایی. ایستگاه اتوبوس و مترو. پارک و....
همه جا تعداد افغانی ها از ایرانی ها بیشتر شده.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۵۲ - ۱۴۰۲/۰۷/۰۹
طالبان تهدید کرد
دو روزه اصفهان را می گیریم.
ایرانی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۳۳ - ۱۴۰۲/۰۷/۰۹
خود کرده را تدبیر نیست وقتی از اتباع بیکانه برای اهداف خود استفاده می کنید باسد بدانید که باید چیز مهمتری را بدهید. فکر می کنید چرا پاکستان اینقدر نا امن است. بلایی که پاکسان در مقابل هند بر سر خود آورد ایران برای کشور سوریه سر خود می آورد
برای نهادن چه سنگ و چه غنی سازی اورانیوم!
مقصر مردم اند. خب وقتی می بینین مترو وسط تونل گیر کرده زنگ بزنین رانتده تون بیاد ایستگاه دنبالتون همه کار که نباید واستون انجام بدهند ... آقای شهردار میخاد تراموا بسازه وخت نداره سرش شلوغه.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۳۲ - ۱۴۰۲/۰۷/۰۹
وقت
آنها تورم خود را با ابتکارات و همچنین استفاده از علم اقتصاد کنترل کردند ولی ما به جای مدیریت منتظر زمستان سخت دیگران ماندیم که شاید بر ما التماس کنند وما از استیصال دیگران سو استفاده کنیم و چند روزی را بگذرانیم یعنی همان دیدی که تابحال بر اقتصاد دستوری ما حاکم است ادامه دارد ما درپی حل مشکل خود نبودیم با ایجاد مشکل برای دیگران خوشحال میشویم و امیدوارا
در این مملکت این افغانها نیستند گه بیگانه هستند،

مردم هستند که بیگانه هستند!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۰۱ - ۱۴۰۲/۰۷/۰۹
ده ها میلیون شدند. مثلا چطوری سامان دهی کنند.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۴۱ - ۱۴۰۲/۰۷/۰۹
یک آقایی در تلویزیون واضح و بدون خجالت می گوید به افغانها شناسنامه بدهید در صورتیکه افراد زیادی از هم وطنان در بلوچستان شناسنامه ندارند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۵۱ - ۱۴۰۲/۰۷/۰۹
در بلوچستان بچه های سی و یکم به بعد هستند که شناسنامه ندارند
تعدادشون به هزارنفر هم نمی رسد
یعنی سه برگ ده تایی پر شده است
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۵۱ - ۱۴۰۲/۰۷/۰۹
دادن شناسنامه به افغان ها
خیانت به شهدا است.
حداقل چند میلیون تبعه رو اخراج کنید
یارو میگه انقدر بچه میاریم کشورتون رو بگیریم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۵۲ - ۱۴۰۲/۰۷/۰۹
مگه شما و اصلاح طلبان نمی گفتید برای حمایت از احمد شاه مقصود باید وارد جنگ با طالبان شویم و از این آریایی های اصیل تا پای جان حمایت کنیم.
چطو شده؟! جون نمی خواد بدین
تنها آزارشون ندین
ناشناس
| Singapore |
۱۳:۵۶ - ۱۴۰۲/۰۷/۰۹
من اصلا اخبار افغانستان رو دنبال نمی کنم برام هم مهم
نیست
تا همین چندوقت پیش هم جای افغانستان پاکستان رو برعکس می گفتم فرقشون رو هم نمیدونم باز هم برام اهمیتی نداره
ولی پای ایران با هیچکس شوخی ندارم با هیچکس
عجب نهضتی دربعضی سایتها برای بدنام کردن وموردتنفرقراردادن مهاجران افغانی براه افتاده و بنوعی چندش آورشده بطوراعم مهاجران افغانی افرادبی پناهی هستند که بعلت. سیاست بازی های ابرقدرتهاچون شوروی سابق وبدنبال آن امریکا که بااوردن طالبان وسپس بابردن آن وضع مملکت رابه چنین روزی انداخت که مجبوربه مهاجرت شدند البته قرارنیست برایشان فرش قرمز پهن کنیم ولی مثل نادانها هم نباید همه رابیک چشم نگاه کرد افغانهاراباید ‌باارامنه که به آذربایجان مهاجرت کردند وباغارت وتصرف خانه وزندگی آذری ها مالک شدندواکنون همانها مجبوربه ترک آذربایجان شدندفرق گذاشت دلیل نداردوقتی ارامنه چنین کردندافغانها هم همان کنند لذاباید منصفانه قضاوت کرد وای بروزی که انسانی به سرنوشت انها دچارشود تمام کشورهای پیشرفته مهاجردارندبیش از ۸۰ درصد جمعیت کشورامریکا وکانادا مهاجران هستندچون لاتین تبارها وشرقی ها وغربی ها وغیره کارگران غیرمجازلاتین تبارده ها مرتبه ازافغانهای ما زبان نفهم ترونادان ترندولی مورد ظلم قرارنمیگیرند البته بایدفرق گذاشت بین مهاجران افغانی قانونی وغیرقانونی وطبیعی است که ازورودغیرقانونبها جلوگیری کرد‌ولی نه بدستورکامنت دهندگان سایتها بلکه بدستورعقل ودرایت مسئولین
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۵۲ - ۱۴۰۲/۰۷/۰۹
دوست عزیز هر چیزی اگر از حد بگذرد تهوع آور و چندش آور خواهد شد. واقعا مگر فقط ایران همسایه افغانستان است؟ در شرایطی که مردم ما هزاران هزار مشکل بزرگ اقتصادی دارند توانیی پذیرایی از بیش از 10 میلیون اتباع افغان را ندارند. اگر حاکمیت کشورتان را قبول ندارید مردانه بروید اعتراض کنید و حاکمیتتان را مجبور به پذیرش شرایط زندگی کنید
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۵۳ - ۱۴۰۲/۰۷/۰۹
تا این اندازه افغان در ایران چه خبره از هر شش تا ادم در خیابون چهارتاش افغانی هستن صبح که میر ی سرکار بیل هاشون میزارن زمین پایین تا بالای زنهای و دخترهای مردم دید میزن ادم میترسه بخدا هرچیزی حدی داره تا یک حدیش قابل تحمل بچه های هشت نه ساله رو‌اوردن یک بیل یا شلنگ دادن دستشون تا زنها رو دید بزنن اینها چه فرهنگ و‌تمدنی میخوان بیارن اها اینها بیان ایران نان اب و همه چی ما رو استفاده کنن که اونجا تو اون سرزمین طالبان خوش بگزرونن و خوب بخورن و حالش ببرن و هیچ غلطی هم برای مملکتشان نکنن اینها هم اگر غیرت داشتن برای پیشرفت و زندگی در مملکتشان میماندن و طالبان و ادم میکردن ادمهای بی‌غیرت و ترسو و بدبخت و پول دوست برا هزار تومن سر میبرن
ناشناس
| Switzerland |
۰۹:۲۰ - ۱۴۰۲/۰۷/۰۹
این عقل و درایت مسئولین را خوب اومدی. نیاز به این همه صغرا کبری چیدن نبود. مهاجرت همه جای دنیا باید طبق ضوابط و مقررات سخت گیرانه ای باشد.. نه مثل مملکت ما که دروازه بازه و نگهبان هم د.ر خواب. مهاجر غیر قانونی باید اخراج بشه، مهاجر قانونی هم باید سازماندهی بشه و مالیات بده وگر نه با این وضع ایرانی تو کشور خودش بیگانه میشه
مسئولان ما از صدر تا ذیل همگی برای مراسم محرم به عراق رفتند ولی برای مسئله مهاجرین افغان سکوت کرده اند و اراده ای برای حل مشکلات کشور وجود ندارد مردم باید برای انها آژیر خطر را به صدا دراورند تازه اگر بشنوند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۳۲ - ۱۴۰۲/۰۷/۰۹
اگر صدایمان بلند شود ، سایبری ها و تندرو ها با برچسب زنی ، اغتشاشگر ، معاند و خودفروخته و ....حمله می کنند .
ورود فله ای اتباع افغان با هدف می باشد وگرنه کنترل مرزها برای آقایان قابل انجام است .

وزیر کشور : با آزمایش ژنتیک ، کدملی و حق رای به اتباع افغان داده می‌شود
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۵۴ - ۱۴۰۲/۰۷/۰۹
این دروغ ها چیه میگین
مگه اون ها شناسنامه و کارت ملی دارند؟
یا مگه با آزمایش خون میشه رای داد؟
به قران قسم من جرأت ندارم برای خرید برم سر خیابون محل زندگیم انقدر که عمله افغانی ریخته. به وقتش اگه روسریمون بره عقب غیرتی میشین ولی اگه محل زندگیمون رو افاغنه اشغال کنن و هزار تا بی ادبی و حرکت زشت ازشون سر بزنه غیرت یادتون میره.
جزیره کیش بعلت مدیران پروازی و نداشتن یک مدیر کارآمد و دلسوز شده است محل اسکان مهاجران هیر قانونی و امنیت این جزیره که سالها مثال زدنی بود خدشه دار شده
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۵۶ - ۱۴۰۲/۰۷/۰۹
باید جریمه های سنگین در نظر بگیرن و مردمم گزارش کنن
باز گذاشتن مرزهای شرقی در وضعیتی که دولت برای توزیع امکانات بین همین جمعیت فعلی ناتوان است ،چه به دلیل کمبود یا عدم مدیریت ،یک ماجراجویی جدید از جیب و اینبار امنیت و هویت مردم است .
ما کشور مهاجر پذیری نیستیم شما افغانستانم الان بری بخوای بمونی سرت رو میبرن بهت میگن ما خودمونیم بدبختیم تو کجا اومدی
پاسخ ها
ناشناس
| Poland |
۱۴:۳۶ - ۱۴۰۲/۰۷/۰۹
یعنی ماهم بایدسرانهاراببریم وبعدش بهشون بگیم این بااون در ؟ واقعاًتابناک هنرپیشه وکارگردان چیره دستی هستی









انداختن مردم
پیشنهاد می کنم دولت ما هم درایت داشته باشد و شرط اقامت یکساله اتباع را هر نفر حداقل 10 هزار دلار اعلام کند. اتباعی که توان مالی داشته باشند بمانند و انها که ندارنذد ناگزیر بروند. درامد حاصله هم در واقع هزینه های اقامت اتباع از جمله هزینه های شهری و درمان و اموزش و پرورش اتباع را پوشش خواهد داد
تمام افغانها باید از ایران بروند
چرا باید از امکانات کشور ما استفاده کنند در صورتیکه برای مردم ما سودی ندارند
خیلی مرد کارن برن کشورشون را از دست طالبان نجات بدن
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۳۵ - ۱۴۰۲/۰۷/۰۹
دولت برای هر مهاجر از سازمان ملل بودجه می گیرد .
شاید هم با دادن کدملی به اتباع افغانی بتوانند آمار انتخابات آتی را که مردم ایران شرکت نمی کنند ، بالا ببرند .

حال این اتباع برای چه کسب سود دارد ؟؟؟؟
الان دو ساله خیابونای تهران از غروب میشه ظلمات چشم چشمو نمی بینه معلوم نیست چرا ما که به قول مسئولان انقلابی توپ تکونمون نمیده قادر نیستیم برق پایتخت رو تامین کنیم بعد حاجی دنبال عدد و رقم توسعه است و البته همیشه هم امیدواررر!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۰۴ - ۱۴۰۲/۰۷/۰۹
پیشرفت ما دنیا را گیج کرده!!!!!
تو دنیا ویزای گردشگری کلی شروط داره که اینا به هر کس و ناکسی و هیچ تضمینی میدن
با سلام وزیرمحترم کشور - شما که نیتی جهت بازگشت اتباع افغانی ندارید پس پیشنهاد میکنم یک شهری ساخته شود . تمامی اتباع درانجا زندگی کنند . که قابل کنترل باشند .مردم هم اینقدر بشما خرده نگیرند . باور کنید کنار کویر لوت میشود شهری ساخت اب وبرق هم بدین مفت زندگی کنند از کشور خودشون که بهتره . مردم عزیز ایران مقامات در نفوذ اتباع هستند و خودتون را عادت بدید شاید هم باید این کشور را ما ترک کنیم بدیم دست افغانها بروید شمال کشور جنوب کشور ومتروی تهران قیامت اتباع است دماوند و شهرک های اطراف تهران که دیگر هیچ نانوانیها پر افغانی است . مقامات عالیه هم که دنبال مسائل خودشان هستند . حداقل برای ما که میخواهیم بمانیم درایران فکری کنید .
ببینید من حساب کردم اینا هر دفعه 100000 تا خونه افتتاح میکنن 100000 تا شغل 10000 تا طرح عمرانی 1000 تا مدرسه و......... اگه همه رو جمع کنی نفر 10تا خونه و شغل به ما میرسه افغانی ها هم ا
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس # تعطیلی پنجشنبه ها # توماج صالحی