بازدید 24589
معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت

بازگشایی تالار‌ها و سالن‌های سینما و تئاتر از فردا/ تهیه پروتکل جدید برای زندان‌ها/ سیاست‌مان پلمب کردن نیست/ شرط فعالیت قهوه‌خانه‌ها، عدم عرضه دخانیات است/ پلمب ۴۶۰۰ واحد صنفی متخلف طی دو هفته اخیر

جدای زیان های ویژه دخانیات در شرایط کرونایی، شلنگ قلیان هم نگرانی آفرین است و در نتیجه این موارد، تعداد زیادی از پلمب‌های اخیر ما به واحد‌های قهوه‌خانه‌ای اختصاص یافته که قلیان و مواد دخانی عرضه می‌کردند؛ به طوری که طی دو هفته گذشته بیش از ۴۶۰۰ پلمب و تعطیلی واحد‌های صنفی را داشتیم که بخش عمده آن قهوه خانه بود.
کد خبر: ۹۸۵۵۸۹
تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۴:۱۲ 20 June 2020
تابناک اجتماعیمعاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت ضمن اشاره به بازگشایی تالار‌های پذیرایی، سالن‌های سینما و تئاتر، بر لزوم رعایت پروتکل‌های بهداشتی و همکاری اصناف با بازرسان دانشگاه‌های علوم پزشکی تاکید کرد.

به گزارش «تابناک»، مهندس محسن فرهادی در نشست خبری آنلاین با اصحاب رسانه ضمن تبریک روز ملی اصناف (اول تیر ماه) و تقدیر از حرکت خودجوش اصناف در همکاری جهت کنترل اپیدمی کرونا در ابتدای شروع پاندمی در کشور، گفت: اکنون در آستانه بازگشایی تالار‌های پذریرایی در شهر‌ها و شهرستان‌های سفید و زرد کرونا هستیم. به طوری که شروع فعالیت‌های سینماها، تئاتر و مراکز فرهنگی از روز اول تیر ماه البته با رعایت پروتکل‌های بهداشتی را شاهد خواهیم بود.

وی افزود: به نظر من ستاد ملی کرونا به صنوف و گردانندگان تالار‌های پذیرایی، سینما‌ها و تئاتر‌ها اعتماد برجسته‌ای کرده است؛ چرا که سینما‌ها و تئاتر و تالار‌های پذیرایی، طبیعت‌شان تجمع افراد است و به همین دلیل رعایت پروتکل‌های بهداشتی در آن‌ها از اهمیت بیشتری نسبت به سایر صنوف برخوردار است.

فرهادی تاکید کرد: رعایت فاصله‌گذاری‌های اجتماعی یک تا دو متری در افراد خصوصا در تالار‌ها ارزش وافری دارد. رعایت بهداشت فردی مثل ضدعفونی کردن دست‌ها، گندزدایی و ضدعفونی سطوح مشترک در اولویت است. لازم است در این اماکن اجرای پروتکل‌ها را جدی بگیرند و این فرصت را به سمت آزادی‌های بیشتر برای کنترل و مبارزه با کرونا مغتنم شمارند. در مجموع خواهان همکاری مستمر اصناف با همکاران و بازرسان در سطح دانشگاه‌های علوم پزشکی هستم.
 
بازگشایی تالار‌های پذیرایی، سالن‌های سینما و تئاتر از فردا

وی در پاسخ به سوالی درباره پروتکل جدید وزارت بهداشت درباره رعایت موازین بهداشتی و مقابله با کرونا در زندان‌ها، گفت: پروتکلی امروز در جلسه ستاد ملی مبارزه با کرونا ارایه شد تحت عنوان پروتکل بهداشتی زندان‌ها که با همکاری خوب سازمان زندان‌ها تهیه شده است. عمده‌ترین نکات آن همین فاصله‌گذاری‌هاست و توصیه ما به سازمان زندان‌ها آن است که تا حد امکان و جایی که قانون اجازه می‌دهد، زندانی‌هایی که به مرخصی رفته‌اند، همچنان از مرخصی استفاده کنند و در صورت مراجعه به زندان نیز فاصله گذاری‌ها رعایت شود؛ به طوری که فضای مدیریت شده مترمربع نسبت به زندانی‌ها افزایش یابد و نزدیک به دو تا سه برابر شود.

فرهادی افزود: با توجه به شرایط خاص زندان‌ها، رعایت بهداشت فردی و مواد غذایی و رعایت پروتکل‌ها بسیار اهمیت دارد و لازم است جدی گرفته شود. همچنین اگر شرایط بیماری برای زندانی بروز کرد، نسبت به اقدامات درمانی و قرنطینه کردن آن‌ها اقدام شود. از آنجا که این پروتکل با همکاری سازمان زندان‌ها تهیه شده، امیدواریم مو به مو اجرا شود و شرایط امن و ایمنی را در زندان‌ها داشته باشیم.

وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری درباره میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی در سطح جامعه، گفت: متاسفانه همچنان پروتکل‌ها کمتر رعایت می‌شوند. در همین زمینه جلسه‌ای با وزارت صمت و اتاق اصناف داشتیم و خوشبختانه وزارت صمت و اتاق اصناف اعلام کردند که آماده‌اند به بازرسان بهداشت محیط و حرفه‌ای وزارت بهداشت در سراسر کشور کمک کنند.

فرهادی گفت: هرچند سیاست‌مان پلمب و تعطیل کردن نیست، اما مجبوریم در مواقعی که پروتکل‌ها خوب رعایت نمی‌شوند، اقدام به تعطیلی واحد متخلف کنیم. نیروی انتظامی نیز قول به همکاری داده است. وزارت ارشاد نیز قول دادند از نظر رسانه‌ای کار فرهنگی انجام دهند تا هم خدمت گیرنده و هم خدمت دهنده را راغب کنند داوطلبانه پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند. ازسیستم شهرداری بویژه شهرداری تهران و همچنین وزارت راه برای رعایت پروتکل‌ها درخواست شد.

وی تاکید کرد: رعایت پروتکل‌های بهداشتی باید همکاری برون بخشی و در نهایت همکاری کل صنوف و مردم را داشته باشد، در غیر این صورت بتدریج مشکل بدتر خواهد شد.

فرهادی در پاسخ به سوالی درباره احتمال بازگشت محدودیت‌ها در فعالیت اصناف در مناطق قرمز کرونایی، گفت: قطعا یکی از علل مهم که یک شهر وارد وضعیت قرمز می‌شود، عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی و وجود تماس‌های بیشتر است که مصداق آن می‌تواند حضور در بازار‌ها و ... باشد. بازگرداندن محدودیت‌ها در این مناطق به این صورت است که بازگشایی‌های جدید به این مناطق نخواهد رسید. به عنوان مثال در زمینه تالار‌های پذیرایی در نقاط سفید و زرد بازگشایی می‌شوند، اما کماکان تالار‌های پذیرایی در مناطق قرمز بسته است.
 
وی افزود: بنابراین محدودیت‌ها به دو صورت است؛ یا اجازه بازگشایی‌های جدید داده نمی‌شود و یا به تعطیلی می‌رویم. روز پنجشنبه در جلسات روسای کمیته‌های ستاد ملی کرونا این موضوع مورد بحث قرار گرفت و امروز هم حتما مورد بحث قرار گرفته و تصمیماتی در این زمینه اتخاذ شده است.
 
بازگشایی تالار‌ها و سالن‌های سینما و تئاتر از فردا/ تهیه پروتکل جدید برای زندان ها/ سیاست مان پلمب کردن نیست/ شرط فعالیت قهوه خانه ها، عدم عرضه دخانیات است/ پلمب ۴۶۰۰ واحد صنفی متخلف طی دو هفته گذشته

فرهادی در پاسخ به سوالی درباره وضعیت پروتکل‌های بهداشتی در سفره‌خانه و قهوه‌خانه‌ها، گفت: در پروتکل‌ها دقیقا به رستوران‌ها و قهوه‌خانه‌ها اشاره شده و در مصوبات ستاد ملی کرونا هم بر این موضوع تاکید شده است که این در محل‌ها باید ضدعفونی دست، رعایت بهداشت فردی و بهداشت مواد غذایی را داشته باشند و بدون عرضه مواد دخانی باشند.
 
وی افزود: صرف نظر از مضرات مواد دخانی در شرایط غیر کرونایی، در شرایط کرونا و از آنجایی که کرونا یک بیماری تنفسی است، عرضه مواد دخانی خصوصا قلیان می‌تواند ضربه زیادی وارد کند. خصوصا می‌تواند ایمنی بدن را ضعیف کند. همچنین شلنگ قلیان می‌تواند به راحتی امکان انتقال کرونا را فراهم کند. بر همین اساس تعداد زیادی از پلمب‌های اخیر ما به واحد‌های قهوه‌خانه‌ای اختصاص یافته که قلیان و مواد دخانی عرضه می‌کردند؛ به طوری که طی دو هفته گذشته بیش از ۴۶۰۰ پلمب و تعطیلی واحد‌های صنفی را داشتیم که بخش عمده آن به قهوه‌خانه‌های عرضه کننده قلیان اختصاص داشته است.

فرهادی در پاسخ به سوالی درباره برگزاری کلاس‌های تابستانی در مدارس، گفت: فعالیت مدارس از ۲۷ اردیبهشت ماه مجاز تلقی شد و برای برگزاری امتحانات نهایی نهم و دوازدهم هم مجاز شد، اما در زمینه پایگاه‌های تابستانی، مدارسی که امکان برگزاری چنین پایگاه‌هایی را دارند، فعالیت‌شان را شروع می‌کنند که هنوز هم آغاز نشده و از اواسط یا اواخر تیر ماه اگر شرایط رعایت پروتکل‌های بهداشتی مربوطه را داشته باشند، می‌توانند این اقدام را انجام دهند، اما پیش از آن هماهنگی‌هایی را با وزارت آموزش و پرورش خواهیم داشت.

وی درباره بروزرسانی پروتکل‌های بهداشتی، گفت: بروزرسانی پروتکل‌های بهداشتی روز و تاریخ ندارد و هرکجا که فکر کنیم بروزرسانی لازم است، وارد عمل می‌شویم. قبل از اینکه بازگشایی سینما‌ها و تئاتر در دستور کار ستاد قرار گیرد، با تعدادی از هنرمندان و همکاران صدا وسیما پروتکل‌های مربوطه آن را بروز رسانی کردیم. طبیعتا اگر لازم باشد، می‌توانیم پروتکل‌هایمان را بروز رسانی کنیم. هیچ محدودیتی در این زمینه نداریم.

فرهادی درباره تطهیر فوت‌شدگان کرونایی و تحویل جنازه‌ها و جداسازی قبرستان‌های متوفیان کرونا، گفت: برای بحث دفن کرونایی‌ها، پروتکل‌های آن را بارگذاری کردیم که سه ورژن مختلف بروز شد. بر اساس آخرین ورژن که با همکاری وزارت کشور و آرامستان‌ها انجام شد، از آنجایی که سیستم کفن و دفن ما مبتنی بر غسل و کفن است، در آن پروتکل نکات لازم نوشته شده است. از جمله اینکه فردی که به عنوان غسال هستند و تمام کسانی که در مسیر حمل و نقل جسد متوفی دخیل هستند، باید محافظت کامل داشته باشند. البته از نظر ما حتی در شرایطی که با فوتی‌های معمولی مواجهیم هم این حفاظت باید رعایت شود.

وی افزود: در عین حال دفع بهداشتی فاضلاب مورد تاکید ما بوده است؛ چون باید این فاضلاب مدیریت شود. میزان مواد و مشتقات کلره نیز در پروتکل درج شده است. بعد از این اقدامات، انتقال متوفی از یک شهر به شهر دیگر، از یک استان به استان دیگر و حتی به خارج از کشور با رعایت پروتکل‌ها هیچ منعی ندارد. در زمان دفن فقط لازم است در زمانی که عمق آب زیرزمینی اجازه می‌دهد، تا دو متر حفر شده، زیر متوفی آهک‌پاشی شده و بعد از عملیات دفن، روی متوفی هم آهک‌پاشی شده و دفن انجام شود. تحت هیچ شرایطی اختصاص قبرستان مجزا و محل غسل مجزا ضرورتی ندارد و با رعایت این پروتکل هیچ منعی در دفن اجساد وجود ندارد.

وی درباره برخی ویدئو‌های منتشر شده در فضای مجازی مبنی بر دریافت پول از خانواده کرونایی‌ها و تحویل جسد به آنها، گفت: در خرمشهر هم از همکاران علوم پزشکی آبادان خواستیم تا موضوع را بررسی کنند و قطعا اگر چنین شرایطی باشد، برخورد مقتضی انجام می‌شود. در حال حاضر نمی‌توان گفت که این خبر درست بوده یا غلط.

فرهادی در پاسخ به سوالی برگزاری حضوری برخی آزمون‌ها، گفت: امروز قرار بود این موضوع در ستاد ملی کرونا مورد بحث قرار گیرد. در حال حاضر مناطق ما از نظر کرونا به سبز، سفید، زرد، نارنجی و قرمز تقسیم می‌شود که قرار شد هر محدودیتی ذیل این تقسیم‌بندی باشد و ابلاغ شود. پیشنهاد شده که برگزاری آزمون‌های حضوری در مناطق قرمز ممنوع شود. البته در سایر مناطق هم برگزاری هر جلسه‌ای یا آزمونی اگر امکانش باشد، توصیه به برگزاری غیرحضوری و الکترونیک داریم و درصورتیکه مجبور شویم به سمت برگزاری حضوری رویم.
 
تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۶
مگه نمیگین مردم رعایت نمیککن پروتکل اجرا نمیشه خب چرا میخواین اینارو باز کنین؟؟؟؟؟ آخه ته ذهنتووون چی هست؟؟؟
پاسخ ها
ناشناس
| United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland |
۰۱:۳۰ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۱
میخان من و شما توسط کرونا شهید بشیم
اين تصميم هاي اشتباه كه نشان بارزي از بي مسئوليتي
تمام عيار است فقط باعث قتل عام مردم ميشود و هيچ نيازي به بازگشايي
سينما و تاتر و سالن هاي مراسم نيست
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۴۱ - ۱۳۹۹/۰۳/۳۱
مساجد و تکیه ها که بیشتر عامل انتقال ویروس است
لطفا بگید آمار ابتلا و مرگ روزانه به چند نفر برسه استخرها رو هم باز میکنید؟!
چه فیلمی درست کردید بابا شماها
همرو ول کردید به امان خدا ، هی پروتوکل پروتوکل میکنید
قشنک طنزه
این 4 تا کلمه حرف دکوری رو نزنید کمتر به شعور مردم توهین کردید .
کنترل کجا بود ؟ نظارت کجا بود ، چه بساطیه ها
بابا مگه نمی بینید وارد فاز دوم کرونا شدیم! مردم دارند میمیرند دسته سته! این چه وضعشه! متاسفانه ایران رفوضه شد در مبارزه با کرونا و کلا ول کرده!!! مردم هم که عین خیالشون نیست. این ستاد مبارزه با کرونا خوابه مگه!!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۱۸ - ۱۳۹۹/۰۳/۳۱
نه دولت پول داره و نه مردم. اگر جامعه تعطیل بشه ملت از بی پولی میمیرن اگر هم تعطیل نباشه از کرونا تصمیم سختیه . فعلا که دولت هم داره ملت رو از گرونی نابود میکنه و هم از کرونا. قدرت دارید دولت رو عوض کنید، قدرت هم ندارید فقط نظاره گر باشید.
تعطيلي وقرنطيه حامي مالي وپشتوانه خوب دولتي ميخواهد كه نداريم حال حساب كنيد هزينه هاي اين تالارها وبيكاري كاركنان انرا چه كسي باليد بپردازد يك ميليون تومان وام دادند كل انرا چند رورزه بابن قبضهاي برق گاز اي ووو از ما گرفتند مبلغ برق واب من نسبت به سال قبل چها براب امده است
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۴:۰۱ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۱
نمی شه قانون سفت و سخت نداشت و بعد همشم بازگشایی شه
از یه طرفه میگین هر ۱۵ دقیقه یک ایرانی از کرونا میمیره! بعد پشت سرش سه جا رو باز میکنید؟
این آمار افزایشی برای شما هیچ‌ معنایی ندارد؟ آمار خودتونه نه آمریکا!
قصد جون مردم را کرده اید؟!
تالارها که بعد از عید فطر باز بودند. از فردا باز می‌شوند دیگر چه صیغه ای است؟
سیاستمان پلمپ کردن نیست. پلمپ ٤٦٠٠ واحد ظرف دو هفته!!
بدون شرح!
تالارا درمناطق زرد و سفیدبازمیشه که این مناطق هم قرمز پررنگ شه
پبشاپیش مرگ هزاران نفر از هموطنان در چند ماه آیننده را تبریک و تسلیت عرض می کنم
من دیابت دارم و برای گرفتن انسولینم از داروخانه کسی رو ندارم. در ضمن چون بیمه سلامتم هستم باید برم بیمارستان دولتی تا برام تجویز کنم . خوب ریسک مرگ و علایم شدید تو من بیشتره و قوانینم این طوری . حالا فکر کنین این خبر خوشم از اقایون بشنوم .چرا دارین با جون ما اینطوری می کنین من چند ماهه نتونستم دارو بگیرم
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس # تعطیلی پنجشنبه ها