بازدید 14283

چرا باوجود بارش مناسب برف و باران بازهم آب کم است؟

علیرغم بارش مناسب برف و باران در پایتخت باز هم شنیده می شود که احتمال ایجاد مشکل تامین آب در تابستان وجود دارد که عمده ترین دلیل آن طبق گفته مسوولان، افزایش مصرف آب در پی شیوع ویروس کرونا و محدودیت ظرفیت تصفیه خانه هاست.
کد خبر: ۹۷۰۶۵۸
تاریخ انتشار: ۱۹ فروردين ۱۳۹۹ - ۰۸:۲۸ 07 April 2020

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، در هر ۲۰ ثانیه که افراد به شست و شوی دست خود اقدام می کنند، شش لیتر آب مصرف می شود و همین موضوع نیز موجب شد تا میزان مصرف آب در تهران در طول ۵۰ سال گذشته رکورد بزند؛ به طوری که در ۲۹ اسفند میزان مصرف آب به ۳.۵ میلیون مترمکعب در روز رسید که تقریبا معادل پیک مصرف در فصل تابستان است. اکنون نیز بر اساس آخرین آمار میزان مصرف آب در تهران نسبت به سال قبل ۱۳ درصد افزایش داشته است.

محمدرضا احمد نسب - قائم مقام شرکت آب و فاضلاب استان تهران - درباره آخرین وضعیت منابع آبی در تهران به ایسنا گفت: در مجموع بارندگی امسال که در ارتفاعات تبدیل به پوشش برفی می‌شود، از وضعیت مناسبی برخوردار بوده منتها در حوزه منابع آبی عقب ماندگی زیادی داریم چراکه پس از تجربه ۱۲ سال خشکسالی، ذخایر و منابع زیادی را از دست داده ایم و هر چه تهران پوشش برفی داشته باشد باز هم به دلیل از دست دادن منابع عقب هستیم و همچنان بیلان منفی است.

وی با بیان اینکه در سال آبی جاری بارندگی خوبی را تجربه می کنیم و امیدواریم در اردیبهشت ماه نیز شاهد بارشهای مناسب باشیم تا سدها پر آب و یخچالهای اطراف تهران پر برف شوند، تصریح کرد: باتوجه به آنکه مصارف در استان تهران به دلیل جمعیت زیاد بالاتر از حد انتظار است و در یک سطح کوچک حدود ۱۵ میلیون نفر جمعیت حضور دارند، به همین دلیل همیشه بیلان منفی است.

قائم مقام شرکت آب و فاضلاب استان تهران با بیان اینکه در مجموع امسال به مانند سال گذشته سال خوب آبی را تجربه می کنیم، گفت: از مشترکان تقاضا دارم آب را برای بهداشت فردی غنیمت بدانند و از آب به نحو بهینه استفاده کنند و اجازه دهند که تابستان پاسخگو مشترکان باشیم. خواهش ما بهینه مصرف کردن آبی است که با مشقت تصفیه می شود. آب تهران جزو بهترین آب های دنیاست که تمام دستگاه های نظارتی روی آن نظارت دارند و قیمت آن باید قیمت طلا باشد.

اما تقی زاده خامسی - معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا - نیز چندی پیش در این رابطه به ایسنا گفت: تقاضای ما این است که مردم نسبت به استفاده صحیح از منابع آب اهتمام داشته باشند، با رعایت مصرف می توان مقابل مشکلات احتمالی ایستاد و آب زیادی را ذخیره کرد.

وی با اشاره به ظرفیت محدود تصفیه خانه ها در کشور اظهار کرد: این محدودیت این نکته را گوشزد می کند که در میزان مصرف آب صرفه جویی داشته باشیم تا بتوانیم از این شرایط، بدون مشکل عبور کنیم.

تقی زاده خامسی در پاسخ به این سوال که چرا تاکنون تعداد تصفیه خانه ها افزایش نیافته است؟ گفت: این کار در حال انجام است و هر سال تعداد زیادی تصفه خانه وارد مدار می شود اما در حال حاضر تعداد تصفیه خانه ها محدود است و باید مدیریت مصرف در دستور کار همه قرار گیرد.

سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۲
انتشار یافته: ۱۲
سلام
به خاطر برداشت بی رویه آبهای زیرزمینی در 40 سال گذشته، سفره های آب زیرزمینی خالی است. سفره های آبهای زیرزمینی که در طول هزاران سال شکل گرفته بود 80 درصد آن به ورطه نابودی و حیف و میل کشیده شد
ای کاش مسولین به جای داشتن پست و مقام کمی از دانش اساتید این بخش استفاده میکردند آب را پشت سد نباید جمع کرد نه اینکه سد نداشته باشیم بلکه باید آب را به سفره های زیر زمینی هدایت کرد نمونه کشور استرالیا و ...
و مردم هم منطقی از آب استفاده کنند چرا در مدارس کلاس واقعی آموزش درست مصرف کردن همه چی رو آموزش نمیدهند
قوت زمین برای پر ابی فقط برف بارون تو زمستون فقط برای سد خوبه نه برای کشاورز
در جمع کردن عرضه نداریم!!!
بی لیاقتی مسئولان فقط همین ... نشستند تا خداوند تو بطری از بالا بفرسته برای ایران ... لابد حفظ و جمع آوری باران هم بدلیل تحریم ها نشدنی است!
چون مدیرانمان بی کفایتند!
چرا این چرا آن ؟؟؟؟؟ خیلی ساده است هر کاری دانش و مهارت و مدیریت لایق نیاز دارد که در گوشه گوشه این مملکت خلاء آن وجود دارد
بعد میخواهید جمعیت بشه 150 میلیون ؟!!!

حتما بادلار 100 هزار تومنی و تشنگی عمومی!!!
برای اینکه عادت کریم همش بگیم نداریم و یا نیست
مسئولین عادت کردن به حرف زدن خالی بدون هیچ برنامه و تلاشی
زمستون میشه گاز نداریم تابستون میشه اب نیست پاییز میشه طوفان میاد گردو خاک میکنه بهار هم که با تابستون فرقی نداره همیشه یه جای داستان میلنگه
چون مدیریت آب نداریم و بلد نیستیم از نعمات برف و باران که آسمان هدیه میدهد استفاده کنیم و ذخیره کنیم برای روز مبادا . تو ایران اینهمه برف و باران فقط میاد و ناپدید میشه و بلد نیستیم و علمشو نداریم آب رو ذخیره و مدیریت کنیم . در تعجبم چرا شرکتهای دانش بنیان در این زمینه مهم و حیاتی فعال نیستن یا محیط زیست چیکار میکنه ؟//؟
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هجدهم رمضان # شب قدر