بازدید 200223
۲

چگونه بفهمیم کرونا گرفتیم؟

کارشناسان برای تشخیص ویروس جدید کرونا که عفونت تنفسی کروناویروس ۲۰۱۹ OVID-۱۹ C. را ایجاد می‌کند از یک روش آزمایشگاهی رایج استفاده می‌شود که برای تشخیص ویروس‌هایی مثل ایدز یا سارس استفاده می‌شده است. با اینحال می‌توان با مشاهده برخی علائم در بدن احتمال ابتلا به بیماری کووید ۱۹ را حدس زد.
کد خبر: ۹۶۲۶۱۴
تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۶:۲۸ 29 February 2020
به گزارش «تابناک»، به نقل از ایسنا علائم عمده کروناویروس جدید به این صورت است که در اغلب موارد به شکل یک بیماری تنفسی خفیف شبه آنفلوآنزا ظاهر می‌شود و در مواردی منجر به بیماری شدید تنفسی خواهد شد. این ویروس همچنین می‌تواند منجر به ایجاد علائمی نظیر تب، سرفه و تنگی نفس شود. در  اینفوگرافیک زیر به مهمترین علائم ابتلا به این ویروس اشاره شده است.
 
چگونه بفهمیم کرونا گرفتیم؟

 انتقال کروناویروس جدید از طریق تماس مستقیم با فرد آلوده و از طریق قطرات تنفسی  بوده و این ویروس به شکل قطرات تنفسی از طریق عطسه و سرفه و از طریق  تنفس  و پخش ذرات در هوا قابل انتقال است. طبق بررسی‌ها مشخص شده است که انتقال این ویروس از طریق تماس مستقیم با فردی که دارای علائم ابتلا به آن است و از طریق قطرات تنفسی و دست دادن، امکان‌پذیر است.

 عمدتا هم علائم بالینی خفیفی ایجاد می‌کند که منجر به نشر ویروس می‌شود. اغلب با تب، سرفه و سایر علائم تنفسی است و آبریزش بینی و عطسه در کرونا کمتر از سایر ویروس‌های تنفسی دیده می‌شود. در موارد شدید کرونا، تنگی نفس دیده می‌شود.

باید توجه کرد که علائم عمده کروناویروس جدید به این صورت است که در اغلب موارد به شکل یک بیماری تنفسی خفیف شبه آنفلوآنزا ظاهر می‌شود و در مواردی منجر به بیماری شدید تنفسی خواهد شد. این ویروس همچنین می‌تواند منجر به ایجاد علائمی نظیر تب، سرفه و تنگی نفس شود.

بنابر اعلام کانال تلگرامی وزارت بهداشت، سالمندان، مادران باردار، بیماران تنفسی، کبدی، قلبی و عروقی، مبتلایان به دیابت و افرادی که  سیستم ایمنی  ضعیفی دارند، بیشتر در معرض خطر این بیماری هستند.   باید توجه کرد که با رعایت بهداشت فردی،  شستن مداوم دست‌ها، عدم روبوسی با دیگران و ...  می‌توان از ابتلا به کرونا ویروس جدید پیشگیری کرد.

همچنین در مراکز درمانی برای تشخیص آزمایشگاهی ویروس جدید کرونا از روشی استفاده می‌شود به نام واکنش زنجیره‌ای پلی‌مراز کمی quantitative polymerase chain reaction  با استفاده از آنزیمی به نام نسخه‌بردار معکوس  Reverse transcriptase واکنش زنجیره‌ای کمی یا "همزمان" این مزیت را دارد که علاوه بر تشخیص ویروس، از روی تعداد ژنوم می‌توان تعداد ویروس را هم در نمونه آزمایش شده تعیین کرد.

آنزیم نسخه‌بردار معکوس از بخشی از ژنوم ویروس که تک‌رشته‌ای است RNA نسخه‌برداری می‌کند و بعد از روی آن یک نسخه دورشته‌ای مکمل ِDNA ساخته می‌شود. این محتوای ژنتیکی با استفاده از واکنش زنجیره‌ای تکثیر می‌شود و بعد با نور فلورسانس و روشی موسوم به 'در لحظه' Real-time یا کیفی مقدار و نوع ماده ژنتیکی ویروس مشخص می‌شود.

این آزمایش در دو مرحله اصلی انجام می‌شود، تشخیص اولیه و تائید تشخیص؛ در مجموع سه آزمایش انجام می‌شود که هر آزمایش در واقع بررسی و اندازه‌گیری یک توالی ژنتیکی ویروس است.

برای تشخیص این ویروس جدید ابتدا تست برای شناسایی ویروس خانواده کرونا انجام می‌شود، بعد نتیجه با آزمایشی دیگر تائید می‌شود و اگر هر دو تست مثبت بود با تست سوم نوع ویروس کرونا (سارس، مرس یا سارس-کو-۱۹) مشخص می‌شود.

در همین رابطه کیانوش جهانپور، رئیس کمیته اطلاع رسانی قرارگاه مقابله با کروناویروس وزارت بهداشت، گفته است: سه مرحله تست برای تشخیص ویروس کرونا داریم که مرحله آخر تست تشخیصی ویروس کرونا ۲۰۱۹ است و کیت‌های آن با همکاری سازمان جهانی بهداشت به میزان مورد نیاز به ایران ارسال شده است که عمدتا آلمانی هستند.

در ایران جواب آزمایش بین ۲۴ تا ۷۲ ساعت طول می‌کشد. در بریتانیا جواب این آزمایش همان روز آماده می‌شود. در آمریکا هم تقریبا یک روز طول می‌کشد.

 
تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۴
انتشار یافته: ۲
باید محقیقن و متخصصین داخل کشور رو بسیج کنیم تا بتوانیم با همکاری بین المللی با سایر کشورها به نتیجه ای برسیم
با این اطلاعات اشتباه می خواهید جلوی اپیدمی را بگیرید؟ حتی افراد آلوده که فاقد علامت مانند سرفه هستند می توانند بیماری را منتقل کنند. خدا به داد ما برسد با شما مقامات....
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل