بازدید 26135

روح الله زم اعدام می شود؟

دادگاه روح الله زم از ساعت ۸ صبح بیست‌ویکم بهمن، با خواندن «کیفرخواست از سوی نماینده دادستان» که شامل ۱۷ بند اتهامی بود، شروع شده بود و با وجود اختصاص دو نوبت در سه ساعت به دادگاه، زم فرصت دفاع پیدا نکرد و دریافت دفاعیات متهم و وکیل او به جلسات بعدی محول شد.
کد خبر: ۹۵۸۵۱۰
تاریخ انتشار: ۲۳ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۴:۰۸ 12 February 2020

 

به گزارش تابناک، در ادامه این یادداشت روزنامه شرق آمده است: در میان اتهامات "زم" «‌افساد فی‌الارض، جاسوسی به نفع سرویس اطلاعاتی اسرائیل به واسطه سرویس اطلاعاتی یکی از کشورهای منطقه، جاسوسی به نفع سرویس اطلاعاتی فرانسه و همکاری با دولت آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران» بیش از دیگر اتهامات مورد توجه رسانه‌ها قرار گرفته است. همچنین مشخص‌نبودن نام کشوری که در همکاری با "زم"، زمینه جاسوسی برای اسرائیل را فراهم کرده است، ابهام دیگری را درباره پرونده "زم" مطرح کرده است.

با توجه به اتهامات "زم" و قرار گرفتن اتهام افساد فی‌الارض به‌عنوان اولین و اصلی‌ترین اتهام او، صدور حکم اعدام دور از ذهن نیست؛ هرچند دفاعیات متهم و وکیل او همچنین همکاری او در روند تحقیقات پرونده می‌تواند تأثیری در اعمال تخفیفات قانونی درباره حکم داشته باشد؛ هرچند اگر افساد فی‌الارض اثبات شود، شرایط برای "زم" پیچیده خواهد شد.

ماده ۲۸۶ قانون مجازات اسلامی افساد فی‌الارض را چنین تعریف می‌کند: «هرکس به طور گسترده، مرتکب جنایت علیه تمامیت جسمانی افراد، جرایم علیه امنیت داخلی یا خارجی کشور، نشر اکاذیب، اخلال در نظام اقتصادی کشور، احراق و تخریب، پخش مواد سمی و میکروبی و خطرناک یا دایر کردن مراکز فساد و فحشاء یا معاونت در آنها شود؛ به‌گونه‌ای که موجب اخلال شدید در نظم عمومی کشور، ناامنی یا ورود خسارت عمده به تمامیت جسمانی افراد یا اموال عمومی و خصوصی یا سبب اشاعه فساد یا فحشاء در حد وسیع شود، مفسد الارض محسوب و به اعدام محکوم می‌شود».

همان‌طور که در متن ماده نیز اشاره شده است، در صورت تحقق شرایط یادشده در این ماده و ارتکاب شخص به جرم افساد فی‌الارض، او به مجازات اعدام محکوم خواهد شد. درباره جرم جاسوسی هم طبق ماده ۵۰۸ قانون مجازات اسلامی، اگر متهم محارب تشخیص داده نشود، بین یک تا ۱۰ سال حبس خواهد داشت. با توجه به اتهامات "زم"، می‌توان حکم سنگین را پیش‌بینی کرد؛ اما باید دید روند دادگاه و دفاعیات متهم به چه صورت پیش خواهد رفت و در نهایت قاضی صلواتی حکم به اعدام او خواهد داد یا مجازات حبس را صادر خواهد کرد.

 

تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۴
در انتظار بررسی: ۱۳
انتشار یافته: ۱۴
چرا اعدام؟ این باید به مصادره اموال و حبس ابد با اعمال شاقه محکوم شود
فساد فی الارض یعنی اعدام تازه اگه بتواند از سایر اتهام ها تبرئه شود
نكته اين است كه از اولين ساعات طرح اين پرونده چرا آقايان بحث اعدام وي را مطرح مي كنند؟؟؟؟ نشر اكاذيب با افساد في الارض چه نسبتي دارد ؟ خوب اگر اكاذيب است چگونه امنيت ملي به خطر مي افتد ؟ كاري نكنيم مردم و كساني كه اين محاكمات را مي شنود در قضاي اسلامي شك كنند كه اين بزرگترين خسارت است و زخم آن عميق تر .
ژن مهم است
مگر مخالف بودن جرمه؟ هر کسی حق داره دین و اعتقاداتش را داشته باشه و تبلیغ کنه.
اعدام بشود یانشود رای بی رای
به جز موارد اقتصادی چرا وقتی برای یکی افساد فی الارض در نظر می گیرند دادگاه رو غیر علنی اعلام می کنند؟
برای سقوط نظام چه کاری باید می کرد که نکرده است؟ ایجاد آشوب و بلوا , ایجاد اختلاف بین مقامات ومسیولین , تهییج مردم برای حمله به اماکن عمومی وهزاران مورد دیگر که با همکاری سرویسهای اطلاعاتی دیگر کشورها بوجودآورده است. اگر اینها محاربه نیست پس لطفا کسی معنای محاربه را تعریف کند.
این تحلیل شما بیشتر شبیه یک شوخی است. یعنی اگه کسی با این همه اتهام و اقدام به اعدام محکوم نشه پس از اون به بعد هیچ کس نباید اعدام بشه
در هیچ جای دنیا جاسوس اعدام نمی شود
اعدام
کسی که تمیشه بخاطر حرف اعدام کرد قانونش مشکل داره
خیلی به خون ریزی علاقه دارید .ایا معترض ها را باید کشت .هرکس مخالف بود باید کشتایا هر کس تفنگ داشت باید دیگری را بکشد ..............دیگر خونریزی بس است فریب بس است دروغ بس است ................
نه اعدام نميشه . قبل از هر انتخاباتي لازمش دارن . فعلاً زنده ميمونه
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل
آخرین اخبار