بازدید 16252
۵

واکنش‌ایران به نشست‌پنج‌کشور‌درباره‌سانحه‌هوایی

سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به برگزاری نشست کشورهایی که اتباع آنها در سانحه هوایی اخیر حضور داشتند، ضمن ابراز همدردی با خانواده جانباختگان از برخی اظهار نظرها و حتی برگزاری این نشست ابراز تعجب کرد.
کد خبر: ۹۵۲۳۴۲
تاریخ انتشار: ۲۷ دی ۱۳۹۸ - ۱۱:۲۸ 17 January 2020

 

به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، سید عباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به برگزاری نشست کشورهایی که اتباع آنها در سانحه هوایی غم انگیز اخیر حضور داشتند، ضمن ابراز همدردی مجدد با خانواده جانباختگان اظهار داشت: از برخی اظهار نظرها و حتی برگزاری این نشست متعجب شدیم. جمهوری اسلامی ایران جهت تسلای خانواده های داغدار و ابعاد انسانی این حادثه همکاری بسیار روان و فراتر از انتظار با هیات‌های اعزامی این کشورها انجام داده است.

موسوی افزود: برای اطلاع عموم و مردم سایر کشورها اعلام می کنیم که تقریبا همه اجساد شناسایی شده اند و همکاری و بررسی‌های فنی با تشریک مساعی و شراکت همه طرف‌ها در جریان است و این گونه همکاری‌ها تا جایی که از نظر قانون و مقررات امکان داشته باشد توسط نهادهای مختلف کشورمان ادامه خواهد یافت.

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: با این‌حال عجیب است که وزیر امور خارجه کانادا یک روز پس از انجام امور اولیه و تداوم شناسایی تقریبا همه اجساد و سایر همکاری‌ها چنین بیانیه ای خوانده و بیش از آن خواستار دسترسی کنسولی می شود که در همان روز اول حادثه صرفا بخاطر ابعاد انسانی این قضیه اعطا شده است.

موسوی خاطر نشان کرد: جمهوری اسلامی ایران در چند سال گذشته به طرق مختلف به دولت کانادا اعلام کرد صرف نظر از چگونگی شرایط روابط سیاسی دو کشور، با توجه به اینکه روابط کنسولی با حقوق افراد در ارتباط است به مصلحت اتباع دو کشور است که نمایندگی‌های کنسولی در دو کشور فعال باشند ولیکن دولت وقت کانادا بخاطر مسائل سیاسی و همراهی با آمریکا برای فشار به شهرواندان ایران و ایرانی تبارها حتی حاضر به گفتگوی مستقیم در این رابطه نشد و اکنون هم معلوم نیست با چه انگیزه‌ای این اظهار نظرها و طلبکاری‌ها انجام می شود.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشور در پایان تاکید کرد: ما از همه طرف‌ها درخواست می کنیم که موضوعات انسانی بخصوص این حادثه غم انگیز را دستاویز مطامع و ژست‌های سیاسی نکنند و بخاطر خانواده های داغدار اجازه بدهند امور با همین روش روان و بی حاشیه ای که در حال انجام است به پایان برسد.

 

تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۵
چرا ظریف واکنش نشان نداد؟
جناب آقای سخنگو ! یعنی انتظارداشتید که کشورهایی که اتباع آنها در سانحه هوایی جانشان را ازدست داده اند نباید نشست ویادبود برگزارمیکردند؟
عجیـــــــــــــــــب!!! یعنی حتی بعد از اینهمه پنهانکاری شما این کشورها حق ندارند با هم جمع شوند و گپی بزنند؟ شاید بخواهند به هم تسلیتی بگویند یا حتی بفهمند تعداد دقیق مسافران هر کشور چقدر بوده است!!!
به نظر می آید که وزارت امور خارجه به تناسبی که از روحیه ی ستیزه جویانه و جوگیر شدن دولتها در اموری که به ایران تعلق میگیرد و یا به نوعی پای ایران در میان قرار میگیرید، بایستی با دست پیش گرفتن و ابتدا به ساکن با برگذاری نشستها و اعلام بیانیه ها، این گونه رفتارها و نشستهای مزاحم را خنثی کند نه اینکه حالت انفعال و عقب نشینی و یا سکوت داشته باشد و بعد از حرکت آنها اعلامیه ای صادر شود!!!
فکر کنم سرنشینان این حادثه از شش کشور بودند و اتفاقا بیشترین قربانیان از ایران بودند در تمام تصمیمات و بیانیه ها باید نماینده رسمی ایران حضور داشته باشد و بیشترین تاثیر را در تصمیمات داشته باشد چون بیشترین تلفات انسانی را ایران داشته است پس نباید اجازه دهیم فضای دو قطبی سازی را شروع کنند و ادامه دهند تا از همان ابتدا ایران را مقصر بدانند
رسانه ها تاریخچه توجیهات امریکا بعد از ساقط کردن هواپیمای مسافربری ۲۹۰ایران را باید شدیدا مورد توجه قرار دهند که در آن به فضای جنگی اشاره‌ات زیادی می‌کنند ٫اکنون هم باید به فضای جنگی اشاره زیادی بشود و ایران هم‌درخواست غرامت کند از امریکا در این خصوص .ایا اگر تهدیدات جنگی ترامپ و ترور سردار سلیمانی نبود این اشتباه صورت میگرفت ؟ یادمان باید باشد در بسیاری از حوادث که دادگاههای امریکا ایران را به پرداخت غرامت محکوم می‌کردند و محکوم کرده‌اند چگونه آسمان و ریسمان را به هم می بافتند تا با دهها واسطه و با عناوین کلی ایران را محکوم کنند حال ما نمی توانیم از این ارتباط و نقش مستقیم امریکا استفاده کنیم و آنها را محکوم کنیم ؟اگر فلان کشور یک تبعه در این میان داشته ه و برای همان یک نفر که خیلی هم محترم است بیانیه می‌دهد ما چرا برای نفرات همراه سردار سلیمانی که به شهادت رسیدند هیچ مبحث حقوقی را در سطوح بین آلملی مطرح نمی کنیم ؟آیا اگر آنها با منطق خود باید سردار سلیمانی را ترور می‌کردند حق داشتند کشتار دسته جمعی راه بیندازند ؟ این مباحث باید بلحاظ حقوقی و رسانه ای بزرگتمایی بشود
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل