ته چین؛

طرز تهیه نان لواش

کد خبر: ۹۳۵۰۲۳
تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۳۹۸ - ۱۱:۰۰ 09 November 2019
تعداد بازدید : 9306
بازدید 15160
نان «لواش / լավաշ / lavaş / nanê loş / ლავაში / Lavash» نان نازک تردی است که به ضخامت حدود سه میلی‌متر که از خمیر فطیر یا خمیر «کم ورآمده» پخته می‌شود. لواش یک واژه ارمنی است و خاستگاه این نان نیز متعلق به ارمنستان است و این کشور نیز نان لواش را به‌عنوان میراث فرهنگی و معنوی کشورش در یونسکو ثبت کرد و ایران درخواست میراث مشترک داد. این نان را در ایران لواش، در جمهوری ارمنستان لاواش می‌نامند و در گرجستان آن را «سومخوری لواشی» یعنی لواش ارمنی می‌خوانند. نان لواش با نام لَواش، لِواش و لَباش در بیشتر نقاط ایران شهرت دارد. بنا بر منابع اطلاعات کتبی، دست‌کم 800 سال است که فقط از رواج و شهرت عام آن در ایران می‌گذرد. پیش از این طرز تهیه نان سنگک، بربری و تافتون را در تابناک فراگرفته‌اید و اکنون دستور پخت این نان را روی گاز و ساج نان پزی فرامی‌گیرید.
اشتراک گذاری
برچسب ها
مطالب مرتبط