بازدید 4427
۹

۴۴ درصد بیکاران لیسانس به بالا هستند

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: ۴۴ درصد بیکاران کشور فارغ التحصیلان لیسانس به بالا هستند، علت آن این است که به بازار کار آن‌ها توجه نکرده ایم و باید در ساختار تربیت نیروی انسانی دانشگاهی بازنگری کنیم.
کد خبر: ۹۳۰۵۱۳
تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۳۹۸ - ۱۱:۳۴ 16 October 2019
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: ۴۴ درصد بیکاران کشور فارغ التحصیلان لیسانس به بالا هستند، علت آن این است که به بازار کار آن‌ها توجه نکرده ایم و باید در ساختار تربیت نیروی انسانی دانشگاهی بازنگری کنیم.

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، سعید نمکی روز چهارشنبه در مراسم افتتاح سال تحصیلی دانشگاه‌های کشور که با حضور رئیس جمهوری برگزار شد، افزود: نکته مهم دیگر این است که دانشگاه‌های ما از جامعه بریده هستند. ۳۳ سال پیش من طرحی را نوشتم که دانشجو به جای اینکه فقط کنار تخت مریض آموزش ببیند، باید با مولفه‌های اجتماعی موثر بر سلامت آشنا شود، اما متاسفانه هنوز این موضوع اجرایی نشده است.

وی گفت: در بازدیدی که از دانشکده دندانپزشکی کردستان داشتم، مشاهده کردم که خدمات دندانپزشکی به روستا‌های کردستان نرسیده است و هیچ زن بالاتر از ۳۰ سالی در یکی از روستا‌هایی که بازدید کردیم، نبود که دندان مصنوعی نداشته باشد و این نشان می‌دهد که دانشکده دندانپزشکی اصلا پایش به روستا نرسیده بود. فقدان رابطه مناسب بین دانشگاه و جامعه از جمله مشکلات ماست که باید درباره آن حرف بزنیم.

وزیر بهداشت افزود: ما در دانشگاه‌های علوم پزشکی فقط درگیر آموزش و پژوهش نیستیم ادغام مبارک خدمات بهداشتی و درمانی در دانشگاه‌ها و بیمارستان‌های آموزشی توانست ظرفیت‌های تخت‌های بیمارستانی آموزشی را در تربیت طبیب و کادر پیراپزشک قرار دهد و توانستیم با این کار یکی از برترین‌ها در ارائه خدمات بهداشتی درمانی در منطقه باشیم.

نمکی گفت:، ولی امروز رئیس دانشگاه علوم پزشکی به شدت گرفتار این تنش ذهنی است که کوچکترین عدم رسیدگی یا دیر رسیدن به بیمار به رغم همه خدمات صادقانه از طرف دادستان، نماینده مجلس و جریاناتی که هیچ ربطی به این موضوع ندارند مورد فشار و تعدی قرار بگیرند.

وی افزود: مشکلات مالی هم وجود دارد امروز ۴۰ میلیون بیمه شده تامین اجتماعی داریم که ۱۸ ماه است پول خدماتی را که در بیمارستان‌های دولتی گرفته اند، نداده اند، ولی ما نمی‌توانیم اگر کارگری آمد لحظه‌ای در پذیرش او تعلل کنیم.

وزیر بهداشت گفت: فشار روی همکاران ما در بیمارستان‌ها و دانشگاه‌ها هست، شرایط جنگ اقتصادی هم هست. شاید خیلی‌ها ندانند که ما چطور دارو تهیه می‌کنیم، یا چطور تلاش می‌کنیم تا لحظه‌ای اتاق عملی تعطیل نشود و با چه زحمتی این اوضاع سخت را می‌گردانیم که شرمنده مردم این سرزمین نباشیم.

وی ادامه داد: دانشگاه محلی است که باید دیدگاهمان را نسبت به آن عوض کنیم، دانشگاه را باید جور دیگر ببنییم، در عرصه‌های مختلف باید بازنگری کنیم، نباید دانشگاه را محلی تصویر کنیم که به این دلیل که دانشجوی شهریه پرداز بگیریم که تفاوت علمی فاحش با دانشجویان رتبه‌های برتر دارد و به دلیل درآمدزایی نگاهمان به پذیرش دانشجوی با سطح پایین‌تر باشد که ظاهرا درآمد بیشتر برای دانشگاه فراهم می‌کند.

نمکی افزود: در دانشگاه‌های ما هزینه‌های زیادی شده است، دوره‌های تحصیلات تکمیلی post graduate را در مواردی ۱۰۰ برابر کرده ایم، اما اثرات این ۱۰۰ برابر کردن را در اقتصاد کشور و در تولید ناخالص ملیپ و در افزایش GDP نمی‌توانیم درست اندازه بگیریم. دلیل آن این است که نمی‌دانیم چه کسی را با چه سطحی از مهارت، کجا و با چه هزینه‌ای و برای کدام جایگاه نظام ارائه خدمت تربیت کنیم.

وی گفت: ما آموزش بهیاری را بستیم، اما دکترای مختلف پرستاری تربیت می‌کنیم، من مخالف دکترای پرستاری نیستم. موج درست نکنید. من قطعا موافق این هستم که قطعا باید دکترای پرستاری داشته باشیم، اما کدام دکتر پرستار در کنار تخت بیمارستان ارائه خدمت می‌دهد و چرا ما باید تعداد زیادی تخت آماده داشته باشیم و نیروی پرستار و بهیار کنار او نداشته باشیم.

نمکی افزود: دانشگاه ما دانشجوی Post graduate با نسبت بالا می‌گیرد و متاسفانه دانشجویی که دوره‌ای را طی کرده به عنوان یک جوان نخبه انتظار شغل دارد و ما برای او ایجاد شغل نکرده ایم، چون زمانی که دانشجو می‌گرفتیم به جایگاه ارائه خدمت او فکر نکردم و این یکی از گرفتاری‌های ماست.

وزیر بهداشت خطاب به رئیس جمهوری گفت: از شما انتظاری داریم و این است که شأن و منزلت استاد و دانشجو را رعایت کنیم و حداقل پرداخت را به دانشجویان داشته باشیم، یک دانشجوی ما مطلقا نمی‌تواند با این حقوقی که به او پرداخت می‌کنیم در یک شهر بزرگ زندگی کند و امکان ندارد بتواند معیشتش را اداره کند مگر اینکه به راه‌های برود که شأن او نیست.

وی افزود: متاسفانه پاک دست‌ترین آدم‌های این جامعه معلمان دانشجو هستند و این معیشت است که این افراد را به شدت گرفتار کرده است و باید به آن‌ها برسیم.

نمکی گفت: از طرف دیگر بحث جو نشاط و خوشدلی است که باید در دانشگاه‌ها مورد توجه باشد. دانشگاه‌های ما نیازمند فضای تحرک هستند، دانشگاه محلی است که باید برای برگرداندن نشاط و سرور نیازمند خط شکنی است و انتظار داریم در این دولت این فضا بیش از گذشته فراهم شود.
سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۶
انتشار یافته: ۹
من کسانی رو میشناسم که رفتن لیسانس گرفتن وقت گذاشتن هزینه کردن عمرشون رو صرف گرفتن یک مدرک لیسانس کردن تا برن دنبال یه کار راحت . الان دیگه زمانه فرق کرده . طرف میره 4 سال دانشگاه وقت میزاره مدرک میگیره وقتی لیسانس میگیره دنبال هیچ کاره دیگه ای بجز کاری که مرتبط با مدرکش هست نمیره . مثلا طرف لیسانس صنایع غذایی داره حاضره بیکار توخونه پیش پدرمادر بشینه ولی حاضر نیست مثلا بره تو یه شرکت جوشکاری یا نقاشی کنه یا یه کار موقت دیگه ای انجام بده تا کار مورد نظر پیدا بشه . مدرک به دست میشینن خونه و همش ماتم میگیرن چرا ماکه لیسانس مثلا مدیریت داریم نمیتونیم بریم تو ایران خودرو بشیم مدیر فلان قسمت . علت اصلی بیکاری دارندگان لیسانس و مدارک بالاتر هم همینه که ادعای این افراد بالاست و حاضر نیستن کار کنن و میخوان کارشون طبق مدرکشون باشه .
پاسخ ها
mrv
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۲۷ - ۱۳۹۸/۰۷/۲۴
احسنت یا به عبارتی کار هست کارکن نیست
دوست بنده روضه خان است و اصلا سواد خاندن ندارد ولی اندازه سه تا متخصص درامد دارد و میتواند طوری صحبت کند که چهار ساعت تمام جماعت را شیفته خود کند کاری که بهترین متخصصین نمیتوانند انجام دهند...
90 درصد بیکاران تحصیلکرده هیچ مهارت و تخصصی ندارند . فقط مدرک دارند و به عبارت بهتر فقط مدرک خریده اند( البته قانونی و از دالنشگاه)
۴۴ درصد بیکاران کشور فارغ التحصیلان لیسانس به بالا هستند.
بیش از 10 بار آگهی دادیم برای استخدام آقا یا خانم میاید مصاحبه .
می پرسم چی بلدی میگهICDL میگم این را که هر بچه ای بلده
می پرسم زبان بلدی میگه کمی ولی یاد میگیرم
می پرسم هر چی بلدی بگو جواب میده گفتم .
می پرسم چقدر حقوق میخواهی میگه 2500.000 تومان کمتر صرف نمیکنه
تعدادی هم قرار مصاحبه میگذارند و بعد ما بهشان زنگ میزنیم و از خواب بیدارشان میکنیم که چرا سر قرار مصاحبه نیامدی میگه بعدا تماس بگیرید .
این حکایت 80% بیکاران ماست
بله. به فکر مردم مظلوم کشورهای دیگه باشین در صورتی که ایران ۸۰ میلیون مظلوم دارد
تمام بدبختی های تحصیل کرده هاازمدارک بی ارزش دانشگاهاومراکز آموزشی پولی !! وبی کنکورویاباکنکورهای الکی مثل دانشگاه...وغیره است که محصلین فقط برای گرفتن مدرک علمی میروندبدون آنکه علمی بیاموزندوآنوقت برای مملکت بدنامی میآورندکه تحصلیکرده های بیکارداریم وشعارمیدهند لیسانس وفوق لیسانس یامهندس یاپزشک بیکارم والی آخرولی نمیگویند بیسوادوبیکارم والبته این عزیزان به کاری غیرازمدرکشان راضی نیستندحالابیائید بخاطر درس نخوانها وآنانیکه استعداد وتمایل واقعی به تحصیل علم ندارندکنکورراهم حذف کنیدویاظرفیت دانشگاه هاراریادکنید چه شود؟
چرا هیچ افغانی ؛ کلیمی ؛ مسیحی ؛ زرتشتی ساکن در ایران ؛ بیکار نیستند .
مثالی است معروف که اول چاه را بکن بعد منار رابدزد
مسولیسن بدون اینکه برای بعدش فکر کنند شروع کردن به تعدیل نیرو و ممنوعیت استخدام در نتیجه سیل بیکار در ایران زیاد شد
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هجدهم رمضان # شب قدر