بازدید 21796
رئیس‌جمهور در مراسم گرامیداشت روز صنعت دفاعی؛

باور ۳۷۳ ایرانی قوی‌تر از سامانه S۳۰۰ روسی است/ آمریکا اولین فراری منطقه در روز خطر است/ دوستان ترامپ هم دیگر حرف او را قبول ندارند

رئیس جمهور اظهار کرد: سال گذشته، جنگنده کوثر رونمایی شد، در طول سال هم چند زیردریایی و ناوچه جدید رونمایی و امروز هم سامانه پدافند هوایی باور ۳۷۳ رونمایی و به سامانه پدافندی کشور الحاق شد. وی با بیان اینکه این سامانه بسیار ارزشمند است، اظهار کرد: باور ۳۷۳ از سامانه S ۳۰۰ قوی تر و به سامانه S ۴۰۰ بسیار نزدیک است. این سامانه هدیه بسیار بزرگی از سوی نیروهای مسلح و وزارت دفاع برای مردم ما بود...
کد خبر: ۹۱۹۴۴۰
تاریخ انتشار: ۳۱ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۱:۳۶ 22 August 2019

رئیس جمهور گفت: سامانه پدافند هوایی باور ۳۷۳ هدیه‌ای از سوی نیروهای مسلح به ملت ایران بوده و از سامانه S۳۰۰ قوی‌تر است.

به گزارش «تابناک»؛ حجت‌الاسلام والمسلمین «حسن روحانی» روز پنج‌شنبه در مراسم گرامیداشت روز صنعت دفاعی با نام «صنعت دفاعی، پیشگام در رونق تولید و اقتصاد مقاومتی» با تبریک ایام عید سعید غدیر، میلاد امام هفتم حضرت موسی بن جعفر(ع) و گرامیداشت هفته دولت و روز صنعت دفاعی گفت: امیدوارم روابط ایران با همه کشورهای دوست از لحاظ سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، امنیتی و دفاعی روز به روز مستحکم‌تر از گذشته شود.

روحانی در این مراسم ـ که با حضور مسئولان عالیرتبه کشوری و لشکری و برخی سفرا و وابستگان نظامی کشورهای خارجی در ایران برگزار شد ـ با بیان اینکه صنعتگران دفاعی کشور، همواره و هر سال در روز صنعت دفاعی هدیه‌ای ارزشمند و مناسب را به ملت غیور و شریف ایران تقدیم می‌کنند، گفت: سال گذشته از جنگنده کوثر که بدنه و موتور آن تماماً توسط متخصصان کشور در صنایع دفاعی ساخته شده بود، رونمایی شد و پرواز این هواپیمای جنگنده ، هدیه صنعت دفاعی کشور به ملت ایران بود.

رئیس جمهور افزود: البته صنعت دفاعی در سال نیز هدایای دیگری را به ملت تقدیم کرد که از جمله آنها فعالیت زیردریایی‌ها و ناوچه‌های جدید بود که در افزایش قدرت دریایی کشور بسیار حائز اهمیت است.

روحانی با بیان اینکه آمریکا از سال 96 توطئه جدیدی علیه جمهوری اسلامی ایران آغاز کرده است، گفت: آنها در ابتدا به دنبال برنامه‌ریزی‌هایی برای ایجاد جنگ روانی و سیاسی علیه ملت بودند و سپس به جنگ اقتصادی روی آوردند.
آمریکایی‌ها در سال‌های 96 و 97 علامت‌هایی هم دریافت کردند که شاید مشوق آنان برای ادامه توطئه‌افکنی در این سال‌ها بوده است اما ملت ایران هیچ گاه در برابر توطئه‌هایی که دشمنان علیه‌شان طراحی کرده‌اند، نه غمناک شده و نه دلشان گرفته است و همواره با روحیه لازم در برابر توطئه دشمنان ایستاده‌اند.

روحانی با بیان اینکه توطئه‌گران در سال 96 موفق شدند از طریق عوامل خود در داخل کشور اغتشاشاتی را در تهران و برخی خیابان‌های شهرستان‌ها به راه بیندازند، گفت: آنها تصور می‌کردند که توانسته‌اند اغتشاش چندماهه‌ای را در ایران کلید بزنند اما با تدبیر مسئولان و اقدامات بموقع نیروهای امنیتی، انتظامی و مسئولان نظام این شلوغی‌ها ظرف چند روز برچیده شد و این موفقیت جمهوری اسلامی ایران در برابر توطئه‌گران بود.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه آمریکایی‌ها در سال 97 فشار اقتصادی را با خروج از برجام علیه ملت ایران رقم زدند، تصریح کرد: خروج آمریکا از برجام به معنای عهدشکنی، پیمان‌شکنی، زیر پا گذاشتن قوانین بین‌المللی و تروریسم اقتصادی است.

روحانی افزود: آمریکا به خیال اینکه می‌تواند جمهوری اسلامی ایران را به واسطه این خروج غیرقانونی تحت فشار قرار دهد، همه ننگ‌ها را به جان خرید و این بسیار عجیب و غیرعقلانی است که کشوری همه ننگ‌های تاریخ را به خاطر هدفی که تصور می‌کرد به راحتی می‌تواند به آن دست پیدا کند ، برای خود خرید ولی در حقیقت این هدف آنان دست نیافتنی است.

رئیس جمهور گفت: آمریکایی‌ها با عهدشکنی، تخلفی سیاسی، حقوقی و اخلاقی انجام داده و قانون بین‌المللی را زیرپاگذاشته و مرتکب تخلف از قوانین بین‌المللی شدند. آنها خیال کردند که اگر به شرکت‌های خارجی فشار وارد کرده و با تروریسم اقتصادی یک ملت را در تنگنا قرار دهند، حتماً ظرف چند ماه موفق خواهند شد، اما اشتباه کردند.

روحانی در ادامه به دیدار خود با یکی از سران کشورهای اروپایی در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل در سال گذشته اشاره کرد و گفت: در این دیدار این مقام اروپایی به نقل از رئیس جمهور آمریکا می گفت که اگر اروپایی‌ها با ترامپ همراهی کنند و با ایران همکاری نداشته باشند، سه ماه دیگر، نظامی به نام جمهوری اسلامی ایران در منطقه نخواهد بود.

رئیس جمهور تأکید کرد: به آن مقام اروپایی گفتم آقایی که این ادعا را کرده، خودش خواهد رفت و حزبش هم از قدرت ساقط خواهد شد، اما جمهوری اسلامی برای صدها سال دیگر مستحکم‌تر خواهد ماند.

روحانی با بیان اینکه امروز یک سال از آن ملاقات گذشته است، گفت: در سال 97 آمریکایی‌ها توطئه اقتصادی را علیه مردم ما طراحی کردند. این توطئه در بازار باعث ایجاد عدم تعادل شد و مردم تا حدی نگران شدند اما با آگاهی و هشیاری خود مقتدرانه مقاومت کردند و امسال که تحریم آمریکا از سال گذشته شدیدتر شده و از هر زمان دیگری این تحریم‌ها سنگین‌تر است، مردم نشان دادند که این تحریم‌ها نمی‌تواند در مقابل مقاومت آنها اثری داشته باشد.

رئیس جمهور ادامه داد: یک ابرقدرت تمام امکانات خود از سازمان سیا گرفته تا خزانه‌داری، وزارت خارجه، نیروهای امنیتی و همه جاسوس هایش در دنیا را بسیج کرده تا ببیند کدام کشتی به بنادر ایران نزدیک یا از بنادر ایران خارج می‌شود.

روحانی با بیان اینکه هیچ‌وقت آمریکا به این اندازه از نظر حقوقی و سیاسی، ضعیف‌تر، مهجورتر و منزوی‌تر نبوده است و در تاریخ چنین وضعیت ضعیفی برای آمریکا به یاد ندارم، گفت: وزیر امور خارجه آمریکا همین دو روز قبل در سازمان ملل غم و غصه سال آینده خود را در مورد ایران اظهار کرده و گفت که اگر برجام بماند سال آینده تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران برداشته می‌شود و این کشور می‌تواند سلاح بخرد و فشار و تنگنایی که علیه آن درست کرده بودیم، برداشته می‌شود.

وی افزود: دیدید که وزیر خارجه آمریکا با چه نگرانی و غم و غصه‌ای این موضوع را بیان کرده و علیه ایران صحبت کرد اما حتی یک نفر هم با آمریکا همراه نشد، آمریکا در تاریخ خود تا این میزان بیچاره و تحقیر نشده بود.

رئیس جمهور ادامه داد: سال گذشته شخص رئیس جمهور آمریکا در جلسه شورای امنیت شرکت کرد، اما هر 14 عضو این شورا با او مخالفت کرده است در جلسه مجمع عمومی سازمان ملل هم همه اعضا به او لبخند تمسخرآمیز زدند و این در تاریخ آمریکا بی‌سابقه است که رئیس جمهورش مورد استهزاء و تمسخر قرار بگیرد. آمریکا شکست خورده و ما موفق میدان هستیم.

روحانی با بیان اینکه امروز شاخص‌های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی به ما می‌گوید که وضع ما نسبت به سال گذشته به مراتب بهتر است و مردم آرامش بیشتر دارند و ثبات اقتصادی بیشتر شده است، گفت: آمارهای مربوط به تورم، افزایش صادرات غیرنفتی و رشد بورس، بیانگر این واقعیت است که شرایط امسال ما بهتر از سال گذشته است.

رئیس جمهور با اشاره به فعالیت‌های اقتصادی انجام شده در کشور طی یک سال گذشته گفت: به رغم همه شرایط سخت و تحریم‌های بی‌سابقه، در یک سال گذشته 11 سد ملی، 30 تصفیه خانه فاضلاب و 6 تصفیه خانه آب در کشور افتتاح و چندین هزار مگاوات به میزان تولید برق کشور افزوده شده و امروز صادرات برق و گاز و فرآورده‌های نفتی به کشورهای همسایه به بالاترین سطح خود رسیده است.

روحانی افزود: سال گذشته در بنزین قدرت صادرات نداشتیم اما امروز صادر کننده بنزین و گازوئیل هستیم. گاز را به کشورهای مختلف صادر می‌کنیم و در زمینه‌های مختلف پیشرفت‌های قابل ملاحظه‌ای داشته‌ایم. امروز تابستانی را پشت سر می‌گذاریم که یک روز قطعی برق در کشور نداشتیم و با وجود بارش‌ها و تقویت فرهنگ صرفه‌جویی، مردم کشور مشکل آب نداشتیم.

رئیس جمهور با بیان اینکه در حوزه علم و فناوری و شرکت‌های دانش‌بنیان وضعیت کشور هر روز و هر ماه بهتر از گذشته است، گفت: امروز تعداد شرکت‌های دانش بنیان از یکهزار شرکت به 4 هزار و 400 شرکت افزایش یافته و این روند در حال پیشرفت است.

روحانی با بیان اینکه فشار اقتصادی مشکلاتی را برای مردم ایجاد کرد، گفت:‌ اما تحریم‌ها و فشار اقتصادی دشمن فرصت‌های بسیار خوبی برای توسعه و پیشرفت ما فراهم ساخت.

رئیس جمهور تأکید کرد: با گذشت یک سال و با تحریم‌های سخت دشمنان روشن شد که آمریکا در هیچ برنامه‌ای در منطقه علیه ایران موفق نبوده و امروز هیچ‌کس در این زمینه تردید ندارد و حتی برخی از همسایه‌های ما که به آمریکا دل خوش کرده بودند، اعتراف می‌کنند که در روز خطر اولین فراری از منطقه ما خود آمریکایی‌ها هستند.

روحانی افزود: بیچاره‌هایی که به هواپیماها، ناوچه‌ها، پهپادها و ناوهای هواپیمابر خود تکیه کرده بودند، آرزوهایشان بر باد رفت و طرفداران آمریکا در منطقه خودشان به ما می‌گویند که آمریکایی‌ها فقط در برابر ما شیر هستند اما در مقابل شما (ایران) خرگوش و یا همان موش هستند.

رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود خطاب به آمریکایی‌ها که به بهانه‌های مختلف سعی در حضور بیشتر در منطقه دارند، گفت: شما به مردم منطقه دروغ گفتید، شما می‌خواستید تروریست‌ها را در منطقه ما نگه دارید اما موفق نشدید در حمایت از رژیم صهیونیستی اشغالگر نیز موفق نشدید. دروغ گفتید که از عراق خارج می‌شوید، دروغ گفتید که از خلیج فارس بیرون می‌روید. از افغانستان خارج نشدید هر چند که وعده دروغ داده بودید. شما در منطقه کمک کار متجاوزین و متخلفین بودید، شما از سال 2000 تا کنون در منطقه و در کشورهایی همچون افغانستان، لبنان، سوریه، یمن و عراق چه کاری کرده‌اید جز اینکه هر روز مشکلی بر مشکلات افزودید.

روحانی با بیان اینکه دعوای اصلی ما با آمریکا نظامی و اقتصادی نیست، گفت: ما با آمریکایی‌ها مشکل تفکر، دیدگاه و جهان‌بینی داریم و اختلاف ما استراتژیک است. ما به عنوان یک ایرانی مسلمان و فرهنگ‌دوست معتقدیم هر ملتی اول باید به فکر منافع خود باشد که حق اوست اما حق تجاوز به دیگران را ندارد و باید به حقوق دیگران احترام بگذارد. اما آمریکایی‌ها می گویند همه دنیا باید فدای آمریکا شود و هر چه ما اراده می‌کنیم باید همان شود که این غیر قابل قبول است و حتی دوستان آمریکا از جمله آلمان، انگلیس، کانادا و دیگران نیز این حرف نادرست آمریکا را نمی‌پذیرند و قبول ندارند.

رئیس جمهور افزود: تفکر آمریکایی‌ها این است که زمین‌های دیگران را بخرند و یا به زور بگیرند! در روزهای اخیر هم پیشنهاد خرید جزیره‌ای از دانمارک را مطرح کردند! اما چنین تفکری در دنیای امروز جایگاهی ندارد.

روحانی خاطرنشان کرد: اعتقاد ما این است که امروز همه ملت‌ها صاحب احترام هستند و باید به حقوق ملت‌ها و مردم در منطقه و خارج از منطقه احترام بگذاریم. از نظر ما مردم حاکم کشور خود هستند. ما در ایران همیشه متکی بر رأی مردم بوده‌ایم. از آغاز انقلاب، نظام اسلامی کار خود را با رأی مردم آغاز کرد و در ادامه با رأی مردم پیش رفته و در ادامه نیز با رأی مردم فعالیت خواهد کرد.

رئیس جمهور با اشاره به دستور امام راحل برای برگزاری انتخابات، آن هم 47 روز پس از پیروزی انقلاب اسلامی، تأکید کرد: در تاریخ انقلاب‌ها بی‌سابقه است که مردم کشوری 47 روز پس از پیروزی انقلاب پای صندوق رأی بروند و در مورد اسم و ویژگی نظام و چگونگی اداره کشور، رأی بدهند.

روحانی با بیان اینکه مبنای ما رأی و نظر مردم و احترام به آراء و افکار مردم در همه جای دنیاست، اظهار داشت: امروز با کشورهایی مواجه هستیم که این مبانی را قبول ندارند.

رئیس جمهور خاطرنشان کرد: آمریکایی که برای رأی مردم احترام قایل نیست و وقتی به افغانستان حمله و این کشور را اشغال می‌‌کند از مردم آن اجازه نمی‌گیرد، برای حمله به عراق و حضور در این کشور از مردم آن اجازه نمی‌گیرد، برای بمباران سوریه نظر مردم را نمی‌پرسد و برای کشتارهایش در یمن از مردم آن اجازه نمی‌گیرد، دمکراسی را قبول ندارد و فقط به منافع خود فکر می کند.

روحانی تصریح کرد: تفکر آمریکایی‌ها این است. آنها می‌گویند اگر بخواهیم نفت بخریم و آن را از تنگه هرمز عبور دهیم، امنیت تنگه را برقرار می‌کنیم و اگر منافع ما نباشد، کاری به آن نداریم و دیگران اگر می‌خواهند نفت ببرند امنیت را خودشان باید تأمین کنند. اما ما می‌گوییم آبراه ‌های بین‌المللی باید برای همه امن باشد. در باب‌المندب ما منجی کشتی‌های عبوری بودیم.

رئیس جمهور با بیان اینکه در مبارزه با تروریسم، ما فقط منفعت خود را در نظر نمی‌گیریم، اظهار داشت: معتقدیم اگر کشور همسایه و دوست ما عراق مورد تجاوز تروریست ها قرار گرفته، باید به او کمک کنیم. در این راه منطق ما با آمریکایی‌ها همخوان نیست و ما رو در روی هم قرار داریم. اساس جهان‌بینی ما با یکدیگر متفاوت است.

روحانی با تأکید بر اینکه تا زمانی که دنیا به این منطق برنگردد، امنیت در جهان برقرار نخواهد شد، گفت: کشورها باید به حقوق و منافع دیگر کشورها اهمیت داده و آن را رعایت کنند، اما فعلاً این یک آرزوست و ما باید در شرایط امروز که دشمنان منطق را نمی‌پذیرند، برای تقویت خود بکوشیم. امروز و در چنین شرایطی نمی توان در برابر زور با منطق جواب دهیم، باید خود را قوی کنیم. نمی‌توان با سخنرانی با پرتاب‌کننده موشک صحبت کرد.

رئیس جمهور تأکید کرد: در برابر زورگویی باید تمام قدرت خود را بکار بگیریم، اینجا دیگر میز مذاکره جواب نمی‌دهد. وقتی دشمن از موشک و هواپیما علیه ما استفاده می‌کند، ما هم باید به دنبال باور قدرت نظامی خود باشیم و اینجاست که به «باور 373» نیاز داریم و باید سیستم قدرتمندی بسازیم که حرکت دشمن را رصد کند و سیستم نظامی آن را قفل کنیم و با موشک آن را هدف قرار دهیم و از کار بیندازیم.

روحانی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه بحمدالله امروز در قدرت دفاعی از توانمندی بسیار بالایی برخورداریم، گفت: در این سال‌ها بارها از وزیران دفاع خواسته‌ام در صنعت دفاعی به هر مقدار که می‌توانند برون‌سپاری کرده و از تمام ظرفیت‌ شرکت‌های خصوصی برای تقویت قدرت دفاعی استفاده کنند.

رئیس جمهور با بیان اینکه همان طوری که در زمان جنگ همه کارخانه‌ها را برای تأمین نیازهای نظامی و دفاعی خود بکار گرفتیم، گفت: امروز هم باید هر چقدر می‌توانیم در صنعت دفاعی از ظرفیت شرکت‌های خصوصی استفاده کرده و برون‌سپاری کنیم و هر جا که نیاز داریم و می‌توانیم از صنایع غیرنظامی کمک بگیریم.

روحانی همچنین با اشاره به کمک متقابل صنایع دفاعی به صنعت خودروسازی در شرایط تحریم، گفت: امروز صنعت دفاعی ما برای مقابله با تحریم‌ها به کمک صنعت خودروسازی آمده و قطعه‌های مورد نیاز صنایع خودروسازی را با کیفیت خوب تولید می‌کند و ضروری است که در جنگ اقتصادی، بخش صنعت و حوزه دفاعی در کنار هم باشند.

رئیس جمهور در ادامه با تأکید بر اهمیت همکاری با کشورهای دوست و همسایه در حوزه دفاعی، گفت: هر کشوری که با ما دوست است باید با او همکاری کنیم، زیرا این همکاری باعث کاهش هزینه‌ها و آسان شدن کار می‌شود.

روحانی با بیان اینکه اگر بتوانیم با کشورهای دوست در تمام صنایع دفاعی مشارکت کنیم، هزینه‌های ما کمتر خواهد شد، گفت: ارتباط با کشورهای دوست باید در عمل مستحکم‌تر شود و این همکاری می‌تواند در تقویت روابط کشورها نیز مؤثر باشد.

رئیس جمهور با بیان اینکه همکاری و مشارکت با دوستان و همسایگان برای رسیدن به اهداف ضروری و لازم است، گفت: اصل این است که در اقتصاد و سرمایه‌گذاری با همسایگان و کشورهای دوست مشارکت کرده و عملی فعالیت مشترک داشته باشیم.

روحانی در ادامه سخنان خود در روز صنعت دفاعی با بیان اینکه اقتصاد، فرهنگ و قدرت دفاعی به اراده و روحیه و نشاط برمی‌گردد، گفت: اگر یک ملت در همه این زمینه‌ها با نشاط بوده و به آینده امیدوار باشد، از همه مشکلات عبور خواهد کرد. اما اگر امید، روحیه و نشاط نباشد با یکصد «باور 373» هم به باور، ایمان و اعتقاد نمی‌رسیم.

رئیس جمهور با بیان اینکه ملت بزرگ ایران در چهل سال گذشته با عبور از مسیرهای سخت و پیچیده با قدرت و مقاومت پیروزی‌ها و موفقیت‌های بزرگی به دست آورده است، گفت: شکی ندارم که ما از این مرحله سخت هم با موفقیت عبور خواهیم کرد.

روحانی سپس با خطاب قرار دادن آمریکایی‌ها گفت: بدانید که مسیر اشتباهی را انتخاب کرده‌اید و این مسیر به ضرر خود شما، کشورهای اروپا، آسیا و همه دوستان شما بوده و از انتخاب این مسیر اشتباه هیچ سودی نبرده‌اید.

رئیس جمهور افزود: فرض کنید ما یکهزار بشکه نفت کمتر صادر کنیم. چه چیزی به شما می‌رسد جز اینکه کینه شما در دل ملت‌های منطقه و مسلمانان بیشتر می‌شود و راه آینده را کاملاً مسدود می‌کنید، چیزی به دست شما نمی‌آید.
اگر شما می‌خواهید نظام ما را ساقط کنید و دوباره به کشور ما برگردید و اهداف خود را در منطقه ما دنبال کنید، بدانید که این یک خیال واهی است. چرا نمی‌توانید واقعیت را درک کنید؟

رئیس جمهور خطاب به آمریکایی‌ها گفت: اگر می‌خواهید در منطقه ثبات و امنیت برقرار باشد و به قول خودتان کمتر در این منطقه پول خرج کنید، راه دیگری دارد و آن راه منطق، ادب، کرامت مردم و تواضع در برابر انقلاب و مردم ایران است.

روحانی تصریح کرد: بیایید تحریم‌ها را بردارید و به راه و اراده ملت ایران احترام بگذارید در این صورت راه فرق می‌کند. ما ملتی نیستیم که در برابر ظلم و تجاوز شما تسلیم شویم این را به خوبی می‌دانید. راه را درست انتخاب کنید.

روحانی با تأکید بر اینکه بدون ایران امنیت منطقه تضمین نمی‌شود و امنیتی به وجود نخواهد آمد، گفت: ایران تأمین کننده امنیت منطقه، تنگه هرمز، خلیج فارس است و در صورتی که شما از مسیر اشتباه خود برگردید و دست از تجاوز بردارید، برای تأمین امنیت همه منطقه آماده است.

رئیس جمهور با بیان اینکه ما آماده مذاکره و رفع سوء تفاهم هستیم، گفت: دست از تجاوز و فشار و تحریم بردارید و دوستان خود را تشویق نکنید که با ایران ارتباط نداشته باشند. ‌منطقه امن به نفع همه است. همزیستی مسالمت‌آمیز به نفع همه ملت‌های منطقه است. آبراهه ‌های بین‌المللی از تنگه هرمز گرفته تا جبل‌الطارق و اقیانوس هند باید برای همه امن باشد، زیرا شرایط اقتصاد دنیا این را می‌خواهد.

روحانی در پایان سخنان خود تأکید کرد: ما برای دفاع و دوستی آماده‌ایم. همچنان که در مقابل هر تجازوی می‌ایستیم و با قدرت تجاوز را دفع می‌کنیم.

پیش از سخنان رئیس جمهور در این مراسم امیر حاتمی، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در سخنانی با ارایه گزارشی از فعالیت‌ها، دستاوردها و برنامه‌های آینده صنعت دفاعی کشور، گفت: امروز صنعت دفاعی، پشتوانه بسیار محکمی برای بخش‌های مختلف صنعت کشور و علم و فناوری است.

وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با اشاره به تلاش‌ها و توطئه دشمنان برای تضعیف نظام و هدف قرار دادن معیشت و زندگی مردم با تروریسم اقتصادی، افزود: صنایع دفاعی کشور با تمرکز بر تحقیق، توسعه و تولید از همه ظرفیت‌های کشور بویژه در دانشگاه‌ها و مراکز علم و فناوری استفاده کرده و خوشبختانه دستاوردهای زیادی داشته است.

امیر حاتمی افزود: با توسعه فناوری و دقت‌افزایی امروز در جایگاهی قرار داریم که همه موشک‌های جمهوری اسلامی ایران با اثربخشی بالا، دقیق و نقطه‌زن هستند.

وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با اشاره به ارتقای رتبه ایران از لحاظ دستاوردهای دفاعی و نظامی در جهان با توجه به شاخص‌های بین‌المللی، گفت: در حوزه پدافندی پیشرفت‌های محسوسی شده و امروز نه تنها برای مقابله با تهدیدهای عمومی هوایی سامانه‌هایی را در اختیار داریم، بلکه برای مقابله با هواپیماهای رادارگریز و پهپادها نیز توانمندی بالایی در کشور وجود دارد.

حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی صبح پنجشنبه در حاشیه مراسم گرامیداشت روز صنعت دفاعی کشور، از سامانه بومی پدافند هوایی برد و ارتفاع بلند باور ۳۷۳ بازدید و فرمان رونمایی از این سامانه را صادر کرد.

رئیس جمهور در ابتدای حضور در محل برگزاری مراسم گرامیداشت روز صنعت دفاعی کشور، پس از نواخته شدن سرود ملی جمهوری اسلامی ایران و ادای احترام به مقام والای شهیدان، از یگان تشریفات مستقر در محل سان دید و سپس از نمایشگاه دستاوردها و توانمندی‌های وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح بازدید کرد.

روحانی همچنین در بازدید از قسمت‌های مختلف سامانه بومی پدافند هوایی باور ۳۷۳، از جمله لانچر، رادار جستجوگر، رادار ردگیر، موشک صیاد ۴ و مرکز فرماندهی و کنترل با توضیح وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و متخصصان صنعت دفاعی کشور در جریان روند ساخت این سامانه بومی و کارکرد آن قرار گرفت.

رئیس جمهور در فرمان رونمایی از سامانه بومی پدافند هوایی باور ۳۷۳، گفت: به حول و قوه الهی و با توسل به روح امام هفتم موسی ابن جعفر (ع) و در آستانه هفته دولت از سامانه بومی پدافند هوایی برد و ارتفاع بلند باور ۳۷۳ رونمایی و دستور الحاق آن را به شبکه یکپارچه پدافند هوایی کشور صادر می‌نمایم.

جمهوری اسلامی ایران با توجه به تحریم‌ظالمانه دشمنان و عدم امکان تأمین سامانه‌های پدافند هوایی برد بلند، بومی‌سازی این سامانه‌ها را از طریق طراحی و توسعه در کشور در دستور کار قرار داد.

نقش سامانه‌های برد بلند کشور در بازدارندگی از تهاجم دشمنان و تهدید اهداف هوایی برای محافظت از تأسیسات حیاتی و مراکز مهم شهری بسیار حائز اهمیت است.

سامانه باور ۳۷۳ قوی‌تر از سامانه S۳۰۰ است/ آمریکا اولین فراری منطقه در روز خطر است/ دوستان ترامپ هم دیگر حرف او را قبول ندارند

سامانه بومی پدافند هوایی باور ۳۷۳، می‌تواند اهداف هوایی را در صحنه نبرد با اصابت مستقیم موشک یا با اصابت ترکش‌های سرجنگی موشک ساقط نموده و مانع از ورود اهداف هوایی به محدوده عملیاتی خود شود؛ از جمله قابلیت‌های این سامانه می‌توان به تحرک بالا، حجم آتش زیاد، توانایی درگیری با اهداف متنوع (هوایی و کروز)، برد و ارتفاع بلند، احتمال برخورد و کشندگی مناسب، عملکرد مناسب در برابر جنگ الکترونیک، تعمیر و نگهداری بومی و ساده، عملیات در شرایط حملات ش.م.ه (شیمیایی، میکروبی و هسته‌ای) و قابلیت مقابله با بمب‌های الکترومغناطیس، عملیات در شرایط مختلف آب و هوایی کشور، توانایی مقابله با اهداف روز دنیا، ارتباط با لایه‌های پدافندی کشور، قابلیت اطمینان و نیز قیمت بسیار کمتر از نمونه‌های مشابه خارجی اشاره کرد. از این بین تحرک، حجم آتش و ارتباط با لایه‌های پدافندی کشور برای یک سامانه پدافندی هوایی بسیار حیاتی هستند.

سامانه سلاح باور 373 یک سیستم پدافندی هوایی برد و ارتفاع بلند است که قابلیت مقابله با اهدافی از جمله هواپیماهای شکاری و پنهان‌کار، هواپیماهای راهبردی و بمب‌افکن‌ها، هواپیماهای بدون سرنشین، موشک‌های کروز، موشک ضدرادار و موشک‌های بالستیک، هواپیماهای جنگ الکترونیک خاص، هواپیماهای شناسایی و انواع هلی‌کوپترها و موارد مشابه را داراست.

سرعت در عملیات،سهولت در آماده‌سازی و نگهداری، حداقل بودن تجهیزات جانبی، بالا بودن عمر انبارداری و ضریب ایمنی اپراتوری، مطابقت با تکنولوژی روز دنیا و امکان جایگزینی و تأمین لوازم یدکی و ... از ویژگی‌ها و نکات قابل توجه و مهم سامانه سلاح پدافند هوایی باور 373 است.

قابلیت عملیاتی این سامانه با بهره‌گیری از تکنیک‌های مناسب و پروتکل‌های امن بین رادارها، اهداف و موشک‌ها و همچنین بکارگیری یک جستجوگر رادیویی بسیار پیشرفته و به روز، به نحو مطلوبی ارتقاء یافته است.

این سامانه می‌تواند همزمان تعداد 300 هدف را شناسایی و 60 هدف را ردگیری نموده و با 6 هدف همزمان درگیر شود.

در مسیر طراحی و دستیابی به این سامانه سلاح، فناوری‌های بسیاری مانند فناوری موشک عمود پرتاب، فناوری چرخش موشک به سمت هدف جهت پوشش 360 درجه جغرافیای تهدید و ...احصا و به صورت عملیاتی بکار گرفته شده است.

شایان ذکر است این سامانه با وجود توانمندی‌های بیش از سامانه مشابه خارجی، با هزینه‌ی بسیار کمتر از نمونه‌های مشابه خارجی تولید شده است.

سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۵
در انتظار بررسی: ۳۰
انتشار یافته: ۷۸
ﺧﻮﺏ ﺣﺎﻻ ﺑﺎ اﻳﻦ ﺳﺎﻣﺎﻧﻪ ﻣﻮﺷﻜﻲ ﭘﻴﺸﺮﻓﺘﻪ ﻣﻴﺸﻪ ﻣﺸﻜﻼﺕ اﻗﺘﺼﺎﺩﻱ ﺭﻭ ﻫﻢ ﻫﺪﻑ ﻗﺮاﺭ ﺩاﺩ?!!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۳۸ - ۱۳۹۸/۰۵/۳۱
منافق محترم خاموش باش
سیروان کردستان
| Spain |
۱۵:۵۴ - ۱۳۹۸/۰۵/۳۱
دو مقوله متفاوت هست و ما اگه قوی نباشیم دشمنان مارو میخورند و بی کفایتی مسئولین در مسائل اقتصادی و چند صدایی در مسائل سیاسی نباید به سیستم دفاعی مملکت لطمه بزنه.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۵۹ - ۱۳۹۸/۰۵/۳۱
چرت نگو مزدور
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۰۹ - ۱۳۹۸/۰۵/۳۱
از قبرس چه خبر؟ شنیدم ترکیه حال یونان گرفته
علی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۳۶ - ۱۳۹۸/۰۵/۳۱
ایکاش سیستمی را اختراع می کردید که بتوان با آن دزدان بیت المال را قبل از خوردن پول کشور و مردم و انتقال به خارج از کشور ردیابی و نابود میکردیم
متاسفانه ما اینقدر که از مدیران و مسولین داخلی صربه خورده و در خطر و بدبختی افتاده ایم از خارجی ها لطمه نخوردیم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۳۶ - ۱۳۹۸/۰۵/۳۱
جونت حفظ میشه.
ناشناس
| United States of America |
۱۹:۳۹ - ۱۳۹۸/۰۵/۳۱
بله! اگر خواستند ایران رو مثل یمن نسل کشی کنند و وضع اقتصادیمون رو نابود کنند میشه جلوش رو با تجهیزات نظامی از جمله همین باور 373 گرفت
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۲۰ - ۱۳۹۸/۰۵/۳۱
مسخره
آقا اول تکلیف آن خودرو ملی یعنی سمند را مشخص کنید
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۱۵:۱۸ - ۱۳۹۸/۰۵/۳۱
از بنز قویتر است
جناب
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۳۸ - ۱۳۹۸/۰۵/۳۱
ببینید چه کردید با مردم و کشور
که اکثرا نمیتوانیم از ساخت چنین ادواتی خوشحال شویم و افتخار کنیم
فعلا ک ائتلاف داره تشکیل میشع

شما ببین سیاست خارجه و نوع نگاه دولتت چ کار کرده که

همایسگانمان هم علیه مون شیر شدن


___________

پ ن : موشکها ندید ب باد مثل هسته ی
روحانی تمام حرف هات و وعده هات برعکس شد‌ . این روش.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۱۲ - ۱۳۹۸/۰۵/۳۱
واقعاً ...! بیکاراند اینآ.مگه چندبار رونمایی میکنن.
شوخی نفرمایید ، آقای رئیس جمهور :) یعنی ما بهتر از روسها می سازیم؟؟؟؟؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۰۷ - ۱۳۹۸/۰۵/۳۱
مزدور
ناشناس
| Germany |
۱۷:۵۷ - ۱۳۹۸/۰۵/۳۱
منتظر عکس العمل روس ها هم باید باشیم!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۳۵ - ۱۳۹۸/۰۵/۳۱
وقتی نسبت به موضوعی جاهل هستی بهتر است نظر ندهی تا مضحکه نباشی.
مردم گرسنه هستند، بچه ها بیکار
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۰۰ - ۱۳۹۸/۰۵/۳۱
شما از کارکنان بی بی سی یا من و تو نیستید ؟!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۰۷ - ۱۳۹۸/۰۵/۳۱
تو گرسنه ای
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۰۹ - ۱۳۹۸/۰۵/۳۱
آره مردم ایران دارن ازگرسنگی میمیرن ))
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۵۲ - ۱۳۹۸/۰۵/۳۱
کجا زندگی میکنی شما ؟!
همه اینها که گفتی خوبه ولی بازم پولدارها پولدارتر می شوند چون دست پایین دستان از این پولها کوتاهه . دست ما کوتاه و خرما بر نخیل.. این پیشرفتها و این موفقیت ها زمانی به ثمر می شینه که پرچم عدالت اجتماعی در تمام نقاط این کشور برافراشته شود وگرنه با حلوا حلوا گفتن دهن شیرین نمیشه برادر روحانی ...
چهل ساله هر چی اینجا ساخته می شده یا حتی به نام تولید داخلی تبلیغ میشه از معادل خارجیش هم به مراتب بهتره و هم به مراتب ارزانتر. آقای رئیس جمهور یک حرفی بزنید که نشنیده ایم.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۰۸ - ۱۳۹۸/۰۵/۳۱
کی گفته 40 سال ؟!ایران فقط 8 سال درگیر جنگ بوده
اره بسیار قویه.
لرزه بر اندام دشمنان انداخت.
اره کوثر تون که حرف نداشت.
شغل شغل شغل!
خدا با صابرین است.
درود بر شما .خداونگار یار و نگهدار ما و شما و ایران زمین.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۴۵ - ۱۳۹۸/۰۵/۳۱
اگر واقعا کشور داری بلد بودید نمی گذاشتید تا کشور در محاصره دنیا وودشمنان خودساخته قرار گیرد
و در داخل ۹۰ درصد مردم در فقر و فلاکت زندگی کنند
متاسفانه نمی توانیم افتخار کنیم
آقای رییس جمهور، شوروی هم آخرین جنگ افزارهای مدرن روز دنیا رو داشت. چی شد؟ بزرگترین هدیه به ملت، شادی ، نشاط، و اقتصاد پویا و درآمد خوب ملت است. با جنگ افزار نمیشود مملکت رو اداره کرد.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۴۳ - ۱۳۹۸/۰۵/۳۱
کاملاً غلط تحلیل فرمودید. گورباچف و یلتسین با نگاه غرب گرایانه کشورشان را به تاراج دادند و قدرت شوروی سابق رو به افول رفت. بعدتر روسها متوجه ماجرا شدند چرا که هم قدرت نظامی آنها درجه دو شده بود و هم اقتصادشان برخلاف تصور همگان بدتر شد! حال شما با این تحلیل ناقص خود برادر عزیز به خطا رفته ای و بهتر است قبل از دادن نظرات بی پایه ..... دنیای امروز مانند جنگل است اگر میخواهی خورده نشوی ، قوی شو! که تنها راه درست همین است..
آقای روحانی رایی به تو دادم حرام باد
ملت بیچاره سوار یک ماشین خوب وبا کیفیت شوند تویوتا هایلوکس ۲۰۰ میلیونی را با ۱۲۰۰ تحویل مردم ندهید
پس چرا در مرزهای با عراق نصب نمی شه تا اف ۳۵ های اسراییل پایگاهها را بمباران نکنند
ملت منتظر روز جهاد روز شهادت
حالا که این تولید بومی آنچنانیو اینچنانی است میتوان آنها را فروخت بخصوص به کشور های عربی که خریدار هر اسلحه خوبی هستند و بازار غرب را تخطئه کرد!!!!!
برای من همیشه سئواله که چرا باید اسراییل اشغالگر با جمعیت خیلی کم از نظر برخی تواناییهای نظامی از ما جلوتر باشه. البته کمک آمریکا سرجای خود ولی همه مساله این نیست. به نظرم یکیش فرار مغزهاست و اینکه خیلی از متخصصان میانه خوبی ندارن با مسئولان.
ما باید هر سلاحی که میتونه مفید و بازدارنده باشه بسازیم بدون توجه به حرف دیگران. تاکید میکنم هر سلاحی. وقتی که مثلا اسراییل بمب اتمی داشته باشه که بدترین سلاح ممکنه، چرا ما باید خودمون رو از بمب اتمی یا بقیه سلاحها محروم کنیم؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۳۹ - ۱۳۹۸/۰۵/۳۱
ما ملت باید پشتیبان باشیم.
میگید ترامپ اینقدر بدبخت بیچاره شده از اون ور میگید ۴ سال دیگه هم مهمون دنیاست!!!!!!!! شاید به وعده هاش عمل کرده که احتمال میدید بازم رای بیاره.....
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۰۲ - ۱۳۹۸/۰۵/۳۱
خاک بر سرت که غصه ترامپ هم میخوری
ای کاش به جای موشک و ماهواره و هسته ای کمی هم به اقتصاد و اشتغال و آبادانی ایران فکر می کردیم ... چقدر نمایش تبلیغاتی ؟ این نمایش های تبلیغاتی چه خیری برای مردم داره ؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۳۶ - ۱۳۹۸/۰۵/۳۱
همه اینها هم لازمه وگرنه باید مثل عربها پولاموت روبدین امریکا
من باورم این است که خیار در بازار ر نیست . این را حلش کن . حالا باور یک میلیارد هم بساز.
آقاي روحاني مردم به نان شبشان محتاج هستند شما برايشان باور ٣٧٣ به ملت هديه ميدهيد . مردم بعد از ٤٠ سال از پايان حكومت طاغوت انتظار ارامش دارند . شما كه نتوانستيد اسايش رو به مردم بديد حداقل بگذاريد مردم در ارامش باشند .. به جاي اينكه با اقتصاد قوي به مقابله با بدخواهان باشيم همش دنبال ساخت موشك ، سلاح ، زير دريايي و... هستيم . اگر موشك واسلحه ميتوانست امنيت بياورد كشورهايي همچون كشورهاي عربي بايد در بالاترين ميزان امنيت واسايش بودند. در حاليكه ژاپن بدون ارتش يكي از قدرتمندترين كشورهاي جهان است . تو رو خدا بفكر مملكت باشيد .
کاری به حرفهای یک نفر در اونطرف دنیا نداشته باشید.
کی میشه تیتر زد که ماشین ایرانی بهتر از فرانسه است دست این مهندسان باید بوسید
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۳۷ - ۱۳۹۸/۰۵/۳۱
تکنولوژی نظانی ربطی به تجاری نداره
ناشناس
| Germany |
۱۸:۰۳ - ۱۳۹۸/۰۵/۳۱
هر وقت جون 20 میلیون کشته تصادف مهم بشه برا اقایون
ان موقع اکثر مردم تحت هیجانات ایجاد شده انقلاب به پای صندوق های رای رفتند اما الان مردم با پوست و گوشت و استخوان خود میدانند
در صنایعی که مستیقما عموم مردم ازشون استفاده می کنند این ادعاها رو بکنید
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۳۹ - ۱۳۹۸/۰۵/۳۱
همین رو بایر از غرب یا شرق بسیار گرانتر میخریدیم
تکنولوژی نظامی ربطی به تجاری نداره و باید هرچه میتوانیم خود را قوی کنیم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۰۴ - ۱۳۹۸/۰۵/۳۱
صنایع دفاعی هم این گونه هستند. فکر می کنید اگر در این مورد ضعف داشتیم پهپاد آمریکا به جای آب های خلیج فارس بالا سر خونه هامون نبود؟
واضح
| United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland |
۲۰:۰۷ - ۱۳۹۸/۰۵/۳۱
علتش واضح هست. وقتی مستقیما با مردم درارتباط باشه مردم راست و دروغش را میفهمند. اما اینجوری . هیچکی متوجه نمیشه
مگه مبشه ! مگه داریم !
هروقت یه خودرو ساختید که قابلیت بازارهای حداقل اسیایی رو داشته باشه ؛ باور تون رو باور می کنیم
خدا وکیلی نظرات رو که آدم میخونه به مشکل اصلی این کشور پی میبره.
مث هسته ی ..ب اسم چرخش چرخ زندگی

موشکی ندید ب باد

خخخ
دمتون گرم واقعا . امیدوارم این پیشرفت به صنایع خودروسازی و هایتک هم برسه که بیشتر کامنتا منفی کارمندا ایرانی بی بی سی و من و تو و رادیو آمریکا خودفروخته رو ببینیم .
باعث غرور و افتخاره . و به کوری چشم منافقای ایرانی که اینجا هم کامنت میزارن تو صنایع دیگه هم ایران پیشرفت کنه بزودی .
آفرین و باعث غرور
فقط حرف و حرف و حرف. دریغ از عمل . بابا وضع اقتصادی را به 1.5 سال پیش برگردانید. بیچاره .بدبخت شدیم . به خاک سیاه نشستیم. شرمنده خانواده هستیم. یک فکری برای شکم گرسنه مان کنید.
چقدر خارجی اینجا جمعه جریان چیه ؟!
یعنی در موشک سازی مدیریت ژاپنی داریم در خوروسازی مدیریت ونزوئلایی؟!!!!!!
نه جناب روحانی این ادعاها باور کردنی نیست بر فرض هم که درست باشه چه توفیری در وضع مردم داره؟ ماشالا خودتون و بقیه مسئولان در رفاه هستید و مواد خام مملکت فروخته می شه خرج فرستادن بچه هاتون به آمریکا و اروپا می شه دل ما رو هم می خواید خوش کنید که باور کنیم باورتون از اس- ۳۰۰ قراضه محصول ۴۰ سال پیش روسیه بهتره!!!!!!
یعنی توی این ۴۰ سال نمی شد چهارتا از این مدیران باور ساز در صنایع نظامی را به خودرومونتاژ کنی ها آورد تا به جای پراید ۵۰ سال پیش مازارتی تولید کنن؟؟؟؟
جناب رییس جمهور اگه بهتره چرا چندسال دنبال اس سیصد بودید واینهمه سرمایه کشور رو تو جیب روسها ریختید
مگه سه سال پیش افتتاحش نکردید؟!!!!! هر سال رونمایی می کنید؟!!!!
آمریکا اولین فراری در روز خطر است !!!!!!!!
آمریکا در این منطقه دو بار رهبری حمله به عراق و افغانستان را داشته است و کمی آنطرفتر به لیبی حمله کرد و کمی آنطرفتر صربستان را در هم کوبید و سالهاست در منطقه جاخوش کرده است .
به نظر من کار روی پهپادهای رادارگریز و حتی پهپادهای با موتور جت هم لازمه. مخصوصا با کمک هوش مصنوعی و سیستمهای کامپیوتری نیاز به خلبان کمتر میشه و پهپادها میتونن به تدریج جای هواپیماها رو بگیرن. خوبیش اینه که از بعضی جهات ساختشون راحتتره مخصوصا برای ما که تازه شروع کردیم.
خب ممنون از ساخت باور
ولی بشدتن شاکیم از صنعت خودرو برین اونو حل کنین که هر سال جون 18000نفر رو نگیره
بدتر یه جنگ تلفات داره
بخدا قسم صنعت خودور سازیمون بیشتر از یک جنگ تو سال کشته نده کمتر نمیده اگر واقعا به فکر جون مردمین اونو درست کنین
باعث افتخار ایران و ایرانی هست به امید دست آوردهای بهتر و بزرگتر
عالیه
جلو چشم همه دتیا پیشرفته ترین پهباد امریکایی سرنگون شد و این بهترین جواب به همه مخالفان خارج نشین است.
هر چیز بجای خود دست مهندسان زحمت کش وزارت دفاع درد نکنه و لطفا صنایع دیگر هم از همین فداکاریها و میهن پرستان درس بگیرند
زنده باد
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هفدهم رمضان