بازدید 5585
۸

دیپلمه‌ها زودتر جذب بازار می‌شوند

کد خبر: ۹۰۶۰۱۳
تاریخ انتشار: ۲۷ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۰:۲۴ 17 June 2019

به اعتقاد یک فعال حوزه کار"مدرک گرایی" در جامعه سطح توقعات و انتظارات فرد از شغل را بالا می‌برد و او را به پشت میزنشینی عادت می‌دهد.

به گزارش «تابناک»، عبداله مختاری در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: متأسفانه با سیاست‌هایی که در پیش گرفته‌ایم جامعه را تنها مدرک گرا کرده‌ایم به نحوی که داشتن یک مدرک از دانشگاه آزاد، پیام نور و علمی کاربردی یک افتخار شده است، ولی ما به دنبال کار و تولید علم نیستیم و پز دادن مدرک به یک آفت برای جامعه تبدیل شده است.

وی ادامه داد: امروز رشته‌های مختلفی از کتابداری و گل‌سازی تا آشپزی و خیاطی در دانشگاه‌ها تدریس می‌شود، ولی مگر قبلاً تجربه عملی کار خیاطی نداشتیم که خیاطی را وارد دروس دانشگاهی کرده‌ایم تا جوانان مدرک خیاطی بگیرند و خانه نشین شوند؟ فارغ التحصیل رشته خیاطی تا پشت چرخ ننشسته باشد از لابه لای کتابهای تئوریک نمی‌تواند خیاط ماهری شود.

مدرک‌گرایی مانع ارزش‌گذاری به کار است

این فعال حوزه کار تصریح کرد: در اداراتی که به مدرک‌گرایی روی آورده‌اند تصور می‌شود هرچه مدرک تحصیلی بالاتر باشد، کار افراد مقبولیت بیشتری دارد در حالی که نیروهای کار این ادارات بهره‌وری بسیار پایینی دارند و مدام از کار می‌زنند اما در عوض نیروی خدماتی که در چنین اداراتی در ساعات طولانی کار یدی انجام می‌دهد از حقوق و ارزش کار کمتری برخوردار است به همین دلیل معتقدم باید شغل‌ها را ارزش گذاری و بر اساس جایگاه واقعی آنها تعریف مزد کنیم.

مختاری با بیان اینکه مدرک‌گرایی مانع ارزش‌گذاری به کار می‌شود، گفت: وقتی یک پزشک به مطبش نرود یا مدیرعامل در دفتر کارش حاضر نشود منشی یا مدیر دفتر او کارش را انجام می‌دهد ولی اگر یک نیروی خدماتی حاضر نشود داد همه در می‌آید.

دیپلمه‌ها زودتر جذب بازار کار می‌شوند

وی متذکر شد: بر اساس نظرسنجی‌ها، افراد دارای مدرک دیپلم و فوق دیپلم سریع‌تر جذب بازار کار می‌شوند؛ دلیلش این است که مدرک سطح توقع و انتظارات افراد را بالا می‌برد و این تلقی در فرد به وجود می‌آید که چون مدرک گرفته حتماً باید در یک اداره دولتی استخدام شود و پشت میز بنشیند و کسر شأنش می‌شود در کاری غیر دولتی مشغول شود اما یک دیپلمه بر اساس توقعی که از کار خود دارد عمل می‌کند. او کار را نه تنها یک وسیله برای کسب درآمد بلکه مورد ارزش و احترام می‌داند.

به گزارش ایسنا، آمارها نشان می‌دهد ۴۰ تا ۵۰ درصد افرادی که به قصد اشتغال وارد دوره‌های مهارتی می‌شوند، به بازار کار راه می‌یابند. کارشناسان بر این باورند که بسیاری از رشته‌های دانشگاهی بدون توجه به ملاحظات بازار کار و توجه به ظرفیت پذیرش در لیست رشته‌های دانشگاهی قرار می‌گیرند؛ به زعم آنها به جای حذف رشته‌های دانشگاهی باید ظرفیت رشته‌های پر تقاضا افزایش یابد و رشته‌های دانشگاهی بدون در نظر گرفتن صندلی‌های خالی، متناسب با نیازهای جامعه و بازار کار تعریف شوند.

تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۴
انتشار یافته: ۸
شب .روز كاركني ونتواني سيب زميني بخوري مرگ بهتره نه كار
پاسخ ها
REZA
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۰۴ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۷
گوجه بخور
کدوم کار؟
علتش این است که بازار کار ایران بعلت شرایط اقتصادی از تولید و فناوری کمی دور شده لذا نیاز به متخصص مثل قبل احساس نمیشه
عزیز دل برادر دیپلم و زیر دیپلم بخاطر اینکه تن به هر کاری و هر مزد پایین میدهند کار گیرشان می آید البته اگر کار بنامیم
دروغه همین لیسانسیه ها هم منتظره کارن
تخحصیلکرده ها مدرک دارن ولی سواد هیچی ! ادعا دارن ولی تخصص هیچی !
برای همینه دیپلمه ها زودتر جذب کتار میشن چون نه مدرک دارن نه ادعا . وارد بازارکار میشن و زود صاحب حرفه و تخصص میشن
کارشناسان موسسه نظرسنجی گالوپ آمریکا به این نتیجه رسیدند که ساکنان جمهوری افریقای مرکزی بیشتر از ساکنان دیگر کشورها از وضع زندگی خود ناراضی هستند.

به گزارش اسپوتنیک، نظرسنجی موسسه گالوپ در سایت این موسسه مشهور نظرسنجی منتشر شده است.
طبق این نظرسنجی، آفریقای مرکزی که در آنجا جنگ داخلی جریان داشته و دهها هزار نفر آواره شده اند، یکی از 11 کشور واقع در جنوب صحرای آفریقا است که اکثریت ساکنان آنها به خاطر درد و رنج های روزمره خود ناراضی هستند.
عراق که 59 % ساکنان آن احساس بدبختی می کنند، در مکان دوم قرار دارد. جنوب سودان با 55 درصد ناراضی، مصر با 47% ناراضی و ایران با 45% درصد ناراضی از جمله بدبخت ترین کشورهای جهان هستند.
خاطرنشان می شود که تعداد افراد دچار تشنج عصبی و نگرانی رو به افزایش است.
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل