بازدید 16322

ادغام بانک‌های نظامی، هم تهدید است و هم فرصت/ شیوه عمل بانک‌ها، باعث ایجاد آشفتگی بین مردم شده است

بر پایه اطلاعیه بانک مرکزی، بانک‌های انصار، قوامین، حکمت ایرانیان، مهر اقتصاد و مؤسسه اعتباری کوثر در بانک سپه ادغام خواهند شد. پیش از این، در محافل خبری شنیده می‌شد که قرار است چنین کاری انجام شود؛ بنابراین، اطلاعیه بانک مرکزی، مهر تأییدی بر این گمانه‌زنی‌ها شد.
کد خبر: ۸۸۳۷۵۳
تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۳:۰۲ 08 March 2019

ادغام بانک‌های نظامی، هم تهدید است و هم فرصت/ شیوه عمل بانک‌ها، باعث ایجاد آشفتگی بین مردم شده استبر پایه اطلاعیه بانک مرکزی، بانک‌های انصار، قوامین، حکمت ایرانیان، مهر اقتصاد و مؤسسه اعتباری کوثر در بانک سپه ادغام خواهند شد. پیش از این، در محافل خبری شنیده می‌شد که قرار است چنین کاری انجام شود؛ بنابراین، اطلاعیه بانک مرکزی، مهر تأییدی بر این گمانه‌زنی‌ها شد.

به گزارش «تابناک»؛ موضوع ادغام بانک‌های نظامی از سال گذشته مطرح بوده و از اواسط امسال، شکل جدی‌تری به خود گرفته است و جلساتی در این زمینه مطرح شد که بر پایه آن، یکی از مهم‌ترین سناریو‌های ادغام این بانک‌ها، ادغام تمامی بانک‌های نظامی در یک بانک دولتی بود.

البته سال گذشته قرار بود در مرحله نخست، شش بانک در دو گروه با یکدیگر ادغام شوند و دو بانک ایجاد کنند و سرانجام با یکی کردن این دو بانک، این ادغام تکمیل شود؛ اما در نیمه نخست امسال، خبر‌هایی مبنی بر تغییر این سناریو به گوش رسید، به گونه‌ای که گفته شد همه بانک‌های نیرو‌های مسلح در یک بانک دولتی ادغام خواهند شد. البته ادغام مؤسسه ثامن در بانک انصار ـ که انجام شده بود ـ به قوت خود باقی ماند و بر پایه آخرین سناریوی مطرح، قرار است بانک‌های حکمت ایرانیان، انصار، قوامین، مهر اقتصاد و مؤسسه کوثر در بانک سپه ادغام شوند.

برخی شنیده‌ها نیز در روز‌های گذشته از تکمیل مراحل ادغام این بانک‌ها در بانک سپه و اعلام آن تا پایان سال خبر داده اند. با این حال، ادغام همه این بانک‌ها در یکدیگر، می‌تواند معضلات و چالش‌های خاص خود را داشته باشد، چون برخی از این بانک‌ها شرایط چندان مساعدی ندارند، ولی در مقابل برخی نیز شرایط بهتری دارند. زیرساخت‌های فنی، مالی، نیروی انسانی و … از دیگر موارد مهمی است که باید در ادغام این بانک‌ها مورد توجه قرار گیرد.

البته این سناریو‌ها در مجلس نیز موافقان و مخالفان خود را دارد. برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی بر این اعتقاد هستند که ادغام این بانک‌ها مغایرت‌های قانونی دارد و دولت نمی تواند به تنهایی این تصمیم را بگیرد. برخی نیز بر این باورند که بانکداری خصوصی در ایران شکست‌خورده است و اصلاً نباید به این سرعت بانکداری خصوصی می‌شد و در حال حاضر برنامه‌ای برای دولتی‌سازی بانکداری وجود دارد. در مقابل برخی دیگر نیز می‌گویند، این کار باعث بالا رفتن شفافیت می‌شود و همچنین ادغام این بانک‌ها می‌تواند از هدر رفت بسیاری از سرمایه‌های مردم جلوگیری کند و در نهایت باعث صرفه جویی در بسیاری از هزینه‌ها شود.

در همین زمینه، معصومه آقاپور علیشاهی، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی، با اشاره به اعلام خبری مبنی بر ادغام بانک‌های نظامی گفت: ادغام این بانک ها، از یک سو تهدید و از سوی دیگر فرصت تلقی می‌شود که نقطه مثبت این اقدام افزایش نظارت بانک مرکزی بر فعالیت این بانک هاست.

نماینده مردم شبستر در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه با ادغام بانک‌های نظامی وضعیت بانک‌هایی که شرایط افزایش سرمایه آن‌ها مناسب نبوده بهبود می‌یابد، افزود: ادغام بانک‌های نظامی، مانع گسستگی تصمیمات می‌شود، زیرا در شرایط کنونی، هر بانکی جداگانه عمل کرده و سبب ایجاد آشفتگی در میان مردم می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه گسستگی تصمیمات بانکی، زمینه فساد مالی و سیستمی را افزایش می‌دهد، ادامه داد: ادغام بانک‌ها از یک سو تهدید تلقی می‌شود، چون بانک‌هایی که وضعیت سرمایه آن‌ها منفی بوده با بانک‌هایی که وضعیت سرمایه آن‌ها مثبت بوده ادغام و در این بین بانک‌هایی که وضعیت مناسبی داشته اند، متضرر می‌شوند.

آقاپورعلیشاهی با بیان اینکه با ادغام بانک‌های نظامی، بانک‌های با شرایط سرمایه خوب تنبیه و بانک‌های با وضعیت سرمایه منفی تشویق می‌شوند، اظهار داشت: ادغام بانک‌ها در راستای دولت الکترونیک صورت گرفته است. در برنامه بانکداری الکترونیک، ادغام بانک‌ها سبب می‌شود که ارائه خدمات بانکی بهبود یابد.

وی با بیان اینکه اقتصاد امروز بدون ابزار‌ها و روش‌های بانکداری و پرداخت الکترونیک اساساً قابل‌تصور نیست، افزود: خوشبختانه به رغم محدودیت‌های فراوانی که در قالب تحریم‌ها طی سال‌های متمادی علیه کشورمان اعمال شده، بانک مرکزی و شرکت‌های مرتبط با این بانک توانسته‌اند، گام‌های بلندی در راستای همگام سازی زیرساخت‌ها و پرداخت الکترونیک در ایران بردارند.

نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ادغام بانک‌های نظامی در راستای ساماندهی وضعیت سرمایه بانک ها، اجرای دولت الکترونیک و کاهش هزینه‌های بانکی با کاهش تعداد شعب و تعداد کارکارکنان انجام می‌شود.

تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳
در انتظار بررسی: ۹
انتشار یافته: ۱۸
نهادهای نظامی فقط باید فعالیت نظامی داشته باشن اونم باید مطیع نظام حاکم باشن نه اینکه مستقل عمل کنن. همینو بس

هر فعالیت غیر از این بخصوص فعالیت اقتصادی و سیاسی از طرف نهادهای نظامی فسادزاست و روزی دامن همه رو میگیره ....
با این اقدام بانکهایی که طبق ضوابط و قانونمند فعالیت و سود دهی داشته اند باید جور بانکهای باری به هر جهت زیانده را بکشند لذا دقت و مطالعه کافی صورت پذیرد که وضع بانکهای خوب با این ادغام بخطر نیفتد.انشا ال...
پاسخ ها
مهدی
| Germany |
۱۹:۱۸ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۷
این همان روزه سیاسی و از جیب مردم بحران و ورشکستگی شرکت ها و بانک های خصوصی را پرداختن است را آلمان انجام داد و موفقیت نسبی هم داشت ولی برای کشوری مانند ایران که در تحریم است راه کار نیست.
هر ادمی مثل من که الفبای سیاست را هم نمیداند ؟!باتوجه به عملکرد این دولت متوجه میشود که اینها FATF رو مدتهاست شروع کرده اند .واین ادغام هم در همان راستاست که همتی بانک مرکزی با افتخار از ان در شبکه دو اعلام کرد؟!!
این بانک ها علاوه بر زیان انباشته در شرایطی هستند که نمی توانند با بانکهای خارجی کار کنند
ای یعنی شروع خود تحریمی و دور زدن اجرای َّFATF
در مقطع انقلاب سال 57 عوامل رژیم پهلوی بانکها راخالی کرده وبخارج انتقال دادند ،شورای انقلاب ومهندس بازرگان با چراغ خاموش انهارا ملی ودولتی نمود وخسارات را از جیب مردم تامین وپرداخت کرد ،عوامل جمهوری اسلامی یکبار از طریق موسسات مالی کذایی وفرمایشی ویکبار هم از طریق این بانکهای پا در هوا وفرمایشی سرمایه های مردم را بالا کشیده وبا تراز منفی وزیان انباشته نجومی روبرو کرده دولت برای رفع ورجوع گند ومفاسد انها بدون اذن ملت خیارات را بر مردم وخرانه کشور با این ادغام ها تحمیل میکند ،ویکی نیست بگوید ان خسارت واموال وسرمایه وثروت های دزدیده شده را از جیب کدام اخوند وایت الله میخواهید تامین وپرداخت وجبران کنید ،چرا اجازه دادید تادکار انها به اینجا ختم شود مردمدخر نیستند همه چیز را می فهمتد ولی فعلا تحمل میکنند تا روز حسابررسی فرا رسد وانهاراداز حلقومتان بیروت اورند ،؟دیر یا زود دارد ولی سوخت وسوز ندارد
این اقدام مسلما نتیجه عکس خواهد داد ،اگر قوانین پول شویی و حمایت از تروریسم رعایت نشود.
چی شد ؟
شما که میگفتید با بسته های بانکی جدید بانک مرکزی همه چیز روبراه خواهد شد ؟
دهها سال راه غلط رفتن را با یک بسته میخواستید درست کنید !!!!!!!!؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
الان نزدیک به ۴ سال است که مقداری از سهام مالی اعتباری کوثر را دارم متاسفانه ارزش هر سهم از میزان اسمی ان یعنی ۱۰۰ تومان به ۵۸ تومان رسیده است امیدوارم با این اقدام بانک مرکزی ارزش آن افزایش یابد
یکی از کارهای خوب این دولت جمع کردن بساط بانکهای خصوصی و صندوقهای اعتباری بود که مملکت را دچار بحران کرده بودند . اگر چه هزینه هنگفتی را به ملت تحمیل کرد ولی بسیار خوب و به جا بود .
ادغام این بانکها نیز کار بسیار خوب و بجایی است که مانع از گسترش فساد خواهد شد .
فرض کنیم مخصصین امور بانکی با دلائل کافی این عمل را به زیان عملکرد سیر باک ه تشخیصدادند تا به حال کجاودرچه ماردی دولت ومسئولین به این اظهار نظرها توجه داشته اند خوشان میبرند وخودشان لهتن خودپرو میکنند واظهار نظر مردم هرچدمنطقی ومستدل ارزشی ندارد لت کاره ای نیست
یک سوال
چرا بزرگتربن نهاد وزارتخانه کشور اجازه فعالیت اقتصادی نداره به خدا قسم یکی از عوامل تورم و پولشویی ازدیاد بانک هست حداقل ۶۰ درصد بانکها و موسسات زیادی هستند ، جالبه عراق حداقل ۱۶ سال درگیر جنگ هست و نصف کشورش شخم زده شده ولی ارزش پولش ۱۰۰۰ برابر ایران شده
نیازهای مختلف و عدم جوابگویی بودجه های مصوب ، سبب ایجاد بانک های مختلف توسط ارگانها و سازمانهای مختلف میشود که صد البته با موافقت مسئولان صورت گرفته است.وظیفه این بانکها کسب سرمایه و نقدینگی مردم و انجام تجارت در همه زمینه ها برای کسب سود برای خود و پرداخت سود به سپرده گذاران است . از آنجائیکه هیچ یک از فعالیت ها منجر به تولید کالایی نشده وفقط به صورت واسطه گری سبب رشد کاذب قیمت ها گردیده و افت ارزش پول ملی درپی داشته است و فرافکنی برای عوام است . در این بین اگر به هر دلیل موجه و یا غیر موجه سرمایه ای از کشور خارج شده باشد ، افت ارزش پول ملی بیشتر خواهدبود
به امام حسین قسم اگه به وصیت نامه روح الله عمل میشد ، اقتصادمان نابود نمیشد ، کسی رو میشناسم که دیبلم به زور گرفت و سپس وارد جرگه مداحی شد و حالا ربیس یکی از این موسسات شده ؟
اگر راست میگید اول از بانک های دیگه و ضعیف تر شروع می کردید. زورشون فقط به نظامی ها می رسه. آخه بانک سپه اگه خدمات خوبی به نیروهای مسلح و کارکنان ارایه می داد بانک های جدیدی درست نمی شد
آفرین اقای علی قزوینی
ان چیزی که در ذهن من بود وبه ان فکر می کردم نوشتی
این در راستای همان fatf است
چرا نباید ادغام بشن اصلن من کاری به FATF و تصویب اون ندارم اما اصلن یک نهاد نظامی چرا باید فعالیت اقتصادی داشته باشند که چی مثلن ؟ من پرسنل یکی از همون موسساتم که فقط اسمش بانکه اما هیچ بویی از خدمات بانکی نبرده
چرا نباید با یه بانکی که لااقل بانکه ادغام بشه حداقل اجازه بدید مدیران این موسسه با نظام بانکی اشنا بشن مابقی پیشکش دوستان
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل