بازدید 5684
قائم مقام سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور در گفت‌وگو با «تابناک»؛

بیشترشهرداری‌های کشور توان پرداخت حقوق کارکنان خود را ندارند/ عدم تعریف اختیارات و نبود نظارت، شورا‌ها را به فساد می‌کشاند/ راه مدیریت بحران زباله‌های شهری از آموزش می‌گذرد

در آلمان، شهروندان خودجوش تولید زباله کمی دارند و زباله‌های باقی مانده نیز برای تولید انرژی مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ اتفاقی که در پی حساب و کتاب و تشویق شهروندان قانونمدار نهادینه شده و بر این اساس است که می‌گوییم ما هم بایدبرای مدیریت زباله‌های شهری در کشورمان، بحث آموزش شهروندی و مدیریت زباله از مبدأ را در دستور کار قرار دهیم.
کد خبر: ۸۶۴۹۲۳
تاریخ انتشار: ۰۹ دی ۱۳۹۷ - ۱۳:۲۹ 30 December 2018
واژگونی اتوبوس در دانشگاه علوم تحقیقات ۷ تن را به کام مرگ کشاند/ تعداد جانباختگان به ۸ نفر رسید
شهر و روستا‌های کشور به عنوان بستر زندگی و تعامل شهروندان ایرانی، اکنون و در سایه بحران‌های فراوان با مشکلات بزرگی رو به رو هستند که بی توجهی به آن در همه سال‌های گذشته، خسارات سنگینی به بار آورده است؛ خسارات‌ زندگی میلیون‌ها ایرانی را با چالش مواجه کرده و در صورت استمرار مدیریت غلط شهر و روستا‌ها افزایش نیز خواهد یافت. با این حال، برنامه‌های جدیدی که در دستور کار سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور است، امید‌ها را برای بهبود اوضاع افزایش می‌دهد.

به گزارش «تابناک»؛ مدت هاست مدیریت شهر و روستا‌های کشور از طریق نهاد‌های مدنی، چون شورا‌های اسلامی شهر و روستا صورت می‌پذیرد و این نهاد‌ها برای تحقق خواست و برنامه‌های خود با مشکلات فراوانی روبه‌رو هستند؛ مشکلاتی که شاید مهم‌ترین آن، نبود اعتبارات لازم برای پیشبرد اهداف باشد و از سوی دیگر، فساد مالی و اداری نیز به آن دامن می‌زند.

در این میان، وجود ساختاری قانونی چون سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها این امید‌ها را افزایش می‌دهد که شرایط در آینده بهبود یابد و مشکلات پیش روی شهرداری‌ها و دهیاری‌ها کاهش یابد.

دکتر مسعود نصرتی، قائم مقام سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور در رابطه با رسالت‌های شهرداری‌ها و دهیاری‌ها به «تابناک»، گفت: سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها از زمان تأسیس تاکنون اقدامات مؤثری برای ساماندهی و مدیریت شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور انجام داده و تلاش کرده تا به نوعی رابط میان این نهاد‌های مدنی با ساختار حاکمیتی باشد. از زمانی که تیم مدیریت جدید در این سازمان مستقر شده، تلاش بر این است که نگاه حاکمیت به این نهاد‌ها بهبود یابد و بودجه و اعتبارات بیشتری برای شهرداری و دهیاری‌های کشور دیده شود. در همین ماه‌های اخیر و با حضور بسیاری از شهرداران و اعضای شورا‌های شهر و روستا برنامه ریزی‌های جدیدی را آغاز کردیم و در این میان برای مشاهده نزدیک مشکلات شهرداری‌ها و دهیاری‌ها سفر‌های میدانی نیز آغاز شده و تلاش بر این است که سازمان بتواند بیش از پیش پل ارتباطی این نهاد‌های مدنی با حاکمیت باشد.

وی در مورد فساد مالی و اداری شهرداری‌ها گفت: اصالت شورا‌های شهر و روستا موضوع بسیار مهمی است که نباید نادیده گرفته شود. نه تنها در تعالیم دینی اسلام به موضوع شورا تأکید شده است، از سوی دیگر، کشور‌های توسعه یافته جهان نیز برای مدیریت صحیح جوامع از مشورت و نهاد‌های مدنی بهره می‌برند و این مهم زمینه خرد جمعی و بهترین تصمیم را فراهم می‌کند. با این حال، نمی‌توان منکر فساد‌های مالی و اخلاقی برخی افراد وارد شده به شهرداری و شورا‌های شهر و روستا بود که این موضوع لازمه ایجاد نهاد‌های نظارتی قوی و مؤثر را در این حوزه نشان می‌دهد. به نظر من اصل کار جمعی و شورایی برای مدیریت شهر و روستا‌های کشور نه تنها مشکلی ندارد بلکه بهترین روش مدیریتی نیز هست، اما آنچه زمینه فساد و خطا را فراهم می‌کند، نبود نظارت قوی و مشخص کردن اختیارات است که باید برای اصلاح آن اقدامات موثری صورت بگیرد؛ موضوعی که برای رسیدن به آن می‌توانیم از توانمندی‌های بین المللی و تجربیات کشور‌های توسعه یافته نیز بهره ببریم.

قائم مقام سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور در ادامه گفت: یکی از بزرگ‌ترین مشکلات مدیران شهری و روستایی برای پیشبرد اهدافشان، موضوع بودجه و تأمین منابع مالی کافی برای رسیدن به اهداف از پیش تعیین شده است. اکنون اکثر شهر‌های کوچک کشور در این زمینه با مشکلات فراوانی رو به رو هستند و حتی توان پرداخت حقوق کارکنان خود را نیز ندارند؛ موضوعی که رفته رفته خطرناک‌تر خواهد شد و پیامد‌های اجتماعی آن به زودی گریبان جامعه را خواهد گرفت.

نصرتی افزود: برای رهایی از این مشکل نیاز است که مدیران شهری و روستایی و نیز مدیران ارشد حاکمیتی در یک تعامل هماهنگ و کارشناسی شده ضمن شناسایی توانمندی‌های محلی مناطق مختلف، تلاش خود را برای باز تعریف فرصت‌ها و تولید ثروت در مناطق مختلف کشور آغاز کنند. هر شهر و روستای کشور دارای توانمندی و فرصت‌هایی است که در صورت توجه ویژه و بارور کردن آن می‌توان خیلی زود از مانع و مشکل بزرگ کنونی یعنی بحران مالی شهرداری‌ها و دهیاری‌ها رهایی یافت و مسیر توسعه شهری و روستایی را سریع‌تر پیمود.

وی که در کارنامه کاری اش، سابقه شهرداری رشت هم دیده می‌شود، در بخشی از سخنان خود با اشاره به موضوع بحران زباله و نوع مدیریت آن گفت: موضوع دفع زباله و پسماند‌های شهری اکنون به یک بحران برای بسیاری از شهر‌های کشور به ویژه شهر‌های بزرگ تبدیل شده است و مدیران شهری برای مدیریت این بحران روش‌های سنتی در پیش گرفته اند. در بسیاری از شهر‌های کشور برای رهایی از زباله ناچاریم زباله و پسماند را حتی تا ۳۰ کیلومتر آنسو‌تر از شهر منتقل کنیم و این موضوع هزینه‌های زیادی را هم به محیط زیست و هم به منابع مالی شهرداری‌ها وارد می‌کند.

قائم مقام سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها در ادامه گفت: این اتفاق در حالی در کشور ما در حال رخ دادن است که در جوامع توسعه یافته مدیریت زباله‌های شهری از مبدأ در دستور کار است و اساساً زباله زیادی تولید نمی‌شود که بخواهند برای مدیریت آن به چالش برسند. آموزش‌های شهروندی در این کشور‌ها به قدری موفق بوده که شهروندان با زباله‌های تولیدی خود همانند سرمایه نگاه می‌کنند و حتی بسیاری از خانواده‌ها در حیاط خانه موضوع بازیافت زباله را اجرا می‌کنند.

وی در پایان افزود: در این کشور‌ها مثل آلمان، شهروندان خودجوش تولید زباله کمی دارند و زباله‌های باقی مانده نیز برای تولید انرژی مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ اتفاقی که در پی حساب و کتاب و تشویق شهروندان قانونمدار نهادینه شده و اکنون این کشور‌ها با مشکل چندانی در این حوزه رو به رو نیستند. به همین دلیل ما نیز باید در کشورمان برای مدیریت زباله‌های شهری بحث آموزش شهروندی و مدیریت زباله از مبدأ را در دستور کار قرار دهیم. این موضوع هم اینک به یکی از رسالت‌های سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها تبدیل شده و امیدواریم در این حوزه به نتایج مطلوبی در آینده نزدیک دست یابیم.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲۳
فقط ماده 100 پول پارو میکند چگونه شهرداری در پرداخت حقوق مشکل دارد .لطفا برای یک بار هم شده سری به خانه ها وماشین های شهردارهای محترم بزنید.اینها از کجا اورده اند
پاسخ ها
پیپی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۲۳ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۹
فقط شوراها فاسد نیستن
ادارت متعدد از شهرداری تقاضای بودجه و امکانات میکنن
مثل فرمانداری بخشداری دادگاه دفتر امام جمعه استانداری در موارد گوناگون و ...
خب شهرداری که قانونا اجازه این کارو ندارن حالا چطور باید این کارو بکنن ؟ جز با فساد و رانت و دور زدن قانون؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۰۳ - ۱۳۹۷/۱۰/۰۹
این حقوق رد گم کنی. اگه حقوق هم نگیرند میان سر کا. اگه بگید ماهی ۱۰ میلیون هم باید ب ی میان طر کار.
این شغلشون سر قفلی داره
سبوس برنج شمال
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۰۶ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۰
از شورای اسلامی شهر بابل چه خبر؟



عجب..............
شهرداری ها توان پرداخت حقوق ندارند چون:
1- بیش از حد استخدام کرده اند
2- بیش از حد پاداش می دهند.
3- خرجهای بیهوده میکنند
4-همه موارد

راه بحران زباله های شهری هم فقط و فقط از مدیریت شهرداری و نصب سطل های زباله تفکیکی در مناطق مسکونی می گذرد....مردم آموزش نمی خواهند خودشون بلدن
کشورهای پیشرفته هم که زباله تر ندارند چون:
1- اکثرا در خانه های ویلایی زندگی می کنند و زباله های تر را برای کود باغچه ها فراوری می کنند.
2- در کشورهای آمریکای شمالی زیر سینک خورد کن زباله قرار دارد و زباله های تر پس از خرد شدن وارد سیستم فاضلاب می شود.
3- سر هر کوچه و خیابان و محله به جای یک سطل زباله 3 یا 4 سطل زباله بزرگ برای تفکیک زباله قرار دارد.
آقای نصرتی شما قزوین را خراب کردین حال حرف از آلمان می زنی. سبزه میدان را میله گذاری کردین که آدم ها راحت نباشند و تابلو خیابانها ( اسم )در المان کوچ نوشتی و انسان رد می شود سرش به ان می خورد و غیره
چه کسی منکر فساد بزرگ تو شوراها و شهرداری هاست؟
معلومه پولی نمیمونه
شهرداریها میبایست ازلحاظ ساختار اداری چابکسازی شود پستهای اداری بیهوده وموازی با دستگاههای دیگر باید حذف گردد
بعد از اینهمه سال و آنهمه ریخت و پاش مالی !!!!؟؟؟
کفگیرتان به ته قابلمه خورده ؟؟؟؟؟
چگونه است که شرکت نفت توان پرداخت حقوقهای چند ده میلیونی (تا 99 میلیون) را دارد اما شهرداریها و ارگانها و سایر وزارتخانه ها از این امر ناتوانند؟
تبعیضضضضضضض تا کجا؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
غجب از شما
با سلام
در اکثر ادارات و شرکتهای دولتی علاوه بر عدم کارایی حدود پنجاه درصد پرسنل اضافه هستن که حقوقشان را ادارات به زور و با ظلم از مردم میگیرن چون مردم در مراجعه به آنها انتخاب دیگری ندارن مثل شهرداریها وشرکتهای خودروسازی و...
جیب مردم در اختیار مدیران محترم شهربانیست. تعارف نکنند!
چقدر بدبخت هستید وفقط دیگران را تعریف میکنید شما هم از اینکارها بکنید
ﺟﺎﻱ ﻧﮕﺮاﻧﻲ ﻧﻴﺴﺖ. ﺷﻜﺮ ﺧﺪا ﻫﻤﻪ اﻳﻦ ﺩﻏﺪﻏﻪ ﻫﺎ ﺩﺭ ﺑﻮﺩﺟﻪ ﻧﻮﻳﺴﻲ ﺳﺎﻝ ﻧﻮﺩ و ﻫﺸﺖ ﺩﻭﻟﺖ اﻣﻴﺪ و اﻋﺘﺪاﻝ ﭘﺎﺳﺦ ﺩاﺩﻩ ﺷﺪﻩ.
شهردارها حکمشان چهارمیلیون است ولی دریافتیشون چهل میلیونه.معلومه که کم میاره
امروز به یکی از نواحی شهرداری تهران مراجعه کردم اولا اکثر اتاقها خالی بود وکسی پشت میزش نبود ثانیا اون تعداد محدود هم سرشون تو گوشی بود ,شهرداری این همه کارمند بیکار میخواد چکار؟!
امروز به یکی از نواحی شهرداری تهران مراجعه کردم اولا اکثر اتاقها خالی بود وکسی پشت میزش نبود ثانیا اون تعداد محدود هم سرشون تو گوشی بود ,شهرداری این همه کارمند بیکار میخواد چکار؟!
کارکنان شهرداری شهرستان لالی در استان خوزستان از ابتدای سال تا کنون حقوق نگرفته اند
شما بودیئ چکار میکردید
سال 1398 بسیاری از شهرداری ها توانای پرداخت حقوق پرسنل را نخواهند داشت به طوریکه هر چهار سال یک بار تعدادی شورای منتخب که هر یک نیروهای شرکتی را با استفاده از اختیار استیضاع شهردار، به بدنه شهرداری ها تزریق می کنند که این امر منجر بر فشار وارده مالی بر شهرداری ها خواهد شد. همچنین انتخاب شهردار به وسیله شورای شهر در شهرهای زیر 1 میلیون نفر خطای فاحش می باشد. شهرداران که به گونه ای ویژه به مسائل مالی شهرداری ها می نگرند. ضروریست انتخاب شهردار از مجموعه وزارت کشور ، سازمان شهرداری ها، استانداری با استفاده از توان بومی سازی و ترجیحا از میان پرسنل با سابقه متعهد و متخصص شهرداری ها صورت گیرد. امروزه صدها نیروی شرکتی مازاد به صورت غیر قانونی - علیرغم نامه های دفتر امور شهری استانداری ها، مبنی بر بکارگیری نیروی شرکتی- در شهرداری ها وجود دارند که به صورت نمایندگان مالی شوراها عمل می کنند............
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۲:۱۴ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۱
متاسفانه شوراهاپی ازانتخاب اولین اولویت کاریشان تزریق فک وفامیل بیکاروسن بالای نزدیک بازنشستگی به شهرداری
سلام،در کشور ما متاسفانه چیزی که اهمیت ندارد هزینه تمام شده است، درغالب انجام کار ویا خدمات ویا تولید نمیگویم مبلغ هزینه تمام شده ان چقدر است،زیاد است ویاکم ،درقبال افزایش هزینه چه تدبیری باید انجام داد،ایا همیشه مردم باید هزینه های مازاد بدون برنامه دستگاه دولتی وغیر دولتی را پرداخت کنند، در کشوری مثل المان شهرداری مونیخ چه مقدار در سال هزینه میکند؟ این هزینه را از کجا وبه چه صورت تامین میکند؟ اگر شهرداری مونیخ پول زور از مردم بگیرد ،ایا مردم نیز با شهرداری همیاری خواهند داشت ؟ هنر شهرداریها فقط گرفتن پول زور از شهروندان
مديران بفكرجايگزيني وجانشين پروري ازافرادقوي وشجاع براي مديريت كشورباشندجاي مديران قوي وكاركشته رامديران ضعيف ميگيرد
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس